Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeretem Budapestet

93 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Budapest, Budapest, szeretlek téged!”  (Kisangyal: Túrista; 1987) Utálom Budapestet – halljuk nap mint nap nem csak vidéki, de budapesti ismerősöktől. Mostanában mind a Mandineren, mind a Komment.hu-n jelentek meg Budapestről szóló cikkek. Beállunk a sorba mi…..
Szeretem Budapestet 2010.09.17 17:50:39
A Szeretem Budapestet Mozgalom 2004 óta ezt az attitűdöt képviseli és ennek szellemében dolgozik társadalmi munkában. Lehet, hogy a város koszos, de mi lepucoltuk a Lánchidat, a Nagykörutat, stb. Azt gondoljuk a város eddig se Demszkyé volt, és mostantól sem Tarlósé lesz, hanem a magyaroké, akiknek ez az európai léptékben is érzékelhető metropolisz a legnagyobb kollektív műve. Annak ellenére az, hogy a Trianon miatt levágott végtagok hiányában most a fej túl nagynak tűnik a testhez képest, de erről nem Budapest tehet, hanem a történelem.

Ami van, adottság. És ahhoz kétféleképp lehet viszonyulni. 1.) Köpködve. 2.) Élni azzal a lehetőséggel, hogy Budapest neve ma a világban sokkal több ember számára cseng ismerősen, mint a Hungary szó, ahogy Björk neve is sokkal több embernek mond valamit, mint Reykjavík, pedig az Izland fővárosa, ahonnan Björk származik. Kis országokkal előfordul az ilyesmi. Magyarul, Budapest széles körben ismert márkanév. Sokkal ismertebb, mint a Tokaji, a Herz, vagy a Balaton. Vagyis hatalmas érték, ami fejlesztésre szorul. Aki csak köpködve tud viszonyulni hozzá, az Magyarország, de bizonyos szempontból a világ szemében a magyarság legértékesebb dolgát, entitását, márkáját, ismertetőjegyét becsüli le. Nem kell szeretni a nagyvárosi életformát, bár e tekintetben Budapest még messze kellemesebb hely, mint a hozzá hasonló európai metropoliszok túlnyomó hányada. Akit stresszel a zaj, a forgalom, a nyüzsgés, az költözzön vidékre, ahogy a sok vidéki épp a nyüzsgés, a jótékony serkentő stressz és a lehetőségek miatt áramlik immár évszázadok óta ide.

Na jó, ne legyen igaza a szerzőnek. Ne kelljen szeretni Budapestet, ahogyan a Szeretem Budapestet Mozgalom szereti a várost. Legyen elég a városban minden magyar számára rejlő hatalmas lehetőség tárgyilagos fölismerése. És támogatása. „Alkoss, ne ronts” (Széchenyi). Kezeld és fejleszd okosan a várost, akár a magad szintjén is, és ne köpködd. Se képletesen, se ténylegesen, vagy akárcsak azzal, hogy az aszfaltjára köpöd a cigarettádat. Mert, ha csak egy csikket is odadobtál a saját cigidből, máris megszűnt a jogalapod, hogy egy szó rosszat is mondj Budapestre.
A Szeretem Budapestet Mozgalom nyilatkozata az LMP illegális plakátjaival kapcsolatbanSzomorúan olvastuk az LMP nyilatkozatát, amely Bojár Iván András, a Szeretem Budapestet Mozgalom elnöke, városarculati tanácsnok, a fővárosi közgyűlés SZDSZ frakciójának párton kívüli tagja…..
2009.05.21. 12:10 - IndexAz illegális plakátolás befejezésére kérte a Jobbikot és a Lehet Más a Politikát (LMP) a fővárosi Városarculati Tanácsnoki Iroda, közölte Bojár Iván András tanácsnok csütörtökön. A Lehet Más a Politika párt zöld szívet formázó matricái…..
Sajtóközlemény Budapest, 2009. május 15.2009. május 15-én folytatódott a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi tavaszi „nagytakarítása”. A Budapest Marriott és a Danubius Gellért Hotelek kezdeményezésére 2005 óta rendszeresen megrendezésre kerülő…..
Meghívó sajtótájékoztatóra és közös takarításra 2009. május 15-én 2009-ben ismét összefog a turisztikai szakma, a budapesti szállodák, valamint az idegenforgalmi iskolák annak érdekében, hogy Budapest utcái, parkjai tisztábbak, rendezettebbek legyenek. A …..
Bojár Iván András városarculati tanácsnok és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere hétfőn arra szólította fel a budapesti kerületek vezetőit, hogy az európai parlamenti választás kampánya során a pártok csak az arra kijelölt helyeken ragasszák fel plakátjaikat. A…..
2009. június 7-én Európai Parlamenti választásokra kerül sor Magyarországon. A választást megelőző hetekben erőteljes választási kampány indul el, ennek első jeleit már most lehet látni egyes kerületekben. Tartunk attól, hogy az elmúlt évek politikai kampányidőszakainak…..
Buják Attila írása , 168 óra, Vasárnap, 2009. április 26. Budapest szégyenfoltja, pokoli mélyvilága az aluljáró. Behúzott nyakkal lábal át az ember a bűn, a prostitúció, a hajléktalannyomor, a betegség gyűjtőhelyein. A hajdan fénylő, elegáns Nyugati is a romlás jelképe…..
Április 7-én, kedden az INDEX portálon, 16-án este pedig az m1 Szempont című műsorában jelent meg a nevem a budapesti Molnár utca 35-ben zajló zűrzavaros építkezéssel összefüggésben. Az utóbbitól a leghatározottabban elhatárolom magam, a rólam megjelentekkel szemben pedig,…..
Döbbenetes képet kezd megint mutatni a Főváros egy-egy útvonala!A szép idő beköszöntével újra megjelentek az illegális plakátolók, a BDK szépen lefestett kandelábereit is újra teleragasztották. Felmerül a kérdés, hogy van-e újabb száz millió forintja a városnak, hogy…..
A Szeretem Budapestet Mozgalom szerint nagyon szükség lenne arra, hogy a város, a Közterület-fenntartó Zrt. is hozzákezdjen a közterek, aluljárók normális és rendszeres takarításhoz hétvégenként és munkanapokon, mert a beharangozott és a sajtónak nagy elánnal, részben pénzért…..
A Fővárosi Önkormányzat idei költségvetésének elfogadásáig nincs pénze a Főkert Zrt.-nek arra, hogy a közparkokban hétvégén is tisztaság és rend legyen – nyilatkozta Kocsis László vezérigazgató kedden. MNO 2009. április 7., 19:50 A cégvezető elmondta, hogy az…..
A következő tartalmú levelet küldte Bojár Iván Városarculati tanácsnok - egyben a Szeretem Budapestet Mozgalom elnöke - a Magyar Ingatlanszövetség elnökének, minden ingatlanforgalmazó cég vezetőjének és a sajtónak, mivel a legtöbb nagy, ismert ingatlanforgalmazással foglalkozó…..
Ha már nem elég a magyar fal: Bécsbe jártak graffitizni a fiatalok Újabb eredményt mutatott fel a rendőrség!2009. március 31. MTV Több mint tízmillió forint kárt okoztak Budapesten és Bécsben azok a magyar graffitisek, akiket a múlt pénteken fogtak el a magyar rendőrök bécsi…..
A Népszabadság alábbi cikke azt taglalja, hogy még manapság is a tbc az egyik legveszélyesebb fertőző betegség és az új betegek között nagyszámban találhatóak hajléktalanok, utcán lakók. Szakemberek javaslata alapján – megelőzési okokból – kötelezővé kellene…..
Harc a graffiti ellen - sikeres felderítés2009.03.05. csütörtök 10:48A BRFK Gyermek-és Ifjúságvédelmi Osztálya az eredményes nyomozati tevékenység és a Főpolgármesteri Hivatallal, valamint MÁV Zrt.-vel kialakított új, graffiti-ellenes együttműködés eredményeképpen…..
Az Andrássy út az ország legszebb sugárútja, de a fejlődés mellett sokszor a hanyagság és az ellenőrzés teljes hiánya jellemző – úgy, mint  a városban sok más helyen is. Illegális árusok, hanyagul parkoló autók és koldusok. Felszámolásuk nem történik meg, a…..
A Szeretem Budapestet Mozgalom idei évi programja szerint az utcánlakó emberek méltatlan helyzetén gyökeresen változtatni kell, elsősorban szemléletváltáson keresztül tudunk eredményeket elérni Budapesten. A www.stop.hu oldalán 2009. február 10-én a következő cikk jelent…..
A Szeretem Budapestet Mozgalom és a Studio Metropolitana a külföldiekkel együtt tesz az élhetőbb Budapestért, a The Budapest Times és a Budapester Zeitung hasábjain.A Mozgalom 2009-es programjai: vadplakátok, falfirkák, óriásplakátok és az utcán lakók helyzete.Our world in y/our…..
Illegális vadplakátok – az IRM nem lépett előre, sőt Hétvégén a Szeretem Budapestet Mozgalom egyik aktivistája plakátragasztót látott a VII. kerület István utcájában, miközben illegális helyekre ragasztotta fel többféle – Kossuth Lajos utcai – ingatlanos…..
 A graffitinek múzeumban a helyeAngyalföldi undergroundGraffiti. Miért és miért nem? Az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény január 19-étől május 10-ig nyitva tartó „Angyalföldi underground - Graffiti. Miért és miért nem?” című kiállítása a XIII.…..
A fiatalembert a rendőrség falfirkálók elfogására felállított nyomozócsoportja, a Szeretem Budapestet Mozgalom Egyesület és a Főpolgármesteri Hivatal közös munkájával azonosították. A rendőrök elfogtak egy fiatalt, aki Budapest belső kerületeiben több mint 60 graffitit…..
    Azt az elgondolást, mely szerint a falfirka-fújkálás és más, „alacsonyabb” rendű bűncselekmények tovább gerjesztik a rossz viselkedést, végre a gyakorlatban is letesztelték. A bűnmegelőzés fontos része a falfirkák,…..
  Figyelem!A Szeretem Budapestet Mozgalom levelezési címe 2008. december 18-tól:1025 Budapest Szépvölgyi út 146.   ..
 Ferencváros: kéretlen házcsomagolás168óra, Német H. ErzsébetA ferencvárosiak kikérik maguknak, hogy plakátokba csomagolják a kerületi házakat, a lakók sok helyen le is vakargatják a falragaszokat. Mostanra ugyanis több centi vastagra duzzadtak a kampány-ragasztmányok még a…..