Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greenternet

62 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pattaya Smile Van itt még valaki? 2024.02.06 07:11:23
Sziasztok! Az emailjem között böngészve ismét rátaláltam erre a blogra amiben 16 évvel ezelött posztoltam utoljára. Hosszú idő. Kiváncsi vagyok van e itt még valaki abból a csapatból akik annakidején követték ezt a blogot és aktivan kommenteltek. Ha itt vagytok akkor irjatok egy-két…..
Rögtön az elején rendesen belehúzott Thailand’s Got Talent nevezetű tévés tehetségkutató második évada. A vasárnapi adástól zeng a teljes thai sajtó és az internet Facebookostól, Twitterestől. A skandallum okozója pedig a 23 esztendős Pond, aki a zsűri első kérdésére…..
Imádom a régi bangkoki filmfelvételeket, fotókat nézegetni. Nem is kell sokat visszamenni az időben, hiszen az utóbbi 10-15 évben olyan nagyot változott a bangkoki utcakép. Elég csak a skytrainre, a magasvasútra gondolni, amit 1995-ben adtak és gyökeresen átalakította a belvárosi utcaképet – lehetne…..
Turisták körében is olcsó és viszonylag kényelmes közlekedési eszköz Thaiföldön a vonat. Akár Északra, Chiang Mai környékére, akár délre, mondjuk Surat Thaniba indul valaki, igazi alternatíva az utolsó pillanatban már nem is annyra olcsó fapados repjegyekkel szemben. Este…..
Két mindenképpen megnézésre ajánlott rövidfilm a Thaiföld szomszédságában lévő Burmáról. Nemrég még hírhedt diktatúra, most pedig valami furcsa sajátos demokrácia, ahol a tábornokok már civilnek öltözve uralják továbbra is az országot. Titkos videók - úgy hangzik, mint…..
Rendkívül tanulságos videó, hogy miként működik a jetski maffia, amely Thaiföldön főleg Phuketen és Pattayán gyűjti az áldozatait a turisták közül. A képlet rendkívül egyszerű: a homokon heverő nyaralóhoz odalépnek a jetskis bérlést kínáló thaiok, megegyeznek…..
A thaiföldi heavy metal életről elég hézagosan írtam eddig, aminek az oka, hogy nem túl sok ilyen helyszín van Bangkokban. Most sem a zenéről lesz szó, hanem egy kis balhéról. Eléggé Darwin-díjas ötletnek tűnik kiállni a metálos tömeg elé közvetlen koncert előtt bejelenteni,…..
Greenternet 2011.02.18 08:58:30
Farangnak lenni néha jó – gondolja az egyszeri Bangkok Charlie, amint bekanyarodik motorjával az évi rendes nagy bangkoki Photo Fair parkolójába. A vendégeknek kijelölt parkoló valahol messze , ezért rögtön a hátsó bejárat melletti elkerített kiállítói parkolóba veszi az…..
Mondhatni egészen sajátos program megy most vasárnap este a thai tévében. Az összes csatornán. Bárhová kapcsolok, mindenhol ugyanaz a kép fogad. Felületes szemlélő azt hinné, ez most az időjárásjelentés, de nem, mert aki a hatalmas térkép háttér előtt áll az maga a thai…..
A karácsonyfa szerepe Thaiföldön alapvetően dekorációs háttér fotózásokhoz. Legalábbis a kisebb-nagyobb plazákban ezt látni decemberben, ahol a thaiok nagy előszeretettel fényképezik egymást a karácsonyfák előtt. A jelenség epicentruma természetesen Bangkokban van, a…..
Greenternet 2011.01.09 09:11:30
@malysz ádám: Vagyunk igy egy paran:)))
A kovetkezo kis piros ruhassal mi a gondod?:)))))
Thai focit nézni jó, thai focit nézni szórakoztató, sőt, a legjobb, hogy thai focit nézve az ember néha thai boxot, azaz muay thait láthat. Gondolom, mindenki tudja, ez a világ egyik legkeményebb küzdősportja, ahol nemcsak ütni, de rúgni is lehet a ringben, s a védőeszközök száma…..
Gyanúsan szerény becslés volt az 10.000 ember, amit előzetesen a thai Red Bull vezér jövendölt, hogy körülbelül ennyi nézőre számítanak Bangkok belvárosában, ahol Thaiföldön először tartott bemutatót valódi Forma1-es pilóta, valódi versenyautóval. A szőrszálhasogató…..
Greenternet 2010.12.21 10:15:09
@plömke: Konnyu megjegyezni.6.-an jon a telapo:)))
Greenternet 2010.12.21 10:19:28
@Bangkok Charlie: Azon nevettem mikozben neztem a fotodat ahol a ket holgy kozott ott all Mark Webber hogy ,hogy dulhat bennuk a mereg hogy nem ok vannak kozepen es a kozeppontban. Nezd meg milyen kepet vagnak:)))
Valoban jo a red bull marketingje,mondjuk mas is mint a McLaren-e. McLaren sportkocsikbol kevesebbet adnak el mind a red bull uditokbol.:))))
Amikor a Red Bull csapat megnyerte idén a Forma1 világbajnokságot, az egy kicsit thaiföldi siker is volt. Nem mindenki tudja, de a Red Bull energiaital őshazája Thaiföld, itt Krating Daeng néven – ugyanaz thaiul – forgalmazzák, másfél decis kiszerelésben. Szénsav nélküli és…..
Amihez Hollywoodnak másfél óra kell, azt egy thai reklámban lazán meg lehet oldani másfél perc alatt. Van itt kérem minden, tragédia, kaland, izgalom. A balesetet szenvedett gyönyörű szupersztár, a hős megmentő szegény autószerelő, no meg persze a szenzációra és romantikára…..
Greenternet 2010.11.28 12:39:03
Igazán emlékezetesre sikeredett az idei Loy Krathong Bangkok Charlie számára, bár sikerült mind emberhalál, mind Bangkok felgyújtása nélkül megúszni. Pedig, majdnem.Ha Loy Krathong, akkor mindenképpen valamelyik buddhista templom, mert bár angol nyelven csábítja a turistát sok…..
Úgy tűnik, hogy a Fegyvernepper című népszerű hollywoodi film folytatása éppen most íródik – a hírekben. Victor Bout, a híres/hírhedt orosz fegyverkereskedőt ugyanis Thaiföld villámgyorsan kiadta az USA kérésére. Ugye, beszámoltunk már korábban a két éve zajló…..
Jóval több mint két éve ül thaiföldi börtönben a világ egyik leghíresebb/hírhedtebb fegyverkereskedője, Victor Bout. Nem ítélték el Thaiföldön, mindössze kiadatási őrizetben van, arra vár, hogy döntsenek a thai hatóságok, hogy kiadják-e az Amerikai Egyesült Államoknak. A…..
Egészen különleges járatnyitásról olvastam a napokban: a Lao Airlines október 29-től menetrendrendszerinti járatot indít Pattaya és Vientiane/Luang Prabang között. A laoszi légitársaság 70 üléses ATR72-500 típusú légcsavaros gépei a Pattaya melletti U-Tapao repteret fogják…..
Greenternet 2010.10.31 13:42:28
Nem terveztem, hogy a blogon bővebben foglalkozom a kedd éjszakai, Bangok külső kerületében történt robbanással, mert a twitteren tegnap már kipotyogtattam az infókat még azon melegében. Elnézést a rosszízű hasonlatért, mert azért tragikus esemény volt, 4 halottat találtak és 9…..
Greenternet 2010.10.07 12:43:08
A phuketi kormányzó fontolgatja a taxiórás rendszer bevezetését a tuktukok esetében. Ez éppen a legfrissebb hír, mondhatnánk, akár, hogy végre valami jó, mert a phuketi turista paradicsomból egyre riasztóbb hírek érkeztek. Úgy tűnt, hogy itt nem a világgazdasági válság vagy a…..
Greenternet 2010.09.23 09:18:23
@ZX: Nekem is van ilyen tortenetem.Uldogeltunk cimborakkal a parton pattayan es neztuk ,hogy hogyan is mukodik a tolunk 10 meterre levo jetski kolcsonzo. Turista jon ,kiberel, elmegy, visszajon , majd a thai alkalmazott elkezdi mutogatni a seruleseket.Persze hozza kell tennem hogy a turistak tobbsege foleg az arabok nem igazan tartjak be a szabalyokat megyarul ,hogy ne menjen kozel a masikhoz stb.Persze a kozel- keleti sracok szepen felaranyozva ,nyaklanc stb ami eppenseggel nem jo pattayan.Kaptak is rajta a thaiok.Megmutogattak mindenfele serulest a jetskin.Olyat is ami nem is volt:).Persze vita lett belole, egyra tobb thai vette korul a helyszint.Mondtam is a havernak ,hogy ez mar letszamfolenyes helyzet nem nyerhetnek a turistak.Meg rendort is hivtak fel labamat ratennem hogy benne volt a buliban.Persze a vegen fizettek a sracok megha nem is tetszett nekik.Fuggony.10 perc mulva indiai csalad kiveszi ugyanazokat a jetskiket.Cimbimnek mondom figyelj mert jon ugyanaz a musor.Jetski ki a partra .Ellenorzes.Srac mutatja ugyanazokat a hibakat seruleseket mint az elozo parosnal.Megint vita, rendor, fizetes.Itt meg mulattam az essteken de allitom 2 ora altt beszedtek annak a rozoga jetskinek az arat.Mondjuk ha valami ertelmesebb europai kinezetu turista jott volna oda es esik bele a csapdaba akkor csak szoltam volna nekik elore hogy jobb ha kicsit korbenezik a vizijarmuvet mielott elviszik.
Ezek mind mind olyan trukkok amiket ha ismer az ember akkor nem lehet baja.Tudok meg nehany hasonlot mas sportagakban is de nem szeretnem charlie kenyeret elvenni:)))
Ismerősek ugye ezek a képek? A helyszín Bangkok központja, a Ratchaprasong kereszteződés, ahol az Erawan szentély áll,  ahol a két skytrain vonal találkozik egymással és óriási vasbetonlábak fonják körbe a teret. Na meg itt van egy óriási közúti kereszteződés, összesen…..
Greenternet 2010.09.20 11:01:36
@joskarola:
Tavasszal is igy kezdodott. Mosolygas,kaja ,pia, majalis.Aztan csunya vege lett.
Greenternet 2010.09.20 11:04:10
@Nick the dick:
Meg hogy a videkieket nem erdekli a turista mert semmi hasznuk nem szarmazik a turizmusbol. Ha ha ha
Es a lanyok hova kuldik a penzt?
AHhhhhhh
Greenternet 2010.09.21 12:41:48
@bkkzol: gyuruzik be a kapitalizmus
Sajnos
Elobb utobb mindenhol parkoloorak lesznek ,meg mindenki adozni fog, jonnek sorra a legalis lehuzasok mint nyugaton.
Ez az egesz piros ingesdi meg sargaingesdi eleg rossz jatek.Ezt hivjak ugy hogy demokracia.Csak az ilyen helyeken ez nem kukodik.Itt a diktatura ami bevalik.Mint eddig.Kinaban tokeletesen mukodik a ketto kevereke.