Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacas8282

146 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helló, nem tuntem el, csak reg jartam erre :D Eleg sok dolog is volt az elmult idoszakban. Eppen jatekfejlesztessel foglalkozom, kb 2 eve eleg durvan. Kozben persze android fejlesztessel is foglalkozom a Unity/C# mellett. Szoval izgalmasabb projecteket vallalok (12 eve nyomom.), irj nyugodtan az…..
Oszinten szolva ott tartok, hogy elegge nehezkes egy egyszerubb appot is lekodolni jelenleg HarmonyOS-re LITE, JS-ben, mert eleg gyerekcipoben jar a fejlesztokornyezet es segitseget talalni is korulmenyes. Pl. a DevEco Studio 2.1 SDK 5-el egesz szepen mukodne, viszont olyanokat csinal, hogy nehany…..
Gondoltam irok valami fasza kis watchface-t a Huawei Watch 3 PRO-mra, kiderult hogy nem igazan lehet, de van par egesz jo tervezo hozza. Sajnos a Huawei fele csoda nagyon nem volt hasznalhato, ezert a Facemakert hasznalom, csak 5$-ert meg lehet venni, es akarmennyi face-t keszithetsz egyedit a sajat…..
Kicsit nehez volt rahackelni Huawei Watch 3 PRO-ra egy spotify-t, igy akit erdekel leirom a lepeseket.1, Az oran bekapcsoljuk az 5 percig nem kapcsol ki opciot.2, Az oran a nevjegyekben megkeressuk a build szamot es sokszor ranyomunk egymas utan. Ezutan developer, fejleszto modba kerulunk.3, Repulo…..
Elore bocsatom, hogy ez a cikk sokkal hosszabb lenne, ezert nem fogok bevagdosni kod reszleteket, hanem linkeket fogok bevagni inkabb es altalanossagban beszelek a classokrol. Ha minden sort kielemezgetnek, akkor itt ulnek hajnalig lehet. Ez a topic egy kicsit mar PRO-bb, bar annyira azert nem PRO,…..
A viewerek csak CPU oldalon rajzolnak, CustomPainter-el, semmi GPU, OpenGL ES nincs benne. A texturat pl piexelenkent rajzolja ki a kepernyore.  obj viewer fbx viewer..
Eleg nagy faba vagtam a fejszem, ugyanis gondoltam egyet es irni fogok egy raszterizert, ami a CPU-t hasznalja, nem a GPU-t android alatt. Ugye flutter alol nem igazan letezik opengl-ES jelenleg, igy texturazni haromszogeket nem tudunk. Nah most igazabol mar keszen van a raszterizerem (apro…..
A provider architecture az amit a Google IO 19 ajanl Flutter ala, igy most ezt is megtanuljuk egyszeruen.A Google amugy elkezdett egy sajat Provide package gyartasaba, de a Provider annyira jo lett, hogy felkaroltak es a sajatjukat nem is hasznaljak (community edition) Legalabbis a videoban ez…..
A Koinrol fogok beszelni kicsit. Fel eve kb android nativoztam utoljara, azota dartsolok/flutterezek kemenyen.A Koin-t meg nem igazan hasznaltam, de most egy pillantast kellett vennem ra egy project erejeig (amit at kene irnom)Ezert most felfedeztem, es lassuk mi is ez, mit kell tudni…..
Flutter nepszerubb architecture-ok mostansag egy kulfoldi flutter csoporton torteno szavazast kovetoen:)A BLoC nyert!!! 2019-es Google IO ajanlas a Provider volt...
Android nepszerubb architecture-ok mostansag egy facebookos szavazast kovetoen (magyar csoport) :)..
A Bloc/FlutterBloc-rol lesz szo a cikkben. https://github.com/felangel/blocTehat ez is egy nepszerubb state management konyvtar, mint a MobX, csak maskepp mukodik. A mostani kodjaimat pl igy irom. A lenyege a libnek, hogy megprobalja elkuloniteni az uzleti logikat a prezentacios retegtol. Miert jo…..
Ok, Flutterezem egy ideje, kb 5 honapja, de az akkori projectet meg egyszeru MVC stilusban irtam sajat szabalyokkal. Persze mai fejjel mar lehet jobb lett volna mas szabalyokat felallitani. Ezekre a megoldasokra keresek valaszt ebben es a kovetkezo blog posztban. Most a MobX-rol lesz szo, ami dart…..
Ok kicsit meg fel kell ebrednem... nem volt idom blogot irni egy ideje, nem is volt nagyon mirol, meg ugy altalaban nem volt kedvem az egeszhez. Sokat dolgoztam is, pl a januarom eleg jol eltelt a munkaval. Mostansag kicsit olyan gyujtogeto eletmodot folytattam, ezert vegre jot tett az a valtozas,…..
RelativeLayout -> Constraint layout:https://android.jlelse.eu/do-you-really-like-constraintlayout-lets-see-b11b8ef021a4Reduct-ról kis olvasmany, React Native-ra, bar nem szeretem: https://medium.com/@saf94/a-complete-beginners-guide-to-understanding-redux-and-how-to-implement-it-49c6fdf1b2fMVVVM…..
Na szoval, kicsit regen irtam, nem mindig van kedvem blogolgatni mar. Plusz jelenleg beteg is voltam/vagyok, most kezdek kimenni belole, nevezetesen mindenfele reumas bajaim vannak (utalom az oszt/telet, en egy igazi nyari gyerek vagyok) Szoval kb 1 honapja szenvedek vallizuleti cuccal es elni sincs…..
Folytatom a kis blogom és kalandozásaimat a magyar piac valóságáról. Mennyiért fejleszt egy egyéni vállalkozó alkalmazást itthon?Ez persze sok dologtól függ. Mióta van a pályán, mennyire tapasztalt, mennyire jól ismer egy bizonyos nyelvet, OS-t, rendszert.. Én úgy általában a mostani piacról indulok…..
Ok, ez a poszt már rendesen érlelődött bennem egy ideje, szerintem sok szakértőt igen zavar, hogy mekkora hülyeségeket és valótlanságokat ír a média a szoftverfejlesztőkről és az ő fizetésükről. Először is pár kamu cikk a…..
Android Programjaim Kotlin moka 2018.05.24 09:13:57
Kicsit regen blogoltam, par eve abbahagytam, de megint nekikezdtem, valahogy jo erzes. Minden fele uj dologrol fogok irni megint, ami tetszik/nem tetszik. Lassunk egy kis kotlint. Kotlin extensions!Nezzunk egy peldat ra. Keszitesz egy extensions.kt nevu filet androidon, majd belerakod ezt fun…..
Kicsit koran van meg nekem, de azert megprobalok osszeszedett lenni. A react native tapasztalataimrol fogok irni egy kis szosszenetet. Tavaly ev vege fele nem volt mas munkam nativ androidban, igy 3-4 honapra elvallaltam egy react native fejlesztest. Gyakorlatilag 10+ evet webfejlesztettem, es…..
Bar kotlinban jo ideje dolgozom, de ezeket erdemes lesz megnezni kesobb. Sajnos most el vagyok havazva, de aki teheti nezzen ra ezekre. A Flutter annyira nekem a Google IO 18 alapjan nem igazan jott be, aztan ki tudja, kesobb lehet megszeretem. Csak mar csunya dolog a szegeny fejlesztot szivatni,…..
A sajat ceges weblaphoz kellett egy JQuery plugin ami tud aranylag eles mapeket vector-al rajzolni, es lightweight. Persze tudjon POI-t is kirakni, es lehessen mindent szinezni. Az se gond ha reszponziv...Pár érdekesebb jquery maps plugin: http://kartograph.org/showcase/ Ez elég bonyolultnak is…..
Gondoltam veszek mar egy okosorat, mivel nem akartam mar tobb evet varni ra, hogy egy normalisabbat osszerakjanak, es talan mar elegge hasznalhatoak masnapsag. Minden evben eddig, sot kb felevente megneztem az okosorapiacot, de sajnaltam ra a penzt, mivel mindig ugy gondoltam, hogy meg…..