Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazz

294 bejegyzést írt és 2449 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Február 9.-e kétségkívül nem fog piros betűs bejegyzést kapni a Fidesz történetében. Ennek kapcsán rengeteg cikk jelent meg Novák Katalinról és Varga Juditról. Engem viszont ők nem nagyon érdekelnek. Ha tönkremegy a golyóstoll, az ember eldobja. Ez a kettő meg nem volt több golyóstollnál, amit…..
1981 körül lehetett, Hajdúszoboszlóra utaztunk a nagyszülőkhöz Kaposvárról, autóban. Autópályák akkor még sehol, ezért aztán az út legalább hat óráig tartott a rissz-rossz utakon, Kecskeméten mindig eltévedve. Unalmamban az IPM magazin legújabb számát lapozgattam, ahol megütötte a szememet egy cim,…..
Gazz 2024.01.24 16:28:40
@_kolléga_: Beletrafáltál. Pár éve egy francia kutató halt meg, mert véletlenül megszúrta magát egy fertőzött tűvel. Tisztára, mint az AIDS...
Fura is, hogy nem terjedt el a narkósok között.
1962. Egy helyi földműves csókolja meg Mohammad Reza Pahlavi sah cipőjét egy uralkodói látogatáson. Isfahan, Irán..
Ez a poszt teljesen nyilvánvalóan nem fog kikerülni az index címlapra, de mindegy, vágjunk bele. :-) Végül csak kibújt a szög a zsákból! Most már akinek van egy csöpp esze, az pontosan tudhatja, hogy Vitézy Dávid lesz a Fidesz főpolgármester jelöltje. A Századvég úgy oldotta meg a kérdést, hogy…..
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
Szimmetriatörés: amikor a semmiből valami lesz Einstein vetette fel a tér aktív szerepét, amikor arra a gondolatra jutott, hogy az anyag, pontosabban annak tömege, megváltoztatja a tér szerkezetét, aminek következtében a tömegek kölcsönhatásba lépnek, és ez a gravitáció. Higgs is a tér és anyag…..
Látszólag rendeződött a helyzet a Dunaújvárosi Vasmű körül. A botrányoknak vége, sikerült vevőt találni a hányattatott sorsú ipari komplexumra.  A Liberty Steel Group  lett a vevő, és a tervek szerint a kínai CISDI Engineering Co.-val és a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együttműködésben…..
Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt. Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár…..
Gazz 2023.10.16 11:26:01
@Alexander8: Izé... te nem tudod, hogy a Modoros blog miről szól? Kapcsold már be az iróniadetektorodat jóember!
A Szentháromság tér és a Mátyás templom 1945-ben és most Budapest régen és most címmel még június végén kezdtem bele egy sorozatba, ennek első részében a budapesti hidakról mutattam meg nyolc fotómontázst, melyek régi, esetenként több mint száz éves fekete-fehér képek és a saját magam által…..
Tekerés közben Magvas gondolatok 2023.09.20 15:43:42
Végignéztem néhány Ossian klipet a nyolcvanas évekből, és végre beugrott, hogy Paksi Endre a magyar Ozzy Osbourne akart lenni. Ugyanaz a mozgás, mimika, és hajviselet. ( A Pokolgép meg a magyar Judas Priest )  A Balatoni Limnológiai Intézet szakijai szerint azért károsodik a nád, mert állandó a…..
Tekerés közben Máténak 2023.08.21 06:51:00
Kisfiam, nyolcéves vagy, és nagyon aggódom érted. Aggódom, hogy tele lesz kudarcokkal, csalódásokkal az életed. És sajnos nem tudom, hogyan lehetne ezt megelőzni. Hogyan lehetne Téged rávenni, hogy tiszteletteljesen beszélj a tanáraiddal? Hogyan lehetne rávenni arra, hogy elfogadd mások tanácsát és…..
Nem szeretek aktuális témákra egyből reagálni, mert az utóbbi időben bevett manipulációs módszerré vált, hogy adott ügyekben mindig részletekben adagolják az információkat. Így pedig könnyű lyukra futni, elhamarkodott következtetéseket levonni. Úgyhogy kivártam, hogy lecsengjen a dolog a 444-nél…..
Idén nem volt különösebben kegyes hozzánk az időjárás. Első kerékpár túránkat március 15.-én szerettük volna megejteni, és hát mi történt? Előtte, utána jó volt az idő, de 15.-én pont nem. Végül április közepe lett belőle, és egy kényelmes Szob - Budapest túrát abszolváltunk a maga 64 kilométerével.…..
Nehéz nem észrevenni, micsoda tülekedés alakult ki az Ország Legvallásosabb Énekesnője verseny fődíjának elnyeréséért. Lassan ideje lenne egy autópályát építenünk Budapest és Damaszkusz között, mert akkora igény jelentkezett a trash celebek között a zarándoklatra, hogy a terhelést a nem erre…..
Egyszer volt, hol nem volt, az Óvilág kellős közepén a kies Abszurdisztánban, volt egyszer egy Miniszterasszony. Nem volt ez mindig így ám, voltak idők, amikor ez a derék asszonyság még a női princípiumot valósította meg, lett is belőle három szép gyerkőc, egy csomó vasalt tiszta ruha, meg jól…..
1919. május 1. Lenin a Kreml falánál a május elsejei ünnepségen a Vörös téren. Utólag színezett felvétel..
Gazz 2023.04.23 16:57:31
@tulapruton: Kíváncsi voltam, kiszúrja-e valaki. És igen! Szerintem is az itteni elvtársaknak üzentek.
  Pillantás az elemi részecskék belsejébe: az erős-kölcsönhatás   Az első részben eljutottunk odáig, hogy alapvető kapcsolatot találtunk az elektromágnesesség és a gravitáció között: amíg az elektromágnesességet az egytengelyű fénysebességű forgások, azaz a fotonok közvetítik, addig a…..
Ha most megkérdeznénk a fizikával és a technológiával képben levő embereket - ezt maximum a népesség 15%-ára becsülöm -, hogy a jövő fúziós erőművei milyen üzemanyagot fognak használni, a válaszadók kilencven százaléka azt válaszolná, hogy a hidrogént. És mind tévednének. De csak majdnem. Ennek…..
Tekerés közben Miki 2023.02.12 11:23:28
Írnom kell Mikiről, mert ha nem írok, semmilyen nyoma sem marad, azt meg nem szeretném. Miki nyolc éven át velünk együtt sétált az élet országútján, ezért megérdemli, hogy ne hagyjam szó nélkül elmenni.  Negyedikes voltam, amikor Mikiék a faluba költöztek. Az anyukája az óvodában lett vezető, az…..
                       Mennyire elfogadható egy harmincas pasitól az, hogy sok randira elhozza a húgát is? Levélírónknak ezzel nem is lenne annyi baja, ha az a családtag nem lenne elviselhetetlen, kötekedő, indiszkrét és valahol félőrült. És ha a csaj beszól neki, a pasija nem mellette áll ki.    …..
Gazz 2023.02.01 13:27:11
Tekerés közben Félre ne vezessen 2008.07.24 12:51:00
Ez lenne az első bejegyzés, s mindjárt egy kis magyarázkodással kell kezdenem. Blogom főcíme, a "Tekerés közben" nem akart összecsengeni sem a spanglival kapcsolatos művelettel - megjegyzem a vizipipa szerintem amúgy is hatékonyabb - sem bármiféle szexuális tevékenységgel.…..
Gazz 2023.01.30 18:56:31
@VeKa: Köszönöm a kommentet. Érzésem szerint, amikor a blog egy-egy bejegyzése címlapra kerül, akkor ott olyan változatban jelenik meg, amit nem lehet kommentelni. Egyszerűen nem jelenik meg a kommentdoboz, hiába engedélyezem. :-( Más blogoknál is azt látom, hogy elvétve lehet csak kommentelni őket.
És azt se feledjük el, hogy van jópár troll, pld. Matyi, vagy Birka, akik gyakorlatilag ellehetetlenítették a kommentszekciót.
Pedig a kommentelhetőség nagyon jót tett az olvasottságnak. Én felvállaltam a trollok elleni küzdelmet, míg más ismert blogok inkább rövidre zárták ezt a kérdést, és ez sokakat idevonzott. Ennek mára vége.
Ami a rádiós zenéket illeti, maximálisan egyetértek. Az ember pár hét alatt "megtanulja" a kínálatot, és annyira kevés új dal kerül a rotációba, hogy egy év alatt a könyökén jön ki az egész kínálat - tetszőleges rádiót beleértve.
A szükségpénzek a numizmatikai emlékek egy külön csoportját alkotják. Gyűjteményünkben több lepratelepi szükségpénz-érmét is őrzünk. Jelentőségük többek között abban áll, hogy korlátozott területen használták és kis példányszámban készítették ezeket. A lepra (régies nevén bélpoklosság, bővebben:…..