Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chomy

40 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A hólyagduda, ez a felföldi különlegesség, úgy aránylik a zenéhez, mint a varacskosdisznó a matematikához. Röviden: nincs köztük összefüggés.” – így vélekedik Jorg új királyságának nemzeti hangszeréről, amellyel büszke alattvalói üdvözlik, és pontosan ezt tudom…..
Tevekiütés, keselyűnyak-elharapás, hatalmas, férfias őserő, ellenállhatatlan vadság és monumentális zene. Bár 1982-ben még aligha létezett olyan, hogy "tipikus Schwarzenegger-film", bő három évtized távlatából a Conan a barbár mégis inkább tűnik egy tipikus…..
Chomy 2013.03.18 23:21:13
@Error Flynn: az a rész is köcsög erős, de nekem az a kedvencem, mikor Schwarzi maga mögött hagyja a többieket, és egymaga indul el a Mnt. Doomhoz. Na, az a vándorlós rész szvsz minden fantasy filmjelenetek legjobbja. Ever.
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
Chomy 2013.01.11 21:51:12
@Felsmukk: mindamellett, hogy a DE:HR trailerét marha nehéz lesz überelni, merthogy brutálisan jó (biztosan megnéztem/hallgattam vagy kilencezerszer), azt azért meg kell jegyezni, hogy ez egy teaser. A trailer később jön, mint ahogy a "rejtett üzenetben" írták is vala.

Én ettől se fosok annyira - lehet, hogy nem lesz olyan jó, mint a DE:HR-é, de ha ugyanazok a srácok csinálják, mint a Witcher 2 XBOX-os (enhanced edition) intróját, akkor nincs para.

@nemecsek ernő áruló: én azért ettől a címtől többet várok, mint hogy a "Deus Ex és Witcher szerelemgyereke". Ezek egy, a Cyberpunk 2020-ra épülő játékot fejlesztenek, és velük van az eredeti szerepjáték atyja is. Szóval nehogymá. :)
Chomy 2013.01.11 21:55:22
@Ironfist: biztos nem ismered a CP2020-at... :) Ha ez a teaser neked nem ígér semmit, nézd meg az első kommentben linkelt IGN-es elemzést, abból lejön majd, hogy sokaknak elég sokat ígér ez. :)
Chomy 2013.01.11 22:00:46
@nemecsek ernő áruló: ja, amúgy dettó. Nálam az elmúlt pár év két legjobb játéka volt. (Dragon Age-et, Skyrim-et, minden szart belevéve.) Szóval nem a fenti két címet akartam lekicsinyelni. :)
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
Chomy 2013.01.10 22:23:07
@Bobby Newmark:
"Egész a Doomig úgy nézett ki a pályaszerkesztés, hogy hexeditorban basztattad a bájtokat, ahhoz képest a linedef meg sidedef az érthetőség csúcsa."

Háháhát azért ez sem igaz. Amellett, hogy ez a Reactor ember szerintem is csúnyán mellélőtt (én is jóval többet szoptam a Doom pályák szerkesztésével a szerkesztőprogram bugjai, mint a pályák alapkomponensei és felépítése miatt), de azér' volt már grafikus pályaszerkesztő pölö a Wolfenstein 3D-hez is. ;)
Geekblog Rahan, a zord idők fia 2012.11.20 23:42:34
(Jelen cikk egy változtatás nélküli másodközlés, ami eredetileg a Buborékhámozó képregényes szakmagazin  nyolcadik számában jelent meg nyomtatásban 2010-ben - NK)André Chéret neve minden emberi számítás szerint vajmi keveset mond a hazai képregényolvasóknak,…..
comment:com Hírek kávé mellé 2012.10.02 10:00:00
Tegnap volt ötven éve, hogy elindult a tévében a Tonight Show Johnny Carsonnal. A talkshow-k világának jelenlegi helyzetéről, pontosabban a Jimmy Kimmel vs. David Letterman vs. Jay Leno csatáról Index anyánkon írtunk nemrégiben. George RR Martin azt nyilatkozta az MTV-nek, hogy a…..
Chomy 2012.10.02 13:04:28
@capacete: azt nemtom, nekem még a 3. könyvben volt egy-két ütősebb fordulat is. (Már ha jól gondolom/gondoljuk, hogy Martin mire gondolt a fenti kijelentésében.)

De ha tippelnem kell: igen, szerintem rá tud tenni egy lapáttal a vén rohadék.
Chomy 2012.10.03 10:29:59
@MrMojo: az 5. vége szerintem egész egyszerűen kamu. Nemúgyleszaz! :)
Ha már úgyis (megint) oldalba kapta a blogot egy retroszökőár, adjuk meg magunkat a sodrásnak, és következzen egy újabb videó, amitől a régi pc-tulajdonosok elmorzsolnak pár könnycseppet - főleg azok, akiknek mond valamit az, hogy Roland, Gravis UltraSound, esetleg Hangkártyacsata…..
Chomy 2012.07.23 14:49:10
@zyrobs: a Dune volt az a játék, aminek Adlibon hangulatosabb volt a zenéje, mint a CD-s változat trackjei. :)

Amúgy: AWE32 FTW! Sokáig volt, aztán jött egy gépfejlesztés... és aztán újra lett, mert elcseréltem az SBlive!-omat egyre, max memóval. :)
Sokan beküldtétek a lenti képet, meg persze magunktól is rátaláltunk, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki készítette. Mindenesetre az illető elég jól vágja a DOS-os játékokat, ezekből szedte össze a száz legjobbat egy szép listába. Látszik, hogy sok melóval, nagy…..
Chomy 2012.07.19 16:27:37
Chomy 2012.07.19 22:36:09
@nemecsek ernő áruló: nem, a Slipstream marha jó játék volt, toltuk egy csomót splitscreenben a szomszéddal. :)
„Anglia válasza a Trónok harcára": veszélyes marketinghúzás egy könyvet ilyen robbanásveszélyes borítószöveggel a fantasyrajongók közé katapultálni, bár kétségkívül pusztítóan hatékonynak bizonyult, hiszen a becsapódás atomvillanását (erre később még visszatérünk)…..
Chomy 2012.06.28 14:23:44
@NickelADeón: +1. A Hozsánna... minden ízében remekmű, oda-vissza.

Viszont köszönöm ezt a cikket is, engem meggyőzött róla, hogy érdemes egy esélyt adni a TH-nak. :)
Honnan szedik a kínai kalóz DVD-k borítóit készítő szakmunkások az infóikat? ..
A Trónok harca harmadik évadának forgatása hamarosan indul, és ugyan a második évadból még hátravan a finálé, de a készítők máris közzétették pár új karakter nevét, amiből a könyveket ismerők le tudnak vonni pár, a történet irányára vonatkozó következtetést. És…..
Mától új műsorokkal és részben új műsorrenddel jelentkezik az MR2-Petőfi Rádió. Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Minden hétköznap reggel 6:03-10:00 óra között Buda Márton kelti a hallgatókat. A napi aktualitások…..
A Harn hősei Jövünk, újra! 2012.02.18 14:02:00
Harmadszor is belevágunk, a szokott helyen és ~időben, ezúttal egy szokatlan veszedelmekkel teli dándzsönnel. Ne írjatok hosszú előtörténetet! Jelentkezés és részletek a rendezvény vadiúj, LFG által biztosított oldalán. ..
Az aktuális háttérinfó rövid lesz és velős, mivel alig van időm írni. És mivel alig van időm bármi másra is, ez lesz a témánk: hogyan generáljunk NPC-t (szörnyet, csapdát, stb.) a következő 4E-játékra könnyen és gyorsan.  A kérdésre a válasz kézenfekvő (is…..
Chomy 2012.02.13 16:10:56
@Majdénmegmondom: örülök neki! A cheat sheet valami eszméletlen hasznos dolog a maga alaposan átmatekolt és gyorsaságra optimalizált értékeivel (minden sebzést 3 kockával dobsz és nagy konstans-értéket adsz hozzá, ami egyszerűen kötelező magas szintű táphősök ellen). :)
Thorkin az "Üzenés" rituálé segítségével kapcsolatba lépett a Lady Valeriával, majd felszólította Sir Schuylert, hogy indítsa Karmos ellen serege maradékát. Mielőtt azonban megérkezett volna a segítség, Sven és Pery magánakcióba kezdett: elhagyták Karmost, tudván,…..
IDDQD Virítsd a lóvét! 2012.01.17 14:50:50
A lengyel CD Projekt kiadó tavaly decemberben kavart kisebb botrányt azzal, hogy egyesével kereste meg a Witcher 2 torrentes letöltésén kapott júzereket Németországban azzal, hogy legyenek szívesek átnyújtani 911,8 eurót a cégnek a warezolás fájdalmát enyhítendő, vagy…..
Chomy 2012.01.17 15:49:45
@Komavary: hát ez az! Mi köze az Artisjusnak a számítógépes programokhoz? Mégis rányomják a szarjukat minden rohadt adathordozóra.

Szóval a t. kiadók csak kilincseljenek az Artisjusnál, ha a jussukat akarják.

(FYI, a Witcher 2-t megvettem, CE-t. Mert megérdemlik.)
Chomy 2012.01.17 16:21:57
@Dave_bloghu: de pont ez az, hogy nem. Tudtommal minden nyers adathordozóra ráteszik az AJ-tizedet, tökmindegy, hogy te családi fotókat, Kalypso mediás játékot, vagy Ákost meg Eddát másolsz rá.

Mintha épp most lett volna hír, hogy már a vinyókat is plecsnizni fogják, de javítsatok ki, ha tévedek.

Félre ne érts: ideális világban mindenki megveszi szépen a kiadótól az eredeti játékot, vagy letölti legálisan. Ideális világban viszont nem is kell átalánydíjat fizetnem a warezolásért, függetlenül attól, hogy warezolok-e.
Az Entertainment Magazine megválasztotta az év művészét, avagy szórakoztatóipari szakmunkását. A címet 2011-ben annak a George R.R. Martinnak adták, aki azt a Tűz és jég dala című, (egyelőre) ötrészes regényciklust írta, aminek első darabja a Trónok harca címet viseli, és az…..
Chomy 2011.12.29 17:32:14
@Bruti: inkább realista. Így ránézésre szerinted milyen a koleszterinszintje a vén trollnak?

Mi a haverokkal első körben már évek óta úgy koccintunk, hogy "éljen soká G. R. R. M.", alkalomtól függetlenül. Rettegek az életéért.
A mostani klipben Belfast és környéke kap kiemelt szerepet, ahol, mint kiderül, nagyon fasza forgatni. MIKOR LESZ MÁR ÁPRILIS? ..
Chomy 2011.12.23 11:10:29
A soron következő háttérinfóban kicsit messzebb kalandozunk a Harn-kampánynál, de nem is szakadunk el tőle teljesen. A post apropója, hogy megjelent a Skyrim; annak rendje és módja szerint elalélt tőle a legtöbb crpg-rajongó, eladások az egekben, mindenki dícséri a játékot…..
Chomy 2011.12.19 00:49:45
@Wild Colonial Boy: Klepackit és Picq-et meg ráadásul összeköti két legendás soundtrack: előbbi a Dune 2 zenéjét, utóbbi (Philippe Ulrich) oldalán a Dune zenéjét szerezte.

Véleményem szerint a Dune ("a spice opera") a jobb, előkelő helyen szerepelne a személyes "minden idők legjobb játékzenéi" listámon. Ami külön érdekes (vagy nem, lásd elGabor első posztját) a midi változat ráver a CD audióra.

@Blobov: igen, az Arcanum egy igen hangulatos játék volt. Nekem kicsit túl melankolikus a zenéje hosszú távon, de kétségkívül egyedi és minőségi.
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
Túl sok minden persze nem derül ki belőle, de az igen, hogy a látványvilág marad, és az új arcok szépen illeszkednek a régiekhez. Ja, és az is, hogy áprilisban folytatódik a történet.   ..
Chomy 2011.11.22 21:26:36
@sélli_: együtt tudok élni ezzel a dologgal, ha csakugyan forgatnak legalább 4 évadot az első minőségében.

Bár őszintén szólva, ahol a DWD végén tart a sztori, jó az akár 6-7 évadnak is
Megcsappant létszámú seregével Sir Schuyler minden reménye füstbe ment, hogy beveheti Karmos várát. Azaz csak majdnem: ott voltak még neki hőseink. (Ráadásul egy új taggal is bővült a parti Ezalor személyében – ő egy bahrandin mágus volt, aki a bril démonidéző üveggömbjébe…..
A Harn hősei SitRep 2011.11.10 11:19:00
Az előző post óta rendben lezajlott a HH2 - sőt, azóta már túl vagyunk egy Véletlen Találkozások 3-on is, és az én szemszögemből ítélve mindkét rendezvény remekül sikerült. A hangulat szuper volt, a létszám felülmúlta a várakozásaimat. Marha jó érzés látni, hogy ha…..