Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ad6kap6

113 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ad6kap6 Megkérdeztem az AI-t 2024.02.11 08:45:19
    Megkérdeztem az applikációt, hogy tudnánk segíteni az ad6kap6 oldal fejlődésén. Felhasználóbarát tervezés: Ügyelj a weboldal egyszerű és könnyen átlátható felületére, hogy a látogatók könnyen megtalálják a keresett információkat. Átlátható a felület.  Gyors betöltési idő: Optimalizáld a…..
ad6kap6 Segítség kérés 2024.01.25 12:28:54
Induláskor, 2010-ben szinte mindennap volt egy kérés hol kisebb, hol nagyobb. Volt amikor egy egész penészes lakás lakói - több gyerek, papa, mama laktak egy lakhatatlan lakásban. Kapcsolatainkkal, segítettünk. Volt amikor a tetőt vitte a szél - vidéken - megoldottuk. Persze volt már akkor is olyan,…..
Idén is junius 21-től 1 hétig voltak a tagok üdülni. Évről évre meghirdetjük, mert segíteni szeretnénk azoknak, akik egyébként nem tudnának elmenni családosan a Balatonhoz. Az első időben csak pár szobát kaptunk és csak egy pár családot tudtunk meghivni. Azóta lényegesen komfortosodott a nyaralás,…..
ad6kap6 Amikor nem vagy rámenős 2021.06.28 13:43:29
Sokan nem szeretjük a rámenős embereket. Ők azok, akik százszor rákérdeznek valamire, akik feltartják az ügyintézőt, de megszerzik, elviszik amire hajtanak. Lehet, hogy egy kicsit tanulni is érdemes lenne tőlük a nyomulást. Van erre mondás is: szemesnek áll a világ! Alaptörténet: ha valaki a…..
ad6kap6 COVID után - közben 2021.06.22 11:03:23
Már több, mint  egy éve nem szivesen találkozunk idegenekkel, maszkot hordunk és nem tudjuk meddig tart még. Az ad6kap6.hu oldal működésének része, hogy egymással találkozunk. Igy lecsökkent az érdeklődés, nem szivesen cseréltünk egymással. Gyakorlatilag minimális volt az elmúlt egy évben az oldal…..
ad6kap6 Add el! 2019.04.11 07:15:52
Jó tanács egyik tagunk a másiknak. Add el, én is a neten adtam el a múlt héten. Gratulálok! Hogy mi van? Még mindig van olyan, aki nem érti az oldal működését? Itt egymás segitése a cél. Természetesen vannak az oldalon feltett dolgok között olyanok, amik máshol eladhatók. De valószinűleg segiteni…..
ad6kap6 2019.04.25 10:17:49
Kedves pirimogyoró!
Honnan ismered az oldalunkat? Mert pirimogyoro néven: nem. Köszönjük, hogy ilyen részletesen foglalkozol velünk, bár nem tudom statisztikai adatokat honnan veszel.
Az oldal 10 éves fennállása alatt valóban változott. A kezdeteknél az a naiv elképzelésünk volt, hogy majd tehetősebb emberek segitenek rászorulóknak az oldal segitségével.
Már az elején kiderült, hogy adakozó emberek kevesen vannak, személyes ráhatás révén, az oldal segitségével el lehet hozni tőlük holmikat. Saját maguk nem kivánnak foglalkozni a dologgal. A rászorulók a kezdeti időkben lehetetlen helyzetben lévők voltak: több gyerekes albérletben élő elhagyott asszonyok, munkanélküli házaspárok és mélyszegény vidékiek. Az adott és kért dolgok nem igazán találkoztak. Sokszor kértek hétvégére élelmet, friss újszülöttre teljes felszerelést. Rengeteg problémás eset volt kezdve a téli cipő, meleg ruha hiány kisgyereknek, szemüveg kiváltása, ami anyagilag nem volt vállalható a családnak, pedig a gyerek egyre rosszabbult tanult az iskolában, mert a tábláig sem látott el.
Az ilyen szivszorongató történetek az első években jellemzőek voltak, azóta ilyen súlyos gondokkal már csak ritkán találkozunk. Tagjaink egy része a gyerekek növekedésével munkába állt, a gyerekek felnőttek keresővé váltak.
Változott a helyzet. Jellemzően most a nyugdijasok, akik ráérnek csere-berélnek ezt azt, hogy kiegészitség a nyugdijukat. Van aki a nyereményjátékoknál, ingyenes termékmintákkal cserél. Gondolom ez, ami zavarja a képet. Nem foglalkozunk vele, mert nincs jelentősége, aki pont arra a termékre vágyik ad érte ezt azt.
A pénz nem szerepelhet az oldalon továbbra is fontos. Főleg azért, mert a segités a lényeg. Segithetek valakinek azzal is, hogy ha megszorul és pont már mosni nem tud hó végén átadhassam neki az általam valamiért nem kedvelt megmaradt mosószeremet. Ez ugye ha lehetne pénzt adni, akkor nálam a felesleg egy idő után kidobásra kerülne.
Régen is volt olyan, hogy segélyként kapott száraztésztát és egyéb tartós élelmiszert cseréltek valami másra, mert nekik annyi nem kellett, de befőtt vagy egy pár zokni igen. Nem lehet mindent állandóan átszámolni. Egy kiskertben gyümölcsből befőző lekvárját miért ne cserélhetné el nem értékben, hanem ahogy gondolja?
Most is van olyan, aki nehezen tudja megoldani a dolgait. Próbálunk beszélgetni, meglátogatni, segiteni nem csak tárgyakkal. Inkább ilyen irányba megy az oldal. Meg a nyaralás és a mikulás ünnepség.
De kedves Prirmogyoró! Szivesen látunk egy kávéra és meséld el nekünk a Te ötleteidet, hogyan legyen jobb az oldal!
Szép napot!
Csiby Éva (nyul)
info@ad6kap6.hu
ad6kap6 Pénz-pénz-pénz 2019.01.08 10:15:15
Sajnos megint nekünk van igazunk. Elejétől fogva tiltjuk a pénzezést, a pénzt adományba adását, a pénz kérését. Tagjaink jól tudják ezt, akik eltévednek, azokat figyelmeztetjük. Idén karácsonykor is volt egy pár tagunk, akik segitséget kértek, hisz a karácsony nagy kiadással jár, mindenki otthon…..
Nyomaszt a sok cucc, amit valamiért tartogatok. Jó lesz még valamire vagy belefogyok. Közben enyészedik, elavul, használhatatlan lesz. Gondolj csak egy rég nem használt kalapácsra, aminek elrozsdásodott a feje, és nem igazán van kedved használni, mert koszol , inkább újat veszel. Nem vigyázunk a…..
ad6kap6 Csere-bere 2010.02.04 08:14:00
 Megértés, együttműködés. Ez lenne a feladat. A lapon megint forrnak az indulatok. Vannak, aki felügyelik a rendet, figyelnek. Örülök a munkájuknak, mert ennyivel kevesebb a mi munkánk és jut másra is például, hogy leírjak egy-két dolgot. A csere-berétől  féltem, mert…..
ad6kap6 2017.07.30 13:15:47
@pecazz: A csere-berék a www.ad6kap6.hu oldalon vannak.
Krumplipüré maradékból: Terítsd el a krumplipürét kissé kivajazott tepsibe, a tetejére merőkanállal nyomjál kis lenyomatokat. Ebbe üssél 1-1 tojást, tedd a sütőbe, és süsd addig, ameddig a tojássárgája meg nem keményedik olyanra, amilyen keménységűre szeretnéd.  Maradék spenótfőzelékből én szoktam…..
Hozzávalók:   2dl tejföl 1 nyers tojás oregano 3 főtt tojás 10 dkg bacon/párizsi/virsli/akármi :-) esetleg reszelt sajt   Elkészítés:   A tejfölt, nyers tojást, oregánót összekeverjük. A főtt tojást és a húsfélét felaprítjuk (én lustaságból nagylyukú reszelővel szoktam :-) ) Rákenjük a…..
 Ha főtt krumpli vagy krumplipüré marad meg, és van némi (apróra összevágott) sülthús-maradék is, keverd össze az egészet, adjál hozzá egy felvert tojást, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és süssd meg sütőben. Beküldő: Georgina319..
Tepsis krumpli:1 kg burgonya, 5 fej hagyma, 25 dkg füstölt hús (esetleg füstölt kolbász), 20 dkg sertészsír, 1 csapott ek pirospaprika, 1 csapott ek liszt, 1 kk só.   A krumplit meghámozom és a méretétől függően 4-8 felé vágom. A hagymát nyolcfelé vágom, a füstölt húst felszeletelem. Egy tepsit…..
Ez a különleges savanyúság finomabb, mint a kovászos uborka, és a hagyományos uborka salátát is felülmúlja. Nem kell hónapokig érlelni, elég 24 órára a hűtőbe rakni.       Hozzávalók:   15-20 db közepes méretű uborka (nem baj, ha nagy magok vannak benne) 2 liter szódavíz (vagy szánsavas…..
Nekünk nagy kedvencünk az aludttejes gombóc. Akkor is elkészítem, ha nincs maradék tej és kimondottan ehhez kell vásárolnom. Természetesen csak a zsíros nyers tehéntej alszik meg. A zsemlemorzsa nálunk az összegyűjtött, megmaradt és kiszárított kenyérvégekből készül.  Nálunk 1 liter friss tej…..
Bridgetjones-féle Banános-vaniliás álom   Hozzávalók: 4 személyre  4 db nagy banán babapiskóta  egy nagyobb csomag, két-(három) adag lefőzött kávé,(menet közbe még újra főzhetsz, ha kevés) akár 3 az egyben nescaféból is jó Két  doboz mascarpone sajt. elkészített vaniliás hígabbra főzött…..
Aludttejes prósza Házi tejet veszek 1.5 l-t edenyekbe kiöntöm. Nem teszem hűtőbe. Ebben a melegben másnapra, hidegebben kb 2 nap alatt megalszik. Utána tálba öntöm, bele 3 tojast török majd lisztet amennyit felvesz. Palacsinta tészta és nokedli tészta közötti állagú legyen. Közelebb a palacsinta…..
Maradék rizst talba teszem tojast ütök bele 2 db-ot, de ha sok a rizs akkor több tojas kell bele. Kis liszt hogy formalható legyen kanallal. Olajat melegítek kanállal beleszaggatom pirosra sütöm  Martogatóst csinálok hozzá. Pl tejfölbe foghagymat nyomok,  vagy hazi kecsappal, csatnival,…..
ad6kap6 Receptverseny - Krumplicsó 2017.07.13 21:35:30
Nagyon szeretem ezt az ételt,anyukám készítette gyerekkoromban. A tv paprika mindíg olcsóbb a paradicsomnál már tavasszal,de az íz mégis a lecsót idézi. Bármelyik évszakban készíthető, sosem eszek hozzá semmilyen feltétet-húst. Számomra a legfinomabb friss ropogós kenyérrel ! KRUMPLICSÓ Hozzávalók…..
ad6kap6 Receptverseny - Tészta 2017.07.13 21:30:14
Hozzávalók: 1 csomag tészta 1/2 kg párizsi 1 hagyma olaj só,bors,pirospaprika tejföl Hónap elején reszelt sajt(el is maradhat) Hagymát apróra vágom,olajon kicsit megpárolom,vizet öntök rá,beleteszem a fűszereket,majd a darált párizsit. Annyi vizet öntök rá,hogy épp,hogy ellepje,majd kis ideig…..
ad6kap6 Na, de kinek adjam? 2017.04.26 15:33:06
A szokásos, már többször említett dolog. Ismerős, tele mindenféle cuccal. Menjek el érte, mert összeszedte és útban van. Megyek nagy autóval, hátha befér a sok dolog. Ajtóban vár egy nagy játék konyhaszekrény is van közte. Felpakolunk, majd megkérdeztem, hogy mégis kinek adjam? A dilemma az, hogy…..
Sokszor teszek fel jobb dolgokat - ingyen az oldalra. Furcsa levelezés kezdődik ilyenkor: megvan még? ezt is szeretném, kérem.... stb rövid üzenetek érkeznek. Értem én, szeretnének elég gyorsan jelentkezni. Miért nem gondolnak arra, hogy megkönnyítsék az ajándékozást? Szeretném x éves gyermekemnek…..
ad6kap6 Így Húsvét előtt... 2017.03.31 19:29:58
Ismerősömnek megnőttek a gyerekei. Néha áttolja rám a feladatot, adjam tovább - ingyen megunt játékaikat. Még csak a képet küldte el, de jól látszik rendkívül jó állapotban lévő játékaikat adják ajándékba. IKEA konyhaszekrény és minden elképzelhető hozzá. Én meg itt maradtam a gonddal. Kinek adjam,…..
ad6kap6 Karácsony - gyomorgörcs 2016.11.19 12:01:48
Biztos már érzitek, hogy rövid az idő karácsonyig. Még rengeteg ajándékot kell kitalálni, megvenni. Lehet, hogy le kéne húzni a listáról távoli rokont, ismerőst. Hátha nem is olyan fontos. De ciki.  Tavaly kaptam jó ajándékot egy ismerősömtől. Fogott egy kis üveget, tett bele pár gerezd zúzott…..
ad6kap6 Nagyi-kereső 2016.09.26 16:53:36
Igen, az ad6kap6-ban pótnagyira is lehet találni. Bármilyen hihetetlen, de léteznek fiatal nyugdíjasok, akiknek nincs vagy messze él a családja és szívesen tartoznának egy családhoz. A fiataloknak meg szükségük van szabadidőre (felnőtt időre), amikor magukban lehetnek. Miután az ad6kap6.hu oldalon…..