Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vojislav

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önvédelmi blog Birtokvédelem 1. 2009.06.07 18:25:00
Ahogyan már ígértem, a mai (ha rosszindulatú szeretnék lenni magammal, akkor ez évi) téma a birtokvédelem, lakásvédelem lesz. Beszéltünk már rengeteg szituációról, helyszínről, az utcától kezdve a különböző közlekedési eszközökön előforduló lehetséges támadásokig. A…..
Ez a levél tegnap este érkezett.2009. március 17.  Reggel 7:15. A ráckevei héven 3 cigány megtámadott egy 15 éves magyar lányt. A lány elmondása szerint kettő, húszas éveiben járó nő és egy középkorú, erős testalkatú férfi több utast is zaklatott. A férfi…..
Önvédelmi blog A folytatás 2009.03.06 17:39:00
Tisztában vagyok vele, hogy január eleje óta nem volt új bejegyzés, de úgy vélem, hogy az eddig elkészített anyagok elegendőek ahhoz, hogy az ember magabiztosabban járhasson az utcán, esetleg néhány eszközzel felszerelkezve tegye ezt meg. Mellesleg ez a blog inkább hasonlít egy…..
Ott hagytuk abba ugyebár, hogy küzdősportok, harcművészetek. Bármit is válasszon az ember, tehát legyen az tradicionális harcművészet, vagy egy modernebb önvédelmi sport, a hangsúly mindig azon van, hogy az ember mozgáskultúrája relatíve fejlett legyen. Megpróbálom kifejteni, mit…..
Ahogy ígértem, az aktuális bejegyzésemben arról fogok írni, hogy miként, milyen módon használhatjuk fel saját testünket, erőnket egy támadás elhárítására. Az előző, Baranta című bejegyzésre igen sok hozzászólás érkezett a témában. Ezek közül lesz, amivel teljes…..
Önvédelmi blog Baranta 2008.11.18 22:42:00
Kevesen tudják azt, hogy a magyarok is büszkélkedhetnek egy saját fejlesztésű harcművészeti ággal, mégpedig a Barantával. Ez is egy alternatíva, hogy az ember fejlessze a mozgáskultúráját, erejét, harcművészeti tudását. Egy kedves barátom volt oly' rendes és írt egy egészen…..
Önvédelmi blog Személyvédelem? 2008.11.10 21:10:00
A mai bejegyzésemet egy kommentár idézésével indítanám:„Üdv!Munkámból kifolyólag sokszor megfordulok késő este a 8. 10. kerületekben. Már többször kerültem olyan helyzetbe, hogy 2-3-an utaztunk mondjuk a 24-es vagy 37-es villamoson ( Józsefvárosi kínai piac környéke )…..
Önvédelmi blog Úton hazafelé 2008.11.04 20:31:00
Az előző néhány bejegyzésben a tömegközlekedés és önvédelem kapcsolatát elemeztük igen sok megközelítésben. Ahogy már írtam, igen gyakoriak a különböző járműveken, vonatokon, buszokon bekövetkező támadások. Azonban sokkal, de sokkal gyakrabban lesznek emberek utcai…..
Az előző két bejegyzésemben részletesen taglaltam, hogy milyen praktikákat érdemes alkalmazni egy kabinos elrendezésű vasúti kocsiban, illetve mire érdemes odafigyelni egy utazás során. Alapvetően a leírásban arra koncentráltam, hogy a Tisztelt Olvasó milyen módon tudhatja magát…..
Legutóbbi bejegyzésemben szóltam a meglepetés erejéről, íme még egy példa, egyenesen a fővárosból. Egy olvasó megosztja velünk hétvégi tapasztalatait:Szia Vojislav!A szombaton történt esetemet szeretném megosztani Veled, Veletek!Szombaton délelőtt olyan 9:30 fele a…..
A második bejegyzésemben, melyet a legutóbbi post is említésre méltatott, nagyjából végigvettem a lényeges szempontokat, melyek alapján egy önvédelmi szituációt értékelhetünk. Az egyik fontos tényező, sőt talán az egyik legfontosabb, a támadási/önvédelmi szituáció során,…..
Visszautalnék egy korábbi bejegyzésemre, ahol az úgynevezett „Optimalizálás alaptételeit” ismertettem meg az olvasókkal. Ennek a rövid ismertetésnek volt egy olyan pontja, amely kitért a velünk tartózkodó személyek számára és kilétére. Mondhatnám úgy is, kicsit…..
Önvédelmi blog Válaszolok 2008.09.25 19:27:00
A blog tartalma elérkezett a következő fejezethez, ugyanis átmenetileg az eszközök ismertetése háttérbe szorul. Sokan kérdezték, hogy miért vágtam bele ilyen gyorsan a közepébe, és miért nem kezdtem sokkal alaposabban magyarázni a különböző fegyver nélküli praktikákat, jó…..
Úgy emlékszem az elektromos sokkolókat érintő jogi kérdéseknél hagytuk abba. Nézzük meg az ide vonatkozó jogszabályt kicsit konkrétabban.A 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a következőképpen definiálja az elektromos sokkolót:1. elektromos sokkoló: olyan hordozható elektromos…..
Biztos vagyok benne, hogy rengetegen hallottak már az elektromos sokkolóról, mint önvédelmi eszközről. A működésével, valamint az élettani hatásaival azonban már jóval kevesebben vannak tisztában. Ahhoz, hogy szakszerűen ismertetni tudjam az elektromos sokkolók működését,…..
A mai napon folytatni szerettem volna a technikai leírásokat, de befutott egy hír, amiről eszembe jutott pár dolog, amit mindenféleképpen meg szeretnék osztani Veletek. Ma délelőtt hívott egy barátom, hogy orkok támadták meg az Arany János utcánál. Gáz-riasztó revolvere, - melyhez…..
Egy kis kitérő után folytatom tovább a rendelkezésünkre álló önvédelmi eszközök ismertetését.A gumilövedékes fegyver önmagában jelenthet nagyon sok mindent, ugyanis ez egy gyűjtőfogalom. Létezik szerelt lőszeres gumilövedékes fegyver, létezik gumilövedékes puska, sőt…..
Néhány évvel ezelőtt, amikor az ork probléma már igencsak terítéken volt, indult a rendőrségnek egy úgynevezett bűnmegelőzési felvilágosító programja, melynek az volt a célja, hogy az embereket – főként fiatalokat - felkészítsék különböző bűncselekmények…..
Ő, tehát hol is hagytuk abba? Igen… elsütőszerkezetek… akkor most jön az érdekesebb rész. Tehát a fegyvert immáron képesek vagyunk működtetni, azonban, ahhoz hogy hatásos legyen, meg is kell valamivel tölteni azt.TöltényekA gáz-riasztó fegyvereket alapvetően 2…..
Elérkeztünk az önvédelmi eszközök következő lépcsőfokához, a gáz-riasztó fegyverekhez. Sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy egyáltalán mire is jó ez, így szeretnék eloszlatni néhány tévhitet is a témával kapcsolatban. MűködéseA gáz-riasztó fegyverek…..
Ahogy ígértem, a mai bejegyzésben már konkrétan egy önvédelmi eszköz ismertetése kerül terítékre. Szeretném hangsúlyozni azonban, hogy nem alapozom teljes mértékben az önvédelmi technikákat különböző eszközök használatára, sőt nagyrészt kiegészítő technikákról lesz…..
Azt a helyzetet, ahol szükségessé válik, hogy a tőlünk telhető legsikeresebb módon elhárítsunk egy támadást, önvédelmi szituációnak nevezzük, a továbbiakban csak így fogom emlegetni. A siker kulcsa, hogy a védekezést a lehető legtökéletesebb módon optimalizáljuk a támadás…..
Önvédelmi blog Kezdjük el 2008.08.09 19:44:00
Sziasztok!Elindult az Önvédelmi blog azzal a jól átgondolt céllal, hogy megoldást adjon a problémára, mely szerint Magyarországon a közbiztonság rettentően alacsony szintre redukálódott. Szeretnék a blog segítségével segíteni az embereknek, hogy biztonságban érezhessék magukat…..