Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m. g.

56 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Learning the Hungarian expressions and phrases is fun! Make sure you send this to your friends. 1. Hungarians don't say "I respectfully disagree." They say "Te valami mocskos komcsi/náci/zsidó lehetsz!" (You're probably a dirty commie/nazi/jew.) 2. When you get on a bus in Budapest, you…..
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
A Fidesz által támogatott szegedi polgármesterjelölt vígan kampányolhatott a rektori hivatalban a felsőoktatási ipari együttműködésről szóló sajtótájékoztatón, noha jelenleg semmilyen választott tisztsége vagy olyan tevékenysége nincs, ami alapján lett volna ott…..
A SONLINE értesülései szerint nemi erőszak történt Fonyódligeten, ahol két felsőoktatási intézmény tartja gólyatáborát. A rendőrség megerősítette a hírt, miszerint az eset péntek este történt. Többszörösen megerősített információink szerint a bűncselekmény az…..
Magyarország, 2014. Nagyjából a következő beszélgetés zajlik le egy új magyar tévésorozatot bemutató sajtótájékoztatón: - Mennyi a költségvetése?- Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, de a szerződés nemsokára nyilvános lesz. Az Átlátszó már elkérte. A kérdést…..
Sajtófesztivált tart ma a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete, ahol még az is lehet, hogy mi leszünk az év online diákmédiuma. Az is lehet, hogy nem, de jó alkalom nyílik körülnézni, hogy mit is jelent a diákújságírás a legrégebbi és legnagyobb ezzel…..
Európa legészakibb pontjához, a norvégiai Északi-fokhoz indult ma Szeged mellől, Zsombóról Radvánszky János – biciklivel. A több, mint nyolcvan napos túrán legalább nyolcezer kilométert tervez tekerni oda-vissza. Radvánszky János többek közt a szegedi Rádió…..
​Életemben olyan erős interjút még nem olvastam, mint ami Esztergályos Jenővel, az Apáczai Kiadó ügyvezetőjével készült. Ha évtizedek múlva tanítani fogják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, ez lesz hozzá az illusztráció. Esztergályos úgy ajánlotta fel a kiadót a…..
​Évek óta keringő lejárató propaganda alapján „oknyomozott" az Egyenlítő blog. A Szegedi Tudományegyetem büntetőfeljelentést tett a gazdasági és műszaki főigazgatót rágalmazó, csúsztatásokra és téves információkra alapozott irományok miatt. Korábban az…..
Nem a Mozaik Kiadó megy szembe a tankönyvrendelettel, hanem a tankönyvrendelet a köznevelési törvénnyel – írta az Átlátszó Oktatásnak Reményfy Tamás ügyvezető igazgató. Mint azt pénteken megírtuk, az állami közoktatási intézmények által rendelhető tankönyvek listáját…..
m. g. 2014.04.14 21:05:00
@pingwin: @Münci66: @mis: mert először nem néztük hozzá a szöveggyűjteményt és úgy a tizedikesnél nagyobb az árkülönbség, de köszi az észrevételt, javítjuk
Diszkriminatív és jogellenes a szegedi Mozaik Tankönyvkiadó szerint az, hogy a KLIK fenntartásában lévő iskolák egy szűkített listáról rendelhetnek tankönyvet a következő tanévre. Nem csak a kiadót, a pedagógusokat is hátrányosan érinti a rendelkezés, van, aki az egész…..
Másfél éve húzódó ügy végére került pont azzal, hogy Lázár János visszavonta internetezők ellen tett feljelentését. A miniszterelnökséget vezető államtitkár kipécézte magának egy hírportál hozzászólóit és még balesetének éjjelén eljárást indíttatott ellenük a…..
m. g. 2014.04.01 12:37:44
@Takács Bálint: ha egyszer az életedet befolyásoló döntéseket fogok hozni, és a közpénzből finanszírozott lézerblokkolós audimról fognak cikkezni, tedd meg, kérlek, én szerintem akkor túl elfoglalt leszek ahhoz, hogy a kommentjeidet olvassam.
Csodálatos decemberi nap volt. Pokorni Zoltánhoz igyekeztem kontaktot találni, miután az Index gyorsan elkapta a parlament oktatási bizottságának elnökét a folyosón a két tankönyves közoktatás bevezetését követően. Pokorni ugyan elárulta, hogy szerinte rossz az új rendszer,…..
m. g. 2014.03.31 11:52:30
@yesplease: Szia, kár, hogy debrecen9999-el kezdődik mind a négy regisztrációhoz kapcsolódó e-mail cím, úgyhogy igaza volt a kommentelőnek, keress más játékot :) ezt már ismerjük!
Interjú - Gárgyán Lilla és csapata a szegedi egyetem mérnöki karának HÖK-választásán indult. Azért küzd, hogy a választás tisztaságát az egyetemi hallgatói önkormányzattól (EHÖK) független urnazáró bélyegzővel is biztosítsák, és a szavazatszámláláson megfigyelő is…..
​A parlament leváltotta Janukovicsot, aki ezt nem fogadta el, most talán a donyecki repülőtérről próbál kijutni az országból, a blügyminiszterének ez nem jött össze. Timonsenkót kiengedték, beszélt a Majdanon. Követjük az eseményeket. A priluki Lenin-szobor ledöntése. /…..
​Tegnap véres összecsapásokat követően az ukrán elit egy része és családjaik menekülni kezdtek az országból. A parlament jelen lévő tagjai a vérengzés azonnali megfékezéséről döntöttek. Folyamatosan követjük az eseményeket. Pecsernaja Elena fotója…..
Az ukrán tüntetések legborzasztóbb napja volt, rengetegen vesztették életüket, a tüntetőkre orvlövészek támadtak. Kormánypártiak menekülnek az országból, a parlament pedig a rohamrendőrök visszahívásáról szavazott. Követjük az eseményeket. Tűz az Október Palotánál…..
​Ukrajnában éjjel a rendfenntartók lecsaptak a tüntetések központjául szolgáló Függetlenség térre (Majdan) és elfoglalták a tüntetők főhadiszállását, a Szakszervezetek Házát. Eddig huszonöt halálos áldozatról számoltak be, miután tegnap kiújultak az összecsapások…..
Huszonkét halálos áldozata és több, mint kétszáz sérültje van a mai összecsapásoknak Kijevben. Egy orvos közlése szerint három tüntetőt agyonlőttek, és több tucatnyi sérültet ápolnak, többek állapota súlyos – adta hírül a Kyiv Post. Cikkünket folyamatosan…..
​A pitypang most nem nyílik, de Zsuzsi kihúzza a szarból a közmunkásképzést. Beleolvastam a naplójába, megírom. Rengeteget lehet vitatkozni a közmunkások kötelező téli továbbképzésén. Tény, hogy nem áll mindenki a szocializációnak a társadalom által elvárt fokán, de…..
​Lehet, hogy mostanában azért vannak ilyen nyomorult napjaim, mert amikor reggel kipattan a szemem, nyúlok a telefonomért, hogy megnézzem, mennyi az idő és ha nem vigyázok magamra, a következő pillanatban már a híreket olvasom. Ma például a tanári portfóliók…..
​Az ukrán parlament tegnapi ülése érdemi eredmény nélkül zárult. A legtöbb vita most a 2004-es alkotmányhoz való visszatérésről szól, ami az elnökkel szemben a parlament számára biztosítana érdemi hatalmat. Közben a tüntetők mellé állt Vadim Titusko, akiről a…..
Frissítve: 20.00- ​Ma visszatér betegszabadságáról Viktor Janukovics ukrán elnök. Tegnap az ellenzék kijevi tömeggyűlésén tízezrek voltak, közben ejtették a vádakat Dmitro Bulatov, a megkínzott aktivista ellen. A Majdan aktivistái a tüntetések kifulladásától félnek,…..
Dmitro Bulatovot ma felmentették az összes vád alól és Vilniusba szállították. A mai tüntetésen az ellenzék szónokai jóval radikálisabb hangot ütöttek meg. Janukovics holnap visszatér betegszabadságáról. Ma budapesti idő szerint 12 órakor tömeggyűlést tartottak Kijevben. A…..
m. g. 2014.02.02 12:42:43
@droid_: Szia, köszönjük, hogy aggódsz, hogy mire fordítjuk a szabadidőnket, ajánlanék még néhány cikket:

,,Ide aztán mindenkinek lesz kedve hazajönni” - Egy tanár a diákolimpiai díjkiosztóról
Középiskolások akcióztak az Educatio kiállításon
Ennél részletesebben nem olvastál még az egyetemi ösztöndíjakról
Jól válaszoltál, de nem az volt a megolódókulcsban? Az ELTE jogi kara utat mutat
Kettős mérce az egyetemek támogatásában

A szomszédos országban zajló események iránt mi és olvasóink is érdeklődnek, gondoltuk megtehetjük, hogy felületünket arra használjuk fel, hogy átfogó, folyamatos tájékoztatást adjunk, amit rajtunk kívül talán a Mandiner tett meg.
Ukrajnában az ellenzéki vezetők holnap délutánra gyűlést hívtak össze. Sokan orosz beavatkozásra számítanak, közben az ukrán hadsereg a helyzet stabilizálására szólította fel Janukovics elnököt. A belügyminisztérium és az állambiztonság puccskísérletre gyanakszik a…..