Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katácska!

108 bejegyzést írt és 535 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyertya az ősz és a tél elengedhetetlen hangulat terméke, hiszen sokaknál az otthoni bekuckózásnak fontos eleme. Éppen emiatt pedig remek ajándék lehet. A gyertya pont amiatt, mert a nyugalom és meghittség hangulatának egyik eleme a korán sötétedő hideg hónapokban, nagyon…..
A napokban találkoztam Daniella Zalcman fotós új projektjével, a New York + London fotósorozattal. Annyira magával ragadott a képek hangulata és az a perspektíva, ahogyan a jól megszokott környezet teljesen új kontextusba helyezi, hogy úgy gondoltam, én is ilyesfajta…..
azt álmodtam gerle 2016.02.11 11:23:56
Azt álmodtam éjjel, hogy berepült egy gerle a szobámba. Láttam, hogy be akar jönni, résnyire volt nyitva az erkélyajtó, de féltem tőle, mert nagyon hasonló a galambhoz és én utálom a galambokat. Már láttam előre, hogy nehéz lesz kizavani és féltem, hogy majd megijed és ide-oda csapkod. Szép lilás…..
azt álmodtam trópusi erdő 2016.02.09 11:17:03
Azt álmodtam éjjel, hogy egy trópusi erdőn keresztül hajtottunk át kocsival egy sráccal, aki lehet, hogy a volt barátom volt, de mire felébredtem, erre már nem emlékeztem. Széles volt az út, szépek a fák, a párás meleget nem éreztem, de a látvány egyértelművé tette, hogy ez egy trópusi…..
azt álmodtam 50 fillér 2016.02.04 10:21:00
Azt álmodtam éjjel ... igazából nem volt különösebb sztori, most úgy érzem a körülmények sem érdekesek, a lényeg, hogy egy 50 fillérest tartottam a kezemben, amivel még én is fizettem gyerekkoromban. A fej oldalán az Erzsébet híd látható, ami a kedvenc budapesti hidam. Érdekes, hogy ezt azóta…..
azt álmodtam 2016.02.01 13:27:00
Azt álmodtam éjjel, hogy újra lovon ülök. Rövidke álom volt, Szekszárdon játszódott, már nem is emlékszem kik szerepeltek az álmomban, de egy felszántott föld mentén haladtunk, én és néhány középkorú férfi, ők gyalog, én pedig a lovon. Az egyik férfi lova volt. Nyereg nem volt rajta és így elég…..
Azt álmodtam éjjel, hogy elmentünk az Aljas nyolcas vetítésére. Helyet foglaltunk a nézőtéren, vártuk a vetítést és egyszer csak felállították a nézőket, hogy mindenki máshová fog ülni. (Most így utólag eszembe jutottak azok a főiskolai évek, mikor dolgozat előtt puskát írtunk a padra és a tanár…..
azt álmodtam gyurgyalag 2016.01.26 10:00:00
Azt álmodtam tegnap éjjel, hogy megpillantottam egy gyönyörű színes madarat, ami rászállt a vállamra. Nem félt tőlem, meg tudtam simogatni a feje búbját is, egész sokat ült a vállamon. Álmomban tudtam, hogy ez a madár egy gyurgyalag, de a való életben még sosem láttam gyurgyalagot, sőt az az…..
Az előző cikk, a TOP10 látnivaló Ferencvárosban nagy sikere után itt a folytatás: a legjobb éttermek, cukrászdák, pékségek és sörözők a IX. kerületben!..
katácska! 2015.05.13 18:13:28
   (Eredet: francia)    Na, itt nem fogunk főzni. Ilyen is lesz. Lesznek olyan ételek-italok, amiket csak megvásárolni lehet. Mondjuk a majonéz nem ilyen, otthon is elkészíthetjük, sőt, ha jó majonézt akarunk enni, akkor otthon készítsük el.  A majonézt állítólag először…..
katácska! 2015.03.29 10:00:16
A barbecue fő pilléreit a minőségi húsok, szmókerek, rubok és szószok adják, így a különféle kések a barbecue folyamata során nem igazán vannak előtérben. Messze nincs szükség olyan intenzív késhasználatra, mint az a konyhában szokás. A kések elsősorban a hús…..
katácska! 2014.12.05 08:10:34
katatones Szolgálati közlemény 2014.08.25 16:00:03
Látszólag úgy tűnik hogy ezen a blogon már minden halott, ami félig-meddig igaz is, de én inkább azt mondanám, hogy a dolgok nem vesznek el, csak átalakulnak. A legutóbbi bejegyzés óta eltelt több mint két évben teljesen átalakult a közösségi média, már máshol publikáljuk a velünk történt…..
Egy. Kettő.  Egy. Kettő. Három.  Mikrofonpróba. Halljátok? Szinte napra pontosan egy éve alszik a blog. 2013 augusztus elsején egy 22-es válogatás volt az utolsó bejegyzés, kezdjük hát újra egy ilyennel. Mert vannak dolgok, amik nem változnak...és vannak, amik igen. De…..
katácska! 2014.07.31 21:09:27
:)
Olyan, mint a tejberizs, csak százszor egészségesebb és milliószor egyszerűbb megcsinálni. Akkor te most melyiket választanád? Ezt a chia nevű superfoodot már használtam más édességben is, például ebben a trüffelben, de akár a reggeli zabkásádra vagy a salátádra is…..
Három évvel ezelőtt úgy hirdették Richard C. Morais bestsellerét (magyarul: Madame Mallory és kis indiai konyhafőnöke), mint a Gettómilliomos és a L'ecsó keresztezését. Talán nem véletlen, hogy éppen Steven Spielberg és Oprah Winfrey csapott le a jogokra, mint ahogy az sem, hogy a…..
A magyar ápolónő, aki japán démonnak képzeli magát. Ebből az alapötletből indul ki Ujj-Mészáros Károly első egész estés filmjének története, a főszerepben Balsai Mónikával (mellékszerepben pedig Molnár Piroskával és Szabó Győzővel). Ez pedig itt az első igazi…..
Locsolgasd alkohollal szorgalmasan, és fáradozásod karácsonyra meghozza gyümölcsét. Kicsit hasonlít a püspökkenyérre, de csak nyomokban, mert itt az a lényeg, hogy minimális mennyiségű a liszt, csak arra szolgál, hogy egymáshoz tapassza az aszalt gyümölcsöket. Ha hagyod állni…..
. . Többen is utaltak arra, hogy mintha kissé válogatós lennék mostanában, és hát lehet benne valami, mert például vagy négy kocsiszín otthont is elkönyvjelzőztem azzal a szándékkal, hogy felteszem ide, az utolsó pillanatban aztán mégsem találtatott elég…..
[Itt az első rész, a fenomenális toum recepttel, amitől garantáltan elveszíted az összes barátodat, kivéve azokat, akik megkóstolják.] A hummusz a közel-keleten sokkal többet jelent egy egyszerű csicseriborsópürénél, szinte minden étkezés fontos eleme, amiből pitafalatok segítségével a közös tál…..
Végre sikerült rábukkannom a legjobb fagyizók felkutatása során egy szicíliai specialitásra Budapesten, amit nagyon szeretek: fagyi briósban! Sose voltam nagy rajongója a tölcséreknek, ahol lehet, a fagyit papírpohárba kérem, szeretem lassan enni, nem akarom, hogy a csöpögés…..
katácska! 2013.08.22 14:35:41