Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Énbagoly

0 bejegyzést írt és 4801 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 200 első randival pont úgy vagyok, mint voltam az Oltári csajokkal. Nem vitatom a létjogosultságát, sőt, kifejezetten örülök annak, hogy van, de nem fogom nézni, ha agyonverek sem, mert nem nekem szól és még csak nem is érdekel. Ha viszont a kettő közül kellene választanom egyet, akkor a Viasat ma…..
Mindig is szerettem a kisebb alapterületű házakat, lakásokat. A kompakt megoldások, a hely kihasználása igazi skandináv sajátosság. Ugyan itt is a fehér szín uralkodik, mégis kedélyes és nagyon hangulatos.  Forrás: apartman therapy..
Énbagoly 2015.05.24 11:42:56
Natalia Vodianova lesz az amerikai Vogue novemberi címlaplánya. A borítóhoz természetesen egy gyönyörű fotósorozat is társul. Natalián kívül Benjamin Millepied is feltűnik a fotókon, amelyek helyszínéül a Párizsi Operaház szolgált. A fotós Annie Leibovitz volt - aki szokása…..
A Nemzeti Múzeumba kerül Orbán Viktor legendás sporthátizsákja. A Nemzeti Múzeumba legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményükbe személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik - írja a Blikk.A…..
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
Két nappal a választás előtt Bajnai Gordon kreatív stábja észbe kapott, vagy csak iszonyatosan beszívott, és elkezdtek tolni egy formabontó kampányt az eddig sótlannak ismert fasziról. Elég viccesek a képek, amik a Jobbik mutogatós kampányát figurázzák ki, biztos nem vidámak…..
Énbagoly 2014.04.05 16:05:39
Héj! Most fideszesek és jobbikosok győzködik itt egymást, vagy mi a fasz van? :))

@laspalmas: szerintem ne foglalkozz vele, hogy ők mibe mit látnak bele. :) Alapból nem akarnak egyetérteni veled semmiben.
Vastagbőr Durvul a kampány 2014.03.26 09:35:00
Átadni, átadni, átadni.Szalagot átvágni. Szalagot átvágni. Szalagot átvágni.Jobban teljesít, jobban teljesít, jobban teljesít.Orbán Viktor megnyomja az utolsó 12 napot, ma reggel a 3200. (!) nyerges vontató van soron. ..
Énbagoly 2014.03.26 10:03:42
@Algopirin: engem is, de sosem lehet tudni, hol lapul egy átadás. :)
Határátkelő Svájc 2.0 2014.03.24 06:46:00
Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban…..
Nem tudok mit mondani, Lászlóné, Kápolnásnyék, latexes Pussy Riot tánccsoport.Képek, videók: A videó: (video: kormany.hu)  ..
Énbagoly 2014.03.20 10:28:49
@ez? mi? hogy?: szerintem ő a munkaidejében kgb ügynök. :)
Énbagoly 2014.03.20 10:30:33
Határátkelő Valami új kezdődik 2014.03.19 06:47:00
Mindenki életében eljön (egyszer vagy többször) egy olyan idő, amikor érzi, hogy váltani kell – munkahelyet, országot, életformát. Andrea története ilyen váltásokról szól: először Magyarországról Sheffieldbe, aztán azon belül is egyik munkahelyről a másikra. „Így…..
Hozzánk sose csöngetnek be az aláírásgyűjtők, kampányanyagot sem szoktunk kapni, aminek lehet sokan örülnének, én viszont bánatos vagyok, mert így nincs elég kampányanyag a blogra. Ezért volt nagy öröm  a héten, amikor felfedeztem a postaládában az az első névtelen…..
Énbagoly 2014.03.13 14:26:14
@Marcellusca: megszívtuk, baszod. :)
Énbagoly 2014.03.13 14:28:03
@Virág et.: nem áltatom magam, hidd el. Jelenleg nem lehet jót választani, szerintem.
Énbagoly 2014.03.13 14:33:57
@Marcellusca: én meg elfelejteném az egész aktust. :))
Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... "A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a…..
Énbagoly 2014.02.26 21:48:48
@Horizont: a birca változattól nem csak téged ver ki a víz. :)
De mostanában szeretnek stílusparódiázni egyesek, csak néha túl jól sikerül. :))
Fotó: Danyi Balázs Rosszmájúskodhatnék, hogy nahát micsoda véletlen, hogy alig pár nappal azután, hogy az Építészfórum is írt az amúgy már egy éve megnyílt Embassy Espresso kávézóról, mit ad Isten, a Dezeen is lehozott egy cikket csomó képpel. De nem teszem. Egyrészt…..
Azt mondják azok, akik értenek hozzá, hogy minél többen élnek egy országból külföldön, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyanok is nekivágnak, akiknek addig talán eszükbe sem jutott volna – egyszerűen azért, mert látják maguk előtt a példát. Ilyesmi történt a mai poszt…..
Énbagoly 2014.02.07 10:06:04
@La Pantera: egyetértek a nyelvtanulás fontosságával.
Viszont az iskolai nyelvtanítás nem túl jó. (Általános, és középiskolában.) És ami szerintem a legrosszabb benne az az, hogy még mindig azt keresi, hogy az adott tanuló mit nem tud. Nincs benne pozitív visszacsatolás, pedig az nagyon fontos lenne.

A poszt pedig nekem is tetszett. :) Olyan biztató. :)
Énbagoly 2014.02.07 10:53:56
@La Pantera: Sajnos sikerült az angolból, németből ugyanolyan muszáj nyelvet csinálni, mint előtte az oroszból.
Pedig, főleg a tinik világában nagyon fontos nyelv lenne az angol, és erre bőven lehetne építeni.
A világ legdrágábbra kihozott, de legkevésbé elkészült olimpiáját sikerült Putyinnak összetendereztetnie. Akinek van ideje, végigpörgetheti a külföldi beszámolókat. Ekkora szarhalmot még nem látott a világ! A fenti képen a felirat azt mondja, hogy a használt vécépapírt nem…..
A levelet változtatás nélkül tesszük közzé: "Tisztelt Címzett! Felhívom figyelmét, hogy a tegnap a vastagbor.blog.hu oldalon Salgótarján "kamu" látványterveiről szóló anyagukban valótlant állítanak. A "szabadtéri kiállítás" arról szól, hogy bemutassuk, Salgótarjánba…..
Kiderült, hogy a választási plakátokra vonatkozó vadiúj és szigorú szabályozást kreatívan kijátszó Salgótarjánról szóló történet még annál is jobb, mint amilyennek elsőre látszott. Egy olvasónk ugyanis küldött pár friss képet két projektről, amiket oly büszkén hirdet…..
Énbagoly 2014.02.03 10:41:18
@Conchobar: te meg nem érted meg azt, amit nem akarsz megérteni. :)
Számomra az orbánhívők ugyanolyan hithűek, mint bármilyen vallásban vakon hívők. Erre például te is nagyon jó példa vagy. :)
Új országban életet kezdeni még Európán belül is kalandos, hát még akkor, ha az ember (pláne családostól) a világ másik végére költözik. Márpedig Jorge és családja annyira beleszerettek Uruguayba, hogy úgy döntöttek, ott a helyük. A döntést pedig tett követte, így aztán…..
Énbagoly 2014.02.03 09:08:04
@Babette_: @zöldeketbeszélek: na, pont ezek jutottak nekem is eszembe. :))
A mai történet számomra (és a szerzője, Alex számára is) azt bizonyítja, hogy érdemes mindent beleadva, keményen dolgozni, mert lehet előrejutni. Alex és párja két éve élnek Angliában, most pedig nagy lehetőség előtt áll. Hogy mi is az, a poszt végére kiderül. Mielőtt…..
A minap meglehetős vihart kavart Norbáj bécsi posztja (aki nem tette volna, ide kattintva tudja elolvasni), kapott hideget-meleget is néhány kommentelőktől, ezért úgy döntött, posztban válaszol, amiben összefoglalja a felmerülő kérdésekre adandó válaszokat. Jöjjön tehát a…..
Pakssal kapcsolatban sok minden előkerült már, de szeretném pár szóban összefoglalni a lényeget. 3.000- 4.000 milliárd forintba kerül, ennek 80 %-a, vagyis 2.400 - 3.200 milliárd orosz hitel lesz.Az orosz hitel törlesztését 2023-ban kell elkezdeni, futamideje 30 év.2023-ban a most…..
Noha fel lehet építeni a várakozást, és ez egy ideig jól is működik (személyes tapasztalat), amikor eljön a pillanat, hogy tényleg költözni kell, sokszor nehéz egy ilyen gyökeres változást elfogadtatni a gyerek(ek)kel. Különösen, ha mindehhez országot is váltunk, nem is…..
Énbagoly 2014.01.18 11:06:58
@Kövérmadár [swe]: általában egyetértek veled, de most nem. :)
Hidd el, egy kisgyerek is nagyon sokat megért a dolgokból. Lehet, hogy nem fogja fel a világválságot, de azt igen, hogy otthon mondjuk egyre kevesebb mindent kap meg. Hogy nincs pénz először nyaralni, aztán már arra sem, hogy a cukiból legyen a szülinapi tortája.
Egy kisgyerek a gondok között hihetetlen korán fel tud nőni. És ha kell, bizony még ő támogatja a szüleit érzelmileg.
Nem külföldre költözés kapcsán, csak "sima", itthoni válsághelyzetben ezt mi átéltük a lányommal. A mai napig rettentően büszke vagyok rá azért, ahogy akkoriban viselkedni tudott.
De ennek az az előfeltétele, hogy mindent meg kell beszélni vele. Persze, az ő szintjén, de mindent. A gyerek nem csak egy csomag, akit hurcolunk magunkkal, amíg fel nem nő.
Töprengtem egy kicsit azon, hogy a mai történet mennyire illik a blog profiljába, de aztán úgy döntöttem, hogy itt a helye. Nincsen benne szó külföldi beilleszkedésről, sem árakról, ám Pepe története (és tanácskérése) mégis fontos annyira, hogy megpróbáljunk segíteni…..