Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Guszti

1 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát a Marci barátom törölte magát. A törlésével automatikusan eltűnt a blogja és minden korábbi írása. Ezzel egy újabb exjt blog szűnt meg, de ez most más. A márciusi botránynak köszönhetően azok a blogok szűntek meg, amelyek hazugságokat tartalmaztak. Kitalált történetek, hazugságok és bizalommal…..
Nagy Guszti 2018.09.12 23:06:01
A konkrét témához nem tudok hozzászólni, de azért nincs minden cikk veszve.
Pl. ennek a blognak ennyi állapotát tárolta az arcive.org: https://web.archive.org/web/*/
jehovatanui.blog.hu/

Ehhez hasonlóan marci blogja is jó eséllyel visszanyerhető archív formában, legalább részlegesen.

Csak tippelek, hogy ez lesz az:
https://web.archive.org/web/*/marcikerdez.blog.hu
Nagy Guszti 2018.09.12 23:07:01
@Nagy Guszti: A linkeket nem jól szúrta be. Másoljátok be az egész sorokat a böngésző cím sorába.
Habár a nyarat az emberek egy jelentős hányada lelkesen várja, ahogy dübörög a meleg évszak mégis a hőség ellen való védekezés módszerei felé fordulunk. Előző cikkünkben szó esett a klimatizálásról és az azt érintő kérdésekről. Jelen bejegyzésünkben arról esik szó, hogy hogyan kerüljük el, hogy az…..
Nagy Guszti 2018.07.06 21:03:43
@kmera: Ne keverjük. Vagy vályog, vagy vert fal. A kettő kizárja egymást.

"A vályog agyagból készült "tégla"

A vertfal szintén agyagból készül.A fal vastagságának megfelelően 60-70 cm legalább,deszkapalánkokat vernek le,és közéjük rakják a szalmával kevert vizes agyagot.Minden sor után jól ledöngölik ( ezért vert fal).Ezt így folytatják,amíg a kellő magasságot elérik.Nem vékonyodik el fölfele,hanem egyforma vastagságú a fal,éppúgy,mint a téglából épített házaknál."
Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit kérdezte indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról a megújult Evangélikus Élet magazin. Öt frissen felszentelt lelkész, öt válasz.Szöveg: Kötőszó | Forrás: Evangélikus élet / Galambos…..
II. Jehova Tanúi: Növekedés és Elvándorlás    - A Los Angeles Herald-Examiner c. újság 1973 szeptember 1.-i számában Louis Cassels főszerkesztő úgy azonosította Jehova Tanúit, mint „Amerika leggyorsabban növekedő vallásos tömegét…” (1) A mozgalom százalékos növekedési rátája akkor kezdett el…..
Kedves Olvasók és Testvérek! Én 2 éve tértem meg. Hirtelen jött a kegyelem az életembe és földöntúli örömöt eredményezett. Előtte hallgattam már tanításokat, amik által nem mozdult bennem semmi, ma már tudom, hogy azért nem, mert azok tévtanítások voltak. A megtérés…..
  Egyfelől tombol a test kultusza, mindenki vékony és izmos testet akar, másrészt például a dohányzást mereven elutasító keresztények megfeledkeznek arról, hogy kóros kövérség is legalább annyira káros. A képen látható Ken Andrews egy nagyon különleges személyiség, 20…..
Nagy Guszti 2014.10.29 07:36:06
Örömmel jelentem be, hogy nagyszerű és kitartó csapatmunkánknak köszönhetően elkészültünk Raymond Franz - Lelkiismereti válság című könyvének magyar nyelvű fordításával! A teljes verzió még nem elérhető, hátra vannak az utómunkálatok, a…..
Nagy Guszti 2013.08.15 08:04:58
A könyvkiadáshoz ajánlok figyelmetekbe: adlibrum.hu/new/index.php?task=pod
Én két könyvemet (pl. nagygusztav.hu/web-programozas) is ezzel a megoldással adtam ki. Előre lehet kalkulálni a nem túl komoly költséget, és mindegy, hogy 50 vagy 5000 példány fog elkelni belőle.
"Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (János 17:9)A tanítványaiért könyörgő Jézus Isten atyai szívének a tükörképe. Anyaként vagy apaként te is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid ne veszítsék szem…..
Az elmúlt időszakban több gyülekezet vezetőjével beszélgettem arról, hogy gyülekezete missziójának komoly korlátjává vált, hogy a gyülekezetben felnövő fiatal generáció nagy többsége (min 70 százaléka) Budapest környékére vagy éppen külföldre költözik. Az éveken át…..
                              ...a hátralévő idő rövidre van szabva. Ezentúl akiknek van feleségük úgy legyenek, mint ha nem volna…”( 1 Korintusz 7: 29)*   „Úgy gondolom tehát, hogy jó ez a jelenvaló szükséget tekintve*…”(1 Korintusz 7: 26)*…..
Nagy Guszti 2012.04.17 23:54:51
@answers: Hát, épp én voltam az, aki beszélt :-)
Nagy Guszti 2012.04.18 00:02:03
@answers:

A felvétel megtekinthető a kbgy.hu/nagy-gusztav-vallasi-fogyasztovedelem címen.

A csúsztatást visszautasítom (már ha ezzel szándékos hazugságra gondolsz). Tévedések persze előfordulhattak. A saját látásomat mondtam el egy átfogó téma részeként.
Nagy Guszti 2012.04.18 08:25:19
@reboot: Ha volt tévedés, akkor kérlek írd le ide, vagy a nagy.gusztav@gmail.com címre. Hiszen ha tudnám, hogy mi volt a tévedésem, akkor nem mondtam volna.
"...és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." (Mt.6:13)Sokan jól kezdenek hozzá a fogadalmaikhoz vagy változtatásokhoz életükben, de azok még sem végződnek jól.A kulcs, hogy kitarts bármely olyan terv mellett, amely javítana életeden, az, hogy…..
 Itt az idő, hogy én is belevágjak ebbe a műfajba aztán majd meglátom mi is lesz ebből :)..
  1925. április 9-én születtem a spanyolországi Vizcayában. Tizenegy évesen elveszítettem az édesapámat, aki a spanyol polgárháború áldozata lett. Apám jóhiszemű, ám megtévesztett bátyjai a római katolikus papság felé vezető úton indítottak el; a pappá…..
Nagy Guszti 2010.11.01 22:59:36
@-JzK-:

Kedves JzK!

Továbbra is személyes véleményem, hogy ez a blog a hitvédelemről szól, vagyis egy protestáns (hitünk szerint Biblián alapuló) szerző írja le gondolatait protestánsok részére.

A hitvédelem nem hit-támadás, ne keverd össze a kettőt. A saját katolikus tanaidat szerintem nem itt, hanem katolikus fórumokon kellene népszerűsítened.
 Beteljesedett próféciák százai bizonyítják Isten létezését, azt, hogy a Biblia az Ő tévedhetetlen Szava, hogy a zsidók az Ő választott népe, és hogy a názáreti Jézus a megígért Messiás, aki meghalt a bűneinkért, aki feltámadt, és aki újra eljön. A legtöbb…..
Nagy Guszti 2010.11.01 22:42:06
@grafomann:

Tudtommal a "református" nem egy gyülekezet. Engem maximálisan hidegen hagy, hogy egy bibliai értelemben jó gyülekezet éppen milyen felekezethez tartozik, ha egyáltalán. Én nem felekezetet, hanem gyülekezetet választottam magamnak. Persze a felekezet is elfogadható volt számomra, de én egy helyi gyülekezet mellett döntöttem.
 Részlet a The Berean Call „Search the Scriptures Daily” (Napról-napra kutassátok az Írásokat!) c. rádióműsorából. A heti rendszerességgel jelentkező műsorban Dave Hunt és T.A. McMahon a megváltásról beszélgetnek, és válaszolnak a hallgatók kérdéseire. A hét…..
Nagy Guszti 2010.11.01 22:25:58
@-JzK-:
Kedves JzK!

Személyes véleményem, hogy ha nem tudsz egyet érteni a blog témájával, akkor ne látogasd. Kifejtetted az érveidet, tudomásul vettük. Ennyi elég.
A múltkori post kommentjeiben felmerült, hogy jó lenne összeszedni pár olyan alapvető dolgot, tippet, tanácsot, ami segítheti a dizájnolásra kényszerülő fejlesztő munkáját. Megkerestem pár webdizájnert, hogy adjanak tanácsot azoknak, akik bár nem webdizájnerként dolgoznak, de…..
Minden ember életében eljő a pillanat, amikor szüksége lesz egy magyar településlistára. Az enyében legalábbis eljött, és akkor jöttem rá, hogy nem is olyan könnyű ilyet találni. Azért, hogy nektek ne kelljen megjárni, amit én megjártam, közzéteszem, drupal által…..
Nagy Guszti 2009.06.04 15:35:23
Értesítem a tisztelt olvasóimat, hogy az itt létrehozott bejegyzéseim (kommentek nélkül) átmásolom és hamarosan elérhető lesz a megújult honlapomon: blog.nagygusztav.hu.A továbbiakban mindenféle blogolást ott fogok folytatni.A döntés háttere elsősorban technikai: nagyon elegem van abból, hogy egy…..
devpattern Oldaltípusok 2008.09.09 01:02:34
Entrance PagesSplash PagesHome PagesContent pages   FAQ   Legal   PrivacyTask-Specific Pages   Contact PagesPrint-Specific PagesExit Pages..
Nagy Guszti 2008.09.10 18:12:49