Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reaktív63

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reaktív Naplementés beköszönés 2021.08.20 00:08:50
Ez az első blogbejegyzés Reaktívként ! Az egyre fokozódó, nagy személytelen ürességben jött az intuítív ötlet, blogon keresztül adjak élet,és vész  jelet,és közben fókuszáljam figyelmemet.  Nem tudtam konkrétan  miről akarok írni. Azttán kinéztem az ablakon.  Én a másodikban átszoktatott…..
Mi a TOM? A képen jól látszik. Az 1. és a 2. autista játékos nem azért nem bújt a fa mögé, mert bolond vagy buta /ahogyan azt elég sokan gondolják/, hanem csak azért, mert az anyatermészet mélyre dugta – tehát nem kihagyta – bennük azt a képességet, amivel felismerhetnék, mire gondolhat a társuk.…..
Danada-Rimán Edina, a csak elvileg független józsefvárosi jegyző, Kocsis Máté embere adta ki a jogszabálysértő birtokvédelmi határozatot (a Kormányhivatal a legfideszesebb önkormányzatot, a VIII. kerületet jelölte ki). És a rendőrök állítása szerint ő volt az, aki személy szerint (!) is ismeri a…..
reaktív63 2016.07.07 11:43:17
A Greenpeace örömmel adja közre Ferenc pápa Bolíviában elmondott beszédének teljes magyar fordítását. Meggyőződésünk, hogy a világ egyik legjelentősebb vallási vezetőjének Földünk válságos helyzetéről, ennek alapvető okairól és a sürgető teendőkről elmondott…..
Miért nem hagyjuk magunk mögött gyerekkorunk emlékeit és éljük szabadon az életünket? Azért, mert van bennünk egy remény, egy tudattalan jóvátételi igény, hogy felnőttként meg tudjuk oldani azt a problémát, amely gyermekkorunkat fémjelezte. Ha például nem kaptuk meg valamelyik…..
Legutóbb azt vettük végig, hogy az ember milyen változatos módokon képes tönkretenni saját életét. Azt is láttuk, hogy ördögi körrel van dolgunk: a korai maladaptív séma diszfunkcionális (gy. k.: elcseszett) viselkedést produkál, az ilyen viselkedés azonban – mint tapasztalat…..
 Kedves olvasó!A következő beszámoló nagyon hosszú, talán kicsit unalmas is, de egyszerűen képtelenség rendesen beszámolni a történtekről rövidebben, ha nem akarja az ember kikozmetikázni a sokszor "jóskapista" stílust. Elnézést a terjedelemért. A rövid, korrekt…..
reaktív63 2010.08.14 10:00:49
Tisztelt Nagyszoba olvasók! Ez az itteni ,az igazi nyílt városvita lehetőség !ÉLjenek vele !
Két hete sikerült bekerülnöm a zárt városvitába.
Pár napja írtam oda alábbi javaslatomat, felvetésemet ,sajnos a keletmatyi nem ezt az írást közölte,hanem jogsértően az egyik városvitás taggal váltott magán levelezésemet tárta a nagy nyilvánosság elé.De miről is volt szó? Ime a hozzászólásom:
"Tisztelt Város. Vita. tagok . Azt javaslom , tartsuk szem előtt, és lássuk be hogy sosincs tökéletes megoldás!
Mindenféle ,a közösséget érintő ügyben,
1/ az érvek-ellenérvek,
2/ különböző szempontok, irányelvek,
3/ valós, reális,ésszerű igények ,közérdekek,
4/ előnyök és hátrányok megfontolásával,
ezek szigorú ,következetes figyelembevételével,mérlegelésével , józan kompromisszumra kell közösen törekednie a feleknek, az érintetteknek !
A települések lakóiként Jogosan várjuk el ,illetve ki kell követelnünk a kényszerítenünk a döntéshozóktól az ügyek,felelőségválalós ,kellő információval megértető, ,tiszta, világos, tényszerü ,átlátható kommunikációját !
2010-ben magyarországon is magától értetődőnek kellene lennie hogy ha egy önkormányzat csinálni akar valamit , előtte józan „paraszt „ ésszel az alábbiakba gondol bele ! :

Legfontosabb Alapelvek :
Bármilyen beruházásnál fontos hogy megfelelő információ segítségével megértessék a lakossággal :

1/Érthetően Tisztázni kell a beruházás alap koncepcióját , a célját !!

2 /Egyszerüen 1 / MIÉRT ??? és 2 / MIT ?? Szeretnének csinálni ??

LÉTFONTOSSÁGÚ A TISZTÁNLÁTÁSHOZ A SZEMPONTOK RENDSZEREZÉSE !
/ Két oszlopba felsorolni /

3 /ÉRVEK ELLENÉRVEK

4 /ELŐNYÖK HÁTRÁNYOK

,A LAKOSSÁGI IGÉNYT , SZÜKSÉGLETET , JÓL PONTOSAN, ÉLETSZERÜEN ,KELL FELMÉRNI, a helyi sajátosságok körültekintő figyelembevételével !! Amihez Nagy empátiá készség szükséges !!!!

PL. ITT van a vaslemez szökőkut !!Nagyon sokan nem tudjuk, nem ismerjük a folyamatát, mi történt itt, és ezért Pl. télen nem is értjük, csak állunk és nem hiszünk a szemünknek !!

Pl.Itt egy ordító példa egy százas szorzójú ellenérv dúrva ,bűnös figyelmenkívül hagyására :
Ami Kézenfekvő fontos szempont kellett volna hogy legyen a szökőkút tervezésénél !!!
1/Tudvalevő hogy Nyíregyházán négy évszak van , és ezért fél évig a hideg miatt nem lehet víz a szökőkutakban,ezért jelen esetben így fél évig ütközik, és nem teljesülhet az a tervezői koncepció, miszerint a lehulló vizföggönynek szinte teljesen el kellene takarnia ,fednie az építményt !! Tehát pontosan tudható volt ,hogy az év felében ,ez a vasmonstrum ,statikusan , funkciótlanul, testidegenül csak ott fog állni, meredezni , elrontva a tér összképét.
Tehát időtlen idők óta magától értetődő alapszabály , hogy minden szökőkutat magyarországon kötezelező úgy tervezni ,hogy víz nélkül is jól ,dísztárgyként harmonizáljon a környezetével!! Sajnos a mi kutunk,és tervezője ebből a szempontból is megbukott ,teljesen egyértelmű erre alkalmatlan, hiszen nem ennek megfelelően tervezte Bán Ferenc .Viz nélkül ez az építmény ott azon a konkrét helyen egyszerüen elviselhetetlen, rettenetes !!
Ez csak egy példa a város dolgai közül ahol a fenti szepmpontrendszerbe nem gondoltak bele elvárható felelőséggel , körültekintően. Szerintem az izlésekről, és szúbjektív véleményekről
csak a fenti objektív szempontrendszer maximális figyelembe vétele után szabad vitatkozni !!
Én azt szeretném ha a jövőben bármilyen beruházást , építést stb. szándékozik végezni az önkormányzat, előtte tárják a széles nyilvánosság elé a fent, megjelölt , és a tisztánlátáshoz elengedhetetlenül szükséges információkat tartalmazó adatlapot , hogy véletlenül se fordulhasson elő ilyen óriási hiba !!!!Ami utólag már , a vároképre ,és városlakókra gyakorolt negatív hatása miatt bűnös mulasztásnak minősíthető !És kell hogy legyen konzekvenciája, személyi felelőse !!"
  „Megszépül” egy újabb tér városunkban, amitől - a korábbi rossz tapasztalatok miatt – sajnos előre rettegünk. Tapasztalva városi főkertészünk lázas favédő szemléletét szinte rettegve gondolunk bele abba, mire fogják fordítani a 130 millió forintot, ami…..
reaktív63 2010.07.14 11:08:20
Az lenne a normális és kívánatos ha lenne Nyíregyházának is egy független működőképes városvédő egyesülete akár több ezer taggal, szinpatizánsal! Ez a civil egyesület kellene hogy képviselje védje a valódi városlakói érdekeket , szempontokat, irányelveket.
Van ilyen egyesület ?? Szerintem NINCS !! Hozzuk létre !!!
Egységben ez erő!!Csak így lenne esélyünk, ezt az újabb egyértelmű arogáns megnyílvánulás "Mi tudjuk !! mi kell nektek parasztok,kuss , eszed nem eszed ? Nem kapsz mást. "
Közben ezek az okostolyások elrontják az életterünket, és összejátszva lenyúlják a közpénzt!!Szerintem sok kényelmes paddal ,maradjon csendes pihenőpark jellegű a tér .
Nem játszótér, ne hangos ,zajos szökőkút!
Pihenőpark, relaxáláshoz, beszélgetéshez alkalmas
csendes nyugalmat sugárzó miliő.Halhassuk a madárcsicsergést !Mint most is !! SOS! Gyorsan lépnünk kell! A városháza megadhatna egy email címet ahova várja az ezzel kapcsolatos észrevételeket !Ezt már sokkal korábban is megtehette, meg kellett volna tennie, ha egy kicsit is számítana a véleményünk!!Nem engedhetünk meg még egy olyan bűnös ártást a város ellen ,mint a vaslemez szökőkút!!Abból okulnunk kell, milyen szörnyűségre képesek ezek !!ezek : A hülyeség, a kapzsiság,pártsemleges!!!
Ezeket nem ellenük hanem a városért írom!!
Szerintetek értik ők miről beszélek ?Lásd piaccsarnonál is Két év kellett hogy felfogják ,belássák a civil nyomás hatására !Én Jósavárosiként minden nap legalább fél órát sétálok a jelenleg béke szigete élményt nyújtó hősök terén. ajánlom mindenkinek.nekem létszükségletem.!ezért féltem annyíra!
reaktív63 2010.07.15 00:34:48
@civil63:
Szóval ez a tér most is NAGYON SZÉP ,igy JÓ ahogy van, azért mert TERMÉSZETES ,tágas ,nagy pázsit felületekkel, el a kontár kezekkel tőle !!! Szerencsére jelenleg Alig van benne műű tárgy ! Kb harminc évet vártam, vártunk tavalyig a kényelmes pihenéshez elengedhetetlen , viszonylag kényelmes ülést, hátradőlést biztosító padokra , a régi csúf, szögletes, hátvágós támlájuak helyet!!Végre tavaly kegyeskedtek 8 új padot adni nekünk kb.max 250000 FT-ért .Bezzeg szerintem a tulipa KFT A HŐSÖK TERÉRE nyáron havonta milliós nagyságrendű virágmegrendelése fontosabb volt évtizedekig.Most is rogyásig van virággal, ami csak reprezentáció a Megyeházai politikusainknak!! . Az új padok is elég gagyik, gondolom valami helyi lakatos kisiparos haverral csináltatták, szürke vas zártszelvényből,meg vaslemezből.De jó ez nekünk falura, jutott belőlük a korzó sétálóutcába is.
Ez aztán a folyamatos hülyének nézés !!
Most jöttem haza a veterán atlétikai EB Kossuth téri megnyitójának tüzijátékról amiről persze senki sem tudott, voltunk vagy 200-an.Este is gyönyörű a hősök tere.Feltétlenül Le kell videózni, megörökíteni . Aztán majd össze lehet hasonlítani hogy melyik volt a szebb!Én a tér keleti oldalán a kis kőpadkánál végig raknám padokkal , hogy délután lehessen sziesztázni a naplementében a pihenni ,sütkérezni vágyó városlakoknak ,vagy aki épp arra jár, és ennyi ebben az árvíz sújtotta , válságos időben !!
Üdv. L.P.
nagyszoba Koncepció nélkül 2009.04.09 11:29:00
Már követni sem lehet, hogy mi történik a Művház felújításának kérdéskörében. Most olvasom a közgyűlés napirendjét. És látom benne, hogy a város területcserével megszerezné a Bujtosi Csarnok melletti placcot, hogy azon kerüljön kialakításra az új színházterem. Már…..
reaktív63 2009.04.09 21:00:53
Vegyük már észre hogy ezek a felületek ,mint ez is pl. az internetes blog, vitafórum stb. csak szelepek ahol mi önként, meddő módon leeresztjük ,elpazaroljuk a bennünk lévő kreatív energiákat , és a döntéshozóknak teszünk ezzel szivességet.
Ne tököljünk tovább,ne pazaroljunk, gyerünk ki délutánonként a Kossuth térre,jöjjünk össze a polg.hivatal elé érthető szövegű transzparensekkel rájuk írva érthetően tömören mit akarunk,mivel nem értünk egyet,követeljünk széleskörű városi közvélemény felmérést, aláirás gyüjthetünk ,tehát az orruk alá dugható konkrétumok kellenek,persze ne felejtsünk el szólni a helyi és országos médiáknak, had láthassa és szörnyülködhessen,az egész ország pl. a gyönyörű szökőkutunkon ,meg a rémes művházunkon ,és ha ekkora nyilvánosságot,figyelmet kapnak ezek a égbekiáltó hibák talán a félelmetes elégedetlen morajlás fel hallatszik majd a döntéshozókhoz, és érzékelik végre a kontrolt és a felelőségüket .Csak semmi durva indulatoskodás ,higgadt de határozott figyelemfelhívásra van szükség.
Alakulnia kell végre egy igazi városvédő egyesületnek ,mivel a meglévő nem életképes, és ahogy annak lennie kell mint civil szervezetnek, akár többezres pártoló tagsággal igenis gyakorolhat kontrolt a város épített környezetének alakulásában!!!
Meg kell mutatni békés demonstrációval véleményünket, elégedettlenségünket!!
Szervezzük meg!Nem elég akarni a változást ,
valóban tenni kell érte, hogy tünjön el a zajos,lemez szökőkút, és bontsák le a művházat ,ne akadálypályát hanem kényelmes padokat a katólikus templom elé stb...
Szóval még húsz évvel a rendszerváltás után is valójában életképtelen csecsemő a civil társadalom !Minden megtehető a fejünk felett!
Sőt még rá is csinálnak !!
Meddig hagyjuk még !???:-(
A butaság pártállástól független!!!