Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sonja White (törölt)

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások Másodfokon 2010.04.15 08:53:00
Ismét seth_greven, a rutinos félrefordítás-kiszúró mester találata következik: Egyik este bekapcsoltam a tévét, hogy legyen mire elaludnom. A TV6-on épp az Oz című sorozat ment, amit ugye feliratosan vetítenek. Valamelyik szereplő betegségéről volt szó, azt sem tudom már…..
Agyvihar Az életerő átadása 2010.04.12 21:15:00
Nemrég Jared Diamond kapcsán (ajánlott olvasnivaló tőle) új-guineai törzsekről olvastam, és kattintgatás közben eljutottam az etoro törzshöz is. Halványan rémlett, hogy már hallottam egyszer az általuk űzött praktikákról, de a konkrétumok így is megleptek kissé. Ez a törzs…..
Sonja White (törölt) 2010.04.15 12:14:46
Paparázó - az apablog Has 2010.03.10 07:01:00
Has     Olvasgatva a kismamablogokat az embernek feltűnik, hogy a kismamákat a gyerekeiknél sokkal jobban érdekli saját hasuk és egyéb testrészeik feszessége. Ez mondjuk nem olyan nagy probléma, elvégre nők, de azért ezt a terhesség dolgot jelentősen túlparázzák.  …..
Nemrég néztem egy videót egy reklámszakembertől, aki nagyon szórakoztató példákat hozott fel a marketing szerepéről a mindennapi életben. Történelmi referenciákat is hozott, megemlítette például, hogy Kemal Atatürk hogyan érte el, hogy a török nők ne viseljenek fátylat (az…..
Sonja White (törölt) 2009.11.02 08:49:29
Félrefordítások Szilikonmaffia 2009.06.04 08:39:00
leprechaunR régi jó barátunkkal találkozott:Ugyan régesrég lerágott csont, de azért mégsem ásta elég mélyre a kutya és felbukkan újra...Ma (május 5.) délután itthon lábadoztam, és persze szólt a TV a háttérben, ahol is a Viasat 3-on a  Veronica Mars nevű sorozat…..
Agyvihar Legyen Ön is tutajos! 2009.03.15 06:06:00
Egy fórumon láttam ezt a játékot, amiben tutajjal kell áthordani embereket a másik partra. Néhány megkötés azért van: A tutajt csak felnőtt vezetheti. A rab nem maradhat a civilekkel. Egyszerre csak ketten tutajozhatnak. A férfi nem maradhat egyedül a lányokkal, mert leüti…..
 Párleírás lelki gyomorforgással. Szia Szaki-blog és mindenki akinek van kedve elolvasni! Olvasgatom a blogot egy ideje és gondoltam, hogy ha más történetein szórakozom akkor én is írok nektek és így ti is szórakozhattok az én lelki nyomoromon. :) Nem vagyok mai csirke,…..
Ha nőkről és egerekről van szó, akkor a legtöbb ember fejében a két dolog úgy kapcsolódik össze, hogy a nők egy egér láttán sikongatnak, székre állnak, és úgy általában frászt kapnak a futkározó-cincogó jószág látványától. Nem tudom, hogy ez a reakció a való életben…..
Olvastam egyszer régen egy módszerről (a linket most nem találom, sajnos), amivel egyszerűen csiholhatunk ki magunkból kreatív gondolatokat, ha valami problémára nem találjuk a megoldást, és új ötletre lenne szükség. A módszer lényege az volt, hogy le kell ülni, és várni kell.…..
Sonja White (törölt) 2009.02.18 19:10:01
@blogíró: Biztos, hogy én vagyok erre a legalkalmasabb ember? :)))

Szóval. Az AK-osok nem azt a szót használják eleve, hogy probléma, hanem azt, hogy feladat. :) És igen, mindenkinek vannak feladatai, mivel az élet nem egy statikus valami, mint egy szobor, hogy kifaragtam és kész.
Mindig vannak újabb és újabb megoldandó feladataink. És igen, az AK-osok meg is tudják előzni a problémákat. Számtalan ilyen történet van.
Javaslom az AK boltot, a weboldalon fent van a címe, vedd meg az AK könyvet és a sikerekről szólót, szerintem ott minden kérdésedre kapsz választ.
Ja és igen. Az emberek hajlamosak ellustulni és nem használni naponta a módszert...
És még valami. Az AK nem istenképző!!! :) De nagyon hasznos ;)
Sonja White (törölt) 2009.02.19 18:32:54
@blogíró: :)) Nem tudom milyen mérnök vagy, de... javaslom olvasd el még egyszer a könyvet, úgy, mintha az emberi agy helyett egy erősítőről / adó-vevőről lenne szó benne.
;))

Ha további (akár konkrét) kérdés van ezzel kapcsolatban, akkor mailben állok rendelkezésre. :)

Ja és az Agykontroll nem vallás. Csak egy módszer... :)

Agyvihar Szerinted kövér vagyok? 2009.02.10 20:14:00
Nemrég láttam egy előadást, ahol különböző etikai kérdéseket feszegettek az előadók. Hogyan viselkedjen az ember, ha a kormány üldözi és bebörtönzi az ellenzékieket? Bújtatni kell-e őket, vagy fel kell-e őket adni, mert azt diktálja a törvény? Minden parancsot végre kell-e…..
Sonja White (törölt) 2009.02.11 19:05:24
@LongJohnHolmes: :) Javaslom az értelmező kéziszótár alábbi két szócikkét: harapdál, eszik
;)
Áhhhh :))))
Nemrég volt itt egy bejegyzés arcátlan csodadoktorokról, akik a gyógyulás ígéretével becsapják az egyszerű, hiszékeny embereket. Ez utóbbit nehéz lenne vitatni, de kicsit jobban belegondolva nem olyan egyértelmű, hogy csak fekete-fehér szemüvegen át lehet nézni a működésüket.…..
Ha rendeződni látszik az életed, már nem fontos a blogolás.....
Sonja White (törölt) 2009.02.10 22:34:21
Agyvihar Telepátia reggelire 2009.01.24 07:12:00
Van egy barátom, akivel együtt dolgozunk, és aki hétköznap reggelenként rendszeresen felhív megbeszélni az aktuális teendőket. Többnyire 8 és 9 között hív attól függően, hogy éppen hogyan alakulnak a dolgok, és ez az az időszak, amikor reggelizni is szoktam. És itt kezdődnek a…..
Sonja White (törölt) 2009.01.26 22:56:03
@blogíró: igen. tapasztalatból.
pl. rendszeresen van olyan, hogy nyúlok a telefonért, mert úgy hallom csörög. aztán látom, nem hívott senki. leteszem. és abban a pillanatban elkezd csörögni.... (főleg a családomnál és a barátnőmnél mködik... vagy akivel "egy hullámosszon" vagyok - milyen szép is ez a magyar nyelv ;) )
és más hasonló történetek ;)
A levélíró kérdésére válaszolva: mindenképpen érdemes közreadni egy olyan sztorit, ahol a a lány azzal akarta menteni a menthetetlent, hogy a szakítósblogra hivatkozik! Ezentúl kiírjuk a posztok végére, hogy dont try this at home. A kép innen Szia Szakitshabirsz…..
Bocs S-től a kifejezés plagizálásáért...  ..
Sonja White (törölt) 2008.12.29 13:02:10
Az értékellekmintembert blogban offtopiknak tartották az alant olvasható sztorit, bár az "értékellek mint embert" kitételnek pont megfelel.Vagy pont nem.Avagy: Ha a pasik hülyeségéről lehet blogolni, akkor a magyar net hyperribancairól miért ne lehetne?A valódi szerző…..
Kicsit csúszásban vagyok, de így legalább sokkal izgalmasabb az elsőzés is. Az ilyeen lányoktól üt meg a guta engem is: elhitetik, hogy célegyenesben vagy, amikor kiderül, kurvára másik pályán versenyzel. Kurva idegesítő, minden férfival megtörténő poszt ez most. Kedves…..
Végre valaki megértette a szakítósblog és a szakítóskönyv üzenetét! Soha ne adjam ki magam, mert ha így teszel, véged. Ahogy megkapja a szíved, kifacsarja, és eldobja, mint egy használt zsebkendőt. Hinnem kell neki, és átgázolni rajtuk úgy, ahogyan ők gázoltak át rajtam. A…..
Nem csak hosszú, szomorú is. Találkozás az A38-on, pezsgős vasárnapok, de a szánsájn-hepinesz után már csak "Hazajön, tévé, jajdefáradtvagyok, semmi beszélgetés, arcra egy puszi, alvás" megy. Sziasztok, kicsit hosszú lesz... Már lassan egy éve egyedül vagyok,…..
Sonja White (törölt) 2008.10.02 09:03:46
Aszittem ilyen csak a filmekben van! Mindig meg kell kérdezni hány éves, különösen, ha "testvérek!" Brr.Sziasztok!Ha érdekesnek találjátok adjátok közre. Köszi.Hosszú lesz. Nem annyira a szakításról szól, mint egy halva született kapcsolat hattyúdaláról,…..
Vasárnapra mindig leeresztünk, de hát ez van. Még egy utolsó újévi történet, holnaptól jön vl a friss, ropogós szakításokkal.Üdvözlet!Az én történetem közel két éve esett meg. Felfoghatjuk újévi átrendeződésnek is :)Kicsivel több, mint fél évnyi vajúdás után (nem…..
Csodás, éveken áthúzódó szakítás: én úgy értem, hogy sztár is van a dologban (ezért összejön az egyik „előadóval”, jól elvannak egész este), majd a szemét testvér lenyúlja, és a végére és a végére még bejön ez az iwiw, ezekért a posztokért érdemes…..