Ppix

Aktivitások

SZEMlélek Bolyki György: így lesz a művészből eldobható rongy 2015.12.19 08:33:02

Az alábbi sorok szerzője zeneművész, a Zenekadémián szerzett diplomát, kulturális menedzserként pedig fesztiválok, művészpalánták sikeres útját egyengeti. Írása rávilágít, hogy nem csupán nőknek okozott mély fájdalmat ez a sok sebből vérző történet. * * * Nem akartam Ákos ügyben írni, de írok. Nem…..

Ppix 2015.12.25 04:13:32
Bekezdésenkét cafolható baromság B. Úr cikke.

"ilyenkor semmi se szent "
Hát ja, a kormánynak fontosabb egy talpnyalójuk, mint a női egyenjogúság, mint a tisztességes üzleti magatartás, mint a kiszámítható gazdasági környezet,
Fontosabb multiellenes hazugságcunamival hergelni a híveket, évi 100 milliárdos pártpropaganda mellett véleményterrorról hadoválni, jogász végzettsegük ellenére szakmájukat szembe köpve alkotmánysértést emlegetni, Agyar Időkben hazudozó cikket íratni.
Semmi sem szent, ha szükség van egy kis nyilvános gyűlöletkeltésre, tématerelésre miközben éppen állami hitelből lopják el a TV2-t.
Hogy még többeket tudjanak B. Úrhoz hasonlóan homályban elhülyítve tartani...
jobbkönyök Internetadó újratöltve 2014.11.02 17:38:26

Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez…..

Ppix 2014.11.03 10:09:20
"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. "

1) Minek írkál ilyet egy olyan ember, aki segghülye a gazdasághoz és az adórendszerhez?
Mikor fizetsz forgalomarányos adót az áram vagy gáz után??? Az nem az adó, hanem a szolgáltatónak kifizetett díj.

"... csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, "
Csak szólok, hogy az ÁFA a szegények adója, szerencsétlen idióta.

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna,"
Eddig az összes szektorális különadó át lett terhelve, honnan veszed ezt a baromságot.

" mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek "
Hazugság, a teljes telko szektor profitját ne keverd ide. Amúgy egy több mint ezermilliárdos iparágról beszélünk, azért mert valami 80 milliárd, az nem biztos, hogy aránytalan, vagy "extraprofit", le lehetne csavarni a vérkomcsi turbót a fejedben.

"... Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból"
Színtiszta komcsi demagógia. Honnan veszed, hogy eltűnt? A legnagyobb szereplő (Magyar Telekom) évek óta nem fizet osztalékot, tehát a profit a cégben maradt, tehát nem tűnt el.
Mocskos fideszbolsi hazugság.

A többi fogalmi, tárgyi tévedést és keverést, valamint a komcsi fröcsögéseket most inkább nem is elemzem.
Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában.
Ppix 2014.11.03 10:10:54
Annyit még kiemelnék, hogy a posztíró szellemi szintje kb. arra jó, hogy visszaböfögje a fideszbolsi hazugságokat, ennél több ész már nem jutott...
Ppix 2014.11.24 12:43:26
Na meg ez is:

"az a pénz jobb helyen van a németeknél mint itthon, még a kormány azt is ellopta volna."

hát igen. Amikor százmilliárdokért stadionokat építenek, amikbe átlag 1500 ember jár ki, akkor az a 20%-os lopás mellett még nettó hazaárulás is, az oktatás elsorvasztása révén az ország jövőjének lerombolása.
ÉS akkor annyi eszed van, hogy internetadó ellen tüntetők miatt hisztizel.
Téged sem az eszed miatt tenyésztettek...
jobbkönyök Utasítsák ki Goodfriend amerikai követtanácsost! 2014.10.28 16:34:14

Könyörgöm, utasítsuk ki! Mármint André Goodfriend amerikai ügyvivő követtanácsost. Hogy miért? Mert aktív résztvevője volt a kormányellenes tüntetésnek vasárnap este, és mert jelentős szerepet játszik a hazai jobboldal elleni politikai játszmáknak, és mert nyíltan támogatja…..

Ppix 2014.11.03 12:05:17
A csávó kiment a békamenetre is, az nem volt baj turbómagyarkám???
Ppix 2014.11.24 12:39:51
@jobbkonyok:
"más az ha valaki kimegy megnézni egy tüntetést, és más ha részt vesz benne. "

Ott sétál mind a kettőn.
Mi a különbség nagyokos?

Aztán miért utasítanád ki? Sétált az utcán?
Durva bazmeg.

Orvos látott már?
Smoking Barrels A sejt / The Cell (2000) 2014.11.12 06:00:00

Ha azt mondom, hogy a filmvilág padlása telítődve van krimi-thrillerekből, akkor mondhatni finoman fogalmaztam, ugyanis ez az a műfaj, amelyből két-három alkotás mindenképp megjelenik egy évben, változó minőségben. Ebből adódóan a stílus telítődött, újat mutatni szinte…..

Ppix 2014.11.13 10:38:35
Arról nem is beszélve, hogy a film eredeti címe: "A CELLA".
Ezt sikerült sejtnek fordítani az agyatlan filmforgalmazónak.
Gondolom nem vesződtek vele, hogy belenézzenek a filmbe...
Futóblog Szabálysértés, zajrendelet pro és kontra 2014.11.02 11:58:22

Sokan futottatok már nálunk. Tudjátok, hogy alapvetően egy kicsi, csendes üdülőövezetből agglomerációvá avanzsált “kertvárosról” beszélek. Van egy közös levelezőlistánk, amire általában nem írok, bár élvezettel olvasom a különböző, falura kiköltözők városi…..

Ppix 2014.11.03 15:11:35
Ebben az esetben nincs jó tippem, de általános megfigyelés, hogy az empatikus érzék hiányával született idiótákkal nem beszélgetni kell, hanem olyan szituációt generálni, ami érzékelteti, hogy baromságot művel.
Pl. bringaúton sétálóra utolsó pillanatban rácsengetni, majdnem elütni, stb.
Nem az a gond ugyanis, hogy taplók és még nekik áll följebb (ezért is felesleges szólni, akinek ilyen torz a viselkedése, azt általában nem győzöd meg barátságos kéréssel), a gond az hogy hülyék hozzá hogy észrevegyék saját idióta viselkedésük káros voltát.
Jelen esetben nem tudok ilyet, bár fel nem foghatom, mit keres valaki nordic cuccal futópályán.
Lehet mégis beszélni kellene vele, hogy itt egyesek időre, _gyorsan_ futnak, ő zavar, a vánszorgást meg a külső sávban is le tudná vezényelni...
DiploMaci Pro/Kontra: Szijjártó Péter, mint külügyminiszter (2) 2014.09.24 08:15:38

A tegnapi nappal Szijjártó Péter, eddigi miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár foglalta el a Brüsszelbe távozó Navracsics Tibor helyét a Külgazdasági és Külügyminisztérium élén. Ennek kapcsán két cikkben, két szemszögből foglalkozunk a kinevezés hátterével. Ismét…..

Ppix 2014.09.24 19:58:50
Vicces lesz, amikor a magyar külügyminisztert OVhoz hasonlóan kezelik. Tehát találkozhat mondjuk a Gazprom elnökhelyettesével, ománi "hercegekkel" és egyéb tekintélyes személyekkel. Nagy esély van arra, hogy komoly helyre nem hívják meg.
Pont mint Áder János, akinek a klímacsúcson az volt most a programja, hogy Albánia, meg valami másik hasonló isten háta mögötti ország elnökével találkozott...
Lenne mit helyrehozni a fidesz rombolásából, de pont viktorka agresszív kismalacának erre esélye sincs.
Ezért nyilvánvaló, hogy kurva szar választás. Martonyinak legalább szakmai tekintélye és függetlenséget sugalló önálló image-e volt. Ezt az ürgét annak fogják tekinteni ami - kifutófiúnak...
Futóblog Endomondo Life 2014.08.31 21:27:43

A RunKeeper után az Endomondo is kijött a saját lépésszámlálójával, ami szintén ingyenes és letölthető a magyar alkalmazásboltból. Sajnos a Breezehez képest nulla újítást sikerült beépíteni, ezzel szemben gátlástanaul lemásoltak nem kevés dizájn megoldást, úgyhogy…..

Ppix 2014.09.01 10:19:20
@tankista.cica: +1
Na ez az, ki a fenét érdekel a lépésszámlálás???
Kérdezz bátran! Országimázs 2014.08.22 08:17:33

Skóciában vagyok éppen egy konferencián. Ilyenkor az egyik kötelező program a gála vacsora, amikor az ember feladata, hogy beszélgessen, kapcsolatokat építsen ki a többiekkel. A szokványos kérdések, honnan jöttél, mivel foglalkozol. Amikor mondtam, hogy magyar vagyok, akkor a…..

Ppix 2014.08.25 16:05:52
@DFK:
A lényegen nem változtat, kurva szar híre van a kormánynak.
Az eredmény számít, bármennyire nem fogja fel ezt a belső piacra dolgozó lakájmédia és nem akarják megérteni a vallásos fidesz hívők sem.
Azon lehet vitatkozni, hogy a kormány intézkedései jók-e, eredményesek-e, némely esetben számszerűen mérhető is az eredmény. Van jó, is rossz is.
De a nettó tahóságtól 2010 óta bűzlik a kormány. Úgy viselkednek mint egy falusi verekedős kocsmai ivó, annyi is a becsületük.
Sajnos ez is számszerűsíthető, évek óta egyre kevesebb befektető jön ide, ez is mérhető.
szíjjártó petike meg vitézkedhet, ha talál valami 50 munkahelyet létrehozó beruházást.
A többezes elbocsájtások mellé.
Mandiner blog EZT KOMOLYAN KELL VENNI − Meddig terjeszthetünk hülyeségeket? 2014.08.13 12:01:00

Vajon mit gondolnának rólunk őseink, ha tudnák, hogy van egy olyan, akár zsebben is elférő eszközünk, amivel megismerhetjük az emberiség összes elérhető tudását − és mégis csak arra használjuk, hogy meztelen nőket, aranyos kiscicákat nézegessünk, vagy végtelen és…..

Ppix 2014.08.13 18:18:26
Ugye nem lepődünk meg ezen egy olyan országban, ahol a kádárizmus jelszavait copy-paste használva sikeresen hülyíti a választók 40+%-át a kormánypárt, mindezt úgy, hogy naponta szembe közlekedik a józan ész autópályáján?
Mandiner blog Kormányzásról és civilségről: az államélet peremén? 2014.08.11 07:01:00

Vendégszerzőnk, Lányi András cikke. * Orbán Viktor tusnádfürdői monológja nehezen, fogadtatása sehogy sem érthető, ha eltekintünk a szövegkörnyezettől: az előadó politikai működésétől. Mert ami a liberális állam közösség-elvű bírálatát illeti, az a nyugati világban…..

Ppix 2014.08.13 09:54:02
A versenyképes magyar állam orbán legnagyobb hazugsága. Minden amit csinál az rombolja a versenyképességet.
www3.weforum.org/docs/WEF_Europe2020_CompetitivenessReport_2014.pdf
25/28 szakadunk lefelé.
A munka felemlegetése meg szánalmas, semmit sem ért a modern világból, csak a kádári ködben élő képzetlen szavazóinak dob hívószavakat, a munka becsületének elvesztésének mítoszával magyarázza a problémákat.
Nem csoda hogy orbán folyamatosan ellenségek után kajtat és "legyőzi" őket, mivel eredmények nincsenek, csak kőkemény szocialista lépések, más pénzéből elért látszatsikerek (manyup, EU, bankok, multik). De ez nem fenntartható út.
"Az a gond a szocializmussal, hogy előbb-utóbb kifutsz a mások pénzéből" (Margaret Thatcher)
nem azé, aki fut Tökéletes felszerelés, tökéletlen verseny, tökös élboly, töketlen turisták - Bp Terepkupa 2014 2014.08.02 11:55:44

Egy vitát kiváltó posztban már írtam a túrázó-terepfutó ellentétekről, de most a BTK2014 kapcsán turista-terepfutó cicaharc is képbe kerül, no meg egy pazar futóhátizsák a Salomontól. Miért köcsögök egyes turisták? Hogyan nem tudtam megvédeni a tavalyi dobogós címemet,…..

Ppix 2014.08.04 11:48:27
A track mellett én időt szánnék arra is, hogy az útvonalat térkép alapján memorizálom, feltéve hogy jelzett túristautakon megy.
Az eltévedés főleg az élbolynak szívás a középmezőnyben inkább belefér a track nézése menet közben.
Az átszalagozással viszont nem tudom mit kezdenék.
Leginkább a szervezőknek lehetne arra figyelni, hogy minden szalag mellett felfújt jelölés is legyen. Méghozzá "kódolt", randomnak látszó minta (pl. nem szabályos Y alakban 4 pötty), amit ha egy-egy kő áthelyezésével hamisítani próbál valaki, akkor kiderülne azonnal, hogy manipuláció volt. Mert nincs ott a nem mozdítható felfújás, vagy nem megfelelő alakban.
Mentális Deficit Ezért baromság és kivitelezhetetlen a gyerekfüggő nyugdíj 2014.07.31 05:51:30

Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..

Ppix 2014.07.31 17:57:46
@Éhes_ló:
"Ami neked baromság, másnak még lehet támogatandó és a demográfiai tendenciákat megfordítani hivatott kezdeményezés."

Kár, hogy nincs végigondolva. A világ és pl. különösen egy nyugdíjrendszer nem úgy működik, hogy pl. viktorka büfög valamit és akkor mostantól minden elvágólag lesz, mert a tábornok úr úgy óhajtja.
Lehet hinni abban, hogy a tévedhetetlen vezető megmondja felülről a tutit, csakhát ez ugyanoda vezet, mint a többi vakhit. Pusztulásba.
Lásd még sztálin elvtárs, meg úgy általában a korábbi kommunista-tekintélyelvű kísérletek...
Az a rohadt hanyatló liberális nyugat az egyéni kezdeményezésen és a központi kontroll nélküli kísérletezésen alapuló módszerével felépített valamit, amire írigy az egész világ. Itt van pl. az internet is, a rohadt liberális demokrácia terméke, amin még azok a legelvakultabb bigott haladásellenesek is kifejthetik _szabadon_ a véleményüket, akik még egy villanykapcsolót sem lettek volna képesek feltalálni...
Ppix 2014.08.01 10:58:43
@Istóczy úr:
"Te mit találtál fel, bolsi? "
Érvek hiányában elkövetett színvonaltalan gyáva fröcsögésével nem tudok foglalkozni.
Ppix 2014.08.01 11:06:19
@Istóczy úr:
"Ez is egyébként egy olyan dolog lesz, amit tőlünk fog majd másolni a fejlett világ.

4 év alatt a "szakértői oldal" összes riogatása befuccsolt. Még 8 ilyen év, és kurvára ciki lesz az, aki nem követi meg a nemzeti oldalt eredményeinek elismerése, mi több, felmagasztalása mellett. "

Muhaha, arra gondolsz például, hogy a ránk döntött EU pénzek nélkül -2% lenne a gazdaság "növekedése"? A "negatív növekedés" is növekedés?
A beruházások megálltak, a munkanélküléség csak a kormánystatisztikában javul, vicces eredmények ezek...
Szánalmas.
Mandiner blog És most mi a jobb? 2014.07.30 16:01:00

2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott…..

Ppix 2014.07.31 12:12:25
Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.

Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra.

Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda.

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.

Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk.
Ppix 2014.08.01 10:49:59
@picur3ka:
"Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne. "

De nem így mondta el, kérlek ne kérdőjelezd meg a miniszterelnök úr gondolatainak helyességét!
Mentális Deficit Ki nyúlja le a mobilparkolás milliárdjait? 2014.07.20 06:52:00

A pénzbedobós parkolás legundorítóbb eleme régóta az, hogy ha nem érsz vissza a verdához az előre megadott és kifizetett idő végére, pofátlanul magas összegre büntetnek. Ugyanúgy sok ezer forintra kúrnak meg, ha kifizetsz három órát, de csúszol 16 percet, mint ha egyáltalán…..

Ppix 2014.07.20 22:28:17
@Istóczy úr:
"Fogadni mernék, hogy a tranzakciós adó, mint kényelmi díj viszont nem tetszik neked. Mert az a pénz az államhoz megy, és nem a külföldi multi zsebibe. "

Demagóg vagy.

Az utalások már évek óta ingyenesek voltak, a piaci verseny kikényszerítette a díjak csökkentését.
Az állam semmit nem tesz a kényelmemért, amikor odabasz egy extra adót, amit több kevesebb sikerrel áthárítanak a bankok az ügyfélre.
Az állam csak adóztat, a fidesz jó szokása szerint sunyi módon...
Ennek kapitalizmusellenes tempónak legfeljebb csak posztkádári helyeken tapsolnak...
Ppix 2014.07.23 23:18:23
@Norman Nailer:

"1) Hülyeség, hogy nincs hozzá közünk, mennyibe kerül: ez nem versengő piac, nem tudsz más várostól parkolóhelyet vásárolni, csak ott, ahol vagy, és azoktól a szolgáltatóktól, akikkel az adott település megállapodott."
Ezt írtam én is. Olvasd vissza.
Amúgy látom az elvek nehezen mennek itt.
Állam zsebében kell turkálni, az más kérdés. Te az állammal szerződsz parkolásra, és a mobilszolgáltatóval fizetési kényelemre. Ők úgy gondolták, hogy X összegért adják át az államnak a technológiát, az állam, pedig ebbe beleegyezve, ezt a díjelemet közvetlenül a vevőre terhelve eladja a parkolást. Tranzakciónkénti díjban egyeztek meg. Csinálhatták volna úgy is, hogy más elszámolási modell van és/vagy nem látszik a mobil számlán a mobilcég része és akkor nem lenne miről beszélni. Legfeljebb adatigénylés után megtudnátok, hogy az állam havonta X milliót fizet a mobilcégeknek összesen. De ahhoz továbbra sincs semmi közöd, hogy a parkolásonként 75 Ft kényelmi díjhoz képest sok-e a mobilcég költsége. Legfeljebb ahhoz van, hogy az állam drágán veszi-e a mobilcégtől a mobilfizetési megoldást.
Amúgy a mobilcégek évente tizmilliárdos nagyságrendben költenek beruházásra, miből gondolod, hogy van segédfogalmad arról, milyen költségek vannak és mi a mobilfizetés "korrekt" ára?

" Olyan árucikkek esetében, mint a parkolóhely (vagy ásványkincs-vagyon, vagy mobilfrekvencia, stb.) az állam szabja meg a díjakat, elméletben olyan módon, hogy egyensúlyt teremtsen a szolgáltató méltányolható költségei (ebből a szempontból igenis releváns, hogy a mobilfizetés nekik is sokkal olcsóbb, mint a készpénzes) és profitja és a szolgáltatást igénybevevők költségei között."
Igen, itt konkrétan az állam ad el valamit, a parkolás mellett viszonteladóként kényelmet is, moondjuk 75 Ft-ért. Reklamálj az államnál, hogy neked nem ér neked ennyit a parkolási kényelem, legyen szíves jobb árat kiharcolni a mobilcégeknél.
De a mobilcég alapvetően annyiért adja a kényelmet, amennyiért tudja, illetve ezen a fronton van köztük verseny, mások a díjak az egyes operátoroknál.

"2) Kényelmi díj: akkor gondolom te örömmel fizetsz többet az interneten rendelt cuccokért, hiszen az kényelmesebb... "
Ilyet nem írtam, de ez is az én igazamat mutatja, képzeld, fizetni szoktam a házhoz szállításért mert kényelmesebb mint elmenni egy hülye boltba.
Akinek meg sok 75 Ft a kényelemért, az nyugodtan szaladgáljon az automatához, nem kötelező mobillal parkolni.
Ha mégsem szaladgáltok, akkor azt mutatja, hogy nem sok, pont a piac ingerküszöbéhez árazták a kényelmet, a kutya ugat a karaván halad.

Amúgy Ti az Apple boltban is hisztizni szoktatok, ha meghalljátok, hogy lement a RAM ára?
Ppix 2014.07.23 23:28:36
@Istóczy úr:
"Átutalni nem kényelmesebb a lóvét, mint zacsiban elvinni busszal? Akkor mi is a bajod a "kényelmi díjjal"? Van a jó "kényelmi díj" és van a rossz "kényelmi díj"?"

Értem én, hogy a szövegértés nem mélymagyar erény, fussunk neki azért mégegyszer:
Az utalást a bank intézi. Ő kérhet pénzt a kényelemért. Az állam csak elszedi a pénzt adó formájában, ami ősi szocialista módszer, minél többet szed el, annál kommunistább az állam.

"Ráadásul ha a bankok eltörölték a "kényelmi díjat", akkor biztos elmaradnak a fejlesztések emiatt, vagy megfizettetik az emberekkel. Vagy ezen okosságaitok sem érvényesek most? "
A piaci verseny törölte el, nullára csökkentek ezek a díjak. Amúgy mindenképp az ügyfelek fizetnek, csak az nem mindegy, hogy kinek, milyen jogcímen és mennyit.
Nem kötelező érteni és szeretni a piacgazdaságot, de azért emlékeztetnék, hogy 89-ben itt nem azért lett rendszerváltás, mert az emberek kurvára szabadságot akartak. Nem, a nyugati jólétet írigyelték meg. Ami azért volt, mert szabad piacgazdaság volt arra. Keletre meg nem. Ma is kelet felé haladva csökken a jólét, a piac szabadsága és az emberek szabadsága.
Ez az, amit a komcsi kormányok nem szeretnek, nem véletlenül nyal a viktorka a putyinnak.
Már csak az a kérdés, hogy mikor dől össze az aktuális szocialista kísérlet modellje, a nép előbb utóbb észreveszi, hogy a "hanyatló" nyugat még mindig 1000x boldogabb hely...
Urbanista Magyarország egyik legmenőbb 5 csillagos szállodáját árulják a neten 2014.06.28 15:59:26

Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától…..

Ppix 2014.06.28 21:28:26
Kurvára mind1 ki veszi meg - amíg az Accent üzemelteti...
A színvonal nem a tulajdonostól függ, hanem az üzemeltetéstől.
Polgárda Ismét megszűnt Magyarországon a sajtószabadság 2014.06.09 20:23:42

Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára…..

Ppix 2014.06.10 11:12:17
@deruyter:
Valóban.
Ha csak azt nézzük, hogy az MTI-királyi TV-magyar rádió-Hírtv-helyithéma-echotv-magyarnemzet vonalon milyen kormánypárti hazugságmocsok ömlik kb. évi 100 milliárd forintos költségen az elhülyített fogyasztóra ÉS
a független/kormánykritikus sajtó helyzete egyre nehezebb, akkor elég szánalmas azzal védekezni, hogy van sajtószabadság, mert mindent le lehet írni.
Igen le lehet, csak a lakosság csökkenő 30-40%-hoz ha eljut egyáltalán kritikus politikai álláspont IS, míg van növekbő kb. 10-20% akihez CSAK a kormánypropaganda jut el.
Ha ez így egy demokratikus országban normális, ha ezek az igaz magyar nemzeti értékek, ha a korlátlan hatalmú kormánypártnak erre van szüksége, akkor nincs miről beszélni, gyáva SZARALAK egytőt-egyik aki ezt polgárilag értéknek gondolja, nevezi, képviseli. Orbánnal az élen, aki semmilyen interjút nem ad, csak a bekészített mikrofonállványainak nyilatkoztat ki előre megírt PR fordulatokat.
Ppix 2014.06.12 15:49:22
@Istóczy úr:

"De akkor hogy-hogy megint a Fidesz győzött a választáson, mindkét idein, nemkicsitnagyon? "

Nem az a kérdés, hogy győzött-e a fidesz.
Ugyanis a választási győzelem nem értékitélet. Rákosi elvtárs is győzött és Hitler is győzött. Nem mindegy milyen helyzetben és hogyan győztek.
De a lényegi kérdés az hogy mit csinálnak és mi lesz az országgal. Most éppen egy kádárizmusra hajazó populista államkapitalizmust építenek, amire rá fog baszni az ország. Már rövid távon is.

Lehet itt promitív módon kárörömködni, hogy rábasztak a köcsög balliberálisok, de a 30-80 intervallumban mozgó IQ-val rendelkező jobber kárörömködők nagy része 25 év múlva is ebben a posványban fog szopni, míg sokan nem leszünk már itt amikor jönnek a következmények.
Pedig nagy szükség lenne majd az általunk termelt GDP-re, de abból nektek nem lesz nyugdíj...
Ppix 2014.06.16 10:18:02
@Kuruc ezredes:
Nem lep meg, hogy nem fogtad fel amit írtam és belekötsz egy olyanba, amit nem is írtam.
Nem írtam, hogy demokratikus választáson győztek.
És az sem lep meg, hogy a kommentem lényegi részére nem válaszoltál.
A fajtád nem szokott.
Fotelforradalmár Megválaszolatlan kérdések Lázár-ügyben 2014.06.04 08:09:26

Az, ami az Origo háza táján történik, több mint felháborító, ez vitán felül áll. Nagyon sok újat ezért nem is lehet a dologhoz hozzátenni (megteszik helyettem mások, én pedig csak egyetérteni tudok a legtöbb véleménnyel), viszont ami miatt az egész kirúgósdi kialakult már megér egy-két plusz…..

Ppix 2014.06.04 11:06:29
"Mi lehet az az ok, ami miatt Lázár (vélhetően személyes sértettségből) odáig elmegy, hogy eléri egy német multinál (közvetve vagy közvetlen, oly mindegy), hogy rúgják ki a neki nem tetsző főszerkesztőt?"

Nagyon egyszerű. Most van frekvenciapályázat folyamatban, 100 milliárdos befizetésre számít az állam, a mobilcégeknek létfontosságú a dolog.
Így a személyes sértettségét kielégítve hatalmas zsarolási potenciál van lézerjani kezében a német multi ellen.
Most könnyen keménykedhetett, hát visszaélt a hatalmával. Nyilván nem csak egyszeri alkalomról van szó, hanem az origo hosszú távú lekapcsolásáról a független politikai újságírás vonaláról.
Mandiner blog Folytatnunk kell! (Schmidt Mária) − Mandiner négyévértékelő XXVII. 2014.04.06 09:01:00

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöltük, sorozatunkat Schmidt…..

Ppix 2014.04.07 00:33:16
@tevevanegypupu:
Egyébként jól mondod, Európában ilyesmi nem szokott elöfordulni. Csak olyan balkáni helyeken ahol harcban álnak az EU-val.
Bár azért azt az évi 4 milliárd eurót jó szabadságharcos gerinces ember módjára elteszik...
Ppix 2014.04.07 10:54:03
@tevevanegypupu:
"Fordítva látom a helyzetet, az EU áll harcban a magyarokkal"
Érdekes háború az amit pénzágyúval vívnak ellenünk. Alig bírunk elugrani a lövések elől...
A magyar GDP 2%-a az konkrétan EU pénz, nélkülük recesszió és 2-3 éven belül összeomlás lenne...

" túl sok a nekünk kedvezőtlen megkötés és szabály."
Konkrétan?
Ppix 2014.04.08 08:56:01
@tevevanegypupu:
Az a megkötés hogy tartozunk valahová?
Mert magunk jobbak lennénk?
Futóblog Ki parancsol megálljt a kocakocogóknak? 2014.03.21 09:55:44

Uj Péter, a Futóblog egyik alapítója (!) sajnos nem érti, mire való a Margitsziget: Egy olyan társadalmi-szociális jellegű problémáról vagyok most kénytelen tollat, azaz hogy billentyűzetet ragadni, amelyet, annak égető mivolta ellenére (vagy talán éppen azért) hiába is…..

Ppix 2014.03.23 19:26:27
Józsi sajnos nem érti...
Ne fárasszatok már, 4 napja ezen röhög szívből vagy kínjában mindenki (kinek mennyire tetszik).
Ti meg online vonalon fényévekkel lemaradva belinkelitek mint eltévelyedést??? Melyik részét lehet komolyan venni?
Menjetek már futni!
Pénzkérdés Mese a pénzben dagonyázó magyar bankokról 2014.03.03 11:22:54

Nyereséggel zárták a hazai hitelintézetek a tavalyi évet, a bankrendszer jó állapotban van – olvasható a kormányzati hangulatjelentésben, ám a bankok ebből mit sem éreznek. Az ő eredményszámaik ugyanis nem a pozitív, hanem a negatív tartományban vannak, és bár próbálják…..

Ppix 2014.03.11 09:51:18
@bankvezér:
"Oroszország katonailag meg tudja védeni magát, bárki ellen. A többi nem annyira lényeges."
És még te dumálsz arról, hogy ki nem ért a politikához, muhahaha.
Talán emlékszel, volt egy Szovjetúnió nevű formáció pár éve, na az is meg tudta magát védeni. Olyannyira, hogy vagy 15 utódállam leszakadt róla és a lakosság kvázi nyomorban töltötte az elmúlt 90 évet. Tiszta sikersztori, tényleg.
Ppix 2014.03.16 20:46:31
@bankvezér:
"A Szovjetunió átalakítását Gorbacsov önként végezte."
Úgyvan, hatalmas sikersztori volt az egész, csak kisebb igazításokra volt szükség a rendszerben, ezért jött Gorbacsov. Hogyne.

Unod az értelmetlen kötözködést???
Haver, te vonod kétségbe, amit én írtam, miszerint oroszország, egy hanyatló diktatúra, ne röhögtess már, hogy kötözködök.

Olvasgass inkább:
www.economist.com/news/international/21599041-countries-where-politically-connected-businessmen-are-most-likely-prosper-planet
Ppix 2014.03.18 14:02:56
Nem én kezdtem.
Amúgy a FED visszafogja a pénznyomatást és a kamathatásokkal egymagában recesszióba taszítja a ruszkikat, vagy egy-két büntetőintézkedés is simán betesz nekik:
index.hu/gazdasag/2014/03/18/omlik_a_toke_oroszorszagbol/
Kötöttségek nélkül Reprezentatív adatok a Voks14-től 2014.03.05 15:35:14

Decemberben írtam az anonim közvélemény-kutatást lehetővé tevő Voks14 mobilappról, amely akkor még csak iPhone-ra volt elérhető, és még nem szolgált reprezentatív adatokkal. Azért pár érdekes következtetés levonására már akkor is alkalmas volt, pl. kiderült, hogy pont abban…..

Ppix 2014.03.06 11:39:15
@idelle:
"a Szent István parki értelmiség meg bánatosan nyomogatja majd az érintőképernyőt, és nem fogja érteni, hogyan lehet megint kétharmada a Fidesznek."

Én a fidesz helyében azért kurvára be lennék szarva, hogy az ország edukált értelmesebb része elkötelezetten utálja. Meg lehet nyerni egy választást a királyi TV-vel hülyített nyugdíjasokra alapozva, de középtávon nem nagy biznisz a kihalófélben lévő műveletlen rétegek pártjává válni.
Ppix 2014.03.08 21:58:44
@Lucky Larry Silverstein:
"A értelmesebbek utálnak minden politikust. De ha már választanak nem a legnagyobb barmokra fognak (bajnai maszoppal ferkóval csomagban), az tuti. "

Szépen kidolgozott érvelés, mint mindig - így tovább a Lenini úton!
Ppix 2014.03.08 22:06:18
@idelle:
Semmi gond, legfeljebb a blikk olvasók elvárási szintjén vezetett ország ott fog 15 év múlva tartani mint Argentina, Venezuela, vagy Ukrajna. A köcsög elit értelmiség meg majd elvándorol nyugatra.
A sok rezsicsökkentő nagyokos meg majd örülhet amikor Venezuelához hasonlóan kormányrendeletbe adják, hogy mit mennyiért szabad árulni a Tescoban és talán 20 év késéssel rájönnek hogy ez az a kommunizmus, amit már egyszer kiszavaztak a műsorból 1989-ben...
Mandiner blog Az ukrán válságról, az értelemről és a politikáról 2014.03.04 09:09:00

„Ha tudnád, mily csekélyke ész szükséges a világ kormányzásához!” (Axel Gustafsson Oxenstierna) Nyugodtan hallgathatunk Oxenstierna kancellárra, hiszen rendkívül érdemdús és tapasztalt férfiú volt ő. Meghatározó figurája volt a harmincéves háborúnak, mint Svédország…..

Ppix 2014.03.04 13:36:49
Nagyon hasznos lenne arról is értekezni hogy a kivárás és hallgatás mellett orbán mennyire akar betagozódni az orosz érdekszférába.
Iszonyú gáz ez a kivárás és hallgatás, ha mellé teszük az elmúlt 4 év polgári demokrácia ellenes autoriter tendenciáit.
Gyakorlatilag Putyin a példakép, ezért kussol a kormány.
Média Panda Bajnai Gordon a saját kezével vágja pofán Orbánt 2014.02.22 10:55:19

Viktor, há' saját magad ütöd! Eddig kellett várni az összefogott baloldal első kreatív megmozdulására, kéremszépen. Ez egy ügyes, szépen összerakott videó, jó alapötlet, jó kivitelezés. Pláne nagyon sokat segít, hogy nem hagyják beszélni benne Gordont, akinek a "nagy…..

Ppix 2014.02.22 22:41:29
@Szevasztok:
Nem tudom miért lepődsz meg Gézán. Szegény kényszeres idióta, vagy csak sunyi hazug fideszes és direkt nem érti meg miről szónokolt a vezére pár éve, mert védhetetlen a sztori.
Piroslap Közönséges átveréssel gyűjti Facebookon a lájkolóit a Jobbik 2014.01.30 15:10:24

Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..

Ppix 2014.01.30 19:45:50
@kommenter:
Persez, hivatalosan nem náci, hogyne.
Csak a tagok, a nézeteik, a szövegük, a hozzáállásuk, stb. az.
Egyébként minden rendben van, hiszen nyíltan nem merik általában felvállalni.
Ppix 2014.02.03 09:54:16
@kommenter:
"Ha náci az aki felismeri a problémákat és meg is meri nevezni azok okait-okozóit, "
és
"a struccpolitika kifizetődőbb. Amit nem tudunk-látunk, az nincs."

Bagoly mondja verébnek, ne kamuzzál. Ismerek pont elég ilyen arcot.
A "probléma felismerése" és a következő mondatban a nyílt zsidózás. Meg alapjáraton az idegengyűlölet, buzizás, EU utálat, bankok utálata.
Miközben a GDP 2%-a azonnal megszűnne az EU pénzek költése nélkül. Kb. semmi sem épült volna a külföldi cégek és EU nélkül az elmúlt pár évben. Beruházások minuszban lennének (majdnem ott vannak így is). Munkanélküliség az egekben (így is majdnem ott van, csak kozmetikázzák).

Na ez a struccpolitika és nemzetrombolás, hülyíteni és hergelni az alulképzett szavazókat, akár a fidesz, akár a jobbik csinálja. Isten őrizz hogy a polgárok elgondolkozzanak hogy nekik is tanulni és fejlődni kellene, legyen pár bűnbak és rendben vagyunk...
Ppix 2014.02.03 11:39:39
index.hu/gazdasag/2014/02/03/multik/
"Megdöbbentő, hogy a külföldi vállalatok háromszor olyan termelékenyek, mint a belföldi vállalatok. "
Varánusz Én és a manyupom 2014.01.27 05:49:00

Ismeritek a plakátemberket meg az ő történeteiket? Ők azok akik kábulatból ájulatba esnek az állampapírok hozamán és mosolyogva hirdetik a tutit óriásplakáton és az állampapírok honlapján is. Mi meg voltunk itt először 102 ezren - mára maradtunk 63 ezren - és az…..

Ppix 2014.01.28 11:48:58
A Fidesz politikai nyilatkozata 2010-ből:
„garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíj-pénztári tagoknak;
garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát”.

Miért nem lep meg, hogy Varga Mihály is csak egy aljas hazug tróger, mint a főnöke?
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz