Ppix

Aktivitások

Mentális Deficit Ki nyúlja le a mobilparkolás milliárdjait? 2014.07.20 06:52:00

A pénzbedobós parkolás legundorítóbb eleme régóta az, hogy ha nem érsz vissza a verdához az előre megadott és kifizetett idő végére, pofátlanul magas összegre büntetnek. Ugyanúgy sok ezer forintra kúrnak meg, ha kifizetsz három órát, de csúszol 16 percet, mint ha egyáltalán…..

Ppix 2014.07.20 22:28:17
@Istóczy úr:
"Fogadni mernék, hogy a tranzakciós adó, mint kényelmi díj viszont nem tetszik neked. Mert az a pénz az államhoz megy, és nem a külföldi multi zsebibe. "

Demagóg vagy.

Az utalások már évek óta ingyenesek voltak, a piaci verseny kikényszerítette a díjak csökkentését.
Az állam semmit nem tesz a kényelmemért, amikor odabasz egy extra adót, amit több kevesebb sikerrel áthárítanak a bankok az ügyfélre.
Az állam csak adóztat, a fidesz jó szokása szerint sunyi módon...
Ennek kapitalizmusellenes tempónak legfeljebb csak posztkádári helyeken tapsolnak...
Ppix 2014.07.23 23:18:23
@Norman Nailer:

"1) Hülyeség, hogy nincs hozzá közünk, mennyibe kerül: ez nem versengő piac, nem tudsz más várostól parkolóhelyet vásárolni, csak ott, ahol vagy, és azoktól a szolgáltatóktól, akikkel az adott település megállapodott."
Ezt írtam én is. Olvasd vissza.
Amúgy látom az elvek nehezen mennek itt.
Állam zsebében kell turkálni, az más kérdés. Te az állammal szerződsz parkolásra, és a mobilszolgáltatóval fizetési kényelemre. Ők úgy gondolták, hogy X összegért adják át az államnak a technológiát, az állam, pedig ebbe beleegyezve, ezt a díjelemet közvetlenül a vevőre terhelve eladja a parkolást. Tranzakciónkénti díjban egyeztek meg. Csinálhatták volna úgy is, hogy más elszámolási modell van és/vagy nem látszik a mobil számlán a mobilcég része és akkor nem lenne miről beszélni. Legfeljebb adatigénylés után megtudnátok, hogy az állam havonta X milliót fizet a mobilcégeknek összesen. De ahhoz továbbra sincs semmi közöd, hogy a parkolásonként 75 Ft kényelmi díjhoz képest sok-e a mobilcég költsége. Legfeljebb ahhoz van, hogy az állam drágán veszi-e a mobilcégtől a mobilfizetési megoldást.
Amúgy a mobilcégek évente tizmilliárdos nagyságrendben költenek beruházásra, miből gondolod, hogy van segédfogalmad arról, milyen költségek vannak és mi a mobilfizetés "korrekt" ára?

" Olyan árucikkek esetében, mint a parkolóhely (vagy ásványkincs-vagyon, vagy mobilfrekvencia, stb.) az állam szabja meg a díjakat, elméletben olyan módon, hogy egyensúlyt teremtsen a szolgáltató méltányolható költségei (ebből a szempontból igenis releváns, hogy a mobilfizetés nekik is sokkal olcsóbb, mint a készpénzes) és profitja és a szolgáltatást igénybevevők költségei között."
Igen, itt konkrétan az állam ad el valamit, a parkolás mellett viszonteladóként kényelmet is, moondjuk 75 Ft-ért. Reklamálj az államnál, hogy neked nem ér neked ennyit a parkolási kényelem, legyen szíves jobb árat kiharcolni a mobilcégeknél.
De a mobilcég alapvetően annyiért adja a kényelmet, amennyiért tudja, illetve ezen a fronton van köztük verseny, mások a díjak az egyes operátoroknál.

"2) Kényelmi díj: akkor gondolom te örömmel fizetsz többet az interneten rendelt cuccokért, hiszen az kényelmesebb... "
Ilyet nem írtam, de ez is az én igazamat mutatja, képzeld, fizetni szoktam a házhoz szállításért mert kényelmesebb mint elmenni egy hülye boltba.
Akinek meg sok 75 Ft a kényelemért, az nyugodtan szaladgáljon az automatához, nem kötelező mobillal parkolni.
Ha mégsem szaladgáltok, akkor azt mutatja, hogy nem sok, pont a piac ingerküszöbéhez árazták a kényelmet, a kutya ugat a karaván halad.

Amúgy Ti az Apple boltban is hisztizni szoktatok, ha meghalljátok, hogy lement a RAM ára?
Ppix 2014.07.23 23:28:36
@Istóczy úr:
"Átutalni nem kényelmesebb a lóvét, mint zacsiban elvinni busszal? Akkor mi is a bajod a "kényelmi díjjal"? Van a jó "kényelmi díj" és van a rossz "kényelmi díj"?"

Értem én, hogy a szövegértés nem mélymagyar erény, fussunk neki azért mégegyszer:
Az utalást a bank intézi. Ő kérhet pénzt a kényelemért. Az állam csak elszedi a pénzt adó formájában, ami ősi szocialista módszer, minél többet szed el, annál kommunistább az állam.

"Ráadásul ha a bankok eltörölték a "kényelmi díjat", akkor biztos elmaradnak a fejlesztések emiatt, vagy megfizettetik az emberekkel. Vagy ezen okosságaitok sem érvényesek most? "
A piaci verseny törölte el, nullára csökkentek ezek a díjak. Amúgy mindenképp az ügyfelek fizetnek, csak az nem mindegy, hogy kinek, milyen jogcímen és mennyit.
Nem kötelező érteni és szeretni a piacgazdaságot, de azért emlékeztetnék, hogy 89-ben itt nem azért lett rendszerváltás, mert az emberek kurvára szabadságot akartak. Nem, a nyugati jólétet írigyelték meg. Ami azért volt, mert szabad piacgazdaság volt arra. Keletre meg nem. Ma is kelet felé haladva csökken a jólét, a piac szabadsága és az emberek szabadsága.
Ez az, amit a komcsi kormányok nem szeretnek, nem véletlenül nyal a viktorka a putyinnak.
Már csak az a kérdés, hogy mikor dől össze az aktuális szocialista kísérlet modellje, a nép előbb utóbb észreveszi, hogy a "hanyatló" nyugat még mindig 1000x boldogabb hely...
Urbanista Magyarország egyik legmenőbb 5 csillagos szállodáját árulják a neten 2014.06.28 15:59:26

Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától…..

Ppix 2014.06.28 21:28:26
Kurvára mind1 ki veszi meg - amíg az Accent üzemelteti...
A színvonal nem a tulajdonostól függ, hanem az üzemeltetéstől.
Polgárda Ismét megszűnt Magyarországon a sajtószabadság 2014.06.09 20:23:42

Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára…..

Ppix 2014.06.10 11:12:17
@deruyter:
Valóban.
Ha csak azt nézzük, hogy az MTI-királyi TV-magyar rádió-Hírtv-helyithéma-echotv-magyarnemzet vonalon milyen kormánypárti hazugságmocsok ömlik kb. évi 100 milliárd forintos költségen az elhülyített fogyasztóra ÉS
a független/kormánykritikus sajtó helyzete egyre nehezebb, akkor elég szánalmas azzal védekezni, hogy van sajtószabadság, mert mindent le lehet írni.
Igen le lehet, csak a lakosság csökkenő 30-40%-hoz ha eljut egyáltalán kritikus politikai álláspont IS, míg van növekbő kb. 10-20% akihez CSAK a kormánypropaganda jut el.
Ha ez így egy demokratikus országban normális, ha ezek az igaz magyar nemzeti értékek, ha a korlátlan hatalmú kormánypártnak erre van szüksége, akkor nincs miről beszélni, gyáva SZARALAK egytőt-egyik aki ezt polgárilag értéknek gondolja, nevezi, képviseli. Orbánnal az élen, aki semmilyen interjút nem ad, csak a bekészített mikrofonállványainak nyilatkoztat ki előre megírt PR fordulatokat.
Ppix 2014.06.12 15:49:22
@Istóczy úr:

"De akkor hogy-hogy megint a Fidesz győzött a választáson, mindkét idein, nemkicsitnagyon? "

Nem az a kérdés, hogy győzött-e a fidesz.
Ugyanis a választási győzelem nem értékitélet. Rákosi elvtárs is győzött és Hitler is győzött. Nem mindegy milyen helyzetben és hogyan győztek.
De a lényegi kérdés az hogy mit csinálnak és mi lesz az országgal. Most éppen egy kádárizmusra hajazó populista államkapitalizmust építenek, amire rá fog baszni az ország. Már rövid távon is.

Lehet itt promitív módon kárörömködni, hogy rábasztak a köcsög balliberálisok, de a 30-80 intervallumban mozgó IQ-val rendelkező jobber kárörömködők nagy része 25 év múlva is ebben a posványban fog szopni, míg sokan nem leszünk már itt amikor jönnek a következmények.
Pedig nagy szükség lenne majd az általunk termelt GDP-re, de abból nektek nem lesz nyugdíj...
Ppix 2014.06.16 10:18:02
@Kuruc ezredes:
Nem lep meg, hogy nem fogtad fel amit írtam és belekötsz egy olyanba, amit nem is írtam.
Nem írtam, hogy demokratikus választáson győztek.
És az sem lep meg, hogy a kommentem lényegi részére nem válaszoltál.
A fajtád nem szokott.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz