Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sdanny

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brutális zuhanáson ment keresztül az olaj árfolyama az elmúlt hónapokban, úgy tűnik a piac egy kicsit megkésve, de végül rájött arra, hogy a világgazdaság lassulásával párhuzamosan nem kéne csillagászati magasságokban járniuk az áraknak. A 150 dolláros csúcsközelben az…..
Évekkel ezelőtt a fuksz, most a tömbarany a menő Magyarországon. A kopasz, 50-es bicepszes szubkultúra az aranyfukszos korszakot mostanra levetkőzte, a nemesfém az aktatáskás, 20-as bicepszes és őszülő hajú réteg körében landol.Nem kétség, hogy a szélsőségek korát éljük.…..
Tegnap az amerikai részvénypiacokon ismét elszabadultak az indulatok, a befektetők össze-vissza rángatták a legnagyobb társaságok papírjainak ármozgását lekövető Dow Jones indexet. Ezen mostanra már meg sem lepődünk, bár mindenki tudja, hogy nem mindig volt ez így. A…..
 Nagyon unatkozhattak a gyapot határidős piacán tevékenykedő technikai elemzők, akik a nyersanyag első negyedéves száguldása közben egy bazi nagy fehér cápa formációt vízionáltak rá a chartra. Akkor még talán nem sejtették, hogy mindez milyen indikációt jelent…..
A részvénypiaci befektetések tekintetében lehet olyan véleményeket olvasni, melyek szerint hosszabb távra (10 éves időtartam) történő befektetésekben érdemes gondolkodni, ezen időtávon akár el is lehet felejteni a megvett részvényeket. Nem kell velük foglalkozni ha…..
A geopolitikai feszültségek elmúlt években tapasztalt fokozódásával, az amerikai ingatlanpiaci és hitelpiaci válság kialakulásával és a dollár árfolyamának fokozatos mélyrepülésével párhuzamosan a nemesfémek árfolyama jelentős felértékelődést produkált új rekordok…..
Az olajár elszállásával egyre többen kezdtek lufi fújásról és a közelgő durranásról beszélni, azzal riogatni. A múlt héten be is következett, amit sokan vártak, a fekete arany 11%-kal zuhant és a szakértők erre a hétre is a csökkenésnek adtak nagyobb valszínűséget.Érdemes…..
Vasárnap érkezett a hír, miszerint Irán 1.1 milliárd hordós tartalékokkal bíró olajmezőre lelt a fekete aranyban gazdag dél-nyugati régióban. Elsőre megörültünk, de miután kinyitottuk az excelünket, rájöttünk, hogy ez nem sok mindenre elég.A perzsa ország ugyanis 2007-ben 138…..
BUKSZ Jönnek a hurrikánok 2008.07.08 11:22:00
Egy perc nyugtuk sem lehet az olajpiaci spekulánsoknak. Az Atlanti-óceán térségében, nem messze az amerikai olajkitermelés 14%-át adó Mexikói-öböltől a Bertha névre keresztelt trópusi vihar már 120 mérföld/órás sebességgel süvít, így mostanra már hivatalosan is…..
Rekord. Ezt a szót az olajpiaci spekulánsok az elmúlt években jól az eszükbe véshették, miután a fekete arany újabb és újabb csúcsokra tört. Már 140 dollárnár járunk, a legtöbben pedig inkább csak találgatni tudnak, hogy vajon hol lesz vége az ámokfutásnak. Eddig a kínai…..