Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alternatíva (törölt)

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit kéne tenni menekültügyben? Az Alternatíva kapott pár választ a probléma közvetlen közeléből: Balogh Lili az elmúlt egy évben olyan kiskorú menekülteket tanított magyarul, akik felnőtt hozzátartozó nélkül jöttek az országba. Vendégszerzőnk, Balogh Lili…..
A január eleji terrortámadás a Charlie Hebdo szerkesztőségében egy világot vitt bele egy vitába a bevándorlásról és az egymás mellett élésről. Párizsban több mint egymillióan vonultak fel az áldozatokra emlékezve, de mi történt azóta? A helyszínen jártunk, hogy…..
A tegnapi támadás a Charlie Hebdo szerkesztősége és munkatársai ellen egyben az európai civilizáció elleni támadás is volt. Támadás a szabadság ellen, támadás minden ellen, amiért a világ szabadságszerető emberei szerint érdemes élni. Teljesen értelmetlen most…..
Teljesen átlagos, napsütéses szombat reggelnek indult a mai nap. Egészen addig, amíg hirtelen fel nem bukkant a Kapitány a csepeli piac színes forgatagában. A helyzet abszurditását erőteljesen fokozta, hogy karján fonott vesszőkosár fityegett, nyomában pedig kvázi Lenin-fiúkként…..
Kávé, májkrém, tescós margarin. Földi Papa és az Alternatíva stábja benézett az ELTE-re és az egyetemfoglalókat faggatta hétköznapjaikról. Az első videót megérkezésükkör forgatták, és nagy megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy az egyébként a legszebb kapolcsi éveket…..
Február elsején tartotta újraindulásának első kerekasztal-beszélgetését az Alternatíva. A felsőoktatási téma kapcsán vendégeink voltak: Torzsa Sándor a Societastól, Brantmüller László az MSZP ifjúsági tagozatától, Vágó Gábor az LMP-ből, Dúró Dóra a Jobbikból, és…..
Milyen jó lenne elhinni Silhavy Máténak, hogy a gonoszok hamisították bele a gólyatáborba jelentkező hallgatókról készült listába például azt, hogy valakinek „csúnya zsidó feje van”, vagy esetleg azt, hogy „adom a csajt, jó teste van, de semmi egyéb”, esetleg azt, hogy…..
Az Alternatíva legutóbbi verzióját elindító szerkesztőségi posztunkban a blog egyik céljaként tűztük ki, hogy felkeltsük a tizen- és huszonévesek érdeklődését a közélet iránt. Ahogy akkor is írtuk, sok minden múlik azon, mihez kezd ez a generáció. Ezúttal nem csak…..
Alternatíva Hétes: van visszaút 2012.12.24 10:19:06
„Miért jöttetek?” – mered ránk fél tucat cigánygyerek a lepukkant egykori postaépületben, mi pedig megszeppenve állunk. Egyrészt, mert azt hisszük, hogy egyértelmű, magától értetődő az ottlétünk, illetve annak célja, másrészt mert rögtön rájövünk, hogy talán mégsem…..
Van az a történet, hogy miközben a szovjet légierő szétbombázta Finnországot 1939-ben, Molotov a szovjet rádióban arról beszélt, hogy szó nincsen bombázásról, csak ételt dobnak le az éhező finneknek (akik hamarosan elkezdték Molotov piknikkosarainak nevezni a bombákat, hogy…..
Alternatíva Alternatíva 4.0 2012.12.03 11:00:00
A print Alternatíva indulásakor nem akarták kirakni az újságot a győri Tourinformban, mert azt hitték, a Jehova Tanúi vagyunk. Továbbra sem vagyunk sem Echelon-, sem Jehova-tanúk, de porszívót sem akarunk eladni. Annyit akarunk, hogy a fiatalok foglalkozzanak azzal, ami körülöttük…..
Alternatíva A hetedik koporsó 2012.07.25 14:45:00
Orbán Viktor keddi, felsőoktatásról szóló beszédéből süt a demagógia, ám ez csak azok számára szembetűnő, akik érintettségüknél fogva átlátják: az elhangzottak jelentős része egyszerűen nem állja meg a helyét. Orbán a tandíj ellenségének vallja magát – mi a…..
 Éppen a költségvetés részletes vitája zajlik a parlamentben, nyolc perce nem halad előre az ülés, mert nincs bent államtitkár, aki válaszolna az ellenzéki kérdésekre. „A költségvetési bizottság ülésére ötven percen keresztül nem érkezett meg az államtitkár. A…..
  Mi nem azért írunk, mert ezzel pénzt keresnénk, a célunk csupán az, hogy hallassuk a hangunkat. Hallassuk, mert hiszünk a véleményben, annak szabadságában és a véleménycsere fontosságában. A parlament előtt álló médiaalkotmány ellenben nem tágítja, hanem csökkenti a…..
  Elég béna dolog, hogy a Médiatanácsnak nem sikerült megtalálnia a megfelelő embereket az állami médiák (csakazértsem médiumok) élére, ahogyan elég béna az is, hogy az MR2 jelenlegi koncepciója melletti izzadságszagú tüntetésre alig bírtak elrángatni érdeklődőket a…..