Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálmán

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára mindenki hallotta már a lengyel barátainkkal lefolytatott beszélgetések között felhangzó „Polak, Wegier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki” közmondást, amelynek az elhangzási gyakorisága az elfogyasztott alkohol mennyiségével arányosan nő. Ennek jegyében…..
Kálmán 2010.03.23 22:11:21
@Titus Pullo Urbino:

Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget! Ha választhatnék, akkor Répásy Mihály tábornok lenne, aki a kolerának esett áldozatul a szegedi összpontosításkor, s ha ez nem történik meg, esélyes, hogy az ő nevét is ismernénk az aradiak között...

Talán legyen Gál László ezredes. Guyonnal kapcsolatban meg van egy 1955-ös Márkus László könyv, igen jó kiadvány.
Folyékony Kenyér A fekete őrnagy 2010.03.23 11:28:00
A Köstritzer Schwarzbier lassan nemcsak Németországban, de egész Európában és hazánkban is megkerülhetetlen jelenség lesz – annak ellenére, hogy nem próbálja magát mainstream sörnek álcázni: büszkén vallja, hogy sörkülönlegesség. A design egyértelműen nosztalgikus…..
A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Egyes erődítések méreténél csak haszontalanságuk volt nagyobb. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és…..
Úgy tíz nappal ezelőtt a lemilközösség meggyőző többséggel kinyilvánította azon akaratát, hogy a finn hadseregről szeretne olvasni egy-két érdekességet. A szerkesztő (vele született populista demokratikus meggyőződésének köszönhetően) meghajol a tömegek előtt: íme…..
Gondolatok a könnytárból Texas 2010.02.01 12:00:00
149 éve (1861) vált ki Texas az USÁból.Az egyik legismertebb és legnagyobb tagállama az USÁnak Texas. 1528-ban érkeztek az első európaiak a területre, de csak elméletileg lett ekkor a spanyol korona birtoka. Az első telepes a francia La Salle volt, aki 1685-ben alapította itt az első…..
Kálmán 2010.02.01 18:42:34
@gonosztojás:

Apró pontosítás, Szolnokot 3 nap alatt elfoglalták, mivel Nyáry Lőrinc várkapitány uram annyira volt kemény kezű, hogy már a körülzároláskor megszökött a majd teljes őrség, s 50 hajdúval állt ki a nyitott várkapuba s fogságba is esett. Ergo, nem volt semmiféle véres ostrom.
A Földnek azon a részein, ahol hisznek az ilyesmiben és nem bolondultak bele a vásárlásba, Karácsonykor megünneplik, hogy a Seregek Ura a Béke Hercegét küldte el teremtményeinek, hogy… de ez nem szentbeszéd, hanem egy hadászati-rendvédelmi blog karácsonyi bejegyzése. Sajnos…..
w Északi fény 2009.10.09 16:30:00
Szalagcím a rossz hírekből lesz, ezért Szlovákia is rendre Slota és Fico otrombaságaival, magyarverésekkel szerepel a magyar újságok címlapján. Esetleg bezzegországként, de csak azért, hogy lehessen emiatt is gyurcsányozni. Pedig a bezzegségnek, a szlovák virágzásnak oka van,…..
Olvasónk néhány napja a 99-es járaton utazott ahol bliccelőkkel és hajléktalanokkal jópofizó ellenőrrel találkozott. Az ellenőr nem tette le a bliccelő utast a buszról (pedig mondta, hogy a következőnél leszáll, de utazott tovább), a hajléktalanoknak pedig még jó utat is…..
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
Kálmán 2009.10.09 14:11:25
@Titus Pullo Urbino:

A pozsonyi vértanúk esetén báró Mednyánszky Lászlóra és Gruber Fülöpre, Lipótvár védőire gondolsz? Pedig inkább Ordódy Kálmán várparancsnoknak járt voln a bitó....

Az öreg Haynau-ra visszatérve én is úgy tudom, hogy Londonban belenézett pár pofonba, illetve még egy történet, hogy állítólag egy nyomdász fiatalembert, aki a Haynau táborszernagy helyett direkt Haynau táborszarnagy kifejezést használt betűszedésnél, szintén bebörtönöztek némi időre.
A segesvári csatavesztés még nem bizonyult végzetesnek a honvédsereg számára, igaz ugyan, hogy öt részre szabdalva, de még erős seregtestek álltak fegyverben. Négy alakulat erdélyi hadszíntéren mozog, az ötödik sereg pedig a bevehetetlen Komáromban várja az események…..
Kálmán 2009.08.14 16:04:42
@MTi: Szóval, Damjanich

Hamvay Ödön szerint:

1804. december 8-án született Stázán, a báni 2. határőrezredben
Kálmán 2009.08.14 16:07:58
@Visiter:

Hát, sajna elég "rottyon" van a könyv a szkenneléshez... egyébként tök véletlenül szereztem meg, mondhatni bagóért - két sör áráért.
Kálmán 2009.08.14 16:09:29
@MTi:

Megvan az Olchváry könyv. Parádés, beleolvastam a BKV-n ülve.
Vastagbőr Szalainé kapcsolatai 2009.07.24 11:01:00
Tovább árnyalja a tegnapi képet, és dr.Szalainé dr.Szilágyi Eleonórát még szimpatikusabbá teszi, ha megnézzük, mit tesz havi 1,2 millióért. Kapcsolatokat ápol: Ez elég durva, munkaidőben iwiwezni, de máris van két verzióm, mit lehet erről mondani: - Eleonórának rugalmas…..
A lopakodó Gyurcsány-Draskovics (fél)diktatúra még képes meglepetést okozni. A reggeli zászlófelvonáson a kordonon kívüli "ünneplő" tömegben két fiatalember kifeszített egy lepedőt, amire szépen, fekete festékkel ráírták, hogy „Felelős kormányt…..
Jobban teszi ezentúl minden jogkövető meg nemkövető polgár, ha a földre hasal, amikor rendőrt lát. Bármilyen ellenkező esetben a rendőr azt feltételezheti, hogy a vele szemben álló/ülő egyén az életére tör, ezért testre célzott lövésekkel igyekszik ezt elkerülni. Ha csak…..
Csa hogy meglegyenek így egyben, egy oldalon: Lasancz Zoltán rendőr ezredes, főkapitány-helyettes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója: "Az enyingi bűnözőcsoport nem bűnszövetségben, vagy bűnszervezetben követett el bűncselekményeket, ezért nem…..
Nem csalás, nem ámítás, a bajai repülőtérről eltűnt egy kecskeméti férfi Cessna típusú kisrepülője. Csak úgy, hipp-hopp. Senki nem látott semmit, senki nem tud semmit. Egyelőre még azt sem tudják, mikor történt a lopás, mindössze behatárolni sikerült az idejét: múlt hét…..
Sarkad egy mindössze tízezer lakosú város. Itt üzemelteti 1000 nm2-es kis szupermarketét - több más áruházlánc mellett - a Tesco. Összehasonlításként a budaörsi Tesco áruház (a legnagyobb) 15 ezer négyzetméter alapterületű. Ha nem normalizálódik a helyzet Sarkadon,…..
Kálmán 2009.02.04 17:57:13
A sok kretén liberálisnak, aki fajgyűlöletet, meg rasszizmust, meg szegény népcsoportot kiabál felhívnám a figyelmét arra, hogy:

még soha nem olvastam olyat, hogy svábok, palócok, tótok, kínaiak, vietnámiak, stb 40-50-en, avagy kiscsaládostól mennek lopni áruházba, vagy hogy agyonvernek egy tanárt.

Ez biztos marha véletlen. Velük miért nincs gond? Nem lehet ennek valami oka?

A másik, a megoldás nagyon egyszerű:

1. A büntetési tételek emelése, mindegy, hogy mi a lopás értéke, hogy 10 Ft, vagy 100 ezer, lényegtelen. Lopás. Egy nyugdíjast is agyonütnek az utcán az 500 Ft-jáért. Annak a szegény csóró nyugdíjasnak mennyivel többet jelent 500 Ft, mint mondjuk egy jól keresőnek? Több év börtön lopásaért, rablásért.

2. Aki bűntetett előéletű, az soha többet a büdös életbe nem kap semmiféle segélyt, szociális juttatást, még a gyerekei után sem, akkor sem, ha 6 van neki, csak ha van erkölcsi bizonyítványa!

2. A börtönrendszert átalakítani. Hogyan? Nagyon egyszerű. Nem egész napos láblógatás a jó melegben, TV nézéssel, meg napi 3-szori meleg kajával a cellákban. Hanem. Na, b9rt9nviseltek. Reggel fél ötkor ébredés, hideg élelem, 10-15 km-es gyaloglás a falu szélére, a gátra, az utak mellé, csatornák mellé, bányába, stb, ott lapát, ásó osztás és lehet nekiállni. Aztán délután 6-kor szépen séta vissza, ott vacsora és lehet aludni. Ne legyen senkiben se kérdés, ha valakimondjuk 5 éven keresztül heti 7 nap ezt csinálná napon, esőben, hóban, 28-szor meggondolná, hogy elkövessen-e bármilyen bűncselekményt. Ez lenne a legnagyobb visszatartó erő! Dolgozni a börtönben évekig, csak kajáért, meg szállásért? Biztos vagyok benne, hogy negyedére esnének vissza fél év alatt a bűncselekmények számai.
Az Audival csak a gond van, rossz ómen ez a márka. Szegény Kocsis István BKV elnök is csak pár hétig használhatta, pedig neki csak bérelték, most meg a jó Veres Janit szívatják ...Éjjel-nappal gürizik az országért, tényleg nem érdemel meg egy új autót? Most egy 14 milliós Audi…..
Kálmán 2009.01.26 14:42:35
@vero: "Azt, hogy autó mennyibe került soha nem fogják megmondani, mert a vpop.nak nem csak közbeszerzért nem kellett kiírnia (nem nyilvános így az adat és nem kell versenyeztetni sem) hanem a költségvetése sem közérdekű adat."

Nem semmi hülyeségeket írsz. Nem kellett kiírni közbeszerzést a VPOP-nak? Miből gondolod, hogy nem kellett? A közbeszerzés nem úgy megy, hogy nem kell és kész. Ilyen szakmai baklövést senki nem vállal be, egyébként is egybe kell számítani a két kocsi árát, azaz tuti, hogy közbeszereztették. Nem nyilvános adat? Mi? 14 millió + 8 millió összesen nem nyilvános adat? Külön-külön is az, nyilvános adat.

Nem kell versenyeztetni? 22 milliót? Megmondanád, hogy hogy nem kell? Igencsak érdekelne, hogy nem?