Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mistral1011

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha a blogon találkozhattok olyan tárgyakkal a 80-as évekből, amelyek bár nem játékok de mégis mindannyian nagyon jól ismerjük azokat.Néha egy-egy televízió, lemezjátszó vagy éppen magnetofon is feltűnik az oldalon. Most egy olyan kazettásmagnót szeretnék bemutatni nektek, amire nagyon sokan…..
Mistral1011 2023.02.26 16:44:00
@Gyingizik: Nem, nemigen volt, én nem emlékszem magyar duplára.
Egy ideje szöget vert a fejemben, hogy kézenfekvő lenne (nekem is...) feltenni néhány előnyös fotót a Kőröshegyi völgyhídról. Tekintve, hogy a Balaton-régió ezen pontja meglehetősen közel esik lakhelyünkhöz. De minden bizonnyal éppen ez volt az a momentum, ami miatt nem éreztem ennek sürgető…..
Mistral1011 2021.11.23 11:26:54
@Sí, sakk: Bizony!
Én Szögedön' készítettem pár fotót ködbe vesző hidakról, befagyott folyóról - és hát, szép, szép, de az eredeti, előben, az volt az igazi!
Letiltott revüműsor, rendezői fenékbe billentés és álnéven írt folytatás – 8 érdekesség kultfilmmel kapcsolatban...
Mistral1011 2021.11.11 17:32:19
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
1944. március 19-én a német csapatok megszállták Magyarország területét. Bár Horthy a helyén maradt, és új kormányt nevezett ki Sztójay Döme vezetésével, a valós hatalmat nem ők, hanem a teljhatalmú birodalmi megbízott, az SS-Brigadführer diplomata és kém Edmund Veesenmayer képviselte, aki nem…..
Mistral1011 2021.03.27 16:00:55
@ember100: Szeretjük leegyszerűsíteni a dolgokat, hogy megértsük - de nem megy.
Marad a beleélésünk az AKKOR és az OTT képébe. Hát, ez meg még annyira se megy :-(
Kialakul " szokásos", mesterkélt lövészárok ahonnan kígyót-békát kiabálnak/lunk 1másra - a tények félismeretében :-(
-
Nagyapám Horthy alatt volt fiatal. Imádta azt a kort. Aki akart, dolgozhatott, megélt, eltarthatta a családját. Hűdeszépvolt, micsoda romantika, kérjük vissza! Ez az egyik oldal.
A másik: Horhy nem engedte be a mezőgazdasági gépeket az országba - hogy a zselléreknek (majdnem a negyed-fél ország...) legyen munkája, "kétkézzel". Elindult a Bácskában, Szabadkán az aratás - és a zsellérek végigaratták az országot fölfelé Salgótarjánig (de inkább Hatvan-Gyöngyösig :-) - megkeresve a családjuk számára a következő évre a betevőt. Egy gép rengeteg embert tett volna földönfutóvá...
--
Ennek is ismerjük a következményeit :-(
Az elmúlt két hétben számos kritikát olvastam a Balatonlelle szomszédságában felépített legújabb kilátóról, így arra gondoltam, hogy a hétvégén szemügyre veszem, és saját tapasztalataim alapján vonom le a konklúziót. Mivel az első útibeszámolók elég vegyes hangulatúak voltak (azaz bőségesen kapott…..
Mistral1011 2021.03.24 15:58:36
@Laurik Szilvia: Örülök, hogy nincs semmi gond!
Máshol is belefutottam én is abba problémába, hogy a túristautat UTAKRA vezetik rá.
Mégha földút is... Amikor ilyen helyeken motorozunk, nagyon figyelünk ezeken a helyeken - és persze lehetőség szerint megpróbáljuk inkább elkerülni a túrista-utakat. Pesze, nagyon nem mindegy, hogy a tryúk vagy tojás volt előbb - merthogy túristaúton tilos motorral (is) közlekedni ...
Dehát, könyörgöm, az a MI utunk volt - elvették akkor !? :-) :-)
Nem egyszerű - de ez jogi kérdés. Az egymás melett élés pedig emberi. Nem is kicsit. És itt tudunk egymásra figyelni! :-)
Üdv!
vonatmagazin Irány Egyiptom! 2021.02.13 06:30:44
A magyar vasúti járműgyártás nem ismeretlen az egyiptomiak számára, hiszen a Ganz és a Ganz-Mávag többször is szállított mozdonyokat, motorvonatokat, illetve villamosokat a piramisok országába. Elsőként 1934-ben került ki a Ganz egy, a Kairó - Szuez vasútvonalra szánt motorvonat megépítésére kiírt…..
Mistral1011 2021.02.15 16:13:13
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
Mistral1011 2021.01.27 19:28:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
És az SACD-t se felejtsük ki a sorból...
A Philips először 12 bites CD-t akart - de a Sony nem engedte neki...
Pedig ha engedte volna, sokkal hamarabb kiderül, hogy milyen csapnivaló - és az SACD sokkal nagyobbat robbant volna.
A CD hangja önmagában "semmilyen" - ellenben a lejátszóban lévő DA - nna azoknak aztán van "karakterük". Kb annyi különbség is lehet, mint két lemezjátszó-hangszedő között. És ez nyilván nem dícséret... Lehet kapni tökgyalut, átlagos DA-t, jó DA-t, és "profi" DA-t. Az áraik is szépen emelkednek - de hát az analóg technikát se egy AP100-C reprezentál, mint ahogy a cd minőségét sem egy LG cd játszó mutatja be :-) :-)
Én átálltam a "sötét oldalra" - és nagyfelbontású digitálist hallgatok. Már ami megvan benne - a felkonvertált szennyet azt hagyjuk :-(
Kompromisszum egy High-End Analóg-hoz képest nyilván, de ennyi pénzért sokkal több praktikumost ad a HiRes.
That's all, Folks!
(mellesleg, most akarok kacsát venni épp! :-) :-)
Ha megújuló energiáról beszélünk, akkor elsőként talán mindenkinek a napelem jut az eszébe, hiszen ez az energiafajta már nemcsak az ipar számára elérhető, de egyre több lakóépületen, közintézményen is látjuk az elemeket. A tudósok pedig folyamatosan igyekeznek újabb és újabb technológiákkal még…..
Mistral1011 2020.12.14 09:54:40
@midnight coder: Egy klasszikust idézve: A Zűrben' naperőművet építenetek nem kell félnetek jó lesz ha megteszitek én nem ellenzem...

Esetleg Musk úr ürhajókája vagy az űkcsikló ingajáratban mehetne oda-vissza a üres-feltöltött akksikat cipelve :-)))) Az lenne az igazi megoldás - sokan (bár, inkább kevesen) igen rendesen meggazdagodnának belőle.
„»Minden szabad«, de nem minden használ. »Minden szabad«, de nem minden szolgál javunkra.” (1Kor 10.23) Először is: „2373 A Szentírás és az Egyház hagyományos gyakorlata a nagy családokban Isten áldásának és a szülők nagylelkűségének jelét látja. [125] 2374 Nagy fájdalma a házastársaknak, amikor…..
S.A. kedves olvasóm figyelmébe Ha van olyan kérdés, mely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget, az az, hogy vajon mi történik halálunk után. Az ember többek közt azért is emelkedik ki minden más élőlény közül, mert egyedül rendelkezik tudattal, lelkiismerettel és annak tudatával, hogy bizony…..
Mistral1011 2020.05.05 10:29:22
@midnightcoder2: :-)

Csak az utolsó ponthoz 1 gondolás:
Az Ürdüng kísérti meg, ö csábítja "rosszra" az emberiséget/részeit... Aztán, ha ez sikerül, vagyis az ember/ek megfogadják a tanácsát - akkor meg elviszi őket örök kárhozatra, bűnhődni. Aha. Pont azért, mert jót tettem vele / megfogadtam az ő tanácsát - ezért ő meg fog büntetni...
Ez se nagyon klappol össze valahogy.
Vagy, lehet, a pokol nem is olyan rossz hely mint aminek az egyik oldal nagyon bőszen festegeti, vagy a bejutás nem úgy megy egészen mint a mostani leírásokban szerepel :-)
Mint a Három testőrben a légiós büntetőtábor... ;-)
--
Volt egy novella megboldogult legénykoromban a Galaktika sorozatban:
az időutazó visszament a teremtés környékére a Jó és Rossz csatározásához - és bizony nem a Jó győzött akkor... Ennek az eredméyne a mostani világunk - csak persze senki nem hitt neki... :-)
Meg is pörkölték az inkvizítorok rendesen.
A következő egy héten ismét a regionális vasútvonalak, közismertebb nevükön mellékvonalak témakörével foglalkozunk. Miután korábban már volt szó a kérdésről általánosságban, ezúttal három konkrét vasútvonal közelmúltbeli történetében merülünk el részletesebben. Tudatosan olyan vonalakat…..
Az Európai Unió 10 millió eurós támogatással szeretné az ammónia alapú üzemanyagcella hajtású hajózás térnyerését elősegíteni, írja az CNBC. A pénzt a ShipFC projekt, a NCE Maritime CleanTech által koordinált 14 cégből és a hozzájuk kapcsolódó intézetekből álló konzorcium kapta. Forrás:…..
Mistral1011 2020.02.04 11:48:35
@Grimbusz Makszimusz: Nekem is pont ez szórta ki a szemem (az ammónián kívül :-)
Kb olyan lehet ez is, mint amikor a Tesla utánfutón húzza a füstölgő generátort - ami "tiszta" negergiát ad :-)

De ettől eltekintve, a tapasztalat azért csak jó lesz más felhasználásra is :-)))
Csak előre, vikingek!
A tisztán égő hidrogén kulcs szerepet játszik majd Európa szén-mentesítésében, tette közzé az IRENA, az International Renewable Energy Agency januári Abu Dhabi-ban tartott összejövetelén, írja a RechargeNews. A zöld hidrogén várhatóan a legolcsóbb fajta hidrogénné válik a következő öt év során a…..
Mistral1011 2020.01.23 12:24:06
@Laszlo Gabris: Nem ebből lesz a gluténmentes pí.víz? :-)
Mistral1011 2020.01.23 20:01:30
@Laszlo Gabris: A koleszterinben nem vagyok biztos. Valahol állítólag azt olvastam, hogy viszont Omega 4-ből rengeteget tartalmaz (merthogy ezzel a csodaszernek kikiáltott anyaggal van feldúsítva).
Brit tudósok kimutatták, hogy hatásában majdnem ugyanolyan univerzális, mint régebben az Amerikai Út egyik terméke, amit a fogmosástól az autóápolásig mindenre (is) optimális adagolásban lehetett használni. Tehát, mindezt tudja - csak sokkal-sokkal olcsóbban! A környezetre is kevésbé káros, mint amaz, tehát sokkal célszerűbb az emez választása.
Egye fene, az asszonyon kipróbálom, hátha kiserken a mellkas-szőrzete!
Mistral1011 2020.01.23 20:25:11
@Laszlo Gabris: Lehet zöld, ittavasz'! :-)
Az Egyesült Államok szabadalmi hivatala 1964. február 25-én, a 3122610-es számú bejegyzéssel megadta a General Electricnek annak a sztereó FM hang­su­gárzó rendszernek a szabadalmát, amely 1961 óta már tulajdon­képpen or­szág­­szerte bevett szabványnak számított. A cég számára ez nagy üzlet volt,…..
A közösségi oldalak ügyeletes szenzációja Orbán Viktor térdeplése a budai karmelita-kolostor erkélyén. Nick Vujicic végtagok nélküli prédikátor társaságában imádkozik, vagy legalábbis magába száll. Hívei erősnek tartják a fényképet, és rajonganak érte. Akik gyűlölik, képmutatónak vélik, és…..
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
  Ha te vagy az osztó bedobtam a lapot Ha a gyógyító vagy én már csak egy roncs vagyok Ha tiéd a dicsfény nekem a szégyen jutott sötétebbre vágysz megöljük a lángot   dicsőség és szentség legyen nevednek meggyalázva s megfeszítve az embereknek millió gyertya égett de fényük áldást…..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Hiába azonban a globális iparági előretörés, itthon a szakemberek mégsem számítanak arra, hogy úton-útfélen gigantikus méretű akkumulátortelepek nőnek majd ki a földből. Amennyiben nem csak papíron él az elképzelés, hanem meg is valósul a Magyarországra tervezett, hatalmas mennyiségű – alsó hangon…..
Mistral1011 2019.08.22 11:23:02
@moloy: Bezony!
De amíg minden kis oszágocsak a saját zseb-diktátorának és/vagy gazdasági lobbijának a fogja, addig ilyen globális megoldások nem lesznek :-((
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a 750 kV-os távvezetéken jön-e még villany (és mennyi??) az Uralból?
A globális vezetéket egy-két napkitörés meg tudná "egyengetni" rendesen... :-)
AZtánmeg, visszajutunk az egy nagy VS sok kicsi dilemmához, a központi VS elosztott termeléshez...
Nem egyszerű dolgok ezek, sok szempont volt/van/lesz - mikor melyik lesz valakinek a legfontosabb - arra fogunk menni.
Mistral1011 2019.08.22 11:27:47
@Mistral1011: Ehh, a nyelvtan, meg a qwertzuiop :-(
"Foglár fogán foglyuk.
-Nosza, tömni fogjuk!
Hacsak közben el nem szökik a foglyuk..."
(Bár, Sinkovics hangjával lesz utánozhatatlan ez az Édes-ékes Apanyelvünk :-) Még ő is elröhögte a jelenetben, de baromi jó!)
      Az én fejemben azért picit más él, ha esküvői sminkre gondolunk. Itthon jóval visszafogottabbak a menyasszonyok, nem vörös rúzzsal állnak az oltár elé és szerencsére kevesen választanak strasszokat az arcukra, no meg óriás fülbevaló. Ez a koszovói sminkes azonban azt mutatja meg, feléjük…..
„Az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni.” (Raphaëlle Giordano) Van egy csomó kacatunk. Kinek a szekrényben, kinek a sufniban, kinek a padláson. Egy rakás cucc, ami az évek alatt…..
Mistral1011 2019.08.09 10:02:23
@masszazsinfo.hu: Én is kezdem a kidobálást, de majd holnap...

@midnightcoder2: Ott a pont! (Mi meg még el is olvastuk...)
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..