Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuksi

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
kuksi 2020.09.11 19:39:14
@jotunder:
Ha távoli rokonok, ha nem (azt hiszem P.G. nagyapjának a testvére volt V.), nem változtat a P.G.-rôl alkotott véleményemen, mert nem a rokonai, hanem a tettei és magatartása miatt gondolom róla, amit gondolok.
/Egyébként Rajk László perében az egyik nagyon súlyos vád az volt, hogy a testvére (R. Endre) nyilas politikus volt. Ennyit a fjordokról./
kuksi 2020.09.11 21:20:17
@jotunder:
Vidékiként erre nem tudok mit mondani. Az én városomban is volt "gyereknyúzás", a vízválasztó az volt, hogy a városunkban ragadt /mindketten anyanyelvû/ Mitzi Tantéhoz, vagy Lisi Tantéhoz /azt hiszem, a hajdani keresztény középosztály gyerekeinek hozzá/ kellett járni németre. /Nekem ráadásul deklasszált óvónôk is jutottak, tehát nem 6 évesen, hanem megbocsáthatatlanul korábban kellett a némettel barátkoznom./
A zongora hasonló /Elza néni privát vagy más nyüstölt/. Isten bocsássa meg, de borzalom volt mindkét eset. (A zenébôl ugyan nagyon röviden vettem ki a részemet. Mindenki jobban járt így.)
Szoktak vendégek is járni hozzánk. Ki lettem tanítva elôtte. Nem bámulhatok számokat, ha az alkarján látom valakinek, és a betanított munkás Laci bácsitól
(korábban szerzetes, de ez sem akkor lett világos) max. azt kérdezhetem, hogy milyen frissítôt hozhatok. Franci néni /korábban apáca/ a mignont szerette.
Így éltünk mi vidéken.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
kuksi 2020.09.03 18:03:35
@netukki:
Kiváló idôzítéssel megjelent vélemény, mert ugye a testvérérôl említette meg Vidnyányszky éppen:
„Karsai Györgynek én nem fogom soha tudni elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlana arra, hogy befogadja azt, amit én gondolok. A gondolkodása ebben a tekintetben kizárólagos és kirekesztő.”
     A Kossuth Rádió (Lajoskám, én kérek elnézést) Vasárnapi Újság című műsorában tett hitet Orbán Viktor mellett Kevin Bossuet francia történészprofesszor.    A Google öt oldalnyi linket ad Bossuet-ról, amiből annyi derül ki, hogy a Sud Radio nevű andorrai/piré(n)z csatornán szokott főleg…..
kuksi 2020.06.26 14:45:16
@jan:
És pontosan ez az egyik alapja (van más is) a könyvet ért kritikáknak /pl.Torberg/: a Móricka-viccek attól nem lesznek zsidó viccek, mert Moritz a gyerek neve, mivel Hans vagy Fritz is lehetne.
        Tamás Gáspár Miklós írt egy érdekes cikket az ÉS-be (harminc egész másodpercig kell hallgatni egy szöveget Závada vagy Bodor Ádám egy kötetéről, aki erre nincs felkészülve, ne is kattintson).       Szilvay Gergely, aki a poszt egyetlen mondatában fog szerepelni, úgy érezte, hogy ő viszont…..
kuksi 2020.06.05 20:46:48
@látjátok feleim szümtükkel:
Ha nem érdekli, akkor nem érdekli.
off: Nekem a saját szeretett városomban az utca másik oldalán menni (még az irányítószama is más!!!) valahogy árulás volt nagyon sokáig vagy nem tudom, hogy érzékeltessem, milyen idegenül éreztem ott magam. /Aki érti, annak fillér és forint./ on
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
kuksi 2020.05.28 20:32:10
@jotunder:
Neil Ferguson lesz az, hacsak Niall Ferguson nem csinált valamit közben.
       Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem…..
kuksi 2020.05.24 19:20:41
@kemény keleti kommentelő:
Ööö, amennyire emlékszem (fenntartva a tévedés lehetőségét és a közvetlen érintettség hiányából fakadó hanyagságot), volt valami izé (előfelvételi?), hogy aki KGSt egyetemre jelentkezett, annak lehetett újra felvételiznie magyar egyetemre is (+ második helyen megjelölt intézmény = 3 esély).
Nem "komenistaságból", hanem pl. családi okokból (a szülők kapcsolata éppen válás környékén volt; apuka úgy döntött, hogy nemkívánatos az új kapcsolatának megterhelése egy egyetemista finaszírozásával stb.) választás elé állították a delikvenst: vagy beadja a jelentkezést KGST-országba/ vagy nincs továbbtanulás. Nem a 17 éves (mert ugye korábban kellett a papírokat leadni) elszánt döntése volt.
Diplomataképzés viszont (azt hiszem) csak a SZU-ban volt. Ez a pálya a külföldi kiküldetés marsallbotját adta a kezükbe. Hogy aztán mi lett belőlük, azt már MadMary vázolta.
kuksi 2020.05.24 19:54:58
@MadMary:
És igazad is van, az volt az előfelvételi!
Akkor viszont nem tudom, milyen névvel illették, ha külföldi egyetemre pályázott vki, de nem a megnevezés a lényeg, hanem a lehetőségek száma, hogy vhova felveszik és anyagilag nagyon megérte (mindent fizettek).
(Én sem Moszkvába jártam, de ugye volt az a mézesmadzag is, hogy a Lomonoszovon szerzett diploma minimum egyenértékû a Sorbonne-éval, szóval nosztrifikálaás nélkül seggre (javítva: térdre) esnek előtte bárhol a nagyvilágban!:)
         Az a derék, katolikus, lófő székely úriember a képen a dédapám. Volt egy Grünfeld Záli dédanyám, és egy Bencsik Rozália dédanyám.  A matematikai nagypapám Shiing-Shen Chern, kínai volt, a matematikai dédapám Wilhelm Blaschke pedig német (és akkora náci, mint ide Lacháza). Lehetne pár…..
kuksi 2020.05.22 10:08:30
@Muad\\\'Dib:
A korábbi avatarodról azt gondoltam: Judith Butler, aztán persze Sértő Kálmán volt.
    "Az a kérdés, hogy a németek otthon érezhetik-e magukat a hazájukban" - mondta a Führer, majd azon kezdett merengeni, hogy vajon ez egy olyan ország, "ahol egy kisebbség rendszeresen rá tudja kényszeríteni az akaratát a többségre". "Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell…..
kuksi 2020.05.17 18:04:25
@Waine Celecothia:
A felvázolt jelenetet úgy kell elképzelni, hogy közben azt is üvöltöd, hogy
"Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!"?
     " ... az informátorok és följelentők között olyan emberek voltak, mint George Orwell (meggyőződésből, önként és ingyen az 1950-es években)...."     Írja Tamás professzor, nem először. George Orwell 1950. január huszonegyedikén meghalt. Egy egész hónapot nem élt az ötvenes években...      …..
kuksi 2020.05.15 13:06:19
@jan:
Off.
Celia Goodman a lánykori neve, Arthur Koestler feleségének (Mamaine) az ikertestvére, Patrick Kirwan ír íróval kötött nem túl szerencsés házasságot. On
kuksi 2020.05.15 13:19:49
@kuksi:
Bocsánat Celia Paget néven született/ Goodman egy másik férj után.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
kuksi 2020.03.15 11:37:50
@netukki:
Március 15-i program hiányában valamivel el akarja ütni a vasárnapot... telefonálgatni olyan izé, na.
kuksi 2020.03.15 22:14:09
@aritus:
Átérzem az aggodalmadat, és nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj.
kuksi 2020.05.03 18:51:27
@kiazmarmegint:
Együttérzésem ismeretlenül is.
      Kövér László deklarálta, hogy nem vagyok a magyar nemzet része.  Hülye-e vagy Lacikám? Az elődeitek már 1938-ban kizártak engem a magyar nemzetből, pedig még nem is éltem. Aztán kiraboltatok minket,  kinyírtátok a családom, és most kezdesz ugrálni, édesöcsém? Honnan akarsz te engem még…..
kuksi 2020.05.01 18:07:18
@ebella2:
Ha nincs hangulatod erről beszélni, nem erőltetném, de annyit mégis hozzáteszek, hogy a gondolatmeneted szerint akkor a testvérek között se lehet eltérő mentaliitás. (Pedig de.)
Kövér saját jogán beszél ordas baromságokat. /Hogy milyen esélyeket kapott családi vonalon, az nem menti fel./
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
kuksi 2017.12.30 22:48:15
kuksi 2019.12.31 20:03:37
@Érvsebész:
Nehogy összetévessz engem az angyallal! Nem venném lelkemre.
kuksi 2020.03.26 18:50:50
444.hu/2020/03/26/gattyan-gyorgy-cege-lett-a-kodolanyi-janos-egyetem-fenntartoja
Tessék. Nem szabad finnyáskodni, meg kell gazdagodni. Ha pornóból jött is a pénz, az még csak a kezdet volt.
       A közbizalom - bizalom a közhatalomban, bizalom a valódi szakértőkben,  bizalom a tudományban, bizalom az orvosokban- az életet jelentheti. Ezek a "legsötétebb órák" és a legsötétebb órákban Orbán Viktor a magyar miniszterelnök. Neki kell megteremtenie a közbizalmat.  A súlyos veszteségek…..
kuksi 2020.03.24 10:09:45
@Muad\\\'Dib:
Egy hónapja (na, jó 2020.02.23-án) kerültek a Milánóból hazatérő diákokat karanténba.
Egy hónap!!!
  Természetesen a bagelt lyukas zsömlének nevezni egyszerű barbárság, de egy hangzatos címért mindent. Ugyan hazánkban nem terjedt el igazán, de az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában közel és távol, a legjellegzetesebb zsidó ételnek nem feltétlenül a sóletet vagy a gefilte fish-t (töltött…..
kuksi 2020.03.17 15:32:02
@Muhammad Balfas:

A fr. croissant elnevezése a növekvő (fél)hold formájára utal - croître ige folyamatos m.in., nem a kereszt jelentésű croix szóból származik.
Viszont az a "rongyos kifli", nem a bágelhez hasonló "kifli"
kuksi 2020.03.22 17:07:37
@Muhammad Balfas:
Igen megtisztelsz, hogy az én ismereteimben bízol, de méltatlan vagyok rá.
1. A croissant kifli hold formájú, a hold fázisaival kapcsolatban a fogyó vs. növekvő /croissant/ nevet kapta.
Franciául a matematikában az emelkedő, növekvő rend, sorrend is "croissant".
2. A hasonló hangzású "croisant" (de "z" -vel) a croiser alakja, /pl. keresztbe tett lábbal ül vki/.
A francia kereszt "croix" a latin crux szó származik (mint a német Kreuz, olasz crocce, orosz крест /kreszt/.
A keresztes lovagok - Les Croisés (de templiers is)
       Íme. ..
kuksi 2020.01.26 20:59:57
@kuksi:
Folytatom:
- mivel mûsor a sajtószabadság eltiprásáról szólt (illetve a média megszerzéséről és teljes ellenőrzéséről + irányításáról) Metternich éppen ebben a kontextusban nagyon riasztó párhuzam.
kuksi 2020.01.27 22:43:51
@lüke:
Nem folytatni akartam, csak jelezni, hogy lemaradt valami az előző szövegemből (illetve nem magammal beszélgetek).

"Der junge Metternich" valójában a FAZ-ból származik. A jeles német újság elismerésnek szánta, az akkori fiatal külügyminiszter látogatásakor diplomáciai képességei elismeréseként. Ezt az osztrákok némi szkepszissel fogadták.
Az osztrák utca népe annyit tud Metternichről, hogy szerinte a Balkán a Rennwegnél kezdődik. (Ha mást is, az nagyon meglepne.)
Nagy szégyen lenne, ha Alsó-Asztriában már annyit se érne Pröll, hogy a Burschira nyomjanak egy ikszet
kuksi 2020.01.27 23:05:54
@kuksi:
edit:
..., hogy ne a Burschira nyomjanak egy ikszet.
/Különben semmi értelme sem lenne a mondatnak./
*FAZ - Frankfurter Allgemeine Zeitung
** Rennweg - utca Bécsben, keleti irányban, a Metternich-palota az elején található
***Burschi/ Bursche - legény(ke)
        Magyarország talán belepusztulna, ha kitépnék belőle a hazugságait. A húsába nőttek a hazugságok, a nyelvébe, a szokásaiba, a hétköznapjaiba.       Az első hazugság az, hogy a magyar szabadságharcos nemzet. Ferenc Jóska és a Lovastengerész után Kádár Jani bácsit is elfogadta nagypapának.…..
kuksi 2020.01.23 23:05:10
@jotunder:
Téma volt itt korábban egy beszéd, melyet Orbán egyetemistáknak tartott - kb. nem kell összecsinálniuk magukat a városi csoporttársak miatt, neki is elég volt néhány könyvet elolvasnia, néhány filmet megnéznie, hogy mûvelt hatást keltsen a kezdeti kultúrsokk után.
Az "Impostor syndrome" is megtévesztő, mert mégsem akkora zseni valaki, mint amilyen hatást képes kelteni.
Nem tudom, hogy Karácsony mennyire olvasott (miért ne lehetne?), de azért nálam a mûveltség mércéje még relativizálva (kihez képest) sem a magyar miniszterelnök. Ez van.
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
kuksi 2019.12.21 21:06:58
@incze:
Ti olyan okos, művelt emberek vagytok, hogy mindig tisztelettel és ámuló tudásszomjjal olvasom a véleményeteket. De legalább annyira ámulok azon, hogy a magam egyszerűségével mégis meg kell szólalnom, hogy a "kultúrfölény" nem más mint egy alig kódolt kifejezés arra, hogy a liberális/ kozmopolita (=korábbi néven zsidó, bár ezt most Köves Slomó éppen kisajatítja)) a kultúrában képviselt állítólagos felülreprezentáltságát (azaz pozícióban vannak) meg kell szüntetni és ezeket a helyeket a népi/ nemzeti (= megbízható) emberekkel betöltetni.
Ignotus (Veigelsberg Hugó) szerint “A művészetnek csak egy törvénye van: csinálj, amit akarsz, ha meg tudod csinálni.” Tegyük hozzá: ha hagyják. De azt nem tudta akkor még, hogy lehet nem hagyni is.
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
kuksi 2019.12.09 21:39:14
@jotunder:
Bodor Ádám más generáció, más sors, más szellem.
Pontosan tudja mit jelent a hatalommal szembeszegülni. Ma a hatalom kihasználása a mottó.
Egyébként:
hvg.hu/itthon/20191209_kormanytamogatas_erdely_szinhaz_tarsulat_eloterjesztes_kultura_torvenycsomag
kuksi 2019.12.09 21:56:12
@seol:
Nem a származás, hanem a hatalomhoz viszonyulás.
Örülünk, Vincent? Nem félünk 2019.11.24 12:38:03
                    ..
kuksi 2019.11.27 23:26:33
@LvT: Igen.
Már tegnap gondolkoztam, hogy linkeljem-e (a cikket követô néhány komment miatt nem akartam a hangulatot rontani), de akkor most mégis:
www.nyest.hu/hirek/gyokok-es-gyokerek
         Ez itt  a Bakui Olimpiai Stadion, kurvadrága volt ez is, maga Ilham Alyev, a Nép Atyja nyitotta meg, kedves nejével Mehriban Alyevával, aki legalább nem néz úgy ki a rettentő boldog hitvesi léttől, mint II. Ramszesz felesége a British Múzeumban. A megnyító ünnepségen a korrupcióelleni…..
kuksi 2019.11.19 22:22:13
@vajdasagi:
Nagyon tiszteletben tartva az érzéseidet, de tisztázzunk valamit: a magyar útlevél nem nettó magyar útlevél, hanem egyben egy EU-tagország útlevele. Nem azért tudnak az EU-ban dolgozni, tanulni, mert magyar útlevelük van, hanem mert egy EU-tagország állampolgárai lehettek így.
(Ezt úgy írom, hogy több remek, okos (bár magyarul nem beszélő) vajdasági egyetemistát ismerek, akiknek aggodaloma, hogyan kell pl. meghosszabbítania a (magyar) útlevelét, hiszen Magyarországra nem szokott menni sem.)
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..