Regisztráció Blogot indítok
Adatok
combo

0 bejegyzést írt és 1484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
combo 2021.04.28 09:45:43
@Érvsebész: Oda is tud jönni BM... Vagy előmoderáció (amit utálok), vagy rendőrség, vagy megunja.
combo 2021.04.28 09:58:53
@jotunder: Nem akarom megmondani, hogy mit csinálj, de én sajnálnám (vagy hát legalábbis nem kommentelnék).

Lehet, hogy megijed most, én még várnék egy kört. Az IP-je tuti, hogy megvan a blog.hu-s rendszergazdáknak...
combo 2021.04.28 10:21:17
@ijontichy: Kezdetnek elég lenne, hogy ne tudjon egyszerre 20 embernek válaszolni egy user. Nem reális, hogy valós beszélgetésben 2-3 embernél többnek válaszolsz egyszerre.
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
combo 2021.04.27 13:37:23
@libernyák: @naebneerG:

Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy annyira dőltek be az egyetemek Palkónak, mint amennyire a _magyarok_ akarnak új Kelebia-Budapest vasútvonalat.

Egyébként jól ki volt találva, akkor nyomták át ezt a dolgot pár hét alatt, amikor üresek voltak az egyetemek a járványhelyzet miatt...

Egyébként a hangulat teljesen olyan volt, mint amilyennek a szocializmust képzelem. A "realista" vezetők a retorzióktól féltek, ha kimaradunk, és persze voltak árulók és azért néhány tökös is. A talpasok leszavazták, de az nem számít...
combo 2021.04.27 13:48:34
@techpr13st_enginseer: Sztrájk stb.

Én rettenetesen csalódott voltam, amiért ez ilyen könnyen ment. Belső levlistán volt egy kis egymásnak esés / lemondásra felszólítás utána, de ennyi.

De amilyen az ország, olyanok az egyetemek is: Rezignáltan beletörődő puhapöcs (a többség).
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
combo 2021.04.24 17:38:08
@Aegopolis2: Én már a választási kampányra is jogsértést javaslok:

Nem lehet plakátolni?

1. opció: Le kell szarni. Majd megbüntetik az ellenzéket, vagy azt harsogja a propagadna, hogy milyen törvénytelen dolog kampányolni? Öngól.
2. opció (avagy a fideszes jogkitekerő gondolkodás visszavág): Kell keresni még létező ellenzéki cégeket, és a cég rakjon ki áthallásos (vagy kevésbé áthallásos) hirdetést.

A lényeg: ELÉG A TÖKETLENKEDÉSBŐL.

Köszönöm.
combo 2021.04.24 18:26:21
@Aegopolis2: Nem baj. Akkor majd önkéntesek ragaszolnak villanyoszlopra, vagy szimpatizánsok magánterületére. Ez ilyen partizánakció lesz, mert a törvényekre hivatkozva másnapra leszedik. Akkor újra.

Úgy nem fog az ellenzék választást nyerni, ha az üzenetei el sem jutnak a választóhoz, mert csak a megyei újságból + mtv-ből tájékozódik.

Illetve ha jól tudom, akkor nem betagozódni akarunk a NER-be, hanem megdönteni.

Ha hoznak egy olyan törvényt, hogy mostantól az örökös miniszterelnök OV, akkor széttárjuk a kezünket, hogy ez van? Nyilván nem, de hol van a határ? Én már a választókerületek átrajzolását sem hagytam volna annyiban, de hogy már kampányolni se lehet lassan... Nonszensz.
combo 2021.04.27 12:03:40
@fuhur: 5000 fős faluban is simán...
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
combo 2021.04.21 14:07:17
@Mister Gumpy: +1. Én is ezt látom.

De biztos tudományterülettől is függ. Lehet, hogy ha történész lennék, akkor az esti sörözésen Erdély visszafoglalása után Orbánt is dicsőítené mindenki...
combo 2021.04.25 21:43:57
@Mister Gumpy: Igen, és meglepően értelmes (a youtube-on meg lehet nézni egy kivágott részt az interjúból, amiben a doktori disszertációjáról beszél; de ez a fő interjúból is lejön szvsz) + valamennyire világlátott.

De a "veszte" pont az lesz, ami nekünk szimpatikus: Túl őszinte. A gyereknevelésről például tényleg beszélhetne kevesebbet (és 10-ből 11 politikus letagadná, hogy megpofozta a gyerekét).

Mindenesetre a YT-kommentek alapján a Partizán-videó nézőit hozzám hasonlóan meggyőzte. (Egyik komment sem az enyém, de jó pár lehetne az...)
combo 2021.04.26 00:35:38
@Mister Gumpy: Az egyik baj, hogy alapvetően egyetértek. A másik baj, hogy úgy látom, hogy ha most nem bukik meg a Fidesz (Szájer-ügy + világelső COVID-halálozás + gazdasági válság nemkezelés), akkor tényleg csak kihalással váltható le Orbán... :( Plusz minden ciklusban még jobban be tudják magukat ásni a gazdaságba, és még jobban tudják maguk felé dönteni a pályát.

Részleteiben:
Karácsony nekem is pozitív csalódás, de (ezzel összefüggésben is) nem gondolom annyira ártatlan óvodásnak, rajta ezt a szemüveges bölcsész attitűdöt félig-meddig kitaláltnak érzem: Volt az a kiszivárgott hangfelvétel róla, az is megerősített benne, hogy ízig-vérig taktikus politikus ő, és az okos húzásai is ezt sugallják, hogy azért nem kell félteni (és ez egyáltalán nem baj a Fidesszel szemben). Olyan értelemben biztos nem agresszív, hogy a kocsmában majd jól pofán ver, de politikusoknál ez a szempont lényegtelen. Azt nem tudom megmondani, hogy őt kellene-e indítani. Én sem őt indítanám, de azt már megfigyeltem, hogy a szavazók általában nem úgy gondolkodnak, ahogy én, illetve hogy a Fidesz azért tart tőle: Mozgósítani nehéz a személye ellen (ez nekünk jó), a főváros-vidék szembeállítás viszont valamennyire működhet.

Márki-Zay nekem is hiúnak (és makacsnak) tűnik, és még valamennyire pletykásnak is az interjú alapján (ami szintén kockázat), de agresszívnek talán nem, inkább radikálisnak, ahogy mondta is. Nem hiszem, hogy az ellenzék megmentőjeként volt számontartva: alapvetően pártonkívüli, az ellenzéki szavazótábor inkább balos, mint konzervatív. Eddig a videóig személy szerint annyit tudtam róla, hogy Vásárhely polgármestere, illetve hogy elég értelmes stratégiai gondolatokat szokott megfogalmazni az ellenzéknek (már 2018-ban is a teljes összefogást szorgalmazta).

Fekete-Győrnek mindenképp a számlájára kell írni a nolimpiát, ez önmagában az egyik legnagyobb eredmény a Fidesszel szemben eddig... (Még ha nyilván a Fidesz is belátta, hogy ezt hagyni kellene.) Mint párt nekem ők voltak a legszimpatikusabbak a felhozatalból: fiatalok és még nem használódtak el, illetve valamennyire legalább liberálisak. Nem túl lelkesítő szöveg ez, tudom. :( De sajnos Fekete-Győr üressége nekem is sok már...

Gulyás Marcit / Partizánt én is hasonlóan látom. Profik, és nagyon fontosak az ellenzéki nyilvánosságban...
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
combo 2021.04.19 14:21:50
1. "a kormányzati vizionárius (szemben az ellenzékkel, ahol nagyjából senki)"

Hú, mit fogsz ezért kapni itt... :)

2. "miért próbálják a féltudásúnak is alig nevezhető posztkomcsi Jóságos Stumpf Istvánnal eltaposni a magyar egyetemi autonómiát"

Ennyi:
hvg.hu/itthon/20210414_egyetem_alapitvany_kozvagyon_orban
+
Lopás: Már most is vannak olyan alapítványi pályázatok, amit kiírnak 5 napos határidővel, és regény hosszúságú pályázati anyagot kérnek be, hogy csak az tudja elkészíteni annyi idő alatt, akinek volt bennfentes infója. Ha lenne még újságírás Magyarországon + kicsit is érdekelné a társadalmat, akkor ez nyilvánvaló lenne.

3. A Fudannal kapcsolatban is a lopás a fő rendezőelv, plusz ha jóhiszemű vagyok, akkor esetleg valamit bizniszelnek a kínaiakkal a háttérben, és az valami deal egyik fele. Furcsa, de a kínaiak jóhiszeműségében még kevésbé hiszek, mint a Fideszében...
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
combo 2021.04.13 17:38:25
@AdvocatusDiaboli: "Ha Petry magánemberként, független entitásként nyilatkozta volna amit"

Hogyan kell magánemberként nyilatkozni, ha az embernek van munkaadója? Bemondom, hogy "figyelem, ezt most magánemberként nyilatkozom, nem mint a ****** Egyetem dolgozója"?

Amúgy a vicc az, hogy elvileg mi sem nyilatkozhatunk engedély nélkül. Szóval lehet, hogy az a válasz, hogy (Magyarországon, állami alkalmazottként) sehogy.
combo 2021.04.13 21:07:20
@balmoral: "Aki különbséget talál zsidó és nemzsidó között, az rasszista. Akkor is, ha zsidó... "

Szerintem meg nem (feltétlenül). Amikor az ember a saját országát / "fajtáját" szidja, akkor legtöbbször nem rasszista, hanem jobbító szándékkal felhívja a problémákra a figyelmet, vagy csak szimplán elkeseredett. Hogy ne menjünk messzire, pont az írók-költők szokták a legjobban ostorozni a sajátjaikat.

Vagy hát lehet ezt is rasszizmusnak hívni, csak akkor eléggé kiüresedik a jelentése.
combo 2021.04.13 22:21:11
@balmoral: Ez a kérdés mutatja (amire számítottam is), hogy már beszélni sem lehet semmiről....
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
combo 2021.04.11 18:24:47
combo 2021.04.11 21:14:00
@punkfrog: Én is tudok olvasni. Azért írtam oda, hogy a Lancet a nevét adta ehhez. Nem értek a kísérleti tudományok publikációinak review-jához, de gondolom az orvosi publikációk sztenderdjei szerint fogadták el a cikket.

Vagy ha már a neves folyóiratok cikkeinek sem lehet hinni, akkor marad a hit, meg a matematika (az objektív). :)
combo 2021.04.12 02:01:02
@AdvocatusDiaboli: Persze, az átoltottság csak ürügy, illetve kampányszlogen nekünk. Ezt ők sem gondolják komolyan, amolyan kamuürügy. Az igazi ok valószínűleg a közvélemény elvárása + gazdasági.

De ha már közvélemény. OK, a közvélemény manipulálva van. (Azért nem lehet forgatni a kórházakban, nehogy megijedjünk. Ha meg akarnának ijeszteni, akkor katonai teherautóval szállított hullákat látnánk a médiában. Ilyen ez a politika, főleg a fideszes.) De azért csak bemondják a napi 300 halottat, ami egy szomorú tényadat. És ennek ellenére a társadalmon alapvetően azt látom, hogy nyitáspártiak (ezért is kommunikálják nyitásnak a szerdai nagy semmit). Tehát napi 300 halott nem sok egy önfeledt plázázásért...

(És még mielőtt valaki megint felveti, hogy maszatolom a felelősséget: Egy államférfi a helyes dolgot cselekszi, akkor is, ha népszerűtlen, és akkor is, ha belebukik.)
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
combo 2021.04.11 21:33:11
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Após nem fogadta el, kapott Pfizert később. Viszont biztos felkerült a Kubatov-listában a megfelelő bejegyzés a neve mellé.

Anyós elfogadta, és sokan mások is. Majd kiderül, hogy lesz-e a körükben tömeges megbetegedés (vagy eltitkolják).

Én meg kaptam védettségi igazolványt fél évre, mert átestem rajta. Csak az a jó, hogy senki nem tudja, hogy ilyenkor meddig védett az ember... Legalább antitest-tesztet csinálnának, vagy valami.

Egyébként a kínaiak találkoztak először a vírussal (a piacon vagy a víruslaborban), nekik volt a legtöbb idejük fejleszteni. Ennyit tudtak.
combo 2021.04.11 22:27:48
@labrys: Ah, köszönöm.

Akkor talán majd a vírus működését is előbb megértik.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
combo 2021.04.08 12:29:16
@aritus: "érdekes, a legtöbbször, amikor valaki arról beszél, hogy tabuk nélkül kellene beszélni a cigányokról, bevándorlókról, feketékről, muszlimokról, melegekről stb, az szinte mindig azt jelenti, hogy lehessen őket gyalázni, általánosítva szidalmazni őket stb."

Az ilyen mondatok pont ugyanúgy általánosítasok, mint a "cigányok lopnak". Csak gondoltam, szólok. Anno például a Hírszerzőnek sikerült a témáról úgy cikksorozatot írni, hogy nem volt se rasszista, se hazug.
combo 2021.04.08 15:39:04
@Késes Szent Alia: "Én azt mondom, hogy abból nagy baj lenne, ha a cégek kötelesek lennének a működésüket romboló, veszélyeztető embereket foglalkoztatni."

Senki nem mondta, hogy legyenek kötelesek, vagy hogy az állam csapjon oda. Arról van szó, hogy tetszik-e nekünk (a társadalomnak) ez a kirúgás, azaz "helyeseljük-e". Mert ha nem tetszik, az legalább egy kicsit védi a munkavállalót (unszimpatikus lesz a cég => kevesebb profit).

És zárójelben, valahol a politikai hatalom alapja is a tömegek támogatása. Ha egyre népszerűbb a "véleménydiktatúra" baloldali / liberális körökben, akkor lesz is. Ha nem népszerű, akkor nem lesz. Ennyi. Azt meg csak úgy provokatívan jegyzem meg, hogy nehogy eljussunk már oda, hogy a jobboldal a lázadó, a liberálisok meg az erkölcscsőszök. Faszom. Pleasantville.

Disclaimer: Ez a hozzászólás nem a magyar viszonyokról szól elsősorban, hanem a világfolyamatokról.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
combo 2021.03.30 19:53:46
@jotunder: Én is 2002-ben ábrándultam ki. Az elvesztett választás után látványosan elkezdték szórni a pénzt bosszúból. Ilyet államférfi nem csinál... Meg a választási csalásozás stb. Megelőztük az USA-t, na...

Mondom ezt úgy, hogy a 2002-2006-os ciklus szerintem rosszabb volt, mint az 1998-2002-es. (Mit fogok ezért kapni itt, de vállalom.)
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
combo 2021.03.19 16:05:36
@naebneerG: Engem az döbbentett meg igazán ennél az egyetemek lapítványosítása történetnél, hogy még mindig vannak az egyetemi / akadémiai életben olyan emberek, akik naivitásból / ostobaságból / pártszolgaságból bíznak a fideszben. (És nem "odarakott" emberekről beszélek, hanem olyanokról, akik már engem is tanítottak / taníthattak volna, és szakmai teljesítményük is van.)

Nem értem. A politika tényleg drukkermentalitás, nem egyéb. :(
combo 2021.03.19 16:17:24
@jotunder: Igen, abban is van igazság, hogy a kivételes tehetségű Lovász-Szemerédi-stb. generáció jó időben, jó témával kezdett foglalkozni. Mivel ott voltak az extremális kombinatorika "születésénél", tényleg lehetett is maradandót alkotni (a képességen túl): A világ összes (valamirevaló) extremális grafelmélet kurzusán említenek minimum kettő magyar matematikust. (Persze te ezt tudod, a többieknek írom.)

Szóval nem csak a született tehetségen múlik persze (ahogy semmi), de ott is problémákat látok. Ma már tényleg marhára nem nyilvánvaló Magyarországon, hogy az egyetemen is kiemelkedő tehetség a tudományos pályán maradjon (pl. menjen PhD-zni), és ne az iparba menjen Palkó nagy örömére... És őszintén, mit lehet mondani a PhD előtt álló tehetségnek? Hogy igaz, hogy keresni nem fogsz, meg lassan már leköpik itthon az értelmiségit, de legalább nem fogsz unatkozni szellemileg, és van MÉG némi szabadság is?

Na mindegy, inkább örüljünk Lovásznak. :)
combo 2021.03.19 17:32:05
@jotunder: Turán, Erdős, Szemerédi, Lovász. Kire gondoltál ötödikként (több is lehet)? :)
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
combo 2021.03.10 10:12:50
@white999: Lesz itt még pénzosztás, nyugodj meg... Orbán régóta tudja azt is, hogy akkor van igazán eufória, ha előtte ki van éheztetve az ember.

Ezer éve ezt csinálja például a közszférában: 10 évig nincs emelés (mondjuk a felsőoktatásban), és akkor 10 év után bemond százalékban egy nagy számot. Pedig csak 10 év után eljutsz oda (vagy még oda se), amihez az amatőr kormányok apránkénti emelésével elértél volna. De be lehet mondani a soha nem látott mértékű emelést, eufória. Orbán meg a lineáris helyett lépcsős emeléssel spórolt egy "háromszögnyi" pénzt.

Egyébként Orbán kiszámítható. Ha valami működik, akkor azt csinálja minden ciklusában. (Ilyen a csúcsminiszter szétszedése is. Stb.)
combo 2021.03.11 23:38:48
@DarthVader: A 60 év alatti háziorvos (és gyerekorvos) pedig szinte csak a mesében létezik.
.  ..
combo 2021.03.04 02:39:14
@Barkalot: A tőkének nincsenek elvei. (Politikusoknak lehetne max, de a németeknél gazdasági ügyekben azoknak sem nagyon szokott...)
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
combo 2021.03.03 17:54:01
@HaCS: A csattanó az, hogy én is egy vidéki egyetemen dolgozom. A felsővezetésen kívül nálunk nem akarta ezt kábé senki... Utána a belső levlistákon szépen ment a lemondásra felszólítás azok felé, akik megszavazták a szenátusban. (Stílusosan ugye az egész átalakítás a távoktatás idejére volt időzítve, így kevesebb személyes konfrontációval megúszták a megalkuvók.)

De mindegy, ez már történelem. Tökösségből leszerepeltünk, az biztos.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
combo 2021.02.14 14:54:50
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
combo 2021.02.12 23:17:16
@aritus: Nos, én sem szeretem Lovasi zenéjét, sem azt, hogy néha TGM-nek képzeli magát, de:
1. Neki ezzel van vesztenivalója (míg az ellenzéki politikusoknak ez "csak" a munkája).
2. Ez az interjú frappánsabb és virálisabb az ellenzéki térfélről, mint bármi az elmúlt 1 hónapban.
3. Mi lenne, ha nem menne át mindenki kemény keleti kommentelőbe, és néha csak örülnénk, hogy kurva tökösen és faszán beszólt, és nem néznénk, hogy malomtulajdonos kulák szeretője volt-e...
combo 2021.02.13 08:23:12
@aritus: "Ha akkor nem kussol, és még sokan mások se (mert nyilván nem egyedül látta mi folyik itt, de ők is kussoltak, remélve, hogy nem kerülnek célkeresztbe), akkor most nem kellene rínia."

1. Aha. Bizonyára Lovasi és mások kussolása a fő oka annak, hogy itt tartunk...
2. Most sokkal veszélyesebb (egzisztenciálisan) nem kussolni, mint 2010-ben.
3. Én is fanyalogtam anno Tusnádfürdő miatt, de ez a mostani szöveg attól csak hitelesebb lett, nem egy Gálvölgyi vagy Bródy "szokásos" megszólalása a közvélemény szemében.
4. A Fidesz akkor fog megbukni (ha egyáltalán), ha elég sok ember tyúkszemére rálépnek, és ezek az emberek berágnak. És közöttük lesz malomtulajdonos kulák szeretője is, sőt, kollaboráns is. Ez van. (Lovasit nem érzem kollaboránsnak egyébként.)
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
combo 2021.02.02 13:12:28
@Amergin Glúingel: Húbazdmeg...
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
combo 2021.01.30 16:32:57
@rovid: Az egyetemi felsővezetés nálunk az elejétől kezdve a minisztériummal volt. Ügynökduma színvonalú érvekkel. Csak azt nem tudom, hogy önszorgalomból, vagy kaptak valami jó kis fenyegetést Palkóéktól.

A belső egyeztetésekről annyit, hogy ezekről elvileg nem beszélhetünk publikusan. Gondolom ennyit elég mondanom...
combo 2021.01.30 18:07:08
@naebneerG: A mezei oktatókat nem is sikerült meggyőzni (a mi tanszékcsoportunkon 87% lett a nem, és kötve hiszem, hogy máshol érdemben más volt az eredmény, ahol szavazhattak a dolgozók). Hogy hogy lett ebből az a szenátusi eredmény... Na azt nem tudom...
combo 2021.02.02 00:12:21
@labrys: +1
      Bakó Bea az Azonnalin írt egy igen haragos cikket lockdown-ügyben. Megnéztem, és első ránézésre hülyeségnek találtam. Mintha nem lettem volna ezzel egyedül.     Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen filozófiai érveket hoznék fel arra, hogy Bakó Bea hülyeséget beszél, és arra jöttem…..