Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Airnold

108 bejegyzést írt és 408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikai elemzés halott – írtam közel három évvel ezelőtt ezen az oldalon. Ma már valamelyest másképp látom: nem halt meg, hiszen ott, ahol korábban látni véltem, valójában soha nem is élt, nem is élhetett. Legfeljebb időnként, néha, percekig: ha élt is, rendszerhiba volt. Nyilvánvaló, hogy…..
A 4 legerősebb mondat a Nemzet Gázszerelőjétől...
A chile con carne (chili hússal), vagy ahogy az Egyesült Államokban egyszerűbben hívják: "chili" egy mexikói eredetű tex-mex étel és számtalan variációja létezik.Megtaláltam az eddigi legjobbat. A chili con carne mindig is kedvenc ételeim között volt, de éveken át nem találtam rá az igazán jó…..
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
Airnold 2016.08.31 02:11:09
Az új katalógusban elég sok olyan új bútordarabot és kiegészítőt találhatunk, ami jól passzol egy ipari stílusban berendezett térbe is. Kullaberg forgószék A furcsa nevű szék (Kullaberg egyébként egy természetvédelmi terület Svédországban, egy félszigeten) pont úgy néz ki, mint egy régi…..
Airnold 2016.08.18 12:25:42
Airnold 2016.08.19 07:27:01
@rózsaszín gumikacsa: Komoly? Sose láttam, ajánlóban dobta fel a műhelyszék alatt...
Kivételes a mai bejegyzés - ezúttal nem tuti tippeket szeretnék adni, nem is inspirációt - inkább mutatok néhány elrettentő példát, hiszen az emberi kreativitás végtelen, jó és kevésbé jó irányban egyaránt ;) Van az úgy, hogy az ember keresgél, kutat új ötletek után - aztán szembe jönnek olyan…..
Érdekes élményben volt részem egy újlipótvárosi kávézó mosdójába betérve. Mielőtt még obszcén célozgatások tárgyává válnék, tisztázom, hogy lakberendezési élményről van szó...  Korábban is találkoztam már a steampunk stílussal, és ez a mosdó is ennek a…..
Airnold 2016.07.23 15:34:18
Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen néven futnak ezek a furcsa, vékony, vasból hajlított lábak Magyarországon. (Ha valaki tudja, segítsen lécci) Mindenesetre én teljesen odavagyok a "hairpin" lábakért, ha hosszú, ha kis rövidke, ha fekete, ha színes (ha króm, akkor nem). A bútoroknak…..
Azért az erős túlzás, hogy szemétből... Nem bíztatok én senkit arra, hogy a helyi szeméttelepen guberálva, ásson ki néhány hasznos holmit! :) De kis szemléletváltással, kreativitással, valamint lelkes alkotó kedvvel már tehetünk valamit azért, hogy bizonyos tárgyakból még ne legyen szemét:…..
Airnold 2016.07.14 09:55:13
@Ediholmi: Igen, látszik rajta, hogy festve van, a "felismerhetőség" miatt írtam, hogy vörösréz.
A "helyi vasbolt" címe, neve, elérhetősége kellene leginkább. :)
Airnold 2016.07.14 10:08:09
@Ediholmi: Köszi!!! :)
Az ipari jellegű enteriőrök egyik jellemző kiegészítője a marhabőr szőnyeg. Valamirevaló indusztriál nappali, esetleg háló nem lehet meg egy ilyen nélkül. Nagyon tradicionális és modern egyszerre, jellegéből adódóan pedig minden darab egyedi. Ha itthon…..
Airnold 2016.07.09 09:23:33
@rózsaszín gumikacsa: Hátigen, nem egy méretbajnok, de mivel a szobám se az, nekem tökéletes lesz. Köszi a segítséget! :)
Most következő posztom nem fog újat hozni azoknak, akik már egy kicsit is járatosak a whisky világában. A whisky újra nagy népszerűségnek örvend és bizony magunk mögött kell hagyni azt a sztereotípiát, hogy az öregfiúk itala. Mivel azonban a blog nem feltétlenül azoknak szól, akik járatosak, jöjjön…..
Airnold 2016.07.02 04:15:49
@vizsla_barat: Ha a skót whisky nálad egyenlő a "Johnny"-val (Johnnie, gyk), akkor egészségedre az ír whisky-t.
Félreértés ne essék, az írek is tudnak zseniálisat alkotni, ha whiskyről van szó, imádom a Connemara-t és a Kibeggan-t, de a nagy mellénnyel hülyeségeket beszélőktől a hideg kiráz.
Amúgy a házigazdának van igaza, ízlések és pofonok.
Aberlour-t mindenkinek. Ír whisky mániás barátunknak is. Hadd tudja meg, milyen az igazi speyside whisky. :)
Airnold 2016.07.02 04:16:57
@Könnyen elkaptuk, uram!: A Jura egy igazi "szépség". Tudom, nem engem kérdeztél... :)
A Brit Carwow nemrég összeállított egy szép listát az általuk ikonikusnak vélt, nemzeti mezbe öltöztetett autókról. Elnézve a nagy felhajtást, meglep hogy más még nem próbálkozott... A koncepció amúgy egyszerű: nemzeti mez, jeles focisták, és az országra jellemző márkák ikonikus modelljei nemzeti…..
Airnold 2016.06.18 16:55:10
A kínai TCL tulajdonában lévő Alcatel egyik készüléke jutott el hozzám. A 120 dolláros, fényképezésre és szelfizésre kihegyezett Flash széria második generációs okostelefonját teszteltem. Kinek jutna eszébe, hogy ilyen korrekt cuccot kapni az Alcatel név alól?..
Airnold 2016.06.11 01:59:17
Számos félreértésre adhat okot, ha nem tudjuk, mire számíthatunk egy befelé forduló embertől, valamint sok kellemetlen szituációtól menthetjük meg mind magunkat, mind őt, ha tisztában vagyunk vele, mivel lehet leginkább zavarba hozni.  A huszadik század elején egy svájci pszichológus hosszas…..
Németh Tímea Nagyjából két éve elhatároztam, hogy nyelvtanulás céljából külföldön folytatom a tanulmányaimat. A felkészülés egy éves időszaka stresszes és tanulságos volt. Pontosan egy éve szálltam le a repülőről egyedül, rengeteg kérdéssel és annál több kétellyel, mégis bizton merem állítani,…..
A japán autók megbízhatóságuk és magas technikai fejlettségük miatt igen jó hírnévnek örvendenek, de a presztízsautók piacán csak egészen későn tudták megvetni a lábukat. Közismert, hogy a Toyota először 1989-ben lépett ki a nemzetközi porondra a Lexus LS400-zal, mely…..
Airnold 2016.01.03 01:10:10
Lassan elérkezik az államalapítás ünnepe, és mi mással csatlakozhatna egy autós blog az ünnepléshez, mint a magyar gyártású autók személyes toplistájával. Amikor nekiálltam, még nem gondoltam, hogy ennyire impozáns darabokat fogok találni, sőt hogy ennyire sok modellt…..
Lauren Blog Méregdrága giccs 2015.08.15 08:00:40
A kínai autóipar világhírű - csak úgy mint az egész kínai gyártás, mely főként arról ismert, hogy az olcsón előállított, gyakran egyáltalán nem tartós, és számos esetben másolt formatervű termékeit az egész világ-piacon kínálja. A Hongqui gyakran okoz megdöbbenést a…..
A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ezúttal Európa 25 legnépszerűbb városát rangsorolta. Egy átlagos egy hetes nyaralás költségeit összevetve készítette el a listát Európa legolcsóbb városairól. A listában szerepel Budapest is, de vajon hányadikak…..
Airnold 2015.08.03 15:35:40
szirszarjaim Lenni vagy felni 2015.06.04 10:00:00
A felnikérdést jóval későbbre terveztem megoldani, de aztán úgy alakult, ahogy, idő előtt felkerültek végül a csodás műveim a kocsira. De nem minden teljesen oké: egyrészt az elsők egy picit kilógnak. Ez bizonyos szempontból eggyel jobb helyzet, mintha befelé lennének szélesebbek a kelleténél, mert…..
Mindet felismerjük ennyiből?..
Airnold 2015.05.31 10:39:22
Airnold 2015.05.31 15:01:21
@RÁJEN: Bágátell volt. NEXT! :D
szirszarjaim Carspotting 254 2015.02.24 08:00:00
Ismétlés a MOM Park mélygarázsából -  az egyiküket kb. pont egy éve fotóztam ugyanott: Nagyot fordult azóta ugye a világ, Putyin jött, Orbán ment, VV Fanni kiesett, Kész Zoltán beesett, én meg továbbra is úgy szeretném, ha egyszer lenne végre egy olyan állapotú old- vagy…..
Airnold 2015.02.24 09:34:02
Monotematikus adásunkban megint a száguldozásé és a huliganizmusé a főszerep. Reméljük, nem bánják. Mert mi nem. ..
Részegségtekben is józan Lovagtestvérek! Új esztendő virradt reánk, és kicsiny közösségünk még létezik, bár ha zeneszót hallanátok, az bíz' vert hadunk csonthalmai felett, az a bizonyos ének... Mindenesetre töretlenül hiszünk az Örök Körforgásban, és a dartonita lélek…..