Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zirrian

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú az út hazáig Míg amerikai visszaemlékezésekkel tele az angol nyelvű könyvpiac, a vietnami oldalról kimondottan kevés memoár született. Ennek nyilvánvalóan gyakorlati és politikai okai vannak, hiszen a háború után lassan újjáépülő, számos gazdasági és társadalmi problémával viaskodó országban…..
zirrian 2022.06.22 14:23:55
@Monty H.: koszi, egy ir cimboram elkuldte nekem egy regebbi angol nyelvu kiadasat igy mar megvan :)
55+ Gender és ember 2021-ben 2021.05.11 11:42:14
A gender szó lett az egyik legtöbbet használt és a hírekben is felmerülő fogalom az utóbbi hetekben. A normál halandót, az átlagembert nem maga a szó érdekli, bár sokan nem tudják mit is jelent. Az értelmező szótár szerint egyszerűen a nemek együttes kifejezője a gender szó, tehát akár az ember szó…..
zirrian 2021.05.13 09:48:18
@otun: eddig 5x posztoltad ugyanazt a kommentet 2 perc alatt, nekem ez eléggé floodolás.
zirrian 2021.05.13 09:51:10
@otun: vedd már be a gyógyszereidet bazmeg. Teleszemeteled az emailfiókomat.
A Sony is kiveszi a maga módján a részét a világméretű koronavírus-járvány elleni védekezésben: tavaly a #stayathome kampányhoz csatlakozva meghirdette a Play at Home, azaz Játssz Otthon! akciót – és hogy a Playstation-tulajdonosok tényleg ne mászkáljanak el sehova, ha nem muszáj, rögtön oda is adta…..
zirrian 2021.05.02 19:54:47
Nem hordunk színeket, nem viselünk kirívó ruhadarabokat vagy kiegészítőket. A járdán az épületekhez közel, vagy majdnem az autók közé besorolva húzódunk félre, el az emberek útjából. Ha érdekel egy sport, magunk előtt is igyekszünk eltitkolni, a kíváncsiságot elfojtani, mielőtt a saját szemünkben is…..
Hosszan lehetne vitatkozni, mit kellene az általános iskolásokkal, mint kötelező olvasmány olvastatni. Bár az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai is közel állnak hozzám, nem a mai kiskamaszoknak valók. A Légy jó mindhalálig pedig felnőtt regény, hiába egy kisfiú a főszereplő. Annál már csak az…..
zirrian 2020.11.26 11:09:22
@Patreides: Apámtól örökölt Delfin-könyveket olvastam rengetegeg. Egy Utas Eltűnt, A Csodacsapat, Szaniszló király órája, Pöttöm Nagy Kázmér, Harmadosztályú dzsinn, ilyesmik. Ezeket én nagyon élveztem, kétezres évek elején voltam kisiskolás (egészen pontosan 2000-ben voltam elsős). Könnyen olvasható, szórakoztató művek voltak, de emellett még volt pár Pöttyös könyv is, ha jól emlékszem a Két Lottit olyan kiadásban olvastam el. Megvolt otthon a Gyűrűk Ura, azt is akkortájt olvastam el (bár ehhez kell azért a releváns érdeklődés), ill. a Harry Potter regényeket is ekkoriban kaptam kölcsön és gyorsan elolvastam azokat is.
Egy új pletyka szerint az Apple azt tervezi, hogy megszűnteti az iPhone SE, iPhone 6s és az iPhone 6s Plus támogatását az iOS 15 jövő évi kiadásával. Az eszközök népszerűsége ellenére, a hardverkészlet már elavultnak számít, akkumulátor, a kamera és az A9 chip nem felel meg a mai felhasználók…..
zirrian 2020.11.25 13:25:20
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
Valamikor, amikor még azt gondoltam, hogy van értelme elmennem a Games Day-re elhatároztuk Jánossal, hogy egy 1:72-es, leánykori nevén 20 mm-es vietnámi háborús asztallal tartunk egy alternatív Bolt Action bemutatót. Bele is kezdtem a figurák festésbe, és el is jutottam valameddig, mind az…..
Még néhány gondolat a Szíjjártó-ügyről. Szokatlanul nagy visszhangot váltott ki, hogy a magyar külügyminiszter, Szíjjártó Péter a családjával Szíj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtján töltötte a nyaralását, miközben a közösségi platformokon a PR-csapata serényen próbált rájátszani arra, hogy…..
zirrian 2020.09.02 14:43:09
@Batu Kán: Mekkora egy fasz vagy, de komolyan.
A most következő cikk egy rejtélyes orosz szektáról és a hozzájuk köthető elhagyott kórházépületről fog szólni, melyet ugyan sohasem fejeztek be és ennél fogva nem is működött soha, mégis állítólag, körülbelül 1500 ember tűnt el a falai között, többen közülük nyomtalanul...
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
zirrian 2020.07.28 11:17:08
@boom2: És ezen se a házasság, se a gyerek nem segít.
Márk kamaszkorában  látott először pornófilmet és ezután zömében ennek a szemüvegén keresztül nézte a társkeresést és az ellenkező nemet. Később vért izzadva sikerült csak megszabadulnia a függőségből. Vendégcikk. Egy általános jelenség, amiről nem szívesen beszélünk Van egy jelenség, amiről…..
Ellie Goldstein 18 éves, brit, szeret olvasni, táncolni, és modellkedik. Ez a leírás eddig sok lányra ráillene, Ellie Goldstein azonban Down-szindrómával él. És nem mellesleg: őt választották ki arra, hogy a Gucci Beauty új szempillaspirálját reklámozza. Nőként nehéz nem érezni azt a nyomást, amit…..
A huszonkilencedik születésnapomat lehangoltan töltöttem: Utolsó 12 hónap húszasnak lenni, vége a húszon éveimnek, nem vagyok már fiatal. Konkrétan ez volt az első év, amit nem a barátaimmal ünnepeltem meg, mert, hogy minek is. Aztán jött a harminc, és évtized elején lenni megint visszazökkentett…..
Az eddigiekben használt koncepciótól eltérően most nem a legrosszabbtól a legjobbig címet kapja cikkünk, ugyanis nagy gondban lennék, ha a Black Sabbath-lemezeket ebben a formában kellene rangsorolnom. Egyszerűen csak időrendi/megjelenési sorrendben fogom elemezgetni a korongokat. Továbbá…..
A közelmúltban új, házilag előállítható tereptárgyak gyártásába kezdtem, melyek terveim szerint több második világháborús városi helyszínen történő játékra is alkalmasak lesznek. Az egyszerű, jellegzetes építészeti díszítéseket mellőző, romos, kormos, és lövésnyomokkal tarkított téglafal-épületek…..
Az ismerkedés nagyon élvezetes tud lenni, főleg, amikor a két fél passzol, tudnak beszélgetni és élvezik egymás társaságát. De, mint mindennek, ennek is van egy árnyoldala, ami megelőlegezi a lekoptatást...
zirrian 2020.06.18 10:33:41
@Sadist: Próbáltam, nem jött be.

Pedig egy fasz képet se küldtem a saját fejemen kívül :(
https://index.hu/belfold/2020/05/13/felfuggesztett_bortont_kapott_a_gyermekpornoba_belebukott_perui_nagykovet/ Több forrás is lehozta azt a hírt, ami arról a még nem jogerős ügyről szól, amibe a volt perui nagykövet keveredett. Történt ugyanis, hogy az amerikai hatóságok egy nemzetközi nyomozást…..
zirrian 2020.05.14 15:36:44
@liberalnazi dickheads: Mivel ez az ember egy diplomata volt, aki jó eséllyel a politikai kapcsolatai miatt jutott haza és úszta meg, de, ez egy politikai ügy.
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Régi és téves sztereotípia, hogy a macskák csak a kajáért vannak az ember mellett. Nyilván nekik is fontos a pocakjuk megtömése, de minden cicagazdi tud olyan sztorit mesélni, hogy a cicája vacsora után hogyan bújik hozzá, lefekvéskor mellé fekszik, napközben az ölébe ül, ezeknek pedig semmi közük…..
zirrian 2020.03.09 15:09:24
@eßemfaßom meg áll: Saját macskám pl. nem, de oké.
Vajon csak a fantázia szülte Ötvös Csöpi német repülőroncsát, vagy hevernek még ilyenek a vízben, akár ma is?..
zirrian 2020.02.26 14:51:32
@Bafana: Elfogják őket, és hadifoglyok lesznek. Háborúban ez így működik.
Sokáig azt hittem, hogy majd’ minden apróhirdetést Érden adtak föl. Azt olvastam ugyanis az újságokban és a falragaszokon, hogy „ÉRD.:”, és utána egy mobilszám következett. Amikor magánügyből kifolyólag Érdre költöztem, egy baráti házaspár két jellemző mozzanatról világosított fel. Az egyik az volt,…..
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
zirrian 2020.01.22 12:04:45
@Pipas: Te amúgy direkt vagy ekkora kibaszott kretén, vagy fizetett troll, vagy szabadidős troll?
zirrian 2020.01.22 13:08:37
@Pipas: Nem, én kifejezetten konzervatív visszamaradott dinoszaurusz vagyok, de komolyan.

Az országban én meg csak illegális éjszakai gyorsulási versenyeket szeretnék, meg azt, hogy ne legyen ilyen kibaszottul polarizált a politikai spektrum és hogy egymás fikázása helyett inkább a problémák megoldására tudnánk fókuszálni, de hát ez egy ilyen álomkép :(
zirrian 2020.01.22 18:11:45
@Pipas: Téged.
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
zirrian 2020.01.21 16:37:29
@paráznabillegető: Nemigaz mert Soros.