Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VingardiumBorliget

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vingardium Borliget Komoly??? 2019.06.11 08:30:02
A Vingardium Borligeten már harmadik éve színesíti a kínálatot egy kisszínpad is. Úgy gondoljuk, hogy a nevesebb előadók mellett, helyet kell kapniuk az ifjú tehetségeknek is. Míg a nagyszínpadnál estére fergeteges buli kerekedik, addig a kisszínpadhoz jobban passzol a nyugisabb, chill hangulat egy…..
Vingardium Borliget Tudta? 2019.06.05 13:32:00
…hogy már az ókorban is palackoztak bort. A legrégebbi bor, amely palackozva megmaradt, az időszámításunk előtti IV. századból származik.  Ha bort kóstoltok a fesztiválon, mindig nézzétek meg a palackokat is, mert néha igazi grafikai műalkotásokra lehet bukkanni! …hogy nem…..
Június 15-én szombaton hatalmas fergeteggel vár mindenkit a Partybor a Vingardium Borligeten. Mi is az a Partybor? Ezt tényleg kell magyarázni? Mindegy, hogy milyen nap van, partyra mindig van ok. És ha party, akkor Partybor – legyen szó péntekről, szombatról vagy vasárnapról. A Partybor óriási…..
Ismeritek Lócit? Lócit mindenki ismeri. Van, aki Szabó Lőrimc miatt, van aki pedig azért, mert egyszerűen jobban táncol, mint bárki. A Lóci játszik zenekar pár éve robbant be a köztudatba. És az, hogy berobbant, egyáltalán nem költői túlzás. Vannak, akik lassan építkeznek,…..
A legtöbb budapestinek a Hungáriáig tart a város, de max az Örsig. Miért szervez valaki mégis borfesztivált a XVI. kerületbe? Hát jelentjük erre is laknak emberek, itt is járnak buszok, vannak különleges helyek, egyedi atmoszféra, élhető városrész. Akinek minden ami az IKEA-n túl van, az már…..
Ki ne ismerné a fenti ikonikus sorokat. Ki ne ismerné Péterfy Borit, akit június 14-én 20:30-kor lép színpadra a Vingardium Borligeten. Színésznő, énekes, sorozatszínész, életművész. Hol az elképesztő színészi alakításai miatt kerül középpontba, mint például a Belvárosi Színház Száll a kakukk című…..
Nem, nem lesz Bëlga koncert idén a Vingardiumon, bár egyszer szívesen elhívnánk őket is zenélni. A cím azokat a borászokat köszönti, akik az Év borásza címet nyerték az utóbbi évek valamelyikében, és idén (is) részt vesznek a Vingardiumon kiállítóként. Amúgy is nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a…..
Borozni jó. Pláne amikor végre kezdődik a nyár. Pláne amikor egy boros pohárral le lehet heveredni a fűbe. Pláne társaságban. Pláne amikor még sokáig van este világos. Pláne egy fesztiválon. Pláne amikor egy jót lehet enni mellé. Pláne amikor valami jó zene szól. Pláne a Vingardiumon… Aki a korábbi…..
Korábban már írtunk a Dubicz Borászatról, akik immár harmadszor látogatnak el hozzánk a Vingardiumra a mátrai borvidékről. Idén sokat lehet hallani róluk, mert a Szigeten Dubicz borok lettek a fesztivál borai, ezen kívül rengeteg borversenyen taroltak, mint azt a korábbi években már megszokhattuk…..
Gömbölyű savak, hosszú korty, visszafogott tanninok, minerális ízvilág, birses lecsengés. Ha ez Neked kínai akkor jó helyen vagy, és ha érted, akkor is. A Vingardium elhivatott híve a minőségi borkóstolásnak – bármit jelentsen is… Viccet félretéve sokaknak válik manapság…..
A napi biztonságos vérellátáshoz 1600-1800 véradóra lenne szükség, ezért a Vöröskereszt és az OVSZ minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon. Idén is kitelepültek a nagyobb fesztiválokra, így hozzánk is eljutott megkeresésük. Egyetlen véradással 3 ember életét lehet megmenteni, ráadásul…..
Hogy mi a közös bennük? Fiatalok és tehetségesek. Mindhárman szerencsét próbáltak már országos tehetségkutató versenyen, de az igazi sikert egyiknek sem a tehetségkutatós szereplés hozta. Végül ami a legfontosabb, augusztus 31-én pénteken együtt lépnek színpadra a Vingardium Borligeten…..
A néptánc manapság megosztó téma. Vannak, akik számára a hagyományőrzés jelképe, értéket látnak benne, és látják a mai világban betöltött helyét és szerepét, mások számára avitt, népieskedő elfoglaltság, hozzá pedig kendős idős néniket vizionálnak rakott szoknyában.  Pedig a néptánc a…..
Ebben a rohanós, túlhajtott világban mindenki keresi az élményeket, a kikapcsolódási lehetőségeket, a flow megélését. Pár éve, erre az igényre válaszul jelentek meg az első élményfestő programok, melyek azóta gombamód szaporodnak. A helyszín általában egy belvárosi klub, ahol az ember megkap minden…..
A tavalyi Vingardium kisszínpadán csoda történt pénteken. Elindult az esti koncert, és pár perc múlva tömegek tódultak a kisszínpadhoz. Mindenki egymást kérdezgette, hogy kik játszanak. Rock zene volt, de hegedűvel megbolondítva. Híres számok, egyedi köntösben. Megtelt a…..
Ahogy a tavalyi Vingardium borfesztiválon, úgy idén is az Open Mic veszi birtokba a kisszínpadot szombaton. A budapesti belvárosi klubokban illetve külföldön igen népszerű műfajt a tavalyi közönségünk nagyon szerette. A nagyszínpadi bulik között az open mic igazi klubhangulatot teremt a Vingardium…..
Mindenki dőljön hátra az irodai széken, fotelben, BKV buszon, csukja be a szemét, és képzelje el a következőt: Kellemes nyárvégi délután, szól a zene, a lábammal verem a ritmust, teljesen nyugodt vagyok, csak élvezem a pillanatot. Egy ligetben fekszem egy függőágyban, gyönyörű…..
Vingardium Borliget Több mint… 2018.08.02 14:53:56
„Az egyik legjobb borfesztivál”. „A Vingardiumnak nagyon egyedi hangulata van, ezért szeretjük.” „A Vingardium Borliget? Nagyon sokszínű. Szinte több mint egy sima borfesztivál…” Ilyen, és ehhez hasonló vélemények jönnek vissza a korábbi Vingardium Borliget látogatóktól, amitől mindig elolvadunk…..
Szombat este színpadra lép a Vingardiumon a Mary Popkids, a magyar indie pop legismertebb képviselője. A zenei műfajokban kevésbé járatosoknak nehéz megfogalmazni, hogy mi is pontosan az indie pop – kicsit rock, kicsit beat, kicsit alternatív, kicsit pop, kicsit punk. Mindennek egy remek…..
Egyre nagyobb tábora van a környezettudatos életmódnak. A most felnövő generáció talán már azzal a szemlélettel fogyaszt, választ, hoz döntéseket, hogy az milyen hatással van a környezetre. Egy fesztivál nagyon intenzív megterhelést jelent a környezete számára – komoly…..
Múlthéten írtunk triplázóinkról. Most olvashatjátok a teljes listát! Nagyon örülünk nektek, várjuk már az augusztus végét.  Káli kövek – a pincészet Balatonról érkezik hozzánk minden évben. Hitelesen mutatják be a Káli-medence minerális ízvilágát. Sokunk kedvence az a környék, így igen kedves a…..
Ismerjétek meg triplázóinkat. És még nem teljes a felsorolás... Köszönjük nektek! Csányi Pincészet – Villány mikroklímája vetekszik Bordeaux-éval, ami már önmagában is garancia a jó borokra. Ehhez társul a büszke hagyomány, amit Teleki Zsigmondtól örököltek, a komoly technológia és az…..
Az első magyar szabadulószoba kitalálója Gyurkovics Attila, olyan csapatépítő programokat akart szervezni, melyek során az ember teljesen belefeledkezik abba, amit csinál. A szabadulás során lezajló folyamatoknak egyébként komoly tudományos háttere van. Ráadásul egy neves magyar…..
Az utóbbi évek Street Food forradalmának köszönhetően egyre jobb ételeket egyre látványosabb truck-okból kóstolhatunk. Az első szereplők piaci előnyt kovácsolhattak, ugyanakkor a műfajra jellemző gasztronómiai kreativitás, újítás, mobilizálhatóság következtében nagy a…..