Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomes Lívia

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, segített az örömhír terjesztésében.” (Fil 1,12 – NLT fordítás) A világban nem az erősségeid, hanem a gyengeségeid által teszel bizonyságot. Sok ember ezt pont fordítva gondolja: szerintük a világot az nyűgözi le,…..
„Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!” (Fil 1,21 NIV fordítás) A boldogság abból fakad, hogy szolgálsz és átadod az életedet. Amíg ezt meg nem érted, küzdeni fogsz azért, hogy boldog legyél az életedben. A boldogság önfeláldozásból fakad, nem önkielégítésből. Pál apostol…..
  „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” (Péld 3,5 HCSB) Sokan azt kérik Istentől, hogy garantálja sikerüket, mielőtt kipróbálnák azt, amit Isten kért tőlük. Ez így nem hit. A hit mindig kockázatot igényel. A hit azt jelenti, hogy akkor is engedelmeskedsz, ha nem…..
Ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.” (Róm 12,3 NIV) A változás első és legnagyobb akadálya életed minden területén az önteltség. Ez az önelégültség visszatart attól, hogy…..
„Néha fájdalmas tapasztalat kell ahhoz, hogy megváltoztassuk útjainkat.” Példabeszédek 20,30, GNT Gondolj a legnagyobb konfliktusra vagy problémára, amellyel most szembe kell nézned. Anélkül, hogy tudnám, mi az, szerintem alapvetően két dolgot kell megvizsgálnod. Először azt, hogy…..
„Én sem ítéllek el téged – jelentette ki Jézus. Menj el most, és hagyd el bűnös életedet!” (Jn 8,11 NIV) Ha Jézus Krisztus követője vagy, Isten arra tanít, hogy bánj méltósággal mindenkivel. Nem számít, ha másként cselekszenek, gondolkodnak vagy másként imádkoznak, mint te. Ő azt akarja, hogy…..
„Amikor megtérsz, és újra hozzám fordulsz, erősítsd és építsd testvéreid hitét!” (Lk 22,32 TLB) Amikor egy kudarc kellős közepén vagy, úgy tűnhet, semmi jó nem származik belőle. De Isten mindig tud jót kihozni kudarcaidból. Néha a legrosszabb kudarcból a legnagyobb siker is lehet. Ha megengeded,…..
„Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne.” (Zsolt 40,3 NLT) Jézusnak köszönhetően bocsánatot nyerhet a múltad, van életcélod, és otthonod lehet a mennyben. Ha beszélsz másoknak a Jézusba vetett reménységedről, az a legszeretetteljesebb dolog, amit tehetsz. Amikor az emberek látják, hogy…..
 „Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.”  (Kol 2,7) Isten nem azt akarja, hogy legyen valamilyen hited. Azt akarja, hogy erős és szilárd hited legyen – ne gyenge, ami azonnal összeomlik, ha nehézségek…..
„Boldogok azok, akik... örömüket lelik abban, hogy engedelmeskednek az ÚR törvényének, és éjjel-nappal tanulmányozzák azt. Olyanok, mint a fák, amelyek patak mellett nőnek, amelyek a megfelelő időben hozzák gyümölcsüket, és amelyeknek levelei nem száradnak el. Mindenben sikeresek, amit tesznek.”…..
„Használjátok a világi erőforrásaitokat mások javára, és szerezzetek barátokat! Aztán, amikor a vagyonotok eltűnik, az örök hazában fognak üdvözölni titeket.” (Lk 16,9 NLT) Pénzed legjobb felhasználása az, ha általa emberek jutnak a mennybe. A legtöbb ember nem érti a Lukács 16,9 igeverset.…..
„Vigyázz, hogyan gondolkodsz, mert az életedet a gondolataid alakítják!” (Péld 4,23 GNT) Istent sokkal jobban érdekli az, hogy a gondolkodásod változzon, mintsem a körülményeid. A legtöbb ember azt szeretné, hogy Isten eltávolítson minden problémát, fájdalmat, bánatot, szenvedést, betegséget és…..
„Az ember értelme terveli ki útját, ahogy élni akar, de az Úr teszi képessé arra.” (Péld 16,9 The Message) Megtervezheted, hogyan szeretnél élni, de csak Isten ad erőt és energiát a változáshoz. Miért? Mert Isten biztosítja azt a három dolgot, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy elérd a…..
„Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.” (Róm 12,5 GW fordítás) A gyülekezet nemcsak abban segít, hogy Isten legyen életed középpontja, hanem segít kapcsolatot találni más hívőkkel is. Isten nem azért helyezett a földre, hogy elszigetelt életet élj. Isten azt…..
„Mózes nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.” (Zsid 11,26 NIV) Mi a legfontosabb számodra? Mi az a három-négy legfontosabb érték az életedben? Most egy határozott döntést kell meghoznod: válaszd Isten értékeit és ne a…..
„Jézus mondta: »Nincs halogatás! Nincs hátranézés! Nem halaszthatod holnapig Isten királyságát! Ragadd meg a mai napot!«” (Lk 9,62 The Message) Márk evangéliuma 10. részében olvassuk, hogy hatalmas sokaság követte Jézust, amint elhagyta Jerikót. Egy Bartimeus nevű vak férfi koldult az út szélen.…..
„Valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok!” (Jak 5,16 NIV) Az érzelmek feltárása az érzelmi gyógyulás kezdete. A Biblia azt mondja: „Valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok!” (Jak 5,16 NIV) Szeretnél…..
„Mindannyian össze fogtok kapcsolódni, és dicsőséget fogtok adni Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, tehát nektek is el kellene fogadnotok egymást, ami dicsőséget fog hozni Istennek” (Róm 15,6–7 NCV). A legtöbb ember azt hiszi, hogy a kereszténység egy…..
  „Jézus rájuk nézett és ezt mondta: embernél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Máté 19,26 NIV fordítás) Istennel minden lehetséges! „Jézus rájuk nézett és ezt mondta: embernél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Máté 19,26 NIV fordítás) Miért kezdtük el a…..
„A szeretetünk ne csak szavakban és beszédben legyen; igazi szeretetnek kell lennie, amely tettben mutatja meg magát.” (1Jn 3,18 GNT) Minden házasság – és valójában minden kapcsolat – sok lehetőséget kínál az alkalmazkodásra. A közös életetek megváltozik. A gyerekeitek felnőnek. Munkahelyet…..
„Az ember bölcsessége türelmet ad; az ember dicsősége, hogy figyelmen kívül hagyja a vétket” (Péld 19,11 NIV fordítás). Amikor sértegető vagy irritáló emberekkel van dolgod, nézz a viselkedése mögé, és meglátod a fájdalmát. Minden tettünket motiválja valami. Amikor az emberek megbántanak…..
„Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e! Önmagatokat vizsgáljátok meg! Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor még kipróbálatlanok vagytok” (2Kor 13,5 NLT). Az a tapasztalat, amelyik nincs kipróbálva, nem ér semmit. Vannak olyan emberek,…..
„Atyámat az dicsőíti és tiszteli, ha sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,8 AMP). Amikor használod az ajándékaidat, amit Istentől kaptál, az az imádat egyik cselekedete. Mi teszi Istent boldoggá? Vannak, akik úgy gondolják, hogy Isten csak akkor boldog, amikor imádkozol, dicséretet énekelsz vagy…..
„Az emberek véleménytől való félelem akadályoz; de az Istenbe vetett bizalom megvéd ettől” (Péld 29,25 The Message). Ha valaki megpróbál valami nagyszerűt csinálni, egy bizonyos ponton szembesül az emberek rosszindulatával. Amikor a Wright testvérek az első gépükkel megpróbáltak repülni, az…..
 „Azt pedig tudjuk, hogy Isten mindenben jót cselekszik azokkal, akik őt szeretik, akiket céljainak megfelelően elhívott” (Róm 8,28 GNT). Legyünk őszinték: te és én időnként ostobaságokat csinálunk, hibázunk. De semmi, amit valaha is tettél, nem haladja meg Isten képességét, hogy használjon…..