Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spuri

72 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képregény szerkesztőként egy kiadvány elkészültéhez szükséges rengeteg alfeladat mindegyikét megismertem, és bár nem vagyok minden téren tökéletes, van rálátásom, mi mindent kell egy-egy munkatársnak elvégeznie egy kiadónál. Ez a munka amúgy egy képregény esetében (ami nem pusztán irodalmi, hanem…..
A Batman Superman ellen kritikákkal már Dunát lehet rekeszteni, és lassan lefutott körök lesznek a "Jófilm vs Rosszfilm" kommentharcok. Akárhogy is, az kijelenthető, hogy a film határozottan megosztó lett: van, aki imádja, van, aki kukába dobná az egészet. Nekem tetszett, mert minden hibája ellenére…..
Bár témáját tekintve nem kötődik mai képregényünk szorosan a Halloweenhoz, de legalább az évszak egyezik. A Valamilyen Hivatal (előző részekért klikk ide) legfrissebb részében lesz sok hulló falevél, misztérium, veszély és gyors ételek! A képre kattintva már olvashatjátok…..
A képregénykiadás igen mostoha helyzetben van Magyarországon, pedig több nagyobb kiadó is felkarolta egy rövid ideig és olyan a képregényes világban nemzetközinek számító sikereket adtak ki, mint a Hellboy, Neil Gaiman Sandman-sorozata, Stephen King Setét tornyának…..
Spuri 2013.10.04 14:23:54
@Case: Igen, természetesen a Trillianban is kapható, nem csak az előfizetők juthatnak ott hozzá.
A teljesen ad hoc jelleggel jelentkező hazai képregényszerzőkkel foglalkozó interjúsorozatunk ezúttal egy jelenleg tizenkilenc főből álló alkotócsoportot próbált sarokba szorítani, de a nyilvánvaló számbeli fölényben lévő rajzolók, írók és beírók jól begyakorolt…..
Spuri 2011.12.08 10:29:11
Usagi az abszolút Jó. Tűpontos morális mérce, megingathatatlan erkölcsi szobor, az élet, az ártatlanság, a szépség szerelmese és védelmezője. Ha ez egy kicsit giccsesen, túlzóan hangzik, és nem kifejezetten izgalmasan, az csak azért van, mert az ember – köszönhetően főleg…..
Ugyancsak a hétvégi képregénybörzén debütál egyik Randomos alkotónk, Budai Dénes (Café Postnuclear) első szerzői képregénye, a Gépjárómű. Az eredetileg még a Galaktika magazin (azóta bedőlt) steampunk képregénypályázatára készült képregény első része most…..
Spuri 2011.10.11 13:56:17
@Emtrexx: :)
Spuri 2011.10.11 15:35:56
@budaid: kár. Én mondjuk mindenképp megveszem, de az a baj a szerzőisekkel, hogy nem garantált a beszerezhetőségük, bár én igyekszem ez ellen kampányolni.
Kábé húszan voltunk a Bonnie emeletén. Az előtérben az MKSZ elnökségéből Takács Eleonóra, Tálosi András és Sápi Márton...
A magyar képregényszerzőkkel készített interjúsorozatunk irányított sejtregenerálódás útján újra feltámadt és ezúttal a Hosszúvölgyet benépesítő állatsereglet megteremtőjét, Spurit szorítottuk sarokba, hogy a gyermekkori fertőzésekről, az első magyar crossoverben…..
Spuri 2011.09.01 10:50:07
Új képregénybolt nyílt Budapesten, a Visegrádi utca 5-ben. Üzemeltetője a Képregény Nagyker, a teljes hazai választék terjesztője, egyben a Mi van, Dodó? és Walking Dead képregények kiadója. A hétfő este szűk körben tartott félhivatalos megnyitón az első vásárlás is megtörtént: Harza Tamás, a…..
„It all ends”, hirdetik a plakátok, én meg azon gondolkodom, mit lehet elmondani egy egyetlen grandiózus történetet elmesélő filmsorozat utolsó felvonásáról – pontosabban, mit számít, hogy mit mondok el? Aki amolyan „varázslókölykös ostobaság”…..
Spuri 2011.07.14 08:55:38
@Rusznyák Csaba: Értem miért mondod, de akkor másképp fogalmazok. Ilyennek kellene lennie minden normál filmnek, mint amilyen a 3. volt. De sajna nem váltotta meg a világot, így nem lett igazán kiváló. Ezért mondtam, hogy remek iparosmunka. Ami ennél alacsonyabb színvonalú, az kontármunka. :)
Emlékszünk még Magneto szökésjelenetére az X2-ben? Hasonlítsuk össze egy kicsit az X-Men 3 Golden Gate relokációs szekvenciájával (vagy akár a mobil börtönkonvoj elleni támadással). Megvan Ian McKellen hűvös, elegáns mosolya az előbbiben, miközben az őröket öli? És megvan a…..
Spuri 2011.06.20 10:16:15
@Weöres Dániel: Hát, Singer rebootolta a Superman-t is (az más kérdés, hogy miként) és a Superman returns ugyebár elvileg az első két film után játszódik úgy, hogy elküldték a 3. és 4. részt a francba. És milyen jól tették! Valami ilyesmire várok már amióta elkövettem azt a hibát, hogy moziban néztem meg ezt a filmet...
Villamos nem akarok lenni, mert álmomban mindig csöngetnék kicsit... arra meg felébrednék...
Spuri 2011.06.20 11:23:31
@speed: kiderül, hogy Charles átmenti magát abba a kómás testbe, amit az elején a gyerekeknek mutat, mint etikai válságkérdést.
Geekblog X-Men 2 2011.06.14 10:00:00
Rozsomák állati dühvel aprítja a Xavier iskoláját megszálló katonákat, Magneto az egész emberiséget kiirtaná, Pyro pedig egy idillikus kertvárosi környéket változtatat tüzes pokollá.  Az első X-Men rejtőzködésről és félelemről szólt, a második már visszavágásról…..
A poraiból a megfelelő csillagállások (mint 7. Nemzetközi Képregényfesztivál és az első találkozás a Deveraux szerzőjével) esetén rendszertelen időközönként feltámadó interjúsorozatunk újabb részében ismét a szerzői képregények undergroundjába ereszkedünk alá, hogy…..
Spuri 2011.06.09 09:57:35
Szerző: Wostry FerencA Roham egy kellemes vasméh (a gyerekszülő fajta, nem a beporzós) és amint belépsz, védelmezően körülölel – épp mint mindegyik budapesti romkocsma, kissé az elhunyt Kultiplexet kopizza, persze utóbbihoz képest – mint mindegyik budapesti romkocsma…..
Íme, megérkezett a Random Virtuális Képregénymagazin tavasz végén megjelenő következő számának első kedvcsináló promója. Amint látható, a megkezdett sorozatok folytatásai mellett további képregények is helyet kapnak majd a magazinban, ezek között lesz új sorozat, és…..
Dokumentációk #2 Lois Lane a képregényvilág egyik olyan emblematikus szereplője, aki jobban beleitta magát a szuperhősmítoszba, mint bármelyik hasonló nemű társa. Elengedhetetlen, ugyanakkor sérthetetlen, így örökké változatlan szerepet tölt be a képregénytörténelemben.…..
Hosszasabb kihagyás után a GeexComix egyenesen a 2010-es év általunk legjobbnak tartott angol és magyar nyelvű képregényeinek toplistájával jelentkezik Santito és Oló… izé, Rusznyák Csaba ajánlásával, négy kategóriában (legjobb tíz futó sorozat, legjobb tíz minisorozat…..
Random Képregények RANDOM #1 2010.12.06 07:00:00
Nagyszakállú Télapó, jó gyermek barátja. Random Virtuális Képregénymagazint rejteget a zsákja. Hát íme, itt van, Miklós bácsi elhozta nektek puttonyában az első magyar virtuális képregénymagazin bemutatkozó számát, amit reményeink szerint milliók vártak, de bízunk benne,…..
Spuri 2010.12.06 10:41:24
Spuri 2010.12.06 10:44:50
Többen is írtatok nekünk levelet, hogy bár a snippetes megjelenítést bekapcsoltátok, de a blog kezdőlapján mégis megjelenik a teljes bejegyzés. A két dolog teljesen független egymástól, az ezzel kapcsolatos tévhiteket most tisztázzuk. Ha a blogod kezdőlapján csak egy rövid…..
Geekblog Dobogó kövek 2010.10.27 08:05:00
„Dobogó kövek? Az meg mi a túró?” A forgalmazók, a kritikusok és a többi érintett nagyjából így reagálhatott pár hónapja, amikor megjelent egy új cím az októberi bemutatók között. Magyar film ugyanis a legritkábban esetben manifesztálódik csak úgy, spontán a…..
Spuri 2010.10.31 07:41:49
@ergerberger: Én még nem készítettem filmet, de attól még elmondhatom, hogy amit láttam, az nem tetszik, nem? Az, hogy a pénzét áldozza valamire, az szíve joga. De a saját pénz nem vonja magával a dicsérő szavakat is.
Olyan ez, mint a szerzőis képregényeknél. Ott is bátran lehet véleményt mondani, ha valakinek nem tetszik az alkotó munkája. Miért csak a hivatásosakat lehetne fikázni? Ezt az érvet sose értettem...