Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kyozozo

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varosha a világ legérintetlenebb szellemvárosa Cipruson. A Famagusta városához tartózó körzet 1974 óta lezárt katonai területnek minősül, így sem a fosztogatók, de még a katasztrófaturisták sem juthattak be. A hermetikusan elzárt üdülőtelepen ma is ugyanúgy van minden, ahogy…..
kyozozo 2015.04.09 20:29:52
@consul: Ne haragudj, de amit írtál, az butaság. Jelenleg is a törökök őrzik, de van egy ENSZ állás is bent, meg rendszeres járőr is. Ezekben szlovák és magyar békefenntartók vesznek részt (főleg). Mindez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy be lehet menni fürdeni bárkinek is. A határ kerítés mellett, de még Famagustában valóban van egy strand, ahonnan egy kicsit be lehet látni, de hangsúlyozom, bemenni szigorúan tilos, mert különben a törökök tüzet nyitnak.
kyozozo 2015.04.09 20:34:28
@HK417: Igen,katonák. De nem turisták és nem fürdeni, ugyebár, ahogy az egyik posztoló írta.
kyozozo 2015.04.09 23:30:01
@consul: Én is szolgáltam ott, igaz 2007 után néhány évvel, de tudtommal a helyzet régebben még szigorúbb volt mint ma, nem pedig enyhébb. Gondold végig és utána javíts ki, ha tévedek, de biztos vagyok benne, hogy nem az őrzött Varosha kerítésén belül strandoltál, hanem legfeljebb mellete a famagustai oldalon, közel a famagustai várhoz. Szerintem ha előveszed a fotóidat, ezt fogják alátámasztani. Persze nem vitatkozni akarok, de nem szeretném, ha a békefenntartóinkról az terjedne el, hogy minden szabályt felrúgva, szembe menve az ENSZ és a törökök status quo-ra vonatkozó megállapodásával és mandátumával, kockáztatva a maguk és a becsempészett civilek életét is, jófejségből turistákat csempésznének Varoshába törökök éber tekintete előtt. Ez már csak katona-diplomáciai okból is fontos, ezért kérlek, hogy fontold meg alaposan.
Üdv és sép estét!
Sziasztok! 20éves lány vagyok, több, mint másfél éve vagyok együtt a párommal. persze vannak/voltak problémáink a kapcsolatunkban, de én azt mondom, hogy alapvetően nagyon jól kijövünk egymással. és nagyon szeretjük egymást. De 2hónapja megismerkedtem a munkahelyemen egy másik…..
Ernőnek elveszett a telefonja, talán ellopták. Mivel nem akarta, hogy a becstelen megtaláló használhassa a készüléket, ki akarta tiltatni a telefont a mobilhálózatokból. A Pannonnál és a T-comnál simán ment minden, a Vodafone azonban megmakacsolta magát, így a feltételezett tolvaj…..
kyozozo 2009.06.05 11:48:50
@metal: Maganszemelyek eves 50 eFt-ot osszesen meg nem halado ertekesitesei (lehetett ez egy olcso telo is, hasznaltan meg megolcsobb), jellemzoen sajat hasznalt, vagy ajandekba kapott targyaik, nem adokotelesek.
kyozozo 2009.06.05 11:54:23
@metal: Ne keverd a szamlat (AFA-s, vagy ahogy itt emlititk nevre szolo szamla) az penztari blokkal, ami csupan az eladot azonositja es a tranzakcio osszeget es idopontjat. Tobnyire csak az utobbit kapod, kiveve ha kulon kersz afas szamlat. A blokk azonban nem azonositja a vevot. Mi tobb, ha hasznaltan eladod, mint fentebb irtam, nem kell szamlat adnod, tehat az uj tulaj nem fog tudni az o sajat nevere szolo semmilyen bizonylatot bemutatni a keszulekrol.
kyozozo 2009.06.05 12:00:55
@metal: Tudod mit? Igazad van.
HAJRA TELEFONTOLVAJOK! Azt hiszem megyek is es foglalkozast valtoztatok.

Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy az tobbseg a telefonja garancia-jegyeve rohangal es ezert azt csak ugy, pikk-pakk elveszitik az utcan. nekem ez eleg valoszerutlennek tunik. Ugyan mondd mar meg, hogy megis mi a fene lehet jobb azonositoja a tulajdonosnak, mint a legfontosabb adatok birtokban tartasa azokon az iratokon, melyek eppen erre szolgalnak.
autózz! Nagy pofájú kisautósok 2009.05.07 10:28:00
Attila egy újabb fajt fedezett fel az autós társadalomban. Eddig főként a nagy autósok nagyon bunkó akciói voltak terítéken, ám ezúttal pedig a kis autó, nagy pofa elv látszik érvényesülni, ráadásul nem egyedi esetről van szó. Azt kellett észrevennem az elmúlt napokban, hogy…..
kyozozo 2009.05.07 12:23:51
@Deluxe the ForumTroll:
Off. Seggfej, Silent 26 eves es kapcsolatban el. Olvasd el az adatlapjat, elerheto. mellesleg igaza van. On.
Toto minden bizonnyal rendelkezik némi önkritikával is, hisz a címet egy az egyben a nekünk küldött leveléből emeltem át. Azt tudjuk, hogy csúnya vége is lehet annak, amikor két nő kerül egymással szembe, mert olyankor a tündibündi hölgyek pillanatok alatt sárkánnyá tudnak…..
kyozozo 2009.04.23 13:42:29
Ildikó levelét olvashatjátok egy nyugalmazott katonatisztről, aki képtelen volt elszakadni a honvédségtől és ezzel pokollá tette alkalmazottai életét. Szia Despota, nekem is van 1 tavalyi sztorim, már hálisten nem dolgozom a cégnél, de gondoltam megosztom veletek!Könyvelőként…..
kyozozo 2009.03.31 13:30:07
@beavereater: Igen, tudom, igazad van. Ezzel egyutt en megis megragadok minden alkalmat, hogy felhivjam az emberek figyelmet arra, hogy ez a sereg mar nem "az a sereg" amirol beszelnek. A vilag nagyot valtozott, vele egyutt a Honvedseg is. Persze, ott sem csupa "tokeletes katona" szolgal, de mar regota nem meno pialni, muveletlennek es/vagy bunkonak lenni. Raadasul en meg arra is buszke vagyok, hogy az a nehany sorkatona, aki anno velem dolgozott, ma is orommel megismer es ramkoszon az utcan. Tehat megint csak arra jutok, hogy az egyent kell ertekelni, nem a szervezetet, meg akkor is ha "nyaj-hatas" miatt a szervezet befolyasolja tagjait.
autózz! Melyik sáv fogy el? 2009.02.26 07:35:00
Nagyon rákaptatok múltkor egy közlekedési szituáció kielemzésére, napok óta ömlenek bele a kommentek, ennek a posztnak a megírásakor a számuk alulról súrolja az ezerhatszázat. Gabesz is ennek hatására kaphatott ihletet. Szerintetek ki, hol merre, hogyan mehet itt tovább? A…..
kyozozo 2009.02.26 10:31:26
@cserepg: A bejegyzesbol szerintem tiszta, hogy B egyenesen tovabbment es igy valojaban savot valtott, meg ha ezt a nelkul tette is, hogy tudott volna rola. Ebben az esetben bizony a jobbkezszabaly ervenyesul. Feltetelezve, hogy egy lampanal nem csak pirostol lehet startolni, de akar odaerhetsz zold jelzes kozben is, a te "erosebb kutya..." szituaciod szoba sem kerulhet.
Azzal azonban teljesen egyetertek, hogy esetenkent celravezetobb az elsosegrol remondani es egyben maradni (lasd 70 km/h-val erkezo 20 tonnas szerelveny altal meg nem adott elsobbseg egy keresztezodesben). Ez azonban a kerdest, tehat kozlekedesi szituacio elemzeset illetoen jelenleg nem elfogadhato valasz.
A közlekedési cég gazdái megijedtek az eredménytelenül szörfölő újságtól. A Kötött pálya információi szerint elhalasztotta csütörtöki brüsszeli útját az a BKV-delegáció, amely a 32 eladó használt csuklós buszt nézte volna meg. A döntés oka bizonyára a…..
kyozozo 2009.02.26 09:05:41
@Tamáskodó: Ez nagyon gaz, tenyleg ez van Document properties-ben. Ezzel egyutt igazad van, nem jelent feltetlenul rossz ajanlatot. En mar negy eve elek es dolgozom Brusszelben es kozben jonehanyszor utaztam ezeken a buszokon. nem rosszak es soha nem lattam meg tengely- vag vaztorotten, esetleg kigyulladva vagy csak siman mozgaskeptelenne valva az ut szelen allo peldanyt. Nekem teljesen korrektnek latszik az ajanlat.

Megneztem a Kravtex honlapjan a Credo buszokat is, azok is jonak tunnek, bar meg nem utaztam rajtuk. Elkepzelhetonek tartom, hogy sokszor az okozza a problemat, hogy ne a megfelelo specifikaciot veszik meg az egyes utvonaltipusokra, mert esetleg a masik olcsobb. Ez persze egybol az elettartam csokkenesevel, gyakori meghibasodassal es az utasok nem megfelelo kenyelmevel jar egyutt.
Őszintén szólva elég ramaty hangulatban vagyok, amin az sem dob túl sokat, hogy újfent itt a hétfő. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, szóval mindenkinek kitartás!Szombati bejegyzésünkre  érkezett Erika levele, aki szintén szembesült már a szexuális zaklatással munkahelyén.…..
kyozozo 2009.02.16 12:20:41
@psmith: Ott a pont! Mivel az, hogy ki szamit jokepunek es hozzank kepest fiatalnak mindig szubjektiv, igy az is szubjektiv, hogy kinek a kozeledese lesz zaklatas es kie udvarlas. Azt is lehetne mondani, hogy a stilus es az ala-fole rendeltseg szamit, de ez is attol fuggoen lesz ertekelve, hogy a "zaklatott" szemely hogyan viszonyul "zaklatojahoz".

A dolog raadasul nem "nem" fuggo, velem is elofordult ferfikent, hogy noi fonok tett nem felreertheto megjegyzest, majd az elutasitest megtorolta ahogy csak birta. Ott is hagytam azt a melot tobb honapi gyomorgorcsos munkabajaras utan. Megjegyzem, az illeto holgy nekem nem tetszett es a viselkedese is hagyott kivannivalot maga utan. Lehet, hogy ha egy-ket masik kollegano kozeledik hasonlokeppen azt joneven vettem volna. Persze zaklatasrol tobbnyire a fonok-beosztott viszony eseten beszelunk, a tobbi csak rosszul eloadott kozeledesi szandek.
Elképesztő, meghökkentő véget ért Varga László kálváriája az autópályakezelővel: ahelyett, hogy még nagyobbat rúgtak volna belé, a cég bocsánatot kért tőle, belső vizsgálat indult, sőt a vétkes alkalmazottak saját pénzből vettek neki ajándékba egy éves…..
kyozozo 2009.02.16 10:14:44
@kumming:
En tavaly jartam Svedorszagban autoval es ugy emlekszem az uj rendszamok pontosan ugy neznek ki, mint a kerdeses foton levo. Valaki irta, hogy lehet esetleg lengyel is. Szerintem valoban vagy lengyel, vagy sved, de mindket esetben a kozelmult neheny evben kiadott, uj rendszamok ilyenek.
valoban nem lehet belga. Belgiumban dolgozom igy talan elhiszitek, hogy a rendszamok tobbsege (szemelyauton) feher alapon piros karaktereket tartalmaz (uj: 3betu - 3szam, regi: zagyva betu szam kombinaco) es a karakterek is jelentosen kisebbek, mint a magyar rendszamokon (meretben olyanok, mint a regi magyar 2betu-2szam-2szam rendszamok voltak).
autózz! A fagyi visszanyal 2008.06.30 11:33:00
Kezdek éhes lenni, nem csak azért mert lassan közeleg az ebédidő, meg mert fagyit emlegetünk a címben, de még a lenti levelet is Lecsó írta nekünk, nekem meg mindjárt kifolyik a nyál a számból. A következő sztori roppant vicces lesz, és talán tanulságos is. Szóval a szituáció…..
Budapest Száksz Gigarokkant 2008.06.19 10:56:00
Gyermekeim, íme a bloggyőztes, legalábbis ami a méreteket illeti. A kamionos amúgy is egy fokozottan védett állatfaj, nagy kár, hogy ennek ellenére vadon (=utakon) oly' sok futkorászik belőlük.Sziasztok!Az igazi gyoker nem egy rokkantparkolot, hanem mindjart tobbet is, es nem…..
Pilu Azt hittem 2008.06.16 10:39:00
 Azt hittem, hogy a felnőtt és a gyerek között az egyik - és talán – legfontosabb különbség a felelősségtudat. Csak hittem. Persze ennek lehet oka az is, hogy nem minden harminc feletti humanoid rendelkezik korának megfelelő aggyal, vagyis az infantilizmus lényegesen nagyobb…..
Ezekszerint nem csak a számtech boltoknak van bajuk a hitelkáryamultik tranzakciós tarifáival. Velük szemben viszont a Deichmannban lehet kártyával vásárolni, épp csak azt felejtik el közölni, hogy a tranzakciós díjat a vevő fizeti:Anyu vásárolt a Deichmannban 9990 Ft-ért…..
kyozozo 2008.06.06 14:30:14
Nos, en ugy gondolom, hogy a torvenyes magyar fizetoeszkoz a Forint. A terheles osszege nem terhet el a fogyaszto karara a kiirott artol. A mas devizaban valo fizetest jogszabaly lehetove teszi, de ekkor ki kell irni az alkalmazando arfolyamot. Tehat amennyiben nem a megfelelo es alairasoddal vagy PIN kod megadasaval megerositett osszeg es deviza kerul terhelesre, azert a vasarlo bankja vallal felelosseget.
Online repulojegy vetelkor a fizetes sokszor lehetseges tobb kulonbozo deviza kozul valasztva, de akkor a jegyveteli rendszer egybol ki is irja az adott devizaban terhelesre kerulo osszeget. A kartyas fizetesre esetenkent ratett kezelesi koltseg ekkor rakerul a fizetendo tetelek listajara es szerepleni fog az osszesen-ben.
Tapasztalatom szerint pl. Szlovakiai szekhelyu cegnek fizeteskor ha forintot valasztok, a rendszer olyan rossz arfolyamot szamol, ami boven fedezni fogja a tobbszoros konverzio (de nem a kezelesi koltseg!) veszteseget. Ezert fizetek szinte mindig Euroban, igy olcsobban (sok esetben lenyegesen) vasarolok.
Tehat az, hogy mi tortenik az elado ceg es a bank kozott, az az o dolguk. A vevo csak a kiirt es igy a vasarlassal elfogadott szerzodesi feltelek szerinti osszeggel tartozik fizetni. Valaki mar irta (jogosan), hogy ha a ceg nem ebben a devizaban szamol el, akkor az az O vesztesege vagy nyeresege oldalan jelenik meg, hogy milyen arfolyamon tortent a konverzio.
En ugyani az o bankjaval nem kotottem semmilyen szerzodest a vasarlas altal (Ptk) csak az eladoval.
UFF!