Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czerka

0 bejegyzést írt és 665 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki gondolta volna, hogy a rengeteg különböző plasztikai beavatkozás közül éppen a brazil fenék (BBL) kialakítása a legveszélyesebb? Pedig így van, ráadásul a nagyobb popsi utáni vágy egyre csak nő a világ hölgyeinek körében, a műtétek száma az elmúlt 5 évben…..
czerka 2018.08.31 15:59:05
@antisocialnetwork:
@jobbal:
@Dread Naughty:
márpedig a brazil fenéknek van értelme és a gyakorlatban éppen az a cél, hogy a csoffad fenék + derékmenti úszógumi = bojlertest jelenséget átalakítsák darázsderék + félgömb fenékre.

Valahogy így:

www.bitarinstitute.com/body/brazilian-butt-lift/

Ez a legtöbb esetben sikerül és cseppet se lőnek túl a célon, nem lesz belőle Kim Kardashian pelenkasegg. A zsír jó része ugyanis felszívódik, nem lehet egy beavatkozással horror fekasegget csinálni valakinek. A ghetto booty (amerikai négerek által preferált segg) az messze túlmutat a brazil seggen. A brazil segg az mondjuk az, ami egy samba táncosnak van.
Keressetek rá a samba dancer butt-ra és a ghetto booty-ra google képkeresőben. Zongorázni lehet a különbséget.

Az igaz, hogy az áhított brazil feneket el lehet érni edzéssel is, guggolással, kitörésekkel, csak sokkal hosszabb időbe telik. És a deréktáji zsír edzéssel nemntűnik el, ezért koplalni kell, de akkor a mellek is eltűnnek, összefonnyadnak. Célzottan ugyanis nem lehet fogyni egy testrészről.
Erre ott a zsírleszívás a deréktáji zsír eltüntetésére és ha már deréktájon leszívatja a zsír, akkor miért ne fecskendeznék bele a seggébe.

Összességében sok tízezer ilyen beavatkozás van évente és ha nem is kockázatmentesek, de ha normális klinikán végzik, rendes orvosi felügyelet alatt, utókezeléssel, akkor annyira nem kockázatos beavatkozás.
Csak hát a seggbe fecskendezés az a beavatkozás, amit kóklerek is bevállalnak, mert ugye nem olyan komolynak látszik, mint egy mellbe ültetett szilikon implantátum.
czerka 2018.09.01 06:24:39
@erkölcsi hulla: minden női seggben van zsír

A brazil segg nem az extrém hájast jelenti.

@Gödör Pöce: az a vicc, hogy meg se tudnád különböztetni a brazil, zsírral feltöltött segget a "természetestől". Még röntgennel, ultrahanggal se, nemhogy tapintással vagy ránézésre.
Akadnak azért érdekes dolgok a világban. A legújabb például az, hogy egy nő beperelt egy randiügynökséget (ráadásul sikeresen) azért, mert nem volt elég férfi a kínálatukban. Igaz, a fagyi azért a végén visszanyalt...
czerka 2018.08.31 12:21:13
@Almandin: csak annyit írtam, hogy a családban, akiknél vacsoráztam, a háziasszony vacsorakészítésnél se vette le a magassarkút. Nem mondom, hogy ez számomra elvárás, de pont azért jegyeztem meg, mert az én nagyanyám otthonkában és papucsban működött a konyhában. Nagyanyám 70+ évesen nem volt már egy szexuális lény.
Az az angol háziasszony meg 50+ éves kora körül még elég fiatalosan öltözött.
Senkinek nem szabom meg, hogy hogy öltözzön. Csak megjegyeztem, hogy nyugaton nem ritka a fiatalosan, divatosan öltöző idősebb nő.
Ahol most élek, mindenki flip-flopot, jobb esetben sportcipőt hord. Ennél minden jobb.
czerka 2018.08.31 12:27:04
@Almandin: eleve a nők úgy állnak a társkereséshez, hogy az életük megoldásához keresnek egy balekot.
Na jó, az első szerelem általában nem ilyen nyugaton (az jóképű, jól szexelő, kockás hasú, sportoló srác). Csak a későbbi kapcsolatoknál lesz fontos az, hogy mit várhat a nő a férfitól.
Később a nőknél előtérbe kerül, hogy legyen pénze a faszinak, legyen egzisztenciája, csináljon neki gyereket, akivel aztán lehet zsarolni.
Egy 47 éves 3 gyerekes nőnél meg egyértelmű, hogy mit vár az illető hölgy. Még ha dolgozik és jól is keres a nő, akkor is egy életszínvonal emelkedést remél attól, hogy beújít egy gazdag faszit.
Nem mondom, kizarólag szexre kaphat magának partnert a nő bármikor. De 3 kakukkfiókát ki vállalna be ezért?
czerka 2018.09.01 03:10:02
@Almandin: leírtam, hogy mi a helyzet. A nők Nyugaton az első kapcsolatukban meg szerelmet meg szexet, kalandot keresnek. Aztán áttérnek a fejvadászatra. Képzett, vagyonos, gazdagásilag erőteljes férfit keresnek. Ezért van az, hogy a fiatal lányok jóképű, de nem túl okos fiúkkal járnak tizenévesen, azok megcsinálják őket, majd huszonévesen a lányok elkezdenek érdeklődni aziránt, hogy mit kaphatnak anyagilag egy kapcsolatból.
Ázsiában már az elejétől a pénzre, haszonra utaznak a legtöbben. Ilyen a kultúra.

Nem azt írtam, hogy minden román nő csúnya. A fenti angol nőre se írtam, hogy csúnya. Egyszerűen semmilyen. Takarítónő arc. Az viszont látszik, hogy ruhákra költ. Valakinek biztos ez is bejön, csak 3 gyerekkel senki se fog lehorgonyozni mellette, főleg ha ilyen követelőző a mentalitása.
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
czerka 2018.08.31 16:17:48
@math0: az EU kvótarendszere, amiről már évek óta kimondták, hogy nincs, nem létezik és nem is lesz?

Kicsit sokat nácizol, öblögesd ki a szádat. Vagy te erre izgulsz?

Az olaszoknál azért van most probléma a migránsokkal, mert beengedték őket a szélsőbalosok.
Az emberek meg megválasztották azt, aki megígérte, hogy megszünteti a migránsproblémát. Ha ezt náci hatalomátvételként éld meg, akkor a hiba a te készülékedben van. Amíg a szélbal hülye intézkedésekkel az őslakos európaiakat szarba se véve elárasztja a kontinenst afrikaiakkal és mohamedánokkal, addig mindig lesz ellencsapás a választók részéről. Amíg csak demokrácia van.
Ha a háttérhatalmon múlik, akkor már sokáig nem lesz demokrácia Európában. A csúnya "náci" európai polgárok ugyanis mindig csúnya "nácikat" választanak meg, ha a létüket veszélyeztető politikát folytatnak a szélbalosok a fejük felett. Na ennek akarnak Brüsszelből véget vetni. Mi az, hogy az európaiak nem hajlandóak bedőlni a seggbekúráshoz?
czerka 2018.08.31 16:21:23
@math0: "Ezzel szemben lenne az EU kvótarendszere"

Vagy le lehetne zárni a külső határokat. Ahogy annak lennie kellene.
Nagyot változott a készülékkínálat az utóbbi évtizedben, különösen a kínai gyártók berobbanásával és az okostelefonok térhódításával. Ennek egyik jele, hogy ma már nincs  egyeduralkodó sztárkészülék az Android térfelén. Amit az is alátámaszt, hogy összesen 24 + 2 olyan telefont írtak össze a…..
A címben feltett kérdés általában hajókról, vagy általánosabban vízi járművekről vízbe került emberekkel kapcsolatban merül fel. Ebben a posztban pedig kifejezetten az üdülőhajózással kapcsolatban előfordult esetekről lesz szó. (Az „Ember a vízben!” német megfelelője: Mann über Bord (férfi) // Frau…..
czerka 2018.08.31 06:03:17
@ComLo: Öngyilkosságoknál ne keress ilyen logikát.
Vannak, akik úgy akasztják fel magukat, hogy a lábujjaik érik a földet. Sőt a legtöbb önakasztás ilyen. Elvileg bármikor felállhatna az illető, amíg az oxigénhiány miatt eszméletét nem veszti.
Aztán vannak azok, akik hipót vagy sósavat vagy növényvédőszert isznak. Fájdalmas, rettenetes szenvedést okozó módszer.
Vannak akik felgyújtják a ruhájukra locsolt benzint. Az se épp egy fáklyásmenet. Pun intended.
Vannak akik bevezetik az autójuk kipufogógázát az utastérbe. Szén-monoxid végez vele, ami arról híres, hogy előbb lebénít és még tudatodnál vagy, de már nem tudod mozgatni a testedet, összeszarja, hugyozza magát az ember, mert az izmai elernyednek. És meg él, tudatánál van. Ez is rosszabb, mint a vízbe fulladás.
Vannak öngyilkosok, akik gyógyszereket szednek be, de csak agykárosodást szenvednek.

Egy hajóról a tengerbe ugró öngyilkos is teljesen hihetetlen történet.
Hidakról is ugranak emberek folyókba vagy tengerekbe.
Vagy csak belesétálnak egy tóba.

A dolog szépsége az, hogy miután meghalt az illető a hajóról leugorva, nem lehet megállapítani, hogy valóban öngyilkos lett-e vagy balesetet szenvedett vagy csak hülyéskedett. De a hajótársaságnak érdeke, hogy öngyilkosságnak állítsa be az összes eltűnést.

"lassan megtellik a tüdeje vízzel, és keserves kínok között meghal" - te láttál már állatot megfulladni? Mondjuk ketrecbe zárt patkányt. Én igen. Többet is. Itt Ázsiában a patkánycsapda élvefogó ketrec és az egészet egy vízzel telt vödörbe teszik. A patkány küzd kb. egy percig, nen vesz levegőt, majd győz a reflex és lélegzetet vesz víz alatt, ezután nagyon hamar elveszti az eszméletét.
Vízbelehelés után pár rangatózás van és vége.
Embernél is hasonlóan zajlik ez. Sok rosszabb halálnem van, mint a vízbe fulladás.
Vízbe esve meghalni, főleg a jéghideg Északi-tengerbe veszni szerintem elég gyors és fajdalommentes halált jelent. Melegebb vízben is csak egy nagy lélegzetvételt kell csinálni a víz alatt és onnantól hamar elveszti az eszméletét az ember.
czerka 2018.08.31 06:07:16
@czerka: "Egy hajóról a tengerbe ugró öngyilkos is teljesen hihetetlen történet.
Hidakról is ugranak emberek folyókba vagy tengerekbe."

Helyesen: egy hajóról a tengerbe ugró öngyilkos SE teljesen hihetetlen történet...

Sok öregember is elmegy ilyen luxus hajóutakra meg utoljára, aztán ott úgy erzik, hogy minek éljenek tovább, minek hazamenni a floridai öregotthonba, ahol semmi jó nincs.
Nem tudjuk, jó hír-e, de egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran (és sokat), mint gondolnánk. Mást ne mondjunk, az emberek azt feltételezik, hogy a fiatalok sokkal többet szexelnek, mint amennyit valójában; a férfiak különösen vadnak képzelik el a fiatal nők…..
czerka 2018.08.31 07:47:59
@Almandin: Kínában (nem csak PRC-ben, hanem külföldi kínai közösségekben is - Thaiföld, Malajzia, Indonézia, Szingapúr) azért is van nőhiány, mert még ma is a családok egy jelentős része elveteti a lány magzatokat. Főleg vidéken és hagyományosabb családokban.

A poligámia természetesen Nyugaton nem kellene, hogy csak többnejűséget jelentsen. Egy holland vagy svéd társadalomban elképzelhetetlen, hogy a férfiaknak joguk lenne valamihez (több házastárs), amihez a nőknek nincs.

"Másrészt a többnejűség igazi vesztesei a férfiak lennének, ugyanis a legjobb adottságú férfiakról fürtökben lógnának a nők, de a pasik kb. 80 százaléka legfeljebb csak prostikhoz jutna, vagy nagyon csúnya, öreg nőkhöz. Vagy semmilyenhez.' - ez most is így van, a nők 80%-át a férfiak 20%-a dugja. A férfiak 80%-a egyedül képtelen eltartani egy nőt. Lehetnének olyan kommunák, poligám nagycsaládok, ahol a nőt eltartja 3 férfi, akiknek amúgy nem jutna nő. A gyerekek származását ma már genetikai tesztekkel simán meg lehet határozni.

"Ebből állandó forrongás, lázadásveszély, gyilkosságok, nemi erőszakok számának megnövekedése lenne" - pont ezért nem kellene csupán többnejűséget bevezetni. Hanem valódi poligámiát, ahol egy nőnek is lehet több férje. Így több férfi összeállna és eltartana egy nőt nagyon jó körülmények közt. Mindnek szülne egy gyereket és a nőnek talán sose kellene dolgoznia. Sok nő csinálja ezt ma is, csak úgy, hogy elválik az egyiktől, hozzámegy a másikhoz. Pénzt, energiát fecsérelnek a válásokra, kiforgatják a férfiakat a vagyonukból, majd átnyergelnek a következőre. Családok bomlanak fel közben, erőforrások vesznek el.
Lehetne egy nőnek több férje, akik mind gondoskodnak a közös háztartás szükségleteiről. A gyerekek stabilabb családokban nőnének fel.

@ételizésítő: a poligámia mindenkinek jobb lenne, ugyanis nem lenne kötelező, csak a most is fennálló viszonyok közt létező jelenségek egy részét törvényesítenék.
czerka 2018.08.31 07:50:00
@indapass: az általan javasolt poligamiában a nőknek is lehetne több férjük. Így több férfi juthatna partnerhez. Pont az incel-elnek jönne ez jól. És a nőknek is hasznos lenne. Több férfi erőforrásai állnának rendelkezésükre.
czerka 2018.08.31 07:53:18
@indapass: "Képzed el, mit tennének és hányan lennének, ha ez a lehetőség - több nő, egy férfi - több férfi, egy nő - még hivatalosan is létezne."

A több férfi, egy nő felállással sok férfinek lehetne családja. Mondjuk 3 férfi elvesz egy nőt. A nő jogait törvény garantálja, még dolgoznia se kell, hisz három férfi adja haza a fizetését neki. Szül 1-1 gyereket a 3 férfinak és mindenki boldog. Élnek szépen egy nagy családban.
Nos, nem rég írtam úgy általában arról, hogy miért nem jó ötlet digitálisan szavazni, amiben a hacker támadás csak az egyik pont volt. Nemrég viszont olyan dolgok láttak napvilágot az amerikiai választási rendszerről, hogy azt még a legvadabb álmaiban se gondoltam volna. Sokkoló: "Harmincöt, 8 és…..
czerka 2018.08.31 07:27:22
@Ad Dio: az tényleg szuper, ha az észt állampolgárok száma nyolcszorosára nő, csak azt nem értem hogyan. A sokat hypeolt e-residency-nek semmi köze az állampolgársághoz.

Ha az e-residency tartózkodásra vagy belépésre is jogosítana, akkor bejelentkezne tízezer katonakorú orosz férfi pár év alatt. Mit csinálnak akkor?
Vagy bejelentkezik fél Pakisztán és Banglades.
Hát pont ezek miatt az e-residency-nek semmi köze a tartózkodási engedélyhez vagy az állampolgársághoz, de még arra se jogosít, hogy Észtországba beléphess.

Mert az állampolgárok ugye szavazhatnak is... Megválasztanak az új jövevények, akit akarnak és lesz egy EU tag országuk.

A jövő pont az egyre nehezebben (és főleg költségesebben) teljesíthető állampolgarsági kritériumokban van.
Nyikita Szergejevics Hruscsov 1971. szeptember 11-én reggel halt meg abban a moszkvai kórházban, ahová infarktusa után szállították. Szeptember 13-án délben már el is temették — de nem a Kreml, hanem a novogyevicsi temető fala mellé. A temetésen főleg rokonai és barátai vettek részt — mintegy 2–300…..
Őszintén szólva elég meglepő, de ettől még igaz: egy amerikai és egy dán cég uralja a globális sperma-piacot, mindkettő azt állítja, hogy az ő készleteik a legnagyobbak...
czerka 2018.08.30 09:29:48
@Bicepsz Elek77: "az egyik lombikbébi nő barna szemű, holott a donornak kék szeme van"

Kékszemű donornak simán lehet barna szemű gyereke, ha az anya szeme barna.

Nem csodálkozom, hogy a dán sperma világszerte népszerű. Magas, szőke, intelligens, fehérbőrű emberek, akik egészséges környezetben élnek. Ha szingli nő lennék, én is csak dán vagy holland férfitól akarnék spermát.
A poszt szerzője, Ákos Magyarországon egy multinacionális vállalatnál dolgozott felső vezetőként, majd a kanadai állandó lakosi státust megszerezve 14 hónapja költözött Torontóba feleségével és 4 éves gyermekükkel. Ákos nem bevándorlási ügynök, ellenben a több mint 2 éves bevándorlási procedúrán…..
czerka 2018.08.30 09:29:01
@Golf2: Ázsiaiakat ismerek, akik Vancouverbe költöztek. Nekik pénzük van.
Itt Ázsiában is egy elég vacak éttermet visznek meg ott Kanadában is nyitottak egyet. A két gyerek Kanadában valami "művészeti" képzést végzett egy egyetemen, angolul mondjuk nem tudnak annyira jól, de hát pénzük van. Ha van pénzed, akkor mindenhol szívesen látnak.

Kanada is preferálja a magyarhoz hasonló letelepedési kötvényes bevándorlókat. Ez egy hatalmas bevételi forrás minden angolszász országnak.

@Din Serpahis: igen, az ázsiaiak nem úgy készülnek a karrierjükre, hogy iskolába járnak és majd érettségi előtt eldöntik, hogy mi legyen a gyerek, hova menjen egyetemre, majdcsak lesz valami.
Ők a megcélzott munkakör, sőt cég oldaláról közelítik meg az egészet.
A szülő azt akarja, hogy a gyereke majd az Apple-nél dolgozzon, ezért X egyetemre kell járni, ehhez, Y high schoolba, ehhez Z junior high schoolba, ehhez hol kell élni, hogy az adott körzet általános iskolája lesz megfelelő. Ezért már óvodás kortól járatják őket a megfelelő különórákra, hegedűórákra, nyelvórákra.

Eleve már gyerekkoruktól döntve, hogy milyen lépéseket hány évesen kell megtenniük.

Ugyanez bevándorlással is. Előre küldenek egy rokont, aki aztán megcsinálja nekik a helyet mindenhol. Kinyomnak egy lánygyereket egyetemre Kanadába, az ott összejön egy helyi állampolgár sráccal, megszerzi az állampolgárságot, majd hozzá kitelepül az egész rokonság.
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
czerka 2018.08.29 03:34:11
@chrisred: Gaddafi magához ragadta a hatalmat. Ahogy 1917-ben a bolsevikok Oroszországban vagy 1956-ban Kádár Magyarországon. Mind a bolsevikok, mind Kádár és Gaddafi az országának elismert képviselői voltak nemzetközi kapcsolatokban, nemezetközi szervezetekben, az ENSZ-ben például.
Igen, az ENSZ határozat alapján indítottak háborút Obamáék meg a franciák Gaddafi ellen. Nem is azt vitatom, hogy volt-e ENSZ felhatalmazás, hanem hogy lebombázni egy ország haderejét az háborús cselekmény. Obama tehát indított háborút, ehhez ugyan volt ENSZ felhatalmazása.
Tény, hogy Gaddafi alatt nem voltak iszlamista szélsőségesek Líbiában. Utána meg lefejeztek ott 21 kopt keresztényt. Az amerikaiak beavatkozása nyitott utat az iszlamizmusnak és az ISIS-nek.
czerka 2018.08.29 03:43:52
@chrisred: Amerika gyarmatosításának sok köze nincs a kereszténységhez. Az Oszmán Birodalom (az akkori iszlám kalifátus) terjeszkedése miatt kellett új utat keresni a Keletre, ezért indult el Kolumbusz nyugat felé, csak beleütközött Amerikába.
Tehát ha valakik, akkor a keleti kereskedelmet elzáró iszlám kalifátus az okai Amerika gyarmatosításának...
Amerikát európai monarchiák gyarmatosították, nem az egyház. Aztán a kapitalizmus felfutásával az ültetvényes rabszolgatartó gazdálkodás kiaknázta a kontinens erőforrásait.
czerka 2018.08.29 11:06:39
@chrisred: az amerikai bennszülöttek egymást is irtották, rabszolgaként tartották

A legtöbb helyen semmi köze nem volt az egyháznak a bennszülöttek irtásához.
Az angolok által elfoglalt amerikai területeken például anglikán egyház nyomult, ott voltak baráti (civilizált) és vad törzsek. A legtöbb indián háborúban a civilizált (angolokkal szövetséges) törzsek irtották a többit (a franciákkal szövetségeseket).
A legtöbb veszteséget az indiánok a jarványok miatt szenvedték el. Ami gyakorlatilag senkinek se hibája. Európa lakosságának harmadát kiirtotta a pestis, ami Kínából és Közép-Ázsiából indult, mégse hibáztatjuk érte a kínaiakat, kazahokat, kirgizeket, ujgurokat.
Luo Yang egy kínai fotós, aki elsősorban női portrékat készít. Nem akármilyen fényképeket persze, hanem olyanokat, melyek alapvetően eltérnek a kínai normáktól, és a megszokott női ábrázolásoktól. Mint mondja, fotói az ellenszegülések egyedi történetei...
czerka 2018.08.29 02:37:31
@Kispangit: nyugi, Ázsiában a legtöbb ember semmit se hallott még a kereszténységről. Azt egy nyugati szektának tartják, esetleg keresztet azért viselnek, mert divatos stíluselem.
A pokolban se hisznek. Ellenben jobban élnek, mint a szüleik, kitárult előttük a világ, lehetőségek vannak előttük. Mindenki úgy él a lehetőségeivel, ahogy akar és tud.
Két nappal ezelőtt a LifeSiteNews tudósítása alapján számoltunk be az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának vallomásáról, amelyben Carlo Maria Viganò érsek arról tanúskodott, hogy Ferenc pápa is azok közé tartozott, akik személyesen fedezték az egykori amerikai bíboros Theodore McCarrick…..
czerka 2018.08.29 02:09:49
@Gratia Copiosa: "Bár ezek a fillérek amiket a perselybe dobnak tartják el az egyházat."

A katolikus egyház kap egy csomó állami támogatást, többet, mint bármely más egyház.

"Összesen 300 ezren gyonnak egy évben, a többi msgyarnak annyi."
A magyarok nagy része nem katolikus. De láthatólag a papíron katolikusok nagy része se gyakorló katolikus.
Ha igen, hogyan lehetséges, hogy a történelem során voltak rettenetes erkölcsű és feladatukra alkalmatlan pápák is (akik esetében dicséret, ha "katolikusabbak vagyunk a pápánál")? Ha a pápákat nem a Szentlélek választja, akkor viszont hogyan lehetséges Ferenc pápaságát azzal védeni, hogy „őt a…..
Az alábbiakban reagálnánk a Magyar Kurír ma megjelent "A korábbi nuncius lemondásra szólította fel Ferenc pápát" című cikkére, amelyben a magyar püspöki konferencia "fél"hivatalos híroldala Carlo Maria Viganò érsek, az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának 11 oldalas vallomásáról tudósít, a The…..
czerka 2018.08.29 01:34:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: gondolod a pápa ellen valami ügyész majd eljárást indíthat? A pápa egy államfő, a Vatikán uralkodója. Érinthetetlen külső személyek, a világi hatalom számára.
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
czerka 2018.08.28 16:11:34
@has: "Ha mag tudják tanítani a parciális differenciál egyenleteket a Az egyetemeken, miért nincs nyelvoktatás"

A nyelvtanulásnál, akár ha csak az angolt nézed, akkor mire a fiatal az egyetemen a parciális differenciál egyenletek tanulásához kezd, már rég tudnia kellene angolul legalább középfokon. Idegennyelvet nem lehet komolyabb egyetemi terhelés mellett megtanulni, ha előtte nem foglalkozott vele az ember.

@moonlight777: baromság, Ázsiában is kell angol nyelvvizsga ahhoz, hogy diplomát kaphasson az ember
czerka 2018.08.28 16:37:32
@chrisred: az a baj, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy a világ nagy részén a jogász szakma nem olyan mucsai, provinciális, mint a magyar jogásztársadalom hozzáállása. Sőt, budapesti ügyvédi irodák se ugyanabban az univerzumban mozognak, mint egy szekszárdi vagy nyíregyházi iroda. Ha magyar jogi diplomával elhelyezkedik valaki egy budapesti nemzetközi ügyvédi irodában, akkor napi szinten kell nemzetközi jogi dokumentumokat, szerződéseket olvasnia, szerkesztenie. Nem lesz ettől amerikai vagy angol ügyvéd, de simán profinak kell lennie angol szerződési jogból vagy az amerikai UCC-ből is. Nem csak Budapesten, de Szingapúrban vagy Tokyoban is egy ügyvédi irodában vagy nemzetközi cégnél.
Pont ezért is elvárás sok helyen egy LL.M. már a magyarországi nemzetközi ügyvédi irodákban, mert ugyan azzal a diplomával nem lehet az ember New Yorkban vagy Londonban helyi ügyvéd, bíró vagy ügyész (ahhoz ottani LL.B. vagy J.D. kell), de a nemzetközi business jogot kenni vágni kell multicégeknél is.
CISG, UCC, amerikai tort law, angol szerződési jog, esetleg német polgári jog és társasági jog - aki ezeket tudja és beszél angolul és van egy magyar jogi diplomája, az Budapesten is milliókat keres. Meg kb. bárhol a világon. Ja és mondjuk Ázsiában elég jó pénzt fizetnek olyan európai jogaszoknak, akik az EU jogot ismerik. Akár cseh vagy portugál is lehet az illető, csak angolul tudjon. Ugyanis rengeteg dologban EU-s szabályozások vannak már. Fogyasztóvédelemben, termékfelelősség kerdésében, nemzetközi magánjogban is. És ezek kihatnak mindenkire, aki EU-ban akar bizniszelni.

Az amerikai jogot még egy amerikai jogi egyetemen végzett paraszt se vágja teljesen. Ugyanis az amerikai jogi egyetemeken 3 év alatt a legalapabb SZÖVETSÉGI jogot tanítják meg nekik (szövetségi modell büntetőjogi kódex, UCC Article 2, szövetségi alkotmányjog stb.). A helyi tagállami büntetőjogot, helyi alkotmányjogot, property law-t, tort law-t és a többit majd csak a bar exam-re kell tudniuk.
Ha egy magyar jogász csak a polgári jogi vetületeivel van tisztában az angol vagy amerikai jognak, az elég is. Ezért vannak business law LL.M.-ek.
Az angolszász szerződési jog (angol szerződési jog és amerikai UCC) nem különbözik annyira a magyar szerződési jogtól, mint azt te hiszed. Csak angolul kell tudni és elolvasni egy tankönyvet a témában (interneten minden ott van), mindent azonnal érteni fog a magyar jogász is. Vannak hangsúlybeli különbségek (pl. az angolszászok nem szeretik a kötbért (liquidated damages), helyette inkább kiszámolják a tényleges kárt, de ez is inkább angol szokás, az amerikaiaknál kötbéreznek), de ezeket simán megérti egy magyar vagy japán jogász is.
Az amerikai LifeSiteNews a teljes terjedelmében leközölte az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának írásos vallomását, amiben a nuncius azt állítja, Ferenc pápa és az Egyház több jelenleg befolyásos tagja aktívan fedezte (a bíborosi rangjáról mostanra lemondott) Theodore McCarrick…..
czerka 2018.08.26 22:06:49
@Mikrobi: ateisták nem istenítették Ferenc pápát. Egy homo témában szolidabban nyilatkozgató alak, aki ugyanazt a vallási szervezetet vezeti, amit elődei.

@Gratia Copiosa: mindenki hülye, csak te vagy villamos. Tudjuk. Zavaros és érthetetlen, amit idehánytál. Az iszlámnak ehhez mi köze? Az iszlámmal van elég baj (csak a baj van vele), de mi köze hozzá a katolikus egyház bűneinek?
czerka 2018.08.26 22:11:59
@Mikrobi: a cölibátus egy középkori hatalomtechnikai intézkedés volt, aminek SEMMI köze a kereszténységhez. Nem véletlen, hogy a keresztény egyházak nem alkalmazzák, csak az elnyomó, feudális hatalmi struktúrából kinőtt katolikusok.
Természetellenes dolog nőtlenségre kényszeríteni férfiakat, aztán elvárni, hogy a körülöttük lévő gyerekeket ne molesztálják.
czerka 2018.08.27 19:21:08
@Mikrobi: a cölibátus nem egy keresztény dolog. Egyszerűen a katolikus egyháznak abból az időszakából eredő hatalomtechnikai megoldás, szabály, amikor a katolikus egyház még a feudális elnyomó rendszer része volt. Ha pallosjoga nincs a püspöknek meg tizedet se szedhet a jobbágyaitól, akkor talán a cölibátussal is le lehetne számolni.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jézus (ha élt), akkor nem katolikus egyházat alapított. Hanem keresztény egyházat.
A katolikus egyházban a pápában hisznek, nem Jézusban. A katolikus egyház a Római Birodalom kultuszának továbbélése és a feudális hatalmi rendszerbe betagozódott tényezővé vált. Ebből a feudális korból származik a cölibátus. A cölibátusnak semmi köze se Jézushoz, se az általa alapított egyházhoz, a kereszténységhez.
Egyre nagyobb presztízse van, egyfajta álommunkának gondolják a programozói  állást a különféle szakmákról megkérdezett munkavállalók.  Sok, az IT szakmát érintő kérdésről a mainstream médiában is lehet olvasni. Legutóbb az Index foglalkozott egy friss felmérés eredményeivel. Nem véletlen. A…..
czerka 2018.08.27 18:39:37
@Anyád!: Szerintem villanyszerelőként is jól lehet keresni, egy programozó gyorstalpalón szerzett papírral nem keresnél annyit, mint villanyszerelőként. Persze hajrá, érdemes programozni tanulni, főleg ha a szakmádban használni tudod. Önszorgalomból lehet fejlődni, de nem 4 hónap alatt.
Le lehet húzni sok álomvilágban élő kisgyerekes anyukát ilyen tanfolyamokkal, hogy majd ők milliós fizetést visznek haza programozóként. Azt a fizetést ki is kellene termelnie a munkavállalónak.
Fél év alatt még használható hegesztőt vagy cukrászt se tudnak képezni.

@moonlight777: az egyetem, főiskola arra jó, hogy komolyabban vesznek egy diplomával. És egy szűrő, hogy a paraszt képes volt megtanulni a felsőoktatási tananyagot, a szakterületen a változásokhoz alkalmazkodni tud később. Elvileg. Valóban informatikai területen nagyon nem minden a papír, de az ilyen gyorstalpalókat majd az alapján ítélik meg, hogy milyen emberanyag kerül ki onnan. Nem lepődnék meg, ha a végzettek sose törnének ki az alacsonyabb szintű favagó munkakörökből. Vagy lesz egy pár tehetséges és szorgalmas végzős, akiket véres kardként körbehordoznak. Egy biztos, a képzések szervezői nem járnak rosszul, nem véletlen a hype.
Tízmilliárdokat költöttek 2016-tól arra, hogy létrehozzák a fideszes propagandát a G-nap után. Most nem bírják. De nem csak ez az oka annak, hogy racionalizálni kell...
czerka 2018.08.27 16:30:32
@Látens Inszinuáció: én egyáltalán nem olvasok magyar sajtót az indexen kívül. Most ránéztem a ripostponthu oldalára. Soros György fia a téma. Hogy buzi meg hogy ezer dolláros pezsgőket pattintva bulizik. És (úristen, leírni is szörnyű) tortákat dobálnak egymásra a haverjaival.
Nekem kb. a 15 évvel ezelőtti magyar bulvármédiáról, bulvármagazinokról vannak emlékeim. Akkor Zámbó Jimmy rejtélyes halála és a testvérei civakodása volt a téma.
A világ nagyot változott. Soros György és a migráncsok lett a bulvártéma.

Ahogy én innen látom elfogyott Magyarországon az ellenzék, így nincs szükség a sok léhűtő újságíróra, propagandistára. A pénzt már így is túl sokfelé osztják el, szélnek lesz eresztve pár száz emberszabású újságíró droid. Lesznek itt még sértődések, gecizések, szardobálás.
1914. Német harctéri tábori pékség Ypres közelében, Belgium..
czerka 2018.08.27 10:02:43
@Tejinashi: A balettáncos hölgyekben valójában semmi extrém ronda nincs.
Egyedül a lábfejük torzítása gusztustalan és teljesen értelmetlen. Szóval szerintem ha a teljesen lábujjhegyen pörgést és labfejfeszítést kiiktatnák, akkor egy normális dolog lenne, ha jegyet nem is vennék rá... A lábfej-feszítés torzítja a vádlit is, meg persze a lábujjhegyen ugrálás a lábujjakat. De meg lehet nézni egy betegágyak mellett dolgozó ápolónők vagy cérnagyári munkásnők lábait is, azok se szebbek, sőt. Ritmikus gimnasztikában is vannak hasonlóan durva dolgok, koplaltatás, verés, erőszakos nyújtógyakorlatok. De hát a szülők minden pénzt megadnának azért, hogy a lányuk balerina vagy ritmikus gimnasztikás legyen.
czerka 2018.08.27 12:08:30
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat: a Deutsches Kaiserreich (Német Birodalom) fekete-fehér-vörös zászlaja
czerka 2018.08.27 12:19:36
@Namely: "Azért jól látható, hogy akkor még igyekeztek átvenni a fehér kultúrát."

Az afrikaiak akkoriban még Afrikában akartak európai módon élni. Eljöttek és Magyarországon is tantak mérnöknek, orvosnak, majd visszamentek és otthon próbáltak európai társadalmat építeni. Aztán túlnépesedtek a védőoltások és külföldi segélyek hatására és elkezdtek azon gondolkozni, hogy ahonnan ez a sok ingyen segély jön, ott biztos nagyon jól élnek az emberek és mindenkinek jár alanyi jogon autó, lakás, pénz. Hisz arra is van pénzük, hogy Afrikát pénzeljék.
Úgyhogy felkerekedtek és megrohanták Európát.
Állítom, hogy a Közel-Kelet több országa és Afrika is közelebb volt a fehér civilizációhoz közvetlenül a gyarmati korszak után, mint manapság.
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Ne nyáron menj: Nyáron Barcelona egy populáris desztináció, de vajon érdemes e tényleg ekkor menni? Mivel Barcelona a parton fekszik, remek szél jön napközben a tenger felől, ami még a 30+ fokot is kellemessé tudja tenni. Szóval az időjárás nem lehet kifogás a nyáron. Barcelonába az utóbbi pár évben…..
A Taj Mahal (vagy ha úgy jobban tetszik: Tádzs Mahal) lassan tönkremegy, hamarosan eléri azt a pontot, ahonnan már nem lehet majd helyreállítani – figyelmeztetnek szakemberek...