Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kibic a toronyban

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy általam nagyra becsült liberális politológus írja nekem a Heti Válasz print kiadásának bezárása nyomán: "Orbán adta, Orbán elvette. A köztes időben volt szóvivője szerkesztette. Politikai funkciója az volt, hogy Orbán táborában tartsa a szegény, naiv konzervatív értelmiséget, akiknek a rezsim…..
Széky János írt egy cikket Marxról jobboldali liberális szemszögből (miért is ne lehetne?), amely kiváltotta TGM válaszát (Marx rekonstruált pozíciójából, amely nem ugyanaz, mint amit közkeletűen marxizmusnak neveznek). Az egésznek persze vannak előzményei, konkrétan Juncker trieri beszéde, illetve…..
Kibic a toronyban 2018.06.07 09:41:26
@444: Lehet, hogy alkalmaznak erőszakot, csak egyenként vadásszák le az ellenzéket, ahogy megfenyegette őket Kövér László a parlamentben.
A halottakról nincs sok szó, elfelejtik őket, az élők meg nevetséges, ahogy az erőszak hatására becsicskulnak - jól kinevetik őket. Ezen a blogon is. Pedig nem vicces, ha valakiknek a családjuk életével játszik egy gátlástalan hatalom.
Kibic a toronyban 2018.06.07 16:37:49
@neoteny: A gyügyei parasztgyerek nem csak az okostelefon árát vállalja be, hanem az adózás mértékét is, amikor dönt a telefonvásárlásról és hogy a fideszt választja amíg csak él.
Nem erkölcstelen, hanem többre értékeli a pénzénél Orbánviktor örömét. Ezért azt választja, hogy neki adja a pénzét amíg csak él, és annyit, amennyit csak Viktor akar.
A szabadság története kétezer-ötszáz éve tart és semmi okunk azt hinni, hogy hagyja magát visszaszorítani látható hatalmak által. Bármi, ami átláthatóan és racionalizálhatóan tör a szabadságra, mint pl. a nacionalizmus, annak semmi esélye. A kapitalizmus és a globalizmus szellemét a szabadság…..
Kibic a toronyban 2018.06.07 16:31:16
@Grand Prix 1811: Tehát szerinted a szabadság csak egy másik fogalomra vonatkozik. Szabad nem lehet más, csak a nemzet ?

Te például nem lehetnél soha szabad, mert életképtelen sejt vagy a nemzetben ?
Orbán szerint a kormány és a cserkészek közös célja "olyan fiatalok nevelése, akik hisznek a magyarságot ezer éve megtartó értékekben és a jég hátán is megélnek". Mint mondta, "ha hagyjuk, a modern idők és az új kordivatok folyamatosan alááshatják azokat a kulturális alapokat, amelyek a…..
Kibic a toronyban 2018.06.06 18:54:42
@pina noir: Japán és Németország sem volt homogén. Japánban minden szigetet más nép lakott, a németek még ennél is kisebb hercegségekre osztott síkságon háborúztak egymással.
Kibic a toronyban 2018.06.07 08:25:28
@Boycie: Érdekes amit mondasz. Megnéztem, mennyire magas-szőke-fehér-férfi a román miniszterelnök, és pont ezt a képet láttam meg, amin olyan, mintha egypetéjű ikrek lennének Orbánnal.
Nem lehet, hogy Orbán ennek a román fajnak a tagja ?

24.hu/kozelet/2018/01/15/lemond-a-roman-miniszterelnok-2/
Kibic a toronyban 2018.06.07 16:22:43
@Boycie: A cikkben egyszinű sávban áll Magyarország a két szomszédjával. Azért néztem meg, hogy ebben a sávban milyen szinű és nemű vezetés lehet, ha szerinted nem szőke-magas-fehér férfi.
Első találatom ez az orbánhasonmás, vagy ikertestvér román miniszterelnök volt, ami eléggé megtorpantott.
N. Horváth Zsófia álnéven. HH -- aki ismeretes módon személyesen irányította a Harmadik Birodalom és elfoglalt területeinek megtisztítását a homoszexuálisoktól (is), méghozzá nem kevés sikerrel -- a közvélekedéssel ellentétben mégsem lett öngyilkos lüneburgi fogságában, hanem a 118. évét taposva,…..
Kibic a toronyban 2018.06.02 05:52:31
@elendem: Fönt írja. Ő fideszes, és ezért csak annyit tud a Hattyúk taváról, hogy Csajkovszkij meleg volt.
Kibic a toronyban 2018.06.02 12:01:42
@maxval balcán bircaman:

Eddig azt hittem, a fidesz a homoklobbi. Nagyon mélyen szeretik a fiúk egymást és nőket csak anyaként tudnak elképzelni.
Kibic a toronyban 2018.06.07 08:02:44
Lett néhány kedvenc játszóterünk a városban.  1. Pasaréti úti játszótér  árnyékos  kedves emberek sok apuka és anyuka együtt (vagyis nemcsak anyukák) jó minőségű játékok felnőttek számára is edzőpark a játszótér közvetlen közelében  színes környezet  biztonságos játékok  jó, hegyi…..
Úgy kellett a kereszténység ügyének Orbán, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Amikor egy nyilvánvalóan korrupt, a keresztény erényeket (hit, remény, szeretet) minden nap többször megcsúfoló, az elesetteket, a szegényeket és az idegeneket vegyesen manipuláló és ellenségnek beállító, hatalmaskodó…..
Kibic a toronyban 2018.06.03 16:04:53
@HaFr: Elég elterjedt nézet, hogy Orbán spirituális vezető, és hogy hívei vannak. Hogy a híveit anyagi és lelki függésben tartja, azt is lehet látni.
Én például sosem hittem el, hogy Simicska összeveszett Orbánnal, mert kiugrott hívők nincsenek a Fideszben, csak politikai feladatból ellenzéknek maszkírozott pártkatonák.

Egyszerűen a fidesz nem párt, mert nincsenek pártszerű ellentétek és viták benne, nincsenek választások és irányok, csak hit az örökös spirituális vezetőben, akitől a feladatok, a jutalmak és a büntetések erednek.

Ezért vallás, mint a Scientológia, vagy egyéb szektás képződmények.

Orbány agyában lehet, hogy káposztalé lötyög, de a fideszes agyak össze vannak zsinórozva egy központi vezéregységgel, hogy mindig ugyanazt makogják, azt is mindenki látja.
A baloldali gondolkodás és a liberális politikai filozófiák alapvetése (az előbbieknek döntően társadalomelméleti formában és a rekonstrukcióikban), hogy az ember szabadnak születik és ennek megfelelő elvárásokat kell támasztania az őt körülvevő intézményrendszerrel szemben, miközben ez az…..
Kibic a toronyban 2018.06.02 11:39:33
@Alick: Mert az nem önérdek, ha kiirtasz más népeket ? Talán passzió ?
Kibic a toronyban 2018.06.03 03:34:18
@Alick: Ezek szerint Mózes úgy gondolta, hogy aki uralkodik a népén, mondjuk ő, az Isten akaratát teljesíti, amikor megölet embereket, vagy embercsoportokat, esetleg népeket irt ki, és elrabol ezt-azt.
Szerintem az emberek fölé kapaszkodott uralkodók nem Isten kezei és lábai, hanem önérdekvezérelt szarok, akikre pont ugyanaz az isteni parancs, mint bármelyik önérdekvezérelt szar gyilkosra és tolvajra.
Úgyhogy ne mentsük föl a gyilkosság és a lopás tilalma alól a politikusokat.
Kibic a toronyban 2018.06.03 15:45:46
@Alick: Azért az most is úgy megy, hogy a törvények, akár a vallási, akár az állami törvények, csak az alattvalók kirablására vannak kitalálva, mert a hatalom birtokosaira nem vonatkoznak.
Pont ez lenne az egyenlőség, ami szintén egy liberális gondolat, hogy ha egy politikus kitalál egy törvényt, akkor az alól ne arra legyen csak kötelező, aki nem ismeri Orbánviktort és Ráhelkét, hanem mindenkire, hogy ne találjanak ki olyan törvényeket a hatalom birtokában, amit maguk se akarnak betartani.
Szinte nincs olyan terület, ahol meg lehetne állítani Emmanuel Macront. Az általa elképzelt reform intézkedéseket sorra hatja végre a kormány, és ez idáig a társadalmi ellenállás elhanyagolható volt, amely egyrészről visszavezethető a francia szakszervezetek fregmentációjára és az erős ellenzék…..
Kimondom "keresztény" (=nem zsidó, nem muszlim, nem "Soros-bérenc", ráadásul néha templomban is megforduló) jobboldali, konzervatív (felvilágosodás-kritikus) magyarként: a magyar asszimiláns, kevert nemzet. (A kevert nemzet folyamatosan asszimilál, tehát eredeti önmaga kisebbségbe kerül, illetve…..
Kormánytisztviselőket vádolnak korrupcióval - olvasom a címet. Naná, hogy belenézek, ilyen hírt azért nem sűrűn talál  az ember. Aztán, ahogy kibontakozik a történet, elképedek. A részletekből kiderül, hogy két kormánytisztviselőt lepleztek le a fővárosban, aki szörnyűséges visszaéléseket követtek…..
A legoptimistább forgatókönyv szerint uralomra jutnak Európában a nacionalista-xenofób pártok és.... és akkor mi lesz? A legoptimistább forgatókönyv szerint minden nemzetet a saját "lényege" szerint fognak kormányozni, a globális gazdaság társaságokat helyben megadóztatják, amit azok kényszerűen…..
Kibic a toronyban 2018.05.27 14:19:15
@444: Nem olyan bonyolult a fidesz. Az aljától a tetejéig egy iskolázatlan, rasszista, xenofób közeg.
Azért olyan egyformák. Te is csak egy vagy a csőcselékből, ezért nem látod.
Miután összedugta fejét Schmidt Máriával, Milo interjút is adott. Az "Amerikában élő, vállaltan meleg és vállaltan katolikus jobboldali botrányhős ( ...), aki az utoljára leegyeztetett időpont után háromnegyed órával aranyozott glamnapszemüveges, öltönyős, pomádés extravaganciával megjelent…..
Kibic a toronyban 2018.05.26 15:45:46
@neoteny: Ez az. Milo szájába a fidesz nemzetközi jogi osztály szerecsenmosdató szakosztálya írta a szöveget.
Kibic a toronyban 2018.05.26 20:07:27
@HaFr: Nekem nem tűnik ez a milo kultúrjelenségnek, ahogy írod, mert nekem az órabérben szófosó fidesztrollok nem tűnnek kultúrjelenségnek.
Persze erről lehet vitatkozni, hogy a fideszhit mennyiben kultúra, vagy inkább a kultúra hiánya és ellensége.
Idén korán ránk rontott a nyár, de a szokatlan tavaszvégi meleg napok nem jelentik azt, hogy késő lenne a kert felújításába, átfazonírozásába belevágni. Szokás szerint a tavasz második felében lehet az érdemi kerti renoválásokat megejteni, a tavasz első heteiben az alapozás…..
A néhány hete elkezdett videósorozatom következő, e hét pénteki adásában is javasolni fogom majd jobban kifejtve, amit itt előrebocsátok: küldjetek ötleteket, amelyekből közösen összeállíthatunk a Fideszével szemben egy alternatív politikai cselekvési programot. A jövőben a blogot és a youtube-ot is…..
Kibic a toronyban 2018.05.16 11:35:56
@Khonsu: Az állam betilthat és fölszámolhat bármit, akár a választást, akár a politikai alternatívákat, a civil kezdeményezést, vagy akár magát a civil embert fizikailag.
Ezért egy totális egyeduralkodóval szemben nincs más út, mint kivenni a kezéből az államhatalmat.
Minden más lépés belefut a késbe.
Most, hogy lesz még egy "szociálisan érzékeny" nacionalista pártunk (Sneider ex-szkinhed elnök szerint ilyen lesz a Jobbik) és már van három "szociálisan érzékeny" baloldali üres halmazunk, ideje volna csinálni egy pártot, amely a polgárok és az ország javára van. Most éppen apályát várom az amúgy…..
Kibic a toronyban 2018.05.13 15:19:25
Kibic a toronyban 2018.05.14 15:02:29
@HaFr: Kár, hogy nem válaszoltál, pedig érdekelne, hogy mint világlátott ember, milyen téren vársz modernizációt a szociális változások nélkül.
Orbán modernebb kisrepülővel járjon szotyolázni ?
Kibic a toronyban 2018.05.14 15:19:23
@HaFr: Lehet, hogy komplex a kifejezés, de számomra úgy tűnik, hogy az utóbbi századok modernizálása elsősorban a szociális területeken jelentkezett, amit te kizárnál a modernizálásból.
Minden modernizálódó ország fölszámolja a szociális katasztrófákat és elmaradásokat, ami számodra ellenszenves.
Ezért mertem megkérdezni, hogy mégis milyen a modernitás fogalmad, amibe belefér a szociális terület feudális szinten hagyása.
De nem akarom rabolni az idődet, ahogy én sem vettem a fáradságot, hogy rengeteg írásodat mind végigolvassam.
Egy hónapja és két napja döntött az ország úgy, hogy ismét a FIDESZ-re bízza magát. ’Mi-vagyunk-a-töpsék’ így, ’mi-vagyunk-a-töpsék’ úgy, ezek a tények. Régóta szeretnék Orbánt köpködni a blogon, de még sosem sikerült igazán, és ma sem fog. Ma megint úgy keltem fel, hogy nyafogni olyan buzis.…..
Kibic a toronyban 2018.05.13 20:01:19
@midnightcoder2: Ismételsz. Mert fideszes agyatlan vagy.
B.R.-nak Az ország hetven százaléka a nemzeti szocialista jelenre szavazott -- nem egyszerűen a szocialistára, tehát nem volt döntő szerepe a választásban csupán az állami gondoskodásnak (a propagandának -- hogy melyik fajta állami gondoskodás jut el a fülekig -- persze volt). Aminek döntő szerepe…..
Kibic a toronyban 2018.05.08 13:51:05
@lecsós: Én csak a bankszámlámat nézegetem a taxiban, de neked nincs valami dolgod a trágyadobálással ilyenkor dologidőben ?
Kibic a toronyban 2018.05.08 14:17:39
@Laptop7712: Ez a nick, nem az a nick. Kimentél ebédezni a trollszobából, aztán más ült a helyedre a lecsós nickes géphez ?
Kibic a toronyban 2018.05.13 15:22:32
@444: A fidesz csalt.
"Első szavam a köszöneté. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett az országgyűlési választáson, bármely jelöltre szavazott is. Külön köszönöm azoknak a részvételét, akik bennünket, a polgári, nemzeti és keresztény erőket választottak." Polgári? Nemzeti? Keresztény? Nem igazán. Ma Magyarországon a…..
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
A nyugati perspektíva alapvetően hamis a magyar demokrácia állapotának megítélésében. Olyan elvárásokat akarnak itt érvényesíteni -- éppen a demokráciák exportjának alfejezeteként --, amelyekben a több százéves nyugati polgárosodás, kapitalizáció és társadalmi modernizáció nézőpontja érvényesül, de…..
A bűnös internacionalista (fő)város, ideértve potenciálisan 6-7 nagyobb városunkat -- azaz összesen két és félmillió ember viszonylag polgárias környezetét -- és a tiszta magyar vidék konfliktusa kezd egyre kevésbé észrevehetetlenül a politika tengelyébe kerülni (macskakörmök kiteendők…..
Kibic a toronyban 2018.04.17 04:43:32
@Holger Hartland: A fidesz azért hízott ekkorára, mert minden más jobboldali pártot fölszámolt, hogy ne szóljon - kényszerítsen semmit - bele Orbán dolgaiba senki, a fideszen kívül állókat meg következetesen lekommunistázták, aztán fölépítették a maguk kis Rákosi rendszerét, amiben bárkire lecsaphat az állampárt-pártállam ökle.
Kibic a toronyban 2018.04.17 04:46:43
@táltos: Demokráciában nem kell lázadás egy kormány leváltásához. Se éhezés.
Ahol ilyen kell, az a harmadik világ.
Szép eredmény, hogy sikerült visszamászni a fára ezzel a mocsári bandával.
Kibic a toronyban 2018.04.17 04:55:07
@Khonsu: Az ütőképes tömb már 20 éve ütőképes és üti a másik tömböt, ami sosem kerülhet a tévébe-rádióba, tehát a legtöbb választó még egy nevet sem tudna említeni közülük.

Azt hiszik a talajmagyarok, hogy Soros krampusz az ellenzék, vagy a migráncs bácsik.
Milyen versenyről beszélsz ?
Még pálya sincsen, se indulók, se sportág. Nincs itt semmilyen verseny, csak orbánimádat minden szinten.
Csaucseszku 2.0 a kárpátmedence átka.
Mindent összevetve jelentősen eltérően ítélem meg Orbán újabb győzelmét, mint a legtöbb ellenzéki: szerintem a kiegyezés óta legtermékenyebb politikai időszakunk elé nézünk a 2022-ig tartó ciklusban. Utoljára az 1825-1868-as időszakban formálódott át a magyar politikai kultúra úgy, hogy az a…..
 A kettészakadt társadalom jómódúbb felének tudatában megszületett a Soros-ügynök és idegen kultúrájú betelepülő legfrisebb ellenpéldánya: a vidéki szegény-magyarországi félanalfabéta, agymosott fasiszta falusi, aki nem tiszteli a kultúránkat, képtelen domesztikálódni liberális demokrácia…..
Kibic a toronyban 2018.04.14 04:59:33
Szerintem a fidesz tokkal-vonóval elcsalta ezt a választást.

kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/

Ha nem csalta volna el, akkor lenne értelme keresni az okokat az eredményre, de így még azt sem tudjuk, mi az igazi eredmény.