Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KissMárti

11 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjuk, hogy rengeteg személyiség találkozik egy munkahelyen, valakiket valamiért jobban kedvelünk, könnyebben tudunk velük együtt dolgozni és vannak, akikkel még egy 5 perces beszélgetés is akadozva megy. Tudnod kell, hogy a rokonszenv összefügg a személyed fizikai megjelenésével.…..
Amikor megnyerünk egy állást, fellélegzünk, hiszen megnyertünk egy nagy csatát, végre leszámoltunk a régi munkahely keltette rossz érzésekkel vagy a munkanélküliség nyomasztó érzésével, de korántsem nyertük meg a háborút. Persze nem is háborúnak kell ezt felfogni, hiszen remélhetően sok jó élményben…..
Nem mondok azzal újdonságot, ha azt mondom, hogy számtalan emberi tulajdonság létezik és minden ember más. Ezzel önmagában nincs is semmi gond, sőt! Amikor bekerülsz az új munkahelyedre, a próbaidődet töltöd, és minden igyekezetteddel próbálsz megfelelni, akkor nem csak a…..
KissMárti 2018.05.23 19:19:39
@Online Távmunkás: Az sajnos a legrosszabb kombináció. Jelenleg én sem tudok jobb megoldást sajnos.
KissMárti 2018.05.23 19:23:42
@ppeterka: Bizony ez csak az 1-es szint, amiről most írtam nektek. Ezt nagyon jól látod. Amiről Te írsz, az már a hard core változat, amiről ez a cikk nem szól és más eszközök kellenek a Te általad felvázolt esetben. Vannak még a kettő között más szintek is, mint például a totális megállító,"kígyó a fűben" vagy a hullámzó (bipoláris) vagy az antiszociális eset. Ezek mind más szintet és más kezelési technikát igényelnek. Ezek szerint személyes tapasztalatod van a mester pszichopata szinttel?
KissMárti 2018.05.23 19:26:40
@Bánki Donut: Nagyon jól összefoglaltad a helyzetet, de ezt kezelni kell vezetőségi szinten. De elismerem, számtalan helyen nincs felület, ahol segítséget lehetne kérni. Köszönöm, hogy megosztottad velünk történeted.
Amikor behívnak titeket a rég várt interjúra, akkor kezdődik csak igazán a játék. Sokan kérdeztétek tőlem, hogy miért szükséges külön felkészülni rá.  Azért, mert a munkátokat végzitek, de amikor beszélni kell róla, ráadásul eredményekben gondolkodva és nem csak a…..
Mi a célja? Megtaláld a számodra megfelelő munkaköröket, pozíciókat. Ez magában foglalja az adott térség munkaerő-piaci helyzetét, a változásokat, jellemző tendenciákat, hiányszakmákat, kereslet-kínálat összefüggéseit. Kinek javasolt? Pályakezdőknek, akik az iskola…..
A hirdetéseknek alapvetően két típusát különítjük el. Az egyik a fizikai munkáról szólók, a másik pedig a szellemi foglalkoztatásról. Most az utóbbiról szeretnék pár szót szólni. Sokan folyamatosan elkülditek nekem a hirdetéseket, amelyeket kiszemeltetek magatoknak, hogy…..
KissMárti 2018.04.12 13:04:35
@teddybear01: Ha a próbaidődet töltötted, akkor az elvileg azt kellett, hogy jelentse, hogy már aláírtad a munkaszerződésed, benne a fizetési összegeddel. Ezután történt az veled, hogy kiderült, hogy a szerződésben megjelölt összeget nem adják meg?
KissMárti 2018.04.12 13:07:48
@Szelid sunmalac: Évi nem néz senkit sem hülyének, ezt ne is gondoljátok. Célja, hogy átadja azt a tudását, tapasztalatát, amivel már rendelkezik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ti nem lennétek tapasztaltak vagy ne lenne tudásotok az adott témával kapcsolatosan. Köszönjük a hozzászólásokat, mert így mi is még többet tudunk meg az adott témával kapcsolatosan. :)
JobAngel Ki kicsoda a HR-ben - 2018 2018.04.04 06:00:00
A HR területei Az elhelyezkedés során nagyon lényeges lépés és egyben az első lépésnek kell lennie a pályaorientációnak. Ezt életünk során akár többször meg kell csinálni, hiszen a piaci változások megkövetelik. Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, milyen pozícióban szeretnénk elhelyezkedni, milyen…..
KissMárti 2018.04.04 15:57:43
@Bambano: Köszönöm az észrevételeket! Bárcsak többen lennének, akik így odafigyelnek a részletekre, ahogy Te.
KissMárti 2018.04.05 12:28:23
@Bambano: Ha azt szeretnéd, hogy figyelmet adjak neked, erre is van lehetőség. Személyes konzultációra időpontot kérhetsz a JobAngel honlapján vagy elérhetsz a kissmarta.hr@gmail.com email címen is. Két órás konzultáció keretében átbeszéljük jelenlegi helyzeted és tanácsod adok álláskereséssel kapcsolatban. A hozzászólásokra abban az esetben látom értelmét reagálni, ha a felvetett témával kapcsolatos. Továbbá dolgozom, nem abból élek, hogy azt figyelem percről percre, ki, mikor, mit szól hozzá bármelyik bejegyzésünkhöz. Ezért van, hogy sok idő telik el. De gondolom ezt Te is megérted. Köszönöm, hogy itt vagy velünk és figyelemmel kíséred írásainkat. Várom szeretettel további hozzászólásaidat és leveled a személyes konzultációval kapcsolatosan.
KissMárti 2018.04.05 13:54:58
@pippa2011: Az írásaink megjelennek az Indexen, a HR Portálon és több facebook oldalon. Továbbá az ügyfeleink között is jócskán akad HR szakember, így sok személy van, akit érint a téma. A kérdéseidet köszönöm. A legkülönlegesebb önéletrajzokat általában értékesítőktől, marketing és PR szakemberektől kapom. Itt maga a kép is nagyobb, maga a cv színesebb, kreatívabb. A kommunikáció stílusa sem hivatalos, inkább reklámszöveg. Nagyon érdekes. Tipikus hibák bizony jócskán vannak. Az egyik fő hiba, hogy úgy fogalmazza meg az illető a feladatait, hogy végül nem derül ki, pontosan mit is csinált. Pl: dokumentációk kezelése, szabályzatok írása, stb. De jön a kérdés, milyen területen? Mi a trend? - hát én inkább azt javasolnám, hogy ne a trendet kövessük, hanem a hatékonyságot. Tehát fontos eredményekben gondolkodni, nem csak feladatokban. Az elvárt kompetenciákkal kapcsolatosan az a véleményem, hogy hiba a hirdetés írók részéről, hogy kompetenciákat sorolnak fel. Nem biztos, hogy az adott személy magára ismer és inkább nem jelentkezik. Pedig bizony megfelelne.Tehát erre a kérdésedre a válaszom, hogy elvárásnak nem kérek kompetenciákat. Azokat az interjú során mérem fel. Meglepő döntések vannak a vezetőség részéről, valakinek a valakije, stb. Harcolok ellene, amennyire tehetem. Én a nyomul helyett az okozó szót használnám. Mindig örömmel veszem, ha valaki érdeklődik. Természetesen nem az orvosi esetekre gondolok. Ügyfeleimnek is azt tanácsolom, hogy nyugodtan érdeklődjenek.
Itt röviden ezeket tudom neked mondani. A JobAngel oldalon megtalálod korábbi írásainkat, nézelődj, biztos sok érdekességet találsz és kapsz még válaszokat a kérdéseidre. Mindenképp köszönöm az ötleteidet, fogunk ezekről is írni. :)
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
  Amikor a családban van egy munkanélküli, akkor a fókusz sok szempontból rá szegeződik. Vannak, akik nem is értik a helyzetét a személynek, hiszen ők maguk soha nem kerültek ilyen helyzetbe. Ettől ő lehet nagyon empatikus, segítő, de lehet elutasító és megrovó. Természetesen…..
KissMárti 2018.03.22 09:28:20
@Bambano: Örülök, hogy tetszenek Évi írásai. Én más nézőpontból közelítem meg az eseteket. Sok ember van sok nézőponttal. Igyekszem mindenkinek információt adni, amennyire csak tehetem.
KissMárti 2018.03.22 09:30:33
@cso zsi: Biztos, hogy sosem fogok kipróbálni ennyi év állástalanságot, mivel HR-es vagyok és ez a szakmám. De attól, hogy én nem voltam soha ilyen helyzetben, bizony az ügyfeleim igen. Mivel gyakorló HR-es vagyok, ezért elég sokat tudok a témáról. Javaslom fordulj hozzánk bizalommal, segítünk a probléma forrását felkutatni, hogy ez az állapot megváltozzon és megtaláld a megfelelő munkát magadnak. Írj bátran nekünk. Segítünk nagyon szívesen.
KissMárti 2018.03.22 09:35:19
@CyberPunK: Mindenkit meg szeretnék kérni arra, hogy akkor szóljon hozzá bármelyik írásunkhoz, ha érdemben támogató tud lenni. Osszátok meg a tapasztalatokat vagy segítsétek egymást. Adjatok építő javaslatokat. De semmiképp sem felület ez arra, hogy egymást vagy minket bántó, sértő, értelmetlen kritika érjen. Biztos meg van az oka annak, amiért ilyen helyzetbe került, de ennyi információból nem tudjuk megállapítani, hogy mi az az ok. Feltételezgetésnek, sértegetésnek nincs helye. Aki ezt nem tudja betartani, törölni fogjuk a hozzászólását. Segítsük egymást, arra kérlek benneteket, ne bántsátok. Semmi értelme.
A héten többször is szembe jött velem egy probléma, amit megosztok most veletek. Egy úgy nevezett láthatatlan „ellenség”. Beszélünk róla, hogy hová adjuk be a jelentkezésünk, mit írjunk az önéletrajzba, stb. Nagyon fontos, amit nem győzök elmondani nektek, hogy olyan…..
KissMárti 2018.03.16 12:29:26
@Koczy: A hirdetésírást nem szabad alul értékelni. De sajnos a legtöbben nem tudják hogyan kell jól megírni egy hirdetést. Ezért vannak ezrével ugyanolyan hirdetések a különböző álláskereső portálokon. Fontos, hogy meg tudd határozni a célközönséged. Tudd, hogy őket hogyan kell megszólítani. Tudni kell, hogy mi az, ami motiváció lehet az ő nézőpontjukból. Fontos, hogy jó PR-t írj a cégről, hiszen el kell adnod a vállalatot a jelöltnek ugyanúgy, ahogy a jelöltnek el kell tudnia adni önmagát. Tehát értékesítened is tudnod kell.
 Közkívánatra beszélgessünk egy kicsit a jó öreg motivációs levélről, ami mindenki mumusa, pedig nem kéne, hogy az legyen. Nagyon sok cikket lehet róla olvasni, mintákat lehet letölteni arról, hogy hogyan is nézzen ki, mi is legyen beleírva, stb. Engem is sokan megkerestek,…..
KissMárti 2018.03.13 21:19:47
@Juronicsné Gyula Gizella: A melót nem találni kell, hanem megcélozni. A siker nem szerencsén múlik, hanem rengeteg tanuláson, munkán, kitartáson, eredményorientáltságon, kitartáson, célkitűzéseken, ami nagy felelősségvállalást is hordoz magában. Na ezt nem szereti vállalni az a 95%. Nagy különbség!
KissMárti 2018.03.14 10:22:07
@erkölcsi hulla: Nem egyértelmű volt a megfogalmazásom. Természetesen, ogy az első számú motivátor a pénz. Ez a túlélés alapvető törvénye. Ebben teljesen igazad van. De emellett mondom azt, hogy a pénzen túl, nagyon fontos, hogy másban is megleld a motivációdat. Gondolok itt arra, hogy pl. tudom, hogy 20 éve a piacon van a vállalat és jól prosperál. Szívesebben adom be egy stabil lábakon álló céghez, mint egy start up-hoz. A másik, milyen jó az, amikor az ember szakmailag olyan vezetőkkel van körülvéve, akik támogatására számíthat az ember, sőt tanulhat tőlük. Sorolhatnám még, hogy mi minden motiválhatja a pénzen túl az embert. De akit csak és kizárólag a pénz érdekel, az el fog menni, ha máshol 5-20 ezret ajánlanak fel. Ezt nem vezetői pozíciókara értem. Ott nagyobb az a bizonyos összeg, de ott már sok minden más is szerepet játszik. Tehát az sem mindegy, hogy milyen pozícióról beszélünk a témán belül. Egy fizikai munkást más dolgok vezérelnek, mint egy vezetőt. Ez teljesen normális. De ismerek segédmunkást, akinek diplomája van, de szereti a munkáját, mert szépet alkothat vele. Szereti a csapatot, akikkel együtt dolgozhat és felnéz a főnökére. Na erről beszélek én.
KissMárti 2018.03.16 12:22:47
@Online Távmunkás: Elhiszem. Erről beszélek én is. Tiszában vagyok vele, ez a munkám.