Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lottyettluvnya

0 bejegyzést írt és 354 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
értékellek mint embert Székek 2009.11.27 14:00:00
 Szegény lány mit fog ma kapni ezért, úristen.Három szék közül egy negyedikre,onnan meg a padlóra. Így írhatnám le az én szakítós történetemet. Egy kisvárosban lakok,és a napokban volt itt fesztivál. Örültem neki,mert reméltem, hogy így jobban megismerem álmaim…..
lottyettluvnya 2009.11.28 17:55:00
A hétvégére tekintettel és a változatosság kedvéért egy kis gyűjtemény félresikerült angol feliratokból. Igen, tudom, hogy sok helyen megjelentek már ezek, de hátha valaki még nem ismer egyet vagy kettőt. Ferinek köszönjük:1. Cocktail lounge, Norway:LADIES ARE REQUESTED NOT TO…..
lottyettluvnya 2009.11.23 14:50:02
@bioLarzen:
Csak marginálisan tartozik ide (kötözködős szemüveggel is végig olvastam, mit irtál (nincs hosszú i; tudom, kopipésztelhetném vhonnan) (nem, amit én irtam, azért sem: igen, tudom, vessző), mert egyszer sem vettem elsőre észre, hogy van i helyett o), hogy az egyik kedvenc helyesirási anomáliám, hogy a mindennap egy szó, a minden nyáron pedig kettő.
Nem vagyok az a különösebben ünneplős fajta, de úgy éreztem Jakab pont megérdemli, hogy megemlékezzek „fennállásának” x. évfordulójával, úgyhogy most következik egy rendhagyó meglepetés poszt, amiben természetesen lesz félrefordítás is. Nem egy nagy ajándék,…..
lottyettluvnya 2009.11.19 23:12:38
@Leiter Jakab:
Azért ebből a "klasszikus" American Idolos szöszi is ügyesen csinál viccet a "Budapest is the capital of what European country?" kérdésnél:

műsorvezető: The right answer is Hungary
szöszi: Is what?
mv: Hungary.
sz: Hung(a)ry?
mv: Like I am hungry.
sz: That's a country?? I've heard of Turkey... but Hung(a)ry... never heard of it.

PS: na jó előkerestem, bár biztos mindenki látta már:
www.youtube.com/watch?v=THyTnt00b5I
Tudom, vacak sztori, konkrétumok nélkül, biztos unalmas, szánalmas, értelmetlen, nyálas, meg mittudomén micsoda.  A kép innen   32 éves vagyok. Ő tíz évvel idősebb. Én vagyok a nő. Meg a naív, meg az idealista. És az is maradok, ha beledöglöm is.  …..
lottyettluvnya 2009.11.18 12:48:47
@Frigyesur:

Ismerünk olyan eseteket is, számosat, amikor a házasság vagy a kapcsolat már a formalitásnak csak bizonyos fokán létezik, aztán gyerek vagy emlékek vagy akármi miatt mégis rendbe jön. Ott közben vajon szerető az a szerető?
Lehetne még bízni benne aztán, hogy kis híján hét év várakozás után dobbant a családjától, akikről aztán hallani sem akar? Nekem nincs elviselhetetlen hiányom így másfél év után, de mindenképp jobb lenne, ha ő lenne itt, és nem más nő, mert hogyan nézzek eztán a gyerekeim…..
lottyettluvnya 2009.11.17 13:16:26
@Frigyesur:
Ha a "mint" szó állapotot vagy minőséget jelölő szó vagy szókapcsolat előtt áll, nem teszünk eléje vesszőt [MHSz 249. b)]
Nekem nincs blogom Vízóra 2009.08.19 11:53:00
Na mire gondolsz most, kedves olvasó? Netán erre: Vagy erre? Inkább feladom a feladványt: Egy másfélliteres palackot megtöltöttem csapvízzel, betettem a hűtőbe. A csapvíz akkor születik, amikor kijön a csapból. Minden nap kitöltök belőle egyszerre fél litert, hogy ezzel…..
lottyettluvnya 2009.09.08 15:22:01
@hajdú: Hat pontosan azert, mert 2/3x+1>3 pontosan akkor, ha x>3. Azaz ha egyszer kisebb, mint 3, akkor az is marad.

Csinaltam hozza gyorsan egy egyszeru kis rajzot sage-ben:
kepfeltoltes.hu/090908/discdyn_www.kepfeltoltes.hu_.png
A narancssarga menten maszunk, hol balra az y=x egyenesig (piros), hol fel az y=2/3x+1 egyenesig (kek), aminek a vetuletei (a zold pontok) a sorozat elemei. Ha erted az abrat, akkor nincs is sok mindent mar magyarazni, vagy bizonyitani.
lottyettluvnya 2009.09.08 15:23:44
lottyettluvnya 2009.09.11 15:22:22
@hajdú:
Valojaban a te megoldasod, csak csinaltam hozza rajzot is, hogy latsszek szepen.

A masik megoldasod 8/24, 8:19-kor amugy meg egyszerubb, csak arra nehezebb lett volna ramondani, hogy majdnem kesz. Ha nem alakitgatod a torteket, csak hasznalod a 2/3x+1 kepletet, akkor azonnal latszik, hogy az altalanos alak egyszeruen:

 1 + 2/3 + (2/3)^2 + … –> 3.
Félrefordítások An hero 2009.09.11 08:19:00
Olvastam a hivatkozott cikket, és persze nem tűnt fel a hiba - mert nem ismertem a kifejezés jelentését... b beküldése:Tudom, hogy az MTI-től vették át egy az egyben. Így az MTI-nél jár valakinek nagy piros pont:http://index.hu/bulvar/2009/09/09/elgepelte_a_fenyegeto_uzenetet/A cikkben…..
lottyettluvnya 2009.09.11 11:35:14
@in_my_opinion:
En olvastam a The Timesban is, meg a Daily Telegraphban is "an hotel"-t es "a hotel"-t is.
Ma egy másik poszt kommentjeiben eldicsekedtem, hogy a tegnap és ma kirakott 14 poszttal összesen napi eggyel tudtam csökkenteni a várólistát, mert közben 12 beküldés érkezett. De hát azóta a poszt óta eltelt négy óra, és leeboy beküldte a lenti képet, aminek ugyan nagyon…..
Vanek úr hónapok óta nem jelentkezett, amit mindnyájan sajnálhatunk, mert a blog történetének kiemelkedő darabjai fűződnek a nevéhez, keressetek rá, megéri. Most egy olyat küldött, amit szerintem nem sokan szúrtak volna ki:A fordítóknak a természettudományos kifejezések mindig…..
lottyettluvnya 2009.09.06 16:40:43
@Ypszi:
Hat en nem birom visszafogni magam, pedig tudom, hogy kene. Szoval az allitas nem az, hogy minden mertekegyseget lehet/kell kiszamolni, hanem, hogy _valaminek_ a mertekegyseget neha _lehet_. Peldaul nem tudod a Boltzman allando mertekegyseget, de tudod kituggyamelyik gazegyenletet, akkor abbol oszt-szoroz az ember(fia/lanya), oszt kijon, hogy mifele szornyoseg:

 nyomas[Pa=N/m^2=kg/m/s^2] * terfogat[m^3] / darab[] / homerseklet[K]
  =konstans[kg*m^2/s^2/K]

Csak egy peldanak, hogy hogy lehet ennek a kifejezesnek ertelme, hogy "kiszamolni a pi [vagy akarmi] [szokasos/egy/SI] mertekegyszeget". A pi epp nem is rossz pelda, hasonloan latszik a definiciobol:

 kerulet[yd]/atmero[yd] = konstans[]

(Persze nem muszaj pont yardban merni a hosszakat)
Pilu Plágium, vagy kartell 2009.09.05 15:38:00
  Az alábbi döbbenetes felvételek láttán a következő gondolatok merültek fel bennem:     a. Kovács Ákos már két évtizede nyúlta Uhrin Benedek szövegeit, zenéjét és mozgását. b. Uhrin Benedek nyúlta a korai Ákost. c. A „b” állítás nem lehet…..
Nekem nincs blogom Fifty-fifty 2009.05.01 22:29:00
Egy városban két kórház van. Egy nagy, és egy kicsi. Minden nap pontosan 60 gyerek születik a városban, háromnegyedük a nagy kórházban, egynegyedük a kicsiben. Tudjuk, hogy 50% eséllyel születik egy gyerek lánynak, 50% eséllyel fiúnak. Tertium non datur. Mindkét kórház egy évig…..
lottyettluvnya 2009.09.03 12:06:56
@]Gabó[:
Inkabb kotozkodnek, abban jobb vagyok, es kell neha a letezestudat.

Lenyegeben elfogadhato a valasz (hiszen a binom kvantilisei eleg nehezek, numerikus vmiknel jobbat sokkal nem lehet altalaban, asszem, mondani), ha megmondod a kulcsszot, hogy lesz vho ertekbol es szorasbol valoszinusegekre vonatkozo becsles, bar lehet ezt is trivialitasnak kell gondolni, ha a szorasra hasznalt kepletet trivialitaskent hasznalod, mert azert altalban ez nem az.

Annak viszont sok ertelme nincs, hogy a (c)-ben szereplo ertek, mert ez megint csak vho ertek (megint csak nem teljesen trivialisan)... well -szeruseg, mivel az valojaban valami vegtelenszeruseg volna, hiszen pozitiv valoszinuseggel Lk=0. (Nemnegativ vsegi vzoknal ez szokasosan persze vegtelen, szoval azert az eredeti kerdest szokas ertelmesnek tekinteni minden magyarazkodas nelkul is, de az egy nehez szamolas. Valoszinuleg lehet numerikusan relevans erteket becsulni, vagy mivel a binom eleg normalisszeru, nagyszamok vmilyen torvenye nelkul is valoszinuleg jo becsleszt lehet kapni normalissal valo aproximacioval, s a vonatkozo eloszlasok ismertek a hanyadosra... talan vmi Student vagy ilyesmi. Ha egyszer lesz kedvem, s idom is tobb kotozkodesnel, lehet csinalok vmi becslest.)
Egy meleg férfi kalandja egy ön- és közveszélyes nővel. A kép innen Sziasztok! Olvastam a blogot, és nekem is teljesen szokásos párkapcsolataim és szakításaim voltak nagyjából - azzal a különbséggel, hogy meleg vagyok, és én férfiként férfiakkal jártam így, ezért nem is…..
lottyettluvnya 2009.07.15 12:54:29
@Frigyesur: Oke. Akkor ezt az ervelesed felreertem?

"Azert n/sem lehet, mert emberileg nem lehet minden tyudejo, kulonben nem lennenk tul semmin. Ha pedig emberileg nem minden tyudejo, akkor nem lehet baratsag sem."
lottyettluvnya 2009.07.15 13:06:50
@Frigyesur: Vilagos. De azert neha akarunk valamit mondani, megha zagyvasag is, nem? Es akkor most nem tudom, te pontosan mit is akartal mondani. Azt kell ertsem akkor, hogy _te_ nem tudod a _te_ eletedben elkepzelni, hogy _neked_ mukodne? De ez sem jo, mert azt mondtad, hogy maseban sem hiszel. De akkor ez: "Ha pedig elmeleti sikon vitazunk egy kerdesrol, akkor plane nem minosul ervelesnek, hogy nem is igaz, mert nalam nem igy van." hogy jon ide?

Bottomline: Akkor most mi van?
lottyettluvnya 2009.07.15 14:38:39
@Frigyesur:

Ne haragudj, csak el kellett mennem. Azert meg ide irom, aztan lehet minek.

Szoval azert nem kaptal valaszt, mert kezdetem rajonni, hogy akkor lehet nem pontosan er(tet)tem azokat a bizonyos miertjeidet. Ossze tudod foglalni, hogy en is felfogjam vegre. (Ez most nem azt jelenti, hogy hulyeseg, vagy nem ertek vele egyet, egyszeruen, hogy felreertettelek nyilvan.) Plane, hogy miert vagy masok esetevel szemben is szkeptikus.
Cal küldte:Schauma samponom a hátoldalon kérdezi tőlem:"Amit ön elvár: volumen és frisseség?"A szórend kicsit germános talán, a frissességből hiányzó s-t viszont feledteti velem a gondolat: akarom én, hogy a samponom feltekerje a hangerőt? (bocs)Hát ez a volumen tényleg…..
lottyettluvnya 2009.06.06 22:51:14
@Leiter Jakab: Az OH szótárában csak jó fej van és jófejű. De én is mindig jófejnek írom...
Ma ilyen képes napunk van - ezeket Llew-nak köszönjük:A csatolt képek egy prágai diákszállóban voltak kitéve. Van aki nagyban szereti.Na jó, ezek sem félrefordítások, de azért viccesek.De hogy mit akar a big jelenteni itt, azt nem igazán értem...
lottyettluvnya 2009.06.03 20:13:19
@Ypszi: Húha, érzem, nagyon ki fogok kapni... mi a baj a "men's"-zel?
lottyettluvnya 2009.06.03 20:29:07
@Ypszi: Szerintem arra célzott, hogy klasszikusan ladies'-nek írandó, vagy tévednék?
lottyettluvnya 2009.06.03 23:01:42
@Animacs: Keverjem még a dolgot? Nem utolsó vagy utolsó előtti szótagra eső hangsúly esetén, ha a szó s-re z-re végződik, az s elhagyható: pl. Nicholas'. Antik nevek eseten viszont mindig elhagyandó: pl. Xerxes'. (Zeus's lehetséges kivétel). Archaikus szövegben szokásos még a Jesus' és a Jesu's is. Viszont idegen szavakban ha az s, x néma, akkor mégis közelező Descartes's (ez a többes birtokos is). Háborúk neveiben nincs: Thirty Years War. Valamint sake előtt, sz hangú főnévvel előtte nincs: for appearance' sake. Végül az Oxford Style Manual szerint: "No single rule governs the possessive form of singular nouns that end in s. Euphony is overriding concern, with the final choice affected by the number of syllabes and the letters starting the next word."
Félrefordítások Nice peoples 2009.06.02 10:31:00
Mihály kérdésére válaszolva: igen, foglalkozunk magyarról angolra elkövetett dolgokkal is, tehát:Ha foglalkoztok magyarok által elkövetett angol szöveggel is, akkor:az alábbi honlap főoldalán található gyönyörűségre akadt egy anonimitását megőrizni kívánó…..
jaj, ne mondj ilyet, kedves levélíró! Igaz nem voltunk együtt sok ideig a barátnőmmel,de egyik napról a másikra mintha a föld nyelte volna el.Végül sikerült elérnem és megbeszéltem vele egy találkozót.A szakításunk „indoka” a következő volt…idézem szó…..
lottyettluvnya 2009.05.28 18:02:44
@gastro vazze: Akkor most jól értem, hogy csak a kukából evős lányokat nézed?
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
Szóval a mai téma a szaxofon.A kép innenEgyszer egy férfi kisérővel mentem Jan Garbarek koncertre, randi féle volt. Koncert közben KennyG-t méltatta, ott hagytam és elültem máshová...soha többé nem láttam!! Akkor jöttem rá jobb, ha egyedül megyek, mint egy barommal. Talán azóta…..
 Mit érdemel a férfi, aki éjjel 1-kor a Blahán szakít a nőjével? Várjuk az ötleteket. Mit érdemelsz 25 hónap után??!!!!! avagy, amiről azt hiszed veled sohasem történhet meg.... Biztosan mindenki hitte már, hogy rátalált az igazi szerelemre. Pontosan 25 hónapig én is hittem…..
lottyettluvnya 2009.03.03 11:01:07
@Frigyesur: De hat akkor mi a baj? Mast ertenek rajta, valami olyat, amin meg sem kell sertodnod. Az angolok meg a puszi (persze maskepp irjak) szon ertenek tok mast, de nem erdemes emiatt tul tragikusan felfognod egy beszelgetest, amiben puszit ajanlanak neked.
lottyettluvnya 2009.03.03 11:40:29
@Frigyesur: Es abban mi az uj, hogy mas nyelvet beszelunk?
Van az úgy, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy a lejobb pillanatokban gondoljuk. Ilyen a szerelem is. Sziasztok! Pár napja mást nem csinálok, mint bőgök, úgyhogy gondoltam lehethogy ha kiirom magambol a dolgokat könnyebb lesz..... Vagy nem.....egy próbát azért megér! A barátommal…..
Az kurva élet, hogy mindegyik más. Történetem kezdetén épp, hogy csak a 15. életévemet tölthettem be. Tudom fiatal voltam akkoriban, mégis úgy gondolom, hogy a szerelem nem korhoz kötött. Akkoriban nagyon sokat lógtam a neten, akkor vált népszerűvé (ez a számomra már…..
lottyettluvnya 2009.02.21 00:44:30
Hogy jött a lány? Két mell, két láb, egy fej, két fül, két fülbevaló. Hogy ment? Két mell, két láb, egy fej, két fül, egy fülbevaló. Hol a hiba? Sziasztok! Mint ahogy itt többen írják, én is egy jó ideje olvasgatom a sztorikat, és eljött az én időm is... Az egész…..
lottyettluvnya 2009.02.19 13:29:00
@bzzzzz: Ez a templomosdi nem volt fair. Másfelől nem tudod, hogy valakikkel fölösleges vitatkozni?
Mivel évekig bölcsészkarra jártam, ezért csak óva intenék mindenkit, főleg a lányos anyukákat, hogy jó ötletnek tartsák a BTK-t, mert az oktatás eleve szar, de a kiskocsmában randizgatás is itt burjánzik. Mai tanulsá: több kapcsolatban élő férfit le kell lőni. Kedves…..
lottyettluvnya 2009.02.05 14:35:24
@bzzzzz: Értsem, hogy kivételesen működik egy májrkofos program?
Nekem nincs blogom Hanyag 2009.01.16 18:39:00
Az vagyok. Nemtörődöm. A bloggal. De nekem olyan nincs is. Szóval semmi baj. Majd ha lesz, akkor foglalkozok vele.Elnézést kérek azoktól, akik még ezek ellenére is meglátogatják az oldalt.Na, azért gyorsan valamit mégis.1. Ha tízszer feldobsz egy tizest, és mind a tízszer fej lesz,…..