Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csongorbela

86 bejegyzést írt és 553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Ti! Drága nagyanyám, akit sokan csak Klári (néni)nek ismertek eltávozott. Elmondhatatlan, amit hosszú és nyilván küzdelmes és áldozatos élete során adott, nem csak gyerekkoromban. 94 évesen fogalmazta csak meg, hogy ez neki is mennyire fontos volt, hogy neki is ez adott erőt fia (édesapám)…..
Bélabá mondja a magáét Zsámó 2022.12.10 11:21:26
Már több, mint egy éve. Amikor a nővéred elérte, akkor fogtam fel, hogy elkezdődött életem hátralevő része. Nem is igazán tudtam mit kezdeni a gondolattal. Eltelt még pár év és te is csak nőttön nőttél. Az utolsó karácsonyon, amikor még kis pupimupi zsámókámnak hívhattalak, ő már csak…..
Nyolc év volt és nagyon nehezen engedtem el. Volt benne minden, de a mérleg akkor is a csoda. Gondolok rájuk sokat, és remélem, hogy kiváló emberekké cseperednek. De nem erről akarok most írni… talán majd ez is sorra kerül. Majd. Amikor túl leszek rajta.Mert ami viszont rám vár ezután az is…..
A művészet sokkal több, mint egy dísztárgy. A dísztárgy jól mutat, harmonizál a környezetével, követi az aranymetszés arányait, stb. A dísztárgyaknak is megvan a maguk szerepe: pont a harmónia megteremtése. A műalkotás azonban sokkal több, mint egy dísztárgy. Gondolatokat, érzéseket kelt. Lehet kép,…..
Azt írja egy barát a facebookon: "Társasházban lakunk, befizetjük a közös költséget, ami évről-évre egyre több. A lift egyre sűrűbben rossz, a lépcsőházban régóta nincs fűtés, a postaládákat huligánok letépték.A közös képviselő szerint minden rendben van, örüljünk, mert máshol sokkal rosszabb a…..
Bélabá mondja a magáét #MeToo 2017.10.22 20:59:22
Nem, még mielőtt bárki rosszra gondolna: engem nem ért szexuális abúzus.   De ha már elindult egy mozgalom féle hullám, hát elmesélnék valamit. Laci bácsival kezdődik a történet. Laci bácsi testnevelő tanár volt. Gyerekként úgy láttuk, köztiszteletnek örvendő. Kisgyerekként, tekintélyfélő…..
Bélabá mondja a magáét Hősök 2017.06.10 15:30:36
Egyszer hős, másszor - Hofi szavaival élve - "húha anyád" Mit mondhatnék? Szurkoló voltam. Páros heteken ott álltam a B-középben Katzirz, később Boci mögött, és üvöltöttem, amikor a bíró lefújt egy szabálytalanságot. Páratlan heteken néha követtem őket egy másik városba. Ha kikaptunk,…..
csongorbela 2017.04.03 22:19:35
vau
csongorbela 2017.04.03 22:44:37
Zivatar épp nem volt, de zaklatott lakodalom volt. Nem minden úgy sikerült, ahogy gondoltam. De ezen történet lényege nem is az, hogy a buli hogy sikerült, hanem a fáradalmak utáni együttlét. Csak ketten a szerelemben. Nem is sejtettük, hogy mi kezdődik. Nem sokkal később kulturális küldetésre…..
Én baromira szerettem Magyarországon lakni, magyarnak lenni. Ugyan nem voltam teljesen tudatában annak, miért is, de egyszerűen jó volt. Szerettem az ovit, mert baromi jó villamos állt a kertjében, szerettem a sulit, mert baromi modern volt és harmadiktól angolt tanultunk, szerettem a…..
csongorbela 2015.06.25 10:14:19
@Nicktolvaj: Hogy el sem olvastad - legalábbis nem értő módon - azt onnan veszi, hogy butaságokat írsz.
A posztoló nem a magyarokat rugdosta, hanem a magyar közélet alakulását. Azt pedig joggal.

Te viszont a legelső kommentedben azonnal zsidóztál, és utána sem találtam egyetlenegyet sem, ahol nem ezt tetted volna.

Nem sokkal később már buziztál is. Várj öreg! Azt hiszem a cigányokat még kifelejtetted! (bár bevallom, nem böngésztem végig az összes kommentedet)

Igen barátom. Te náci vagy. Egybites. Szerintem a napsütésről is eszedbe tud jutni bármi a zsidó/buzi/cigány hármasról.

Tudom, mit fogsz válaszolni. Betettem egy borítékba. Fogadást fogok nyerni, úgyhogy alig várom.
A Rágalmazásellenes Liga felmérése szerint a magyarok 63 százaléka antiszemita - olvasom a napokban, majd rögtön el is kezdődik a vita a vizsgálat helyességéről, meg a módszertanáról. Schiffer rögtön pozicionálja is magát, hogy Magyarországon nem erősebb az…..
Közéleti személyiség mostanság nem kapott akkora ledorongolást, mint Kuncze Gábor. Újságírók és bloggerek pécézték ki, mert egy tévéműsorban kikérte magának, hogy a budapesti tüntetők a második Orbán-kormány négy évével együtt a korábbi két évtizedet is…..
csongorbela 2014.11.23 09:27:05
Kár volt a "nagybandózásért". Több okból is.
Bandó felszólalása nem volt rossz, de nagyon jó sem. Utolsóként nem felvillanyozta, hanem leültette a tüntetést, ami ennek ellenére nem volt azért sikertelen. Az ismert nevébe belekapaszkodni kár. Ő csak egy ismert nevű meghívott volt a felszólalók között, nem ő az új erő. Két okból sem:
1. Biztosan nem ő a potenciál, egy ilyen casting tárgyában. A szerző nem szakadt el még a régi országos berögződéstől és a mai közélet körében keresi a megoldást, miközben a tüntetők az új paradigmát keresik, elegük van a régi arcokból. A hagyományos pártpolitikai gondolkodásnak a szemükben vége.
2. vannak sokkal erősebb felszólalók, és vannak a tömegben is meghatározó arcok. Viszont maga a casting is egy téves ötlet, mert a felszólalóknak és a tüntető tömegnek esze ágában sincs a hatalomért indulni. Azt követelik, hogy kéretik nem visszaélni vele.
Az első alkalommal valóban 2/3-dal, de legalábbis több, mint 1/2-del ruházta fel a nép ezt a kormány. Éppen azért, mert elege volt abból, hogy az előző kormány(ok) arrogánsan visszaéltek a lehetőségeikkel. Naivan azt gondolták, ez majd nem fog. Hát még ordasabbul teszi. Erre született az új jelszó: NEM HAGYJUK!
Bandó úgyanúgy a régi "elit" embere, még polgármester is volt, politikusként nem kell az embereknek. De amúgy érti is ezt, nem beszélt rosszul (pl épp arról beszélt, hogy az társadalom nagy része - az igazi kétharmad - nem prátokban gondolkodik, de az ország amúgy is 3/3), és valószínűleg esze ágában sincs ilyen szerepet vállalni.

Kuncze szegény sosem fogja érteni, hogy annak a világnak, amit ők építettek - együtt a jelenlegi majmokkal - annak bizony vége van. Kálmán Olga meg van annyira okos, hogy elég hamar fel fogja ezt ismerni.
Egy világ választott el tőle. Nem értettünk mi egyet szinte semmiben. Máshonnan jöttünk, máshova mentünk. Mégis nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment. Az utunk csak egyszer keresztezte egymást. Márciusban a Blogalization bloggervita után odajött hozzám, és kicsit feszengve…..
Ha blogot ír az ember, alkalma nyílik bepillantani egy olyan világba, amelyet máshogyan talán meg sem látna. Az utcán járva, munkahelyen, a boltban vásárolva, hivatalos ügyeket intézve nem annyira szembetűnő az, ami a blog kommentjeit olvasva sötét, bár (remélhetőleg) kis szelete…..
csongorbela 2014.08.24 23:29:30
@Éhes_ló: Ja, édes Istenem! Megértetted. ÖÖÖ... vagy nem?
Vannak, akik John Lennonnak tulajdonítják, vannak, akik Gandhinak, de sorolhatnám még az "eredetelméleteket". Én Waldorf körökből hallottam először, kövezzetek meg érte, de ezt tartom authentikusnak. Annál is inkább, mert bárhonnan is ered, itt akár érvényes is lehet: - Mi…..
Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma politikai államtitkára a Music Hungary nevezetű konferencián mondta a következőket: "Esély mutatkozik a mindennapos zenetanulás bevezetésére az alapfokú oktatásban, a kezdeményezés mögött komoly akadémikusok állnak." Az…..
csongorbela 2014.05.31 17:32:17
@midnight coder: Számomra ebből nem az elutasítás, hanem a másképpen csinálás következik: belaba.blog.hu/2010/10/28/a_mester_orszaga
csongorbela 2014.05.31 17:34:51
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: El is kezdtem szégyelleni magamat amiért pl Teslát művésznek gondolom.
Liberatórium Miért a fidesz? 2014.04.27 10:55:23
2014. április 6-án lezajlottak a választások, aminek eredményeképpen a Fidesz a mandátumok majdnem kétharmadát elérte. Azóta több helyen próbálták elemezni a miérteket, véleményem szerint azonban az értékelés mind a győztesek, mind a vesztesek szempontjából hibás. Ennek…..
csongorbela 2014.04.27 22:22:49
@sutyerák: De nagyon is sok közük van. Gyakorlatilag restaurálták a kádári rendszert, elég ha csak az oktatást nézzük. Szerintem a cikk nagyon betalál a diagnózissal.
Végre eltelt ez a nyomasztó négy év, vesztettünk sok illúziót és csalódtunk nagyokat. A cikluszárás apropóján összegyűjtöttük azokat a figurákat, akiknek zsírosbödön körüli sündörgése kitűnően jellemzi a rezsim működését. Hihetetlen, hogy holnap az fog kiderülni:…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Mégis mi a különbség egy elsős és egy hetedikes közt? Gondolom erre a kérdésre számos válasz adható, de én az egyik legalapvetőbbel találkoztam nemrég. Egy hetedikes nagytesó jött el ugyanis erdőt járni az elsős süvölvényekkel. Az egyik törzshelyünket látogattuk meg, ahol…..
Bélabá mondja a magáét Utazás 2014.02.02 08:23:23
Gyere már! - kiáltja a nő. Mellette rohan kézen fogva gyereke. Négyéves forma. Vékonyka, szőke. Nézi a kutyát. Meg azt a bokrot, amit a kutya - hogy irigyli azt az állatot! - önfeledten vesz birtokba ágaival, szagaival, azzal a vonzó, árnyas üreggel ott a közepén.De ő szalad…..
Bélabá mondja a magáét Tigris 2013.10.27 10:31:09
Sokan láthattunk már tigrist. Állatkertben, cirkuszban. Mindenesetre élőben. Fenséges állat. Amikor elindul sétálni, átélhetjük a ragadozó pillantását. Nagy pillanat, amikor az ember megtapasztalhat valamit a természet spirituális erejéből. Persze csak akkor, ha nem kapja elő…..
Bélabá mondja a magáét István 2013.10.12 23:40:09
Megnéztem. Nagy kritikus vagyok, nem tudom mégsem rossznak nevezni. Igen. Alföldi Istvánjáról beszélek. Kíváncsi voltam nagyon, hogy valóban ennyire rossz, valóban ennyire felháborító-e, ahogy ellenzői állítják, vagy ez megint egy ilyen zsigerből elutasító, ellentüntető…..
Mire jó a hatóságoknak, hogy van ez a regisztrációs matrica nevű dolog? Hát jó sok pénzt lehet vele beszedni. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat…..
csongorbela 2013.10.06 19:07:51