Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmflash

30 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy várakozással kezdtem a Tőrbe ejtve - Az Üveghagyma (Glass Onion: A Knives Out Mistery)  megtekintéséhez, már csak a parádés szereposztás miatt is, Daniel Craig, Dave Bautista, Edward Norton és Kate Hudson játékára kíváncsian. Érdekesnek tartottam az Agatha Christie regényekre emlékeztető…..
Én még az a korosztály vagyok, akit megviselt a hír azon a bizonyos szeles februári napon 2012-ben, hogy meghalt a világ egyik legjobb énekesnője, akit sokan csak úgy emlegettek: The Voice (a hang). Whitney Houston halálhíre mindenkit letaglózott akkoriban annak dacára, hogy tudtuk a 48 éves…..
Filmflash 2023.01.01 20:31:03
@Androsz: Szerintem meg "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt".
Filmflash 2023.01.02 20:34:46
@Androsz: Én bevallom hülyeségnek tartom, hogy csak azért mutatná egy film leszbikusnak Whitney Houstont, mert az "menő" manapság. Ez ökörség szerintem. Üldözési mániás, aki ilyesmit feltételez és túlságosan rápörgött erre a leszbi témára. És az se százas, aki EZ alapján ítéli meg az énekesnőt nem a dalai alapján. Túl van ez tolva. Ki francot érdekel, hogy a zárt ajtók mögött milyen szexuális szokási vannak a másik embernek? Whitney Houston zseniális, istenadta tehetség volt és őszintén lesz@rom, hogy kikkel mit csinált és hogyan a magánéletében. ... Az viszont, hogy a mocsodék férje rászoktatta a drogokra és csalta fűvel-fával, a lejtőre taszítva, ... na az már érdekel, mert egy sz@r alak törte kerékbe egy kivételes ember életútját.
Filmflash 2023.01.02 23:10:17
@Androsz: :) Jó film, tele Whitney Houston legjobb számaival. Nem bánod meg ha bevállalod! Jó mozizást kívánok! Tényleg!
Mivel a háborús filmek "műfaját" már évtizedek óta az amerikai látvány-produkciók uralják - legalábbis a legnézettebb alkotások tekintetében - valódi különlegességnek, mondhatni "filmes csemegének" számít egy modern, orosz háborús mű megjelenése a kínálatban. Másfél éve, 2018 végén, Alekszej…..
Filmflash 2022.12.31 20:49:15
@Solo_: Egyetértek!
Kenneth Branagh második Agatha Christie filmfeldolgozása, a Halál a Níluson ugyanúgy vegyes fogadtatásban részesült, mint 2017-ben a Gyilkosság az Orient expresszen. A negatív visszhangok elsősorban azt a rendezői koncepciót bírálják, mely Hercule Poirot legendás és ikonikus magánnyomozót újszerű…..
A 2017-es esztendő egyik legnagyobb filmes dobása, legalábbis sorozat műfajban, kétségtelenül a La Casa De Papel (Money Heist) azaz "A nagy pénzrablás" című spanyol bankrablós (pénzverde-kirablós) sztori, mely óriási népszerűséget és nézettséget ért el az elmúlt egy esztendőben. A Netflixen…..
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Filmflash 2021.04.14 20:25:56
@Bunkóné Barom Ildikó: Ha egyszer is elolvastad volna a posztot és nem csak a reflexből leadott szokásos fikázós mondatra mentél volna rá, kiderült volna számodra, hogy 9 szempont alapján készült a lista, a globalfirepower nevű biztonságpolitikai-hadászati oldal elemzése alapján.
Filmflash 2021.04.14 21:24:31
@Bunkóné Barom Ildikó: Ha nem, minek van itt???
A márciusi, áprilisi és május első két hetére eső bezártság alatt én is azok közé tartoztam, akik a megszokottnál többet filmeztek és így vészelték át a legrázósabb hetek folytonos bezártságát. Bár még javában tart a járvány, sőt állítólag hamarosan jön a második hullám is (nyár végén), jelenleg…..
Tökéletesen szubjektív, hogy ki milyen filmeket tart "sokszor újra nézhetőnek" (olyan is van, akinek NINCS ilyen kategória), de a legtöbbünk számára a legjobb, legszórakoztatóbb (nem feltétlenül a legmélyebb) filmek tartoznak ide. Azért tudjuk sokszor megnézni ezeket, mert mindig élményt nyújtanak,…..
Filmflash 2020.05.21 21:10:25
David Leitch a Deadpool 2 után nem sokáig ült a babérjain, rögtön újabb nagy vállalkozásba kezdett és idén nyárra elkészítette a 8 részesre bővült Halálos iramban sorozat új, spin-off fejezetét, a Hobbs & Shawt. A kétségtelenül látványos és akciódús rész két karaktert emel ki a franchise alakjai…..
Besorolása szerint az Alita -- az egész estés nagyfilmek világában is megjelenő manga amerikanizált változataként -- egyszerre sci-fi, akciófilm, kaland-, és romantikus film, illetve mese, amiből a mese plusz akció áll legközelebb a valósághoz. (A sci-fitől olyan messze van, mint Dosztojevszkij a…..
A 2000 előtti évtizedekből már több sikeres akciófilmet is újra-dolgoztak és ezek közt számtalan tudott tarolni napjainkban is a népszerűségi listákon. Itt a Filmflash-en legutóbb az 1974-es Bronson-siker, a Bosszúvágy új változatát elemeztük, melyet 2017-ben Bruce Willis igyekezett újra izgalmassá…..
A young adult regények filmes adaptációinak legfrissebbje egyelőre nem teljesít túl jól a jegypénztáraknál, noha én például a moziból kilépve elismerő és jóleső sóhajjal indultam kocsimhoz, arra gondolva: "na, ez elég király volt". Igen, vessetek meg, de én nagyon jól szórakoztam rajta és nekem…..
Filmflash 2018.12.31 11:11:06
@El periodista: Minden disztópikus film kicsit Mad Max analógia is egyben, a gyilkos robot alakja pedig 84 óta minden filmben Terminátor counterpart.
Filmflash 2018.12.31 12:55:44
@El periodista: Én meg azzal nem értek egyet, amit írsz. 1. A Gattaca nem disztópikus film. A kifejezés eredete, egy görög szó. A görög δυσ- (disz) prefixum (jelentése ’beteg’, ’rossz’ vagy ’abnormális’) és a ’hely’ jelentésű τόπος (toposz) szó összetételéből. H egy filmtörténet a távoli jövőben játszódik, egy elpusztulást követő világban, még nem lesz disztópikus. Csak akkor tekinthető annak, ha ez a bizonyos megjelenített jövő olyan "rossz" és lepusztult világot takar, mint ami a Mad Max -ben látható.
2. A terminátor analógiát nem vitatom, csak megjegyeztem, hogy 84 óta MINDEN gyilkos robotos sztorira ráhúzható
3. A Ragadozó városok típusú demens világképet megjelenítő sci-fi-fantasyk valahol mindig analogizálnak más filmekre, egyszerűen azért, mert a jövőben játszódó látvány-filmek képi elemei rokoníthatóak.
Filmflash 2018.12.31 13:17:14
@El periodista: Köszi! A véleményszabadság fontos számomra is. Szemantikai kérdés, de nálam ha valami nem utópia, még nem lesz disztópia sem. Van egy "tartomány" a kettő közt. De ez tényleg már csak értelmezési kérdés.) Boldog Új Évet kedves újságíró! Várlak máskor is! BÚÉK! :-)
A hamarosan mozikba kerülő és rendkívül látványosnak illetve izgalmasnak ígérkező második rész előtt (The Equalizer 2.) érdemes visszatekintenünk a legelső epizódra, vagyis a kezdetekre. Az akciófilmekre "szakosodott" Antoine Fuqua (Mélyütés, Kiképzés, Csali) négy éve készítette el 2014 egyik…..
A Bosszúvágy (Death Wish) a tavalyi esztendő sokat várt akcióthrillere, a 62 éves Bruce Willis és az 54 évesen is gyönyörű Elisabeth Shue játékával. A rendező Eli Roth, aki azóta nagy kedvencem, hogy 2009 -ben a Becstelen Brigantykban eljátszotta Donnie Donowitz őrmester, alias "Medve zsidó"…..
Idén márciusban került a magyar mozikba a Roar Uthaug rendezte és Alicia Vikander nevével "fémjelzett" legújabb Tomb Raider film, mely kőkemény bírálatok és kritikák kereszttüzében kapott hideget-meleget egyaránt. Tény, hogy a 2001 -es Angelina Jolie sikertől (Lara Croft: Tomb Raider) és annak 2003…..
A magyarul "Bilincsben" címmel mozikba került amerikai dráma (szerintünk thriller), Stephen King 1992 -ben megjelent nagy sikerű regényének filmes megvalósítása, mégpedig Mike Flanagan rendező "tolmácsolásában". Megtekintve először meglepődünk a film első részén, mely odáig tart, hogy egy középkorú…..
A tavalyi év egyik legjobb filmjét a korábban inkább forgatókönyv-íróként alkotó Taylor Sheridan készítette el, Wind River címen. A különleges hangulatú thrillert, mind a kritikusok, mind a mozirajongó nagyközönség pozitívan, sőt elismerően fogadta. (Az IMDb -n 7,8 pontot, a Rotten Tomatoes oldalon…..
Néhány napja (június 30 -án) véget ért a 2018 -as esztendő első fele és ha filmes szempontból vonunk mérleget, akkor ennek a bizonyos hat hónapnak az egyik legjobb vígjátéka egyértelműen az Éjszakai játék (Game Night). A Jonathan Goldstein - John Francis Daley rendezőpáros által készített filmet…..
1966 nyarán, vagyis épp 52 éve tűzte műsorára a Magyar Televízió az 1942 -ben forgatott, világhírű, három Oscar díjat is bezsebelt, fekete-fehér Casablanca című romantikus drámát. A jeles eseményre emlékezve talán érdemes kicsit elgondolkodnunk a Casablanca sikerén. Mert kétségtelenül óriási sikert…..
Filmflash 2018.06.20 17:45:44
@Scriptor.: Teljesen egyetértünk! Mondjuk mi a háromból a színészek által képviselt értéket becsüljük leginkább. Mondjuk azt, ahogyan Agárdy Gábor szólaltatta meg Claude Rains -t (Renault kapitányt). Jobb mint az eredeti. :-)))
Filmflash 2018.06.21 00:56:04
@Frank Leone 510: ... hát ja. Csak ne itt akarja már meggyőzni a Flash olvasóit arról, hogy a magyar szinkrontörténet egyik legjobbja szar!
A nagy klasszikusnak tekinthető "Utolsó mohikán" (The Last of the Mohicans) Michael Mann 1992 -es rendezése az egyik legjobb történelmi kalandfilm az elmúlt 25 évből. Az alkotás James F. Cooper 1826 -ban megírt kitűnő regényéből lett megfilmesítve, mégpedig különösen élvezetes, izgalmas és látványos…..
Filmflash 2018.06.18 06:32:30
@CriticalMaster: ... igen, a Rottenen magasra értékelik. A 95% figyelemreméltó, de meg is érdemli ez a film.
Összesen 12 olyan film kerül szerintünk idény nyáron a magyar mozikba, melyekre érdemes lesz megfontolnunk a moziba látogatást, legalábbis ha izgalmakra, érdekességekre, esetleg lenyűgöző látványra, filmélményekre vagy egyszerűen akciókra vágyunk. A felsoroltak esetében az előzetesek és az előjelek…..
Filmflash 2018.06.15 21:47:23
@Recensens: ... azért sem tettük a listába, mert a legtöbb helyen szeptemberre teszik a magyarországi bemutatóját. A lista pedig a nyári filmekről szól.
Egy film sikerességét a pénzügyi szakemberek rendszerint a nézőszámon és a bevételeken szokták lemérni. Ha ezek alapján vizsgáljuk az elmúlt 50 nap mozis "termését", akkor 8 alkotás mindenképpen kiemelkedik: legelső helyen az új Bosszúállók, mely 558 ezer nézőt vonzott eddig a mozikba (kis…..
Filmflash 2018.06.13 21:56:39
@HARP3R: ... az első négy mindenesetre látványfilm, az biztos. Ugyanakkor valóban jól megcsinált alkotások.
Frances Lawrence különleges kém-thrillere, a Vörös veréb (Red Sparrow) idén márciusban került a hazai mozikba és kicsit méltatlanul alábecsülve közepesnél csak alig valamivel jobb nézettséget illetve népszerűséget tudott elérni (IMDb: 6,6, Rotten: 48%, Metacritic: 53%). Ugyanakkor kiemelkedik a…..
Lone Wolf kritika A rendezői székbe ezúttal nem Colin Trevorrow, hanem Juan Antonio Bayona ült és elkészítette nekünk a Jurassic World második epizódját, extra adag izgalommal felturbózva. Ha zanzásítva kellene a különbséget megragadni, azt mondanám, míg a JW első epizódját a látvány uralta, addig…..
Adolf Hitler az egyetemes történelem egyik legismertebb alakja, így nem véletlen, hogy személye a filmvilágot is megihlette. Számtalan film készült már a német diktátorról, akit szinte mindenki a nácizmussal, a fajgyűlölettel, az antiszemitizmussal, a holokauszttal és a második világháborúval…..
Filmflash 2018.06.13 08:44:22
@Jericho 1: igen, a Bukás a másik hiteles film Hitlerről. Számtalan tanút meghallgattak a készítők, hogy pontosan tudják rekonstruálni a Führer-bunkerben történteket. Mindkét filmet ajánlani lehet.
Filmflash 2018.06.13 16:20:43
@jacksy: Én azért tartom hitelesnek a filmet, mert történelemtanárként ismerem a korszakot és a főbb szereplők valós megfelelőinek életútjait. Stimmelnek a dolgok, vagyis például Hitler, Hanfstaengl, Göring, Göbbels és a többiek életrajzai "összevágnak" egymással. A film követi a történelmileg ma ismert tényeket, nem költ azokhoz semmit és nem is hamisítja meg a valóságot. Persze kisebb, apróbb hangsúly eltolódások akadnak benne.

Amit én észrevettem, az például a szervezetépítés és a híres Barna Ház alig-alig említése. Münchenben kezdetben a Schellingstraße 50 volt a nácik pártépülete, innen költöztek 1925-ben a legendás Barna Házba (korábban: Palais Barlow). Innen szervezte pártját a Führer. A filmben ugyan felbukkan az épület, de alig tulajdonítanak neki jelentőséget. Ám valójában minden itt zajlott azokban az években. Az épületet amúgy a nácik egy bőkezű támogató, Fritz Thyssen adományából vették meg.

Összességében én hitelesnek találom a filmet és ahogyan írtam: történelmi utánajárásra alapozva.