Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kataj

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A mára már közismertté vált márka, a Xiaomi immáron a negyedik legnagyobb telefongyártó, ha az almárkáit is beleszámítjuk(Redmi,Poco), de szinte borítékolható, hogy belátható időn belül az Apple és a Huawei fölé fog emelkedni eladások terén. Egy ilyen dinamikusan fejlődő cég esetén pedig nem…..
Az 1956-os forradalom egyik legszomorúbb hozadéka a mindkét fél részéről tetten érhető embertelen brutalitás honfitársai felé. A most következő cikkben az 1956. október 31-én történt szörnyű eseményt próbáljuk meg bemutatni a közönség számára. Fontosnak véljük elöljáróban megjegyezni, hogy elítéljük…..
Kataj 2020.10.31 23:40:22
"Mindkét oldal" - milyen is volt ez? A nép volt az oldalára állt rendőrséggel, honvédséggel, a magyar történelmben egyedülálló egységben. Sokan még a szovjet hadseregből is a magyar nép oldalára álltak, fegyvereikkel, tankjaikkal együtt. Velük szemben állt néhány népellenes bűnöző, hazaáruló, egy idegen megszálló hatalom szolgálatában. Akik ártatlanokra lövöldöznek, azok mindig számoljanak a tömeg jogos indulatával!
1956-ban a forradalom pár nap alatt győzött, új kormány alakult a nép akaratából. Nagy Imre miniszterelnök lett, aki honvédelmi miniszternek Maléter Pált nevezte ki. Mindkettőjüket a hazánkat megtámadó szovjet birodalom gyilkolta meg.

A forradalom győzelme után Nagy Imre bejelentette a szovjet katonai "szövetségből" való kilépésünket, az ENSZ határozatot hozott, hogy a szovjet csapatok vonuljanak ki Magyarországról. Erre a szovjet kormány "ünnepélyes" ígéretet tett, és a kivonulást is megkezdte. Szabad lett a magyar média, megkezdődött az ujjáépítés, alakultak a demokratikus, történelmi pártok. Ezt a szabad, független országot támadta meg a szovjet birodalom november 4-én - az USA elnökválasztás napjára időzítve, annak árnyékában -, és bombázta-lőtte rommá, főleg Budapestet. Ez már nem a győztes forradalom volt, hanem a szovjet támadással háború kezdődött a világ második legpusztítóbb hadereje és hazánk között. Katonailag nem volt esélyünk, de a korábbi, szovjet típusú diktatúra már nem tért vissza, és a szemétdombra került a diktátorával.
Amit Nagy Imre a saját élete árán sem vállalt, azt kormányának egyik minisztere, Kádár János vállalta: a szovjet kormány ajánlatára - zsarolására - elárulta a magyar népet, és megtagadta a forradalmat, az új diktatúra vezetője lett. Azonban az ő tette a 300 ezer szovjet fegyveres fenyegetése alatt mentegethető. Ellentétben azzal, aki ugyanezt a moszkvai szolga szerepet személyes hasznáért vállalja fel, már egy szabad-, idegen megszállástól mentes hazában.
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
Kataj 2020.09.23 12:32:03
@rockjano: "Itt csak nácik kommentelhetnek???" Még nem, egyelőre. Csak arról van szó, hogy mivel az Indexet benyelte a diktátor elvtárs, ezért a normálisak már csak hébe-hóba néznek be a címlapra, ahol most éppen fent van ez a blog.

@mахvаl bircaman (cenzúrázott): "Hiányos az amerikai alkotmányos rend." - írja ezt a bolsevik Putyin gazda bolsevik ügynöke. Elképesztő, hogy milyen vastag bőr van egyesek pofáján. Tudod, kedves "táváris", ha nem a KGB taníttatott volna téged, akkor értenéd azt a magyar közmondást, hogy "mindenki a saját portáján seperjen!" Amikor a gazdád országában a diktátor, büntetlenül mérgezheti, ölheti meg a neki nem tetszőket, amikor számolatlanul költheti magára és saját, személyes céljaira a nép vagyonát, akkor hogy van pofád a legnagyobb riválisaitokról ilyen mondatokat leírni?! Tudjuk a választ: határtalan bolsevik cinizmussal, aminek jegyében Putyinod azt képes mondani, hogy Navalnij önmagát mérgezte meg. Ezek vagytok ti.
Valamit nagyon komolyan kéne vennie a miniszterelnöknek: A koronavírus elleni védekezést nem lehet az emberek vágyaihoz igazítani. Magyarán, a járvány elleni harc nem kívánságműsor. Orbán Viktor olyan területen kívánja felmutatni a demokratikus értékeket, ahol az a határozott központi akarat lehet…..
Kataj 2020.09.14 19:59:30
@Hasdrubal:
Így igaz! Továbbá Orbán (Orsós) SEMMIT sem tett a gazdasági szereplők, munkavállalók megmentéséért. Egész Nyugat-Európában általános volt, de sok helyen a mai napig is - március óta! - fizetik a kormányok a korábbi bérek 80 (nyolcvan!) %-át! A semmiért, vagy maximum napi 1 órás munkáért. EHELYETT Kedves Vezérünk elköltött ezen idő alatt 1000 milliárdot (1000 X EZERMILLIÓT) fegyverekre, ugyanennyit további hülyeségekre, hobbijára, strómanjai gazdagítására, persze a nép pénzéből. Miközben ehhez képest aprópénzt, 90 milliót elvett a hátrányos helyzetű gyerekek iskoláitól, hogy bosszúból megsemmisítse őket. Most nem akar "izmokat mutogatni" (micsoda idióta kifejezés egy miniszterelnöktől), de büntet a maszkviselés elmaradásáért. Ami most rendben van, de bocsánatot kért amiért tavasszal azt szajkózták, hogy "csak az vegyen fel maszkot, aki beteg, akinek tünetei vannak"?! Persze, mert egyszerűbb volt ezt a veszélyeset hazudni, mint maszkokat biztosítani. Nem elég, hogy szétrombolja a gazdaságot, ellopja a néptől az EU nekünk küldött ezermilliárdjait, de még a bajt is a végletekig fokozza a maffiájával. Állítólag "megbűnhődtük már a jövendőt" is, akkor mit keres még ez az alak a nyakunkon?
Legalább magunknak ne hazudjunk...
Kataj 2020.09.01 09:01:44
@MAXVAL bircaman közíró: Csak azt magyarázd meg, kiket illet "ballib" jelzővel egy ilyen KGB/FSZB ügynök, Bulgária székhellyel, magyarországi bomlasztási paranccsal Moszkvából! Persze az ilyen idióta kifejezésed nélkül is mindenki látná, ki vagy és mi a fizetett megbizatásod, de legalább tisztelnél minket annyira, hogy nem ilyen agyhalott szövegekkel próbálsz minket "meggyőzni". Miről is? A szovjet életforma "csodálatos jólétet, nemzeti függetlenséget" biztosító "ideológiájáról", azaz hazugságáról. Mindezt a szabad, azaz liberális nyugati demokráciák - a ti diktatúrátokhoz képest - elsöprő fejlődésének, jólétének folyamatos mocskolásával próbálod elérni. A valódi szociáldemokráciák - tehát valódi baloldal -, és a valódi szabadság, tehát liberális demokráciák kíméletlen, sztálinista stílusú támadásával. Ha nem élte volna meg hazánk 40 éven át a mocskos diktatúrátokat, ha nem jöttetek volna most vissza "nemzeti-keresztény" jelmezben, akkor is messziről látszana rajtatok, kik vagytok. Most éppen mázlik sorozata van mögöttetek, de nem fog mindig összejönni a választási csalás, a migráncsozás, sorosozás. Itt már nem fogtok olyan könnyen "rendet csinálni", mint Minszkben, meg a "csodálatos" eszmei hazádban, Ororszországban.
       A válasz egyszerű.... azért mert Orbán daddy szereti Lukasenka daddy-t (backa-nak mondják belorusz nyelven, őt tényleg így hívják a minszki nerben). Mert  Orbán daddy mindig olyan akart lenni, mint Lukasenka daddy, kolhozelnök, aki erős, mint egy bivaly, vodkával és traktorral gyógyítja a…..
Kataj 2020.08.14 11:18:15
@Maresi: Lukasenko lesz az, és az is volt mindig, ameddig egy "magyar" illiberális putyinügynök ki nem találta, hogy legyen inkább az ottani putyincsicska neve Lukasenka. Így olyan, mintha becéznénk ezt a kedves tömeggyilkos diktátort. Kedves Vezérünk hasonló hátterű és státuszú elvtársát.
A fehérorosz helyzet nem csupán arra alkalmas, hogy saját illiberális vezérünk belsejét méginkább megismerjük - ugye madarát tolláról, embert barátjáról lehet megismerni. Azt is tisztábban látjuk, hogy az ottani nép mennyire európai és szabadságszerető. Hogy képes azt mondani a mocskos rabló diktátornak: elég volt, ne tovább! Szinte már amiatt is kezdhetünk szégyenkezni, ha a magyar nép jelenlegi mentalitásával hasonlítjuk össze őket.
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Kataj 2020.08.01 10:39:18
@nincs1agy:
Putyinügynök vezéred, O1G (kommunista korszaka után) is "libsi", a Liberális Internacionálé vezéralakja volt - míg rá nem jött, hogy a "nemzeti-keresztény" jelmez alatt többet lehet lopni. Azóta "meggyógyult"? Putyin KGB-FSZB tiszt elvtárs bezsarolta egy videóval - azóta már több is van neki a pénzátvételekről - továbbá lefizette milliárdokkal, euróban. Így már csak egy báb, aki moszkvai parancsokat teljesít, és közben szétlopja magyar "hazáját". Az összes kriptobolsevik, "nemzeti-keresztény " jelmezes sztálinista, valamint nyugatgyűlölő fizetett putyinügynök, mint Birca, őt támogatja a folyamatos, hazug propagandájával. Ennyit a "libsizésről"!
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
Kataj 2020.06.12 16:53:13
@JTom: Köszönöm a közismert tény megerősítését.
Egy poszt valóban arról szól, amiről szó van benne. A fiatalemberen és a fotók színezésén túl itt is számos érdekes, fontos kapcsolódó tény szerepel. Az általam említettet, a százezrek halálát okozó tényt kivéve -, ezért írtam meg.
Érdekes próba lenne, ha hozzászólásban jeleznék azok, akiknek ez a tény közismert volt eddig is, meg azok is, akinek nem. Lehet tippelni az arányokat!
Amúgy nagyon érdekes a poszt, mert valóban különleges élményt nyútanak ezek a művészien színezett, a borzalmas és egyben hősies légkört visszahozó képek.
Egy megrázó repülés története A helikopterháború kapcsán szerettem volna beszámolókból is válogatni, és rájöttem, hogy ehhez nemcsak a hosszabb-rövidebb visszaemlékezések járulhatnak hozzá, hanem végre bemutathatok egy legendás képsorozatot is, amely a vietnami háború legemlékezetesebb és…..
Kataj 2020.05.27 09:49:23
@nincs1agy: "Rohadt imperialisták.. "
Gondolom, a szovjet birodalomra célzol, amelyik hazánkat is leigázta 1956-ban. Előtte megpróbálta Dél-Koreát is elfoglalni az északi bábjaival, de az szerencsére még nem sikerült neki. Vietnam esetében már ki tudta terjeszteni délre is a kommunista diktatúrát. (Ami persze csak egy nemzetközi maffia, és valójában kommunista se volt, meg szocialista se, ahogyan Hitler se volt nemzeti-szocialista és Orbán se lett keresztény.)
Érdekes - és fájdalmas - belegondolni, hogy ha a szovjet propaganda nem tudta volna leállítani Dél-Vietnam megvédését, akkor ma ott egy második Dél-Koreát látnánk, hasonló jóléttel és XXI. századi iparral.
Kétség kívül sikeresen védekezett az ország, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúltunk – mondta a miniszterelnök szokásos péntek reggeli monológjában, amit a közszolgálati rádió rendszerint interjúnak álcáz. A melldöngetés egyáltalán nem idegen Orbán Viktortól, ám ezúttal ez a…..
Kataj 2020.05.25 12:21:52
@apro_marosan_petergabor:
A szokásos "keresztény" jelmezes, putyincsicska bolsevik fröcsögést láttuk.
A bolsi-anarchista csapat a Budai Várban és oszágszerte lopott palotáiban, rabolt százmilliárdokban fetrengeve láthatta, ahogy a karaván elhalad mellette. Hagymázas rosszindulátával, irigysége okán próbál sarat verni a demokratikus, nyugati szövetséges oldalra, de a bokájáig sem ér fel.
Ez a gyenge kis próbálkozás unalomig ismert lenini módszerekkel dolgozik - képtelenek újat kitalálni, kivéve, hogy most "kereszténynek" hazudott jelmezben művelik ugyanazt, ugyanazok. Hazudozások, csúsztatások, mellébeszélések, a tények elhallgatása.
Kórházak, oktatás működtetése nem, fröcskölödés, országos rablás igen, az megy csak ennek a semmirekellő maffia-bolsi csapatnak.
Amihez hozzányúlnak, az lerohad, lepusztul. Már euróban számolva is a tucatnyi milliárd, Brüsszelből a magyar népnek küldött, de általuk pénztáros lőrincek zsebeibe lopott vagyonnál tartanak. Hazánk presztizsét porig rombolják a demokratikus, szabad Nyugaton, olyan szintre süllyesztve, hogy már csak szemlesütve vallhatjuk be a normális világban, hogy magyarok vagyunk. Ennek a maffiának a hazaárulása, nemzetrombolása a XXI. század Trianonja, amelyről a 100 évvel ezelőtti tragédia sulykolásával akarják elterelni a figyelmet.
Kataj 2020.05.25 12:39:28
@bati67:
Viszkis rabló: "Két bajuk van. Ha bemegyek a bankba fegyverrel, és ha kijövök a pénzzel teli hátizsákommal."
Tehát a kérdés az, hogy a mi "sosem volt kommunista, de keresztény, sosem hazudós", putyincsicska Bölcs Vezérünk vajon visszaadja-e, visszavonja-e mindazt, amit a diktátori jogrend leple alatt elvett, Pénztáros Lőrinc zsebébe tett, elrendelt? Most, hogy kiderült, tarthatatlanul kilóg a lóláb!
A címben föltett kérdés nem mond semmit egy digitális bennszülöttnek. Az életkora miatt aligha emlékszik a hatvan éve történtekre. A korosabbak talán hallottak valamit harangozni arról, hogy a Szovjetunió első embere elutazott New York-ba, hogy móresre tanítsa az imperialistákat. Aki többre…..
Kataj 2020.05.19 08:52:11
@Kabai Domokos Lajos: Azért ahhoz vastag bőrű pofa kell, hogy aki a saját - oroszbérenc - blogján tiltja a hozzászólásokat, az másutt bezzeg használja ezt a lehetőséget. Sőt ugyanott, még a sajátját reklámozza. Miért nem csodálkozom?
@Rodney_2: Nem csodálkozom, hogy a hazugságokra épített, tömeggyilkos szovjet diktatúra hazugságot terjesztő központi propagandalapjának, a hazug módon "Igazság = Pravda" néven nevezett lapnak a "magyar" rajongói most és itt tort ülnek és ünnepelnek putyincsicska diktatúránk hajnalán. Persze a The New York Times "hazudik" szerintük, mint ahogyan Hruscsov "se verte az asztalt" az ENSZ-ben a cipőjével, amikor a magyar nép elleni háborúról "kellett" elterelni a figyelmet. "Nem verte", és az se számít, hogy az egész világ a tanúja volt, hogy de igen! Az elvtársaknak nem létezik a pofátlan hazudozásnak az a foka, amire ne lennének képesek.
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
Kataj 2020.05.17 12:13:06
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: De jó, hogy behoztad a 3,60-as kenyér szlogent! És pont itt! Talán ha egyszerű számpárral megnéznéd a posztban szereplő adatokat, akkor látnád, hogy a "3,60-as" kenyér 609,- Ft-ba került valójában! Emellett pedig minden más felfoghatatlanul drágább volt a mai korral, a piacgazdasággal összehasonlítva. Ugyanebből a számpárból láthatod, hogy a ma 59.800,- forintos mosógép az "akkor jobb volt" korszakában 1.489.000,- egymilliónégyszáznyolcvankilencezer Forint volt mai pénzben! Sokkal később, még a nyolcvanas évekeben is megvolt ez az elképesztő arány, amikor egy VHS videókazetta Magyarországon egy havi fizetésbe került.
Aztán az ár mellett a minőségről is ejtsünk szót! A híres-neves hazai mosóporok mellett vajon miért hordtunk haza nyugati útjainkról valódi - Nyugaton legolcsóbb - mosóporokat is? Mert "kedvtelésből" cipekedtünk, ugye?
Minden számítást felülír - és alátámaszt - a nyugati határt szegélyező Vasfüggöny léte. Ami ugye nem a "kizsákmányolt" nyugati munkásokat akadályozta abban, hogy a "munkások Paradicsomába" szökjenek, hanem éppen fordítva. Miért is, amikor a "munkások Paradicsomában" 3,60 volt a kenyér ?
Mindezt nem azért írom, mintha a kádári diktatúra döglött oroszlánját akarnám rugdalni. Manapság éppen nem, amikor a kádárinál agresszívebb, nyugatellenes, "keresztény" jelmezes diktatúra kiépítésének vagyunk tanúi. Amelyik "jó" sztálini, piacellenes szemlélettel azért bünteti az árust, mert "túl drágán" adta a csirkehúst.
Azt hiszem, hogy az új korszak tényleg érkezik, bár annyira gyorsan nem, ahogy sokan tartanak az érkezésétől, de egyértelmű jelei vannak, hogy olyan változások vannak, amik tényleg azt erősítik, hogy ez egy hibrid rezsim...
Kataj 2020.05.15 08:25:23
@Indriq: "végtelenül kicsinyes és kapzsi banda" - Sokkal több annál. Sokak szerint Putyin posztszovjet KGB-maffiájának "magyar" fiókintézménye, központjuk Budapest, Karmelita kolostor, székházuk a Clark Ádám téri sokmilliárdos irodaház. Állítólag innen irányítják az Európai Unió felbomlasztását, amely a putyini cél, Nyugat-Európa elfoglalásának legfőbb akadálya. Emiatt állítólag milliárdokkal megvette, majd magzsarolta Kedves Vezérünket, akinek rablásait és választási csalásait is segít szervezni a jó öreg KGB/FSZB kapcsolati rendszer révén. Állítólag most lépett a nyílt, végső szakaszba a magyarországi,"keresztény" jelmezes bolsevik diktatúra kiépítése. Állítólag csúnyán elszámítják magukat, mert a nyílt sztálinista diktatúra létrehozásának legfőbb feltételét, az Andrássy út 60-akhoz és recski mintájú munkatáborok beindításához nincs meg sem a hazai, sem a nemzetközi szükséges környezet. Nagy balhé az lesz, de sikerülni nem fog, és ezt ők is érzik. Pénztáros Lőrinc dácsájánál már ezért állnak a harckocsik, gyémántokkal megrakva - állítólag. Persze lehet, hogy mindez csak aljas titoista-sorosista rágalom, és majd a moszkvai Pravda megírja az igazat, ahogyan szokta.
A törppicur álnevű kommentelő megköszönte, hogy külön bejegyzésben válaszoltam a kérdésére. Azt firtatta, miként vélekedem a ZDF nálunk nagy visszhangot kiváltó műsoráról. Okfejtésem után kifejtette, hogy nem győztem meg; kitart amellett, hogy a német közszolgálati tévé megsértett bennünket. Azt…..
Kataj 2020.05.05 09:37:23
"Sajtószabadság van idehaza ? Igen. Pont annyira, mint a németeknél. " - írja az egyik orbánbirka. Ez az a sötét butaság - őszinte, vagy anyagi érdekből előadott hülyeség -, ami minden mocskos diktatúra bázisa a nácizmustól az ÁVH-s diktatúrán át Orbánig. Az ilyen birkáknak nem gyanús még a vágóhíd kapuja sem, ahogyan nekik "egyforma" egy szabad ország médiája azzal, ahogyan hazánkban az összes vidéki újság címlapján ugyanaz a Kedves Vezért dicsőítő cikk virít, fenséges roma ábrázatával. Miközben persze "minden rendben" van azzal, hogy 3 nap alatt végeznek annyi vírustesztet a Kedves Vezér által "mintának" hazudott Ausztriában, mint hazánkban EDDIG ÖSSZESEN!
Mint ahogyan az is "rendben van", hogy a gázszerelő stróman zsebébe, a "vírushelyzetre tekintettel" titkosítva ugyanannyi, vagy még sokkal több EU-s közpénz megy most is. Miközben a Kedves Vezér megfojtja a rendszerváltás egyik legjelentősebb eredményét, az önkormányzatiságot - bosszúból, mert nem a bábjai nyerték a választásokat tavaly ősszel. Miközben Európa szégyenpadjára kerültünk MI MAGYAROK is, mert eltűrjük ezt a putyincsicska rablóvezért a nyakunkon. Mert "szerintünk" rendben van, hogy az állampárt vezére a "vírushelyzetre tekintettel", az országok versenyében így "segít honfitársain":

Bérköltségek állami átvállalása:
Csehország...............80%
Ausztria....................80%
Olaszország...............80%
Egysült Királyság........80%
Románia...................75%
Dánia........................75%
Svédország................75%
Izland........................75%
Norvégia...................75%
Spanyolorság.............70%
Franciaország.............70%
Portugália..................66%
Bulgária.....................60%
Németország.............60%
Lengyelország............40%
Magyarország..............0%

Meddig tűrjük? Amíg Európából kihajítva, új Vasfüggönnyel körbekerítve Putyin nyomorgó, legszomorúbb barakja, tagköztársasága leszünk?
El kell kezdeni a népi tiltakozások hatékonyabb módját! A dudálós tüntetést például ki kell szabadítani a Clark Ádám tér szűk környezetéből, ahol könnyen tudják terrorizálni a demonstrálókat a Kedves Vezér pribékjei. Egész Budapest összes utcáján, minden hétfőn 17 órakor dudálni kell, ahol nincs a közelben ÁVH-s autó! Aztán majd eljön a még hatékonyabb eszközök ideje is. Eddig egyetlen európai diktátor se húzta sokáig. Ez se fogja.
Előzmény: Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?  Még egy bőrt a medvéről: miután befejeztem három sláger rendőrnyelvre alkalmazását, eszembe jutott, milyen viccesen mutatnának mindezek egy számomra teljesen idegen nyelvezettel, a propagandamédia szemszögéből. Nem volt túl nehéz…..
Kataj 2020.04.25 19:53:48
@Weißkopf: Néhányan valóban szoktak reklamálni, hogy nem is annyi volt az annyi. Szerinted a moszkvai gazda magyarországi helytartói tudták valaha is a pontos számot? Még a szovjet atomrakéták Budapest tövében - meg a Bakonyban - történt állomásoztatását is szuper titkos adatnak szánták - a nyilvánosság számára. Azzal az aljas szándékkal, hogy válaszcsapás esetén a 2 millió budapesti élete is a mérleg serpenyőjébe kerüljön a nyugati döntéshozóknál. Annak az amerikai tudósításnak hiszek, amelyikben ezt az adatot láttam. Aztán volt az biztosan 70 ezer is néha, főleg amikor húztak kifelé.
Kataj 2020.04.25 20:36:52
@a nagy hohohorgász: Várj egy kicsit, mindjárt megyek WC-re, ott meg fogod találni a stílusodhoz "méltó" választ!
Kataj 2020.04.25 20:41:15
@Weißkopf: Rendben, a Szabad Európa Rádióval meggyőztél! Akkor legyen hogy "csak" 70 ezer szovjet fegyveres tartotta megszállva hazánkat. Az eredmény kb. ugyanaz volt, minden fontos kérdésünkben Moszkvában döntöttek. Ahogyan ma újra így van, de - szégyenünkre - ehhez most elég nekik egy darab megvett, megzsarolt hazaáruló orbáb.
Április 24-én immáron harminc éve teljesít szolgálatot a Hubble Space Telescope (HST), ennek apropóján pedig érdemes áttekinteni, mit is ért el általa tudomány. A cím (mint a listák esetében oly sokszor) némi kiegészítésre szorul. Egyfelől, a legtöbb nagy felfedezés nem köthető egyetlen felvételhez…..
Kataj 2020.04.24 21:58:39
@gigabursch: "a Plútó bolygótlanítása szerintem nettó marhaság" Nem csupán az. Az USA Plútó felderítő űrszondájának felbocsátása körül történt. A nyugat- és amerikagyűlölő Putyin otthoni hatalmának kiteljesedésekor nem sajnálta rá az olajpénzt - nyugati berendezésekkel, technológiával kitermelt olajból -, hogy megvegye a Nemzetközi Csillagászati Unió szavazatait ( International Astronomical Union, IAU). A szovjet beállítódású (volt) KGB tiszt számára "fontos", hogy fricskát adjon az USA-nak, miközben szondája a Naprendszer egyetlen, eddig szinte ismeretlen bolygójának felfedezésére indult. A küldetés fényes siker lett, de Putyinnak"hála" már csak "törpebolygót" talált és fotózott-, mért körbe. Tipikus szovjet hozzáállás, hogy a versenyt ilyen csalásokkal képzelik, és nem valódi teljesítménnyel.
Adalék még, hogy a putyinbarát Index címlapjára is ritkán kerülnek a fantasztikus amerikai teljesítményeket őszintén méltató írások, mint ez.
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Kataj 2020.04.22 20:01:32
@Főnix Oszlár Gazdag: Tökéletes választ adtál a putyinügynök bircának. Így legalább nem neki kell reagálnom, hanem ide írhatom, amit még gondolok a szövegéről: elképesztő pofátlanság a KGB/FSZB propaganda részéről, hogy már a mi Szent Istvánunk tevékenységét is meghazudtolják, ki akarják sajátítani. Szent István, aki "mellesleg" a nyugati civilizációhoz-, valláshoz irányította hazánkat, ő szerintük a "nyugatellenes" lenne. Miért nem rögtön orbánpárti és putyinimádó volt? Tragikomikus erőlködés.
Kataj 2020.04.22 20:11:03
@HaFr: Szép írás, és minden szavad igaz. Csak az a szomorú, 30 évvel az előző diktatúra bukása után még mindig arról kell vitatkoznunk, hogy a Nyugat szabadsága, vagy a keleti zsarnokság hoz-e nekünk emberi létet.
"...mert amikor ledobtad, el nem tiportad..."
- mondta Illyés Gyula zseniális látnokként a zsarnokságról. Az előző diktatúra haszonélvezőinek, utódainak kis buksiját simogattuk elnézően, aztán a KGB/FSZB-s maffiát használva újra a fejünkre nőttek, "keresztény-demokrata" jelmezt húzva. Szétrabolják a hazánkat, régi hazugságaikkal újra szembefordítanak a Nyugattal, nyomorba döntenek, és eladnak minket a keleti despotáknak. Meddig tűrjük?
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
Kataj 2020.04.10 09:03:35
a nagy hohohorgász: "és hol vannak gyuri bácsi milliói te hazug geci? amugy te élsz pesten te fogsz megdögleni nem én!"
Ki is a hazug Geci? Aki folyamatosan letagadja az Európai Unió támogatásait, legutóbb két napja 110 milliárd forintot (száztízezermillió)! Miután az elmúlt 10 évben jelentős részben strómanjai zsebébe lopta az Európai Unió magyar népnek küldött 24 milliárd (huszonnégyezermillió) EURÓ (huszonnégyezermillió x 350 forint) támogatását. Hol a pénz, nertársak?! Az aljas indokból elodázott euróbevezetésben, az összeszerelésre épülő "munka"-alapú gazdaságban? Amely a szemünk előtt, a bőrünkön omlik most össze, mert a képzetlen, tanulatlan habonyok gyűlölik a tudást, a tudásalapú, XXI. századi társadalmat. Aminek egyik következménye a padlóra küldött, sztálini módszerekkel központosított oktatás, de a most leginkább húsbavágó "eredmény": a lerohasztott egészségügy. Amely haramadik világbeli állapotokkal várja a vírushelyzet csúcsra futását. Ezért hát meg "kell" próbálni a nép által közvetlenül választott Karácsony Gergelyre tolni a várható katasztrófa felelősségét. Arra, akinek már szinte minden jogkörét és anyagi forrását elvette a diktátor. Bosszúból, mert a nép Karácsony Gergelyt és nem a diktátor emberét választotta tavaly ősszel. Amit művel a diktátor, az a legaljasabb akciósorozat a nép ellen. Semmi sem számít neki, nem az emberek védelme a cél, hanem csak a hazug propaganda, hogy megtarthassa a csalással szerzett "kétharmados" hatalmát és vele a lopott szajrét.
Kataj 2020.04.10 09:06:07
a nagy hohohorgász: "és hol vannak gyuri bácsi milliói te hazug geci? amugy te élsz pesten te fogsz megdögleni nem én!"
Ki is a hazug Geci? Aki folyamatosan letagadja az Európai Unió támogatásait, legutóbb két napja 110 milliárd forintot (száztízezermillió)! Miután az elmúlt 10 évben jelentős részben strómanjai zsebébe lopta az Európai Unió magyar népnek küldött 24 milliárd (huszonnégyezermillió) EURÓ (huszonnégyezermillió x 350 forint) támogatását. Hol a pénz, nertársak?! Az aljas indokból elodázott euróbevezetésben, az összeszerelésre épülő "munka"-alapú gazdaságban? Amely a szemünk előtt, a bőrünkön omlik most össze, mert a képzetlen, tanulatlan habonyok gyűlölik a tudást, a tudásalapú, XXI. századi társadalmat. Aminek egyik következménye a padlóra küldött, sztálini módszerekkel központosított oktatás, de a most leginkább húsbavágó "eredmény": a lerohasztott egészségügy. Amely harmadik világbeli állapotokkal várja a vírushelyzet csúcsra futását. Ezért hát meg "kell" próbálni a nép által közvetlenül választott Karácsony Gergelyre tolni a várható katasztrófa felelősségét. Arra, akinek már szinte minden jogkörét és anyagi forrását elvette a diktátor. Bosszúból, mert a nép Karácsony Gergelyt és nem a diktátor emberét választotta tavaly ősszel. Amit művel a diktátor, az a legaljasabb akciósorozat a nép ellen. Semmi sem számít neki, nem az emberek védelme a cél, hanem csak a hazug propaganda, hogy megtarthassa a csalással szerzett "kétharmados" hatalmát és vele a lopott szajrét.
Utólag is legitimálhatja eddigi hazugságait a kormány azzal, hogy különleges felhatalmazást adott magának, ráadásul meghatározatlan időre. A legnagyobb gond, hogy az öncenzúrát erősíti majd a sajtóra nehezedő nyomás, ugyanakkor az első vonalban küzdő egészségügyi dolgozók is háromszor meggondolják…..
Kataj 2020.04.06 15:18:29
@MAXVAL bircaman közíró:
Próbálod előadni a valódi "hozzászólót", miközben parancsokat teljesítesz. Látszólag a témához szólsz hozzá, de mondandódnak valójában semmi köze a témákhoz. Tipikus szovjet módszer az igazság eltorzítására, letagadására. Szovjet bolsevik "diplomáciai" múlttal és felmenőkkel ez persze nem csoda, ugye Juhász elvtárs?!
Az egész munkálkodásodban a leginkább gusztustalan még nem is ez, hanem hogy Orbán putyincsicska KGB-s diktatúrájának propagandáját szolgálva megpróbálod magadat is "demokratának" és "keresztényi" értékeket vallónak hazudni. Ugyanis a nép nem azért azért ruházza fel hatalommal a kormányt, hogy az kedvére lophassa a közpénzt, az Európai Unió magyar népnek küldött eurómilliárdjait. A keresztényi értékekről meg annyit, hogy még soha a közelükben sem járt a véleményed. Gondolom, "kereszténynek" hazudni magadat ilyen bolsevik múlttal még neked is meredek lenne.
Szerintem mindenki téved, aki eszmecserét folytat veled a blogokban, ha azt hiszi, hogy valódi "hozzászóló" vagy, és nem orbán putyincsicska, fizetett propagandistája, aki valójában vagy.
Felhatalmazási törvény. Sokat hallottuk ezt a kifejezést a héten, sok mindent mondtak róla mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti képviselők, de azt kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Miért tiltakozik ennyire az ellenzék és miért ragaszkodik hozzá oly nagyon a kormánypárt?..
Kataj 2020.03.29 13:12:03
A kérdésfeltevés sem hibátlan. A holnapi elfogadással fenyegető törvény ugyanis nem királyi, hanem hitleri hatalmat fog adni Orbánnak. Az Aranybulla, 1222. óta nem volt rá példa hazánkban, hogy egy uralkodó szava azonnal, minden vita és ellenvetés lehetőségét kizárva, időkorlát megjelölése nélkül rögtön törvény lett volna.
Ez a mostani uralkodó éppen az Európai Uniótól hazánknak a vírushelyzet miatt felajánlott, újabb 2000 milliárd forintot készül sötét céljaira fordítani, azaz ellopni. Ebből a célból és mellesleg az EU mocskolására igyekszik ezt a tényt is elhazudni, miközben keleti diktátor haverjait ajnározza.
A józan szakértők már 10 éve mondják, amióta Kedves Vezérünk a magyar népnek küldött eurómilliárdokat rabolja strómanjai zsebébe, hogy mindennek akkor fogjuk igazán megélni a következményeit, amikor egy igazi válság jön. Hát most itt van!
Most a hazug propagandavezérnek nem kitalált démonokkal kell harcolnia, és azoktól "megvédenie" minket, hanem igazi veszéllyel kellene küzdenie. Ami egy saját hatalmába tébolyodott, gonosz rablóvezérnek nem fog menni. Főleg úgy nem, hogy minden amit tett és minden amit nem tett, az most fogja benyújtani a számlát - csakhogy nem neki, hanem a kisemmizett magyar népnek. Mert most fog igazán hiányozni az eddig is elrabolt és idiótaságokra pazarolt sok milliárdnyi EU-s eurómilliárd, most üt vissza az euróbevezetés aljas szándékú elodázása, a lebutított oktatás, a lepusztított egészségügy, az összeszerelésre alapuló gazdaság, a haza érdekeinek elárulása Putyin gazda parancsai szerint. Kedves Vezérünk most "válságkezelésre" negyvened részét akarja költeni, mint Spanyolország a GDP-jéhez viszonyítva, de még a lengyel adatnak is csak a huszadát, és még Csehországgal és Romániával összehasonlítva is szinte semmit. Szóba sem kerül hazánkban, hogy például a munkájukat elvesztőknek a bérét - legalább döntő részben, 75-80 százalékban - automatikusan pótolná a kormány.
Az Országgyűlés 133 "bátor képviselőjéről" szóló minapi szónoklata is teljes hazugság volt. Csak arról szólt, hogy kicsit azért aggódott, hogy némelyik szavazóbáb lelkiismerete fölébredhet, és nem szavazza meg a parlament megszüntetését, a nyílt diktatúrát. Ezért pont hogy a gyávaságukra alapozva próbálta őket emlékeztetni, mivel zsarolta meg őket, amikor megkapták tőle a mandátumukat. Tehát éppen a gyávaságukra apellál holnap, amikor ez a 133 szavazat kell a nyílt diktatúrájához. A törvénybe kizárólag hazug propaganda céljával tette be azt a pontot, hogy az Országgyűlésnek "megmarad a joga" leszavazni a rendkívüli állapot meghosszabbítását. Csakhogy ez értelmetlen pont, ugyanis az Országgyűlést határozatlan időre szünteti meg - örökre, vagy addig, míg a diktátor "legfontosabb teendőit" elvégzi a demokrácia maradékának kinyírására azzal, hogy az ő szava ezentúl azonnal törvény lesz és betiltja a szabad sajtót. Az Országgyűlés kikapcsolásával erre a meghosszabbításra már nem lesz szüksége a diktátornak, a bármeddig időkorlát nélkül fenntartható "meghosszabbítása" logikai nonszensz. Azoknak az őt - és nem a népet - képviselőknek a gyávaságára alapoz, akik ezzel a szemben jobban tennék, ha arra is gondolnának, hogy sem a magyar nép, sem a nyugati, szabad világ nem fogja nekik elfelejteni ezt a szavazatot, amit a nyílt diktatúrára adnak. Örök mocsok marad a nevükön, ahogyan azokén is, akik 1933-ban megszavazták Hitler végleges teljhatalmát. Akiket aztán maga Hitler dobott szemétdombra, amikor már a díszlet parlamentre se volt szüksége. Erkölcsi hulla lesz a 133 orbánpárti "képviselő", ahogyan a Reichstag hitlerpárti "képviselői" a felhatalmazási törvény megszavazása, saját képviselőségük megsemmisítése után erkölcsi hullákká váltak. Azután hamarosán jórészt valódi hullákká is, amint nem volt rájuk többé szüksége a diktátornak. Hasznos lenne önmagukra nézve is, ha most a 133 "bátor ember" ezt felfogná, amikor holnap utoljára teszi az ujját az "igen" gombra!