Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laciabolcsesz

37 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal TOP10 ismeretlen jó film 2009.01.31 07:57:00
Átlag user már intő jelnek venné, hogy egy filmnek nincs magyarországi bemutatója, nincs fent az adatlapja a Port.hu-n, nem jelent meg dvd-n, és úgy egyáltalán: alig hallottak róla itthon.A következő daraboknak lehet, hogy volt bemutatója nálunk, sőt az is lehet, hogy már…..
No kérem szépen akkor vágjunk bele. A nyáron elindultam egy úton, azóta rengeteg - főleg külföldi - sikeres internetes vállalkozó anyagait rágtam át, és ezek alapján most készül egy teljesen ingyenes oktatósorozat. Egy olyan oktatósorozat, amiből magas szinten elsajátíthatod…..
Pont egy hónapja nem írtam. Természetesen nem feleltettem el ezt a blogot, és hamarosan folytatódni fog a vállalkozó bölcsész fordulatokban egyáltalán nem szűkölködő kalandsorozata. Lesz benne harc, ármány és szenvedély, valamint mákos gesztenyegombóc túrógombóccal, és…..
Igazán bocsi, hogy eddig nem írtam. Már csak egy hét türelmet kérek. Holnap megyek az Internet Hungary 2008 konferenciára, ahol egy laptopért cserébe promózom a termékemet (feltéve, hogy én kapom a megnyerhető laptopok egyikét), csütörtök-pénteken szintén nem vagyok, aztán hét…..
A cégbirodalmad alapköve azaz a rövidlátó marketingről és a vevők etikus megvesztegetéséről   Tipp amíg nem indul a stream: a fizikai infótermék bizniszben oda kell figyelni, hogy olyan dobozba küldjük a cuccot, amit szét kell tépnie, és nem tudja ugyanabban a…..
Forgalomnövelés és linképítés az új korszakban. Web2.0-es technikák Ha nem használod a Web2.0-es technikákat, nem fogod megérteni a következő trendeket sem az internetes pénzkeresésben. A forgalomnövelés előnyei IngyenesKisebb energia befektetés (ma már a…..
Hogyan kerestem 1 900 000 Ft-t 19 nap alatt 17 000 Ft befektetéssel? Egy kampány, ami egyszerűbb mint egy pohár víz.   Feritől ha valamit meg lehet tanulni, az az, hogy hogyan adj elő teljes természetességgel egy sztorit, mintha éppen ott találná ki. Elmesélt egy történetet:…..
Webes meggyőzés mesterfogásai avagy hogyan kommunikálj úgy, hogy akár 700%-kal növeld a bevételedráadásul úgy, hogy Te leszel a szakma legzseniálisabb guruja  3x10=??? 3x10=29. Miért? Három ember, elmennek egy motelbe, és fejenként kivesz egy szobát. A szoba ára fejenként…..
Ha egyszer végre lesz időm összeírni, amit eddig tanultam, nagyon ütős cuccot írok az online bizniszépítésről... :). Addig is íme néhány jó tanács és ötletlista: Grafika. Ne használj bonyolult grafikát! Az oldal legyen minél egyszerűbb, mert a sok grafikai elem csak…..
Egy rövid ám annál hatásosabb technikáról mesélnék most, így szerda este. A neve Results Detection, azaz "Eredménykutatás". A módszer John Reese, internet marketing guru nevéhez kötődik, akinek történelmet írva elsőként sikerült 24 óra leforgása alatt (18 óra, hogy…..
Hogy legyen már a sok elmélet között valami gyakorlat is.  A pop-up ablakokat ugyan mindenki utálja, de kétségtelenül működnek, és nagyon megdobhatják a feliratkozók számát. Mivel a készítésük sokaknak gondot okoz, ezért most jöjjön egy lehetséges módszer az…..
Ideje már, hogy a(z internetes) vállalkozás gyakorlati lépéseiről is írjak. Nézzük az első három alapkérdés meghatározását. Első lépésben három dolgot kell meghatároznunk: Problématudat. Van-e valamilyen probléma, amire megoldást kínálhatsz. Ebből lesz a legtöbb.…..
Pongor-Juhász Attila, a nincs szükséged fejvadászra oldal tulajdonosa, és mellesleg rendkívül jó előadó a héten előadást tartott a célkitűzésről, valamit azok megvalósításáról. Most leírom az előadást, aztán egy későbbi bejegyzésben meglesz az is, hogy milyen…..
Sokszor van olyan, hogy tudsz valamit, és amikor hallasz másokat róla beszélni az megerősítésnek tűnik. De akkor miért nem teszi senki, amit tudni vél? Mi kell ahhoz, hogy egy ház masszív legyen? Hát az alapoknak rendben kell lenni. Azt hisszük tudjuk a választ, és ezzel a dolog el…..
Köszönöm! Hát elég-e ha ezt mondom csupán?Hisz hétfőtől már a mentorok vágnak kupán személyesen és erélyesen, ha nem hozom az eredményt!Mert az biza' nagy para!S e kiváltságot ti adtátok, kik beszavaztak......vala!A Surányi, az isten ostora --ha nem bővül az email listám…..
A mai bejegyzés egy igazán gyakorlati segítség az induláshoz. Nyilván néhányan közületek nem tudnak jól angolul, vagy bizonyos számítógépes műveletek okoznak gondot. Nem gond, segítek! Ez a cikk tehát nektek szól. Itt leírtam lépésről lépésre, hogy hogyan regisztrálhatsz…..
Kicsit eltűntem, tudom, de ezerrel dolgozok a gyors pénz projektemen, hogy legyen pénz a nagyobb költségvetésű projektre. Előreláthatólag kerékpárboltot fogok nyitni. Ne nevessetek! Szeretek biciklizni. Csak azzal közlekedek. Még sisakom is van! ;)Remélhetőleg szombatig fel tudom…..
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek a félelmemmel. Hagyom, hogy áthaladjon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utánafordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem…..
Véleményem szerint, ha komolyan veszed a marketinget, akkor nem teheted meg, hogy ezt a könyvet nem olvasod el. De itt egy összefoglaló. Sok cégvezető él abban a hiszemben, hogy a marketing csak egy kreatív és briliáns ötleten, no meg a ráfordított pénzen múlik. Ez a hit komoly…..
Véleményem szerint, ha komolyan veszed a marketinget, akkor nem teheted meg, hogy ezt a könyvet nem olvasod el. De itt egy összefoglaló. Sok cégvezető él abban a hiszemben, hogy a marketing csak egy kreatív és briliáns ötleten, no meg a ráfordított pénzen múlik. Ez a hit komoly…..
Talán az egyik legfontosabb alaptétel, amit meg kell értenünk ahhoz, hogy igazán jó tárgyalóképességre tehessünk szert az az, hogy a valóság tárgyalás kérdése. Az eddig megélt tapasztalataink határozzák meg, hogy mit gondolunk, és hiszünk a világról. Ám amit hiszünk a…..
Bár ez a bejegyzés főleg azoknak szól, akik lemaradtak Gábor előadásáról, a dolog már átfutott az én szűrőmön is, így lesz benne elég érdekesség ahhoz, hogy érdemes legyen annak is elolvasni, aki ott volt az előadáson (szóval nem kell máris az X felé kalimpálni azzal az…..
laciabolcsesz 2008.06.18 21:58:53
@Júlia

Feltétlenül. Nem a sok munkával van gond, hanem a kényszerű sok munkával. :) Teljesen rendben van, hogy sokat dolgozol, amíg szívesen teszed, és rémálommá válik a dolog, amikor kötelező. A vállalkozás és a munkahely építése között pontosan ez a különbség: ha holnap nincs kedvem bemenni, mert bambulni akarok a TV előtt, vagy sétálni a szigeten, vagy társasozni, stb. megtehetem? Ha vállalkozásod van, meg. Ha munkahelyed, akkor nem. Vagyis megteheted, ha kiveszel szabadságot (már ha engedik!), de kevesebb lesz a pénzed is.

Vegyünk egy példát. Tegyük fel, hogy asztalosként dolgozom egy műhelyben és imádok farigcsálni. Nem tetszik viszont, hogy a főnök mondja meg, hogy mikor mit csináljak. Választom a kézenfekvő megoldást: nyitok egy saját asztalosműhelyet, ahol az általam faragott egyedi bútorokat fogom értékesíteni. Jó biznisz? Már hogyne volna jó. Imádok farigcsálni, mindig is erre vágytam, ráadásul a magam ura vagyok. Csakhogy amikor nagy svunggal neki kezdünk a dolognak, és neki kezdünk farigcsálni, kiderül, hogy egy rakat olyan dolgot is a nyakunkba veszünk, amit tulajdonképpen egyáltalán nem érdekelt (pl. szállítást szervezni, reklámot, céges adminisztráció, stb.), és ezeket kötelező megcsinálni, mert különben tényleg nem kapunk pénzt. Aztán jön a lefelé tartó spirál, hogy a mi cuccunk, ezért mindent nekünk kell csinálni, mert senki sem fogja olyan jól csinálni mint mi, hiszen a farigcsabolt a szívünk csücske. Ekkor már sokkal rosszabb munkahelyünk van, mint egy bármilyen munkahely, mert ez napi 14-16 órát fog tőlünk követelni. Ha nem adjuk meg neki, nincs bevétel. Vagyis nincs választásunk.

Nincs ellentmondás. Nem gáz a sok munka, ha bármikor azt mondhatod (még ha soha nem is teszed), hogy unom, kiszállok, és akkor is vígan eléldegélsz, mert a vállalkozásod rendszerként működik.
A tárgyalási képesség nem csak a beavatott üzletemberek számára elérhető arkánum. Sőt, még csak nem is ők az egyetlenek, akiknek erre a képességre szükségük van. Mindannyian szinte minden nap tárgyalunk valamiről. Tárgyalunk a főnökünkkel amikor el akarunk kéredzkedni, a…..
A június 3-i nyereményjáték győztese:Kinga(szkinga@yahoo.com)Gratulálunk!..
Először is elnézést, hogy csak most, a szavazás vége után 4 nappal jelentkezem! Komoly fordulat ez mindannyiunk életében (az enyémben legalábbis biztosan), szóval nem könnyű ilyenkor bármit is írni. Írjam, hogy köszi? Ugyan, az ki nem fejezi, amit érzek! ULTRA BRUTÁL SZUPER MEGA…..