Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Han Solo.

14 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2023-as Star Wars Celebration április 7-én Londonban három fontos új hírrel lepte meg a Csillagok háborúja rajongókat a franchise jövőbeni terveit illetően. Kiderült ugyanis, hogy a Disney három élőszereplős, egész estét mozifilmben gondolkodik az elkövetkező évekre vonatkozóan. Lássuk…..
Blogunk 50. bejegyzése a Star Wars Universe jövőjéről próbál értekezni, kitalálva, hogy a Disney döntéshozói vajon milyen irányba viszik majd tovább a franchise -t és az űreposz milyen módon tudná visszaszerezni méltó rangját és népszerűségét a rajongóknál. Egyáltalán valóban vissza kell szerezni a…..
Han Solo. 2020.12.05 19:42:31
@Aëtius_: Igen a "bukás" relatív fogalom. Itt, ebben a kontextusban az utolsó SW mozifilmekre leadott értékeléseket jelenti a különböző filmes portálokon (metascore, Rotten) de legfőképp a sok százezres olvadottságú IMDb -n.
A számtalan bajt, több sztár halálát és egy nagyon súlyos járványhelyzetet hozó 2020-as esztendő, ezúttal bennünket, Star Wars rajongókat is megdöbbentett egy tragikus hírrel: november 28-án elhunyt Darth Vader valódi alakítója, a 85 éves David Prowse. Életéről partner-blogunk posztja emlékezik meg.…..
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
Han Solo. 2020.11.14 16:24:52
@Aëtius_: A rohamosztagosok minden kánon-részben ügyetlen, könnyen legyőzhető és pontatlanul tüzelő balfékek.
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Spoilermentes kritika Star Wars IX. - nagyon vártuk már és elég régóta. Sokan óvatos fenntartásokkal, még többen tűkön ülve de mindannyian tele kíváncsisággal és izgalommal számoltuk a napokat a Star Wars kilencedik epizódjának mozis bemutatójáig. Az óvatosság és a fenntartások sora is leginkább…..
Elérkezett a végső visszaszámlálás ideje: egy héten belülre kerültünk a rég várt Star Wars IX. - Skywalker kora (The Rise of Skywalker) epizód premier-bemutatójához. Már csak 5 nap és december 19-én megtudhatjuk végre, hogy hogyan végződik Rey, Leia, Kylo, Finn és Poe "kalandja" az első renddel és…..
Sheev Palpatine a Star Wars franchise egyik legmarkánsabb alakja, mondhatni meghatározó figura az űroperában, ami részben az őt alakító Ian McDiarmid érdeme, részben pedig magának a karakternek a különlegessége, hiszen a ravasz és végtelenül gonosz kancellár egyszerre titokzatos és fondorlatos,…..
Az óriási érdeklődéssel futó új Star Wars minisorozat, a Mandalorian sokakban veti fel a kérdést: mi ez az egész, hol látható és miről szól lényegében? A válaszokhoz a Disney háza táján kell egy kicsit szétnéznünk és csak utána következhet maga a film. A The Walt Disney Company november 12-én…..
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Miért épp ezt a blognevet választottuk? Mert új Star Wars blogunkhoz olyan címet akartunk választani, mely mindenkit a Csillagok háborúja sorozatra emlékeztet. A TIE fighterek a Galaktikus Birodalom szimbólumai, amellett előzmény trilógia részeinek a kivételével (I., II., III.) minden Star Wars…..
Elkezdődött a visszaszámlálás, már csak 42 nap és itt a Star Wars IX. epizódja, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) melynek látványos előzetese rendesen felkorbácsolja mindenkiben az érdeklődést. Ami biztos: J.J. Abrams inger-gazdag helyszíneket és egy fordulatos történetet fog nekünk…..
Az év egyik legnagyobb Star Wars eseményén, a SW Celebration ünnepségsorozaton (Chicagoban) péntek este bemutatták végre azt a 13 képkockából álló, alig két perces, első Csillagok háborúja előzetest, mely a franchise IX. epizódját, a The Rise of Skywalker -t promótálja. A cím is csak most lett…..
Han Solo. 2019.04.13 22:44:16
@Critic.: Igen. Két kihagyott lehetőséget passzolt eddig a Disney-csapat, az egyik Rey származásának ügye (amit jól elcseszett Rian Johnson), a másik pedig Palpatine - Darth Plagueis páros kihagyása a folytatásokból. Most talán mindkét magas-labdát leütik végre!
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Folyik a visszaszámlálás: már csak 278 nap és láthatjuk a Csillagok háborúja franchise legújabb, 9. epizódját, mégpedig J. J. Abrams rendezésében, Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver Domhnhall Gleeson és Mark Hamill főszereplésével. Az új epizód pontos címet sajnos még most sem lehet…..
Han Solo. 2019.03.16 20:57:06
@Critic.: A leginkább megosztó részek a Rogue One, Az utolsó Jedik és az Ébredő erő. Ezek tekintetében vannak mindig a legnagyobb viták.
A Star Wars franchise a Han Solo film idei bemutatásával 10 részes dekalogiává alakult és négy évtizede töretlenül népszerű kultuszfilmmé vált. Az űreposz köré óriási irodalom és háttér-világ épült, melyben animációs filmek, regények, könyvek, játékfigurák is helyet kapnak, valóságos univerzumot…..
Han Solo. 2018.12.10 14:37:09
@Magyar Petike: jó ötletek ezek is. Különösen a Windu halálát bemutatón és a Han Solo lefagyasztását ábrázoló részeken gondolkoztunk el, amikor a listát elkészítettük.
Han Solo. 2018.12.11 17:12:22
@Equalizer.: Érdekes, hogy az Ébredő erőből nem került jelenet a 10 közé, pedig összességében jobb film, mint az R1. A Zsiványnak viszont van egyetlen jelenete, ami szenzációs. Csak emiatt vettük fel ide.
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
Egy törvénytervezet elleni tüntetésre összejöttek vagy tízezren az Alkotmány-utca torkolatában, szemben a Parlament főbejáratával. Egy moderátor felolvasta a külföldi szervezetek rokonszenv-táviratait, és egy kivételével a szónokok szavaiból egyetlen mondatot se jegyeztem föl. Székely Tamáséiból…..
A nagyon megosztó sikerű IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) utáni hosszabb szünet alatt - melynek visszaszámlálása az új trilógiáig már javában tart - érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új…..
Kijelenthető: Ron Howard 2018 -as Han Solo spin-off filmje bukásnak minősül még akkor is, ha egy (eddig) 344 millió dolláros bevételt produkáló filmet, mely 250 millióba került, nem szokás EGYÉBKÉNT bukásnak nevezni. De a Disney és a Star Wars egy külön világ, itt egészen más dimenziókban szokás…..
Ron Howard idén elkészítette a Star Wars franchise legújabb, egész estés moziját, "Solo: Egy Star Wars történet" címmel, mely a második spin-off részként került a mozikba és az ifjú Han Solo életének fiatalkori időszakát mutatja be. Elkészítette, de sokak szerint bár ne tette volna. Mi nem…..
Két és fél év, négy Star Wars film: a Lucasfilm megvásárlása után a Disney szó szerint maximális sebességre kapcsolt, hogy minél gyorsabban kifacsarja a világ talán legnépszerűbb filmes univerzumából a vételárat. Az eredmény meglehetősen felemás, és ezen sajnos a Solo sem változatat. Pedig volt…..
Nagyon vártuk már a második Star Wars spin-off fejezetet, hiszen sztorija a rajongók számára kiemelten fontos és kiváltképpen közkedvelt figura, Han Solo fiatal éveit mutatja be. Ron Howard elkészítette ezt az új epizódot, legalábbis annak végső változatát, miután átvette a rendezői széket az…..
Han Solo. 2018.05.28 21:41:16
@JG: A "Corellia eldugott hely, ezért nincsenek rajta rohamosztagosok" vitának kevés értelme van. Ron Howard nem nagyon akart ott storm troopereket láttatni. Ennyi. Egyébként néhány bekerül a kamera látóképébe itt-ott. Ami meg a bűnözőket illeti: a birodalom helyzete igenis kellene hogy érdekelje őket, beszédtéma szintjén is. Nem életszerű egy olyan gengszter szervezet, melyet nem foglalkoztat a politika-társadalmi-gazdasági helyzet, mivel lehetőségeiket szervesen meghatározza. Amikor 1919-ben az amerikai kongresszus bevezette a szesztilalmat az alvilág azonnal reagált: megindult a szeszcsempészet. De lehetne vagy száz példát hozni. Az a sajnálatos valóság, hogy Howard tehet arról, hogy mindezekre nem gondolt.
Han Solo. 2018.05.29 18:59:28
@HARP3R: Ez azért egy riasztó tendencia. Mármint az, hogy a Disney által felkért rendezők egy része, -- a R1 et elkövető Gareth Edwards és ezt a mostani rémséget készítő Rom Howard -- nem képesek (és hajlandóak) igazi SW mozikat csinálni. Most már csak J.J.Abramsban bízhatunk. Az Ébredő Erő úgy ahogy beleillik még az Univerzumba és talán a 9 rész is hasonlóan vagy jobban Star Wars film lesz majd. Megkezdődött a visszaszámlálás: www.howmanydaysuntilstarwars.com/
Han Solo. 2018.05.30 09:13:56
@HARP3R: végre! ... Ezzel tökéletesen egyetértek!
Végre megérkezett a sokak által várt Zsivány Egyes, az új Csillagok háborúja film. Ezúttal nem a széria részeként, hanem mint egyedülálló történet próbál beilleszkedni és megállni a helyét egy sokak életét meghatározó science- fantasy világban. A Star Wars univerzumban központi szerepet játszanak az…..