Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rav Antal

0 bejegyzést írt és 738 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második magyar űrhajós tudós vagy pilóta, férfi vagy nő lesz-e?..
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Rav Antal 2019.08.02 20:46:35
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
Rav Antal 2019.01.24 11:53:57
@vanRob: Sajnos a fizikai ismeretek hiánya és a magas lóról beszélés ilyen kommenteket eredményez. Egységnyi víz felforralásához UGYANANNYI energia szükséges mindkét esetben. Az, hogy a gáztűzhelyen később forr fel a víz, az annak köszönhető, hogy egységnyi idő alatt kevesebb energiát ad át, mint az indukciós. Ezek szerint, ha nagyobb gázon 1 perc alatt felmelegítek valamit, amit a kisebb gázon 3-4 perc alatt tudok, akkor a nagyobb gázon gazdaságosabban főzök?
Rav Antal 2019.01.25 16:02:48
@vanRob: Van egy 10 literes kádad, amit tele kell engedni vízzel. Az egyik csapod kicsit béna, a fele vizet egyből a lefolyóba engedi, 0,5 liter vizet enged a kádba 1 perc alatt. Az ebből folyó víz literje 10 forintba kerül. A kád teljes feltöltése 20 percbe telik, ára pedig 200 forint.

A másik csap hiper-szuper. Az összes víz a kádba megy, és percenkét 10 liter vizet enged a kádba. Kicsit többe kerül az ebből folyó víz, literenként 40 forint. A kád teljes feltöltése 1 perc, ára 400 forint.

Most helyettesítsük be a leírásba:

kád: víz felforralásához szükséges hőmennyiség
víz: hőmennyiség
csap 1: gáz
csap 2: indukciós főzőlap.

Amint látod, az, hogy mennyi ideig folyik a víz, az baszott mindegy az ár szempontjából, ugyanúgy, mint az, hogy mennyi ideig melegítesz valamit.
A 64. Eurovíziós Dalfesztivált jövő májusban rendezik Tel-Avivban, és perszehogy mi is részt veszünk rajta de hogy milyen nótával, az majd csak A Dal 2019-es kiadásából derül ki. A műsor, amit Nagy Nemzeti Dalválasztónak is nevezhetünk, kicsit átalakult, legalábbis ami a zsűrit illeti, ketten, Both…..
Profigrammer's Pénz beszél… 2018.11.11 21:18:42
A fizetések kapcsán egy dologban mindenki egyetért. Az övé, kevés.   Az elmúlt hetekben egyre több - a magyar dolgozók keresetével foglalkozó elemzés, statisztika – jelent meg.  Mindemellett az év vége felé szokásos gazdasági jelentések is napvilágot láttak, melyek egy része aggodalomra adhat…..
Rav Antal 2018.11.12 06:50:31
@abcdefghijklmm: Te vagy az, Lőrinc?
Na végre, már épp nem igazán hittem, hogy jönnek új és értelmes jelentkezők Viktor megdöntésére, amikor a nagy büdös semmiből előbukkant a Momentum. Lehet őket hasonlítgatni a Millához, meg a Tanítanékhoz, a leghülyébbek még Sándor Máriát is felemlegetik, csak baromság. Eddig senki nem tudott…..
Rav Antal 2017.01.31 21:14:21
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Sólyom László volt köztársasági elnök is aláírta a Momentum Mozgalom által indított budapesti olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést.
Munkanapokon a reggeli órákban dugók, anyázások, tombolás a fenti kereszteződésben. Ez a szörnyű baleset pedig kihozza a könnyeket, mert látásból mindhárman ismerősek. Az édesanya egy bolt igen kedves dolgozója. A 17 év körüli fiú, akinek 17 percig (!) keresnek a légimentők kórházat Magyarországon,…..
Rav Antal 2016.08.27 07:18:01
@Bicskei-Szó: Előbb lesz kisvasút az etyeki gazdák földjén, mint körforgalom.
A TV2 sajtóközleményben jelentette be, hogy a április 13-tól Kőhegyi Anna látja el a Tények főszerkesztői feladatait. Kőhegyi tíz éve dolgozik a TV2-nél, az infotainment műsorok szerkesztője, majd főszerkesztője is volt. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd az MTV Ablak című…..
Rav Antal 2016.04.13 10:37:22
@nyuszibusz: A haja alapján a beavatkozás előtt.
Kim Bodniát itthon leginkább A híd című dán-svéd krimisorozatból ismerhetjük, aminek első két évadában alakította Martint, a dán detektívet, aki svéd partnernőjével, Saga Norennel nyomozott olyan ügyekben, melyek mindkét országot érintették. A sorozat elsődleges helyszíne a dán Koppenhága és a svéd…..
Rav Antal 2016.02.16 18:55:57
@Mr. Neutron: igen.
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
Rav Antal 2016.02.03 07:12:48
@Liberalis velemenyTERROR: Az a baj, hogy Soros már jó előre eltervezte Magyarország lerombolását. Ösztöndíjat adott Orbánnak, akit Angliában képeztek ki. Még csak hat éve vannak kormányon, de az egészségügy, oktatás, gazdaság már oda, a korrupció az egekben, a lopott pénzt pedig Sorosnál fialtatják a fideszmaffia vámszedői.
Lovas István tavaly szeptemberben tért haza 10 éves brüsszeli tudósítói munkájából Bicskére. Akkor hosszabb riportban számoltunk be életéről, pályafutásáról, most azonban - egy Bicskén is mozgalmas 2015-ös év végén - visszatértünk néhány "aktuáleurópai" kérdés…..
JogÁsz Szolidaritás 2015.09.12 13:36:49
Lemondtak a Szombathelyi Törvényszék Bírói Tanácsának tagjai. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde által oly büszkén emlegetett “Nyitott bíróság” egyetlen tagjától sem sikerült megtudni, hogy pontosan hány bíró is mondott le tisztségéről. Handó…..
Rav Antal 2015.09.14 07:05:27
@medium size devil: 1. Nem minden devizahizeles járt rosszul, tehát megcáfoltalak. 2. Igen, most is fizetem, az eredeti tervemnek megfelelően. A törlesztőm a forintosítás ellenére is 25%-kal alacsonyabb, mint a 8 éve ajánlott forinthitelé.
Rav Antal 2015.09.14 11:08:56
@medium size devil: A forinthitelre 8 évvel ezelőtt 175 000 forintos havi részletet kellett volna fizetnem. Ekkor a jenhitelemnek 84 ezer forint volt a részlete. Nálam a számok 1,55 és 2,14, azaz 1,38 szoros a szorzó a forintosítás után. Amikor 3,2 volt a jen, a törlesztőm akkor lett 162 000 forint. És igen, a devizahitelbe akkor volt érdemes belevágni, ha azzal kalkuláltál, hogy ez bármikor megduplázódhat. A forintosítás igazából annyiban érintett, hogy most már biztosan el kell számolnom ezt az 1,38-szoros veszteséget, akkor is, ha a forint erősödik, vagy a jen gyengül, ami valószínűbb. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem minden devizahiteles idióta, és abban igazad van, hogy ez inkább a kivétel.

Annyit még, hogy ártunk és ormányunk azért vastagon benne volt ebbe, a forint többszöri bedöntésével és az elcseszett gazdaságpolitika miatti forintgyengüléssel.
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Rav Antal 2015.09.10 07:35:31
@Parajpuding: megint az ultrákat savazod?
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobiltelefonos applikációja már jó ideje elérhető a Google Play kínálatában. A NAV-Mobil nevet viselő alkalmazás akár még hasznosnak is mondható, főként az utastájékoztató része, ahol rendkívül fontos információk vannak arról, ha egy adott országba utazunk, mire kell…..
Rav Antal 2015.08.30 19:01:42
@Mercel: nekem 5.0.2 van, bármely alkalmazásnál állítható, mihez férhet hozzá.
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
Egy hiteles beszámoló szerint a budapesti XVIII. kerületben a legtöbb helyen csaknem egy méterrel keskenyebbek lettek az utcák a csatornázás utáni újra aszfaltozáskor. Így még a szabványban minimálisan előírt szélességet sem éri el az út, s ezentúl két autó nem is fér el…..
Rav Antal 2015.08.24 05:47:04
@shred: Statáriális ítélet lesz, nem lesz vádlottak padja.
Rav Antal 2015.08.24 09:13:55
@♔bаtyu♔: Nem ez lesz az egyetlen vádpont...
Pofozógéppé váltak a liberális és baloldali megmondóemberek. A mindig mindent jobban tudó média és a véleményvezérek sorra kapják a nagy pofonokat. Itthon és külföldön. Most épp Varsóban, Varsóból kaptak akkora pofont, hogy nagyon nehéz lesz a keserű ébredés után kimagyarázkodni az újabb…..
Rav Antal 2015.05.26 08:55:11
@♔bаtyu♔: A görögökkel maximum Kósa elvtárs említett minket egy lapon, be is döntötte a forintot rendesen.
A miniszterelnök azon siránkozott a tapolcai vereség után, hogy most kifelé pattant a kapufáról a labda, de azt, ami hónapok óta történik a kormányával, már nem magyarázhatja meg egy ilyen rutinszerű sporthasonlattal. Eddig legalább azzal villoghatott a kormány, hogy javult a…..
Rav Antal 2015.04.16 22:31:50
@Blogger Géza: Géza, már megint hazudsz, sikeres Fidesz kormányzás még nem volt.
Meguntam. Elég volt. Túl sok nyűggel jár! Nagyon macerás. A sex sikeresen elmúlt, elapadt bennem. Emlékszem a pillanatra, amikor távozott: ültem a konyhán, fél kilenc és Dallas körül járhatott, akkor múlt pontosan. Pedig annak idején tudtam, mitől döglik a nő. Szerettem orgiákra…..
Rav Antal 2015.02.28 18:00:53
@♔bаtyu♔: mér, van aki meg fideszes lesz helyette.
Rav Antal 2015.02.28 19:30:05
@♔bаtyu♔: két dolog nem stimmel. Az első, hogy nekem még feláll, a második meg, hogy épeszű ember nem dicsekszik fideszességgel.
A 19 éves Mirjana Puhar holttestét egy Charlotte-i házban találták meg a rendőrök két másik társaságában kedden este. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy 19 éves férfit, bizonyos Emmanuel Jesus Rangelt a rendőrség letartóztatott, és a gyilkosságok "kábítószerrel…..
Ők pedig a műsorvezetők, a női egyenjogúság nevében egy hölggyel. Indulás március 15., csodálatos nap lesz! A Facebook-oldal itt.   ..
Rav Antal 2015.02.25 18:18:03
Tisztában vagyunk azzal, és meg is szoktuk már, hogy testünkön belül jönnek-mennek a vírusok és baktériumok. Az azonban végképp mindenkit kiborítana, ha a bőre alatt izgő-mozgó, majd egy méteres féreggel kellene szembesülnie. Pedig mindannyian ki vagyunk téve a paraziták…..
Rav Antal 2015.02.24 08:10:57
@Kázmér kacsa: Visszavágások nagymestere, büntess!
Akadnak tanulságai vasárnapi veszprémi eredménynek azon túl is, hogy megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége, így az alkotmányozó hatalma az Országgyűlésben. Tulajdonképpen éppen a rövidtávú következmény számít a legkevésbé jelentősnek. Egyfelől, mert a…..
Rav Antal 2015.02.24 07:56:42
@anyo05: jaja, ez a mostani kommunista fidesz is kifacsarta az országot, Putyin karmai közé taszította Mária országát. Soha többet fidesz!
Rav Antal 2015.02.24 08:00:01
@apro_marosan_petergabor: A bakszektor még hagyján, a bankokkal annál inkább bajban vagyunk. Az első titkár elvtárs államosítja a veszteséges bankokat, kitömi adóforintokkal, majd átjátssza haveroknak. Persze, hogy mérsékelni kell a bankadót, ha azt már a tolvajbandának kellene fizetni.
Veszprémben simán, nagyon simán győzött a baloldal által támogatott független jelölt. Már az is meglepett volna, ha Kész Zoltán szoros versenyben nyer, azt pedig el nem tudtam volna képzelni, hogy kilenc százalékpontot verjen a Fidesz által indított alpolgármesterre, Némedi…..
Rav Antal 2015.02.23 13:56:18
@maxval bircaman szerkesztő: Persze, már jóval korábban. Soros ösztöndíjjal, Simicskával vonult be a Viktor, és azóta sajnos ki se jött.
Rav Antal 2015.02.23 14:47:30