Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malik Andrea

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Örkény Színházban zajos sikert arató "A hattyú"-ban ő játssza Alexandrát, akinek sorsát a családja érdekei szabják meg. Már több, mint százszor mesélte el Péterfy-Novák Éva tragikus történetét, estéről estére új reményt adva közönségének. Februárban Európa egyik legrangosabb filmfesztiválján, a…..
A Rózsavölgyi Szalon az immáron házi szerzőjüknek számító Mark St. Germain kétszemélyes darabjával nyitja az évadot, a „Táncórák” bemutatója szeptember 14-én lesz, csütörtökön tartották az első olvasópróbát. Az amerikai író nyolcadik színművének ősbemutatója 2014-ben volt, a Barrington Stage Company…..
A Budapesti Operettszínház évvadvégi záróülésén nyolc kategóriában fogja díjazni társulatának tagjait, a Magyar Villamos Művek ZRT és az Ernst Galéria támogatásával. A Honthy Díj kiosztásában a nézők segítségét is kérik, a közönségdíjat az a színművész kaphatja, aki a 2017/18-as évad bemutatói (A…..
Az idén harmadik alkalommal megrendezett Zsidó Művészeti Napok több ezer néző számára kínált változatos szórakozási lehetőségeket, összesen 24 eseményen közel 300 művész lépett fel a két hétig tartó programsorozat alatt. Dr. Vadas Vera, a fesztivál alapító igazgatója elmondta, a szervezőkkel arra…..
Tegnap véget ért a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjának bemutatása, ma este pedig a Kodály Központban tartott gálaesten átadták a díjakat is. A június 7. és 16. között megrendezett szemle során Budapestet a Katona József Színház két előadással, a Radnóti Színház egy darabbal…..
A Thália Színház hétfőn kiadott szűkszavú sajtóközleménye, amely szerint Csányi Sándortól Schell Judit veszi át a teátrum művészeti vezetését, mindenkit váratlanul ért. Ahogy a színművésznőt is az ajánlat, amikor Kálomista Gábor felkérte a pozícióra, hiszen egyáltalán nem voltak eddig vezetői…..
„A színház egyik fontos szerepe, hogy közösségi tér legyen, akár a görögöknél az agora vagy a rómaiaknál a fórum. Az igazi színház nem attól hatékony, ha valaki megnéz egy műsort, majd távozik, és éli tovább addigi életét, hanem amikor egy húr megpendül a lelkében. Ilyenkor nem csupán egy egyszerű…..
November elsején kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly következő nagyjátékfilmje, az „X - A rendszerből törölve”. Az izgalmas fordulatokat ígérő thrillerben egy különleges képességekkel rendelkező rendőrnő életét követhetjük nyomon, aki megérzéseire hagyatkozva olyan bűnügyeket is képes felderíteni,…..
Elkészült az Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó hangoskönyv, melyet 70 színész közreműködésével rögzítettek, a gyűjtemény bárki számára elérhető a www.hallgatniaranyt.hu oldalról. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára úgy véli, hogy oktatási segédanyagként is…..
A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után azonnal a Katona József Színház társulatához szerződött, az egyik első szerepét a mai napig játssza a Kamrában, 16 év után idén kerül le repertoárról a "Top Dogs". Ebben az évadban dolgozott Gothár Péterrel, Zsámbéki Gáborral és Székely Krisztával,…..
Máté Gábor 2003-ban végzett osztálya minden nyáron készít egy színdarabot valamelyikük életéről, ez az AlkalMáté Trupp. Sorsolással döntik el, hogy az adott évben ki lesz az, akinek két hét próba után a színpadon mutatják be az életét. Az idei nyertes Fenyő Iván lett, Czukor Balázs, Dömötör András,…..
Első könyve, az "Úrilányok Erdélyben" hónapokig vezette a magyar sikerlistákat, az "Úrasszonyok" trilógia első két kötete pedig az eladási listák élén állt hetekig. "Hollóasszony" című kisregényéből színházi előadás készült, melyet Hámori Gabi, Farkas Franciska, Trill Zsolt és Lukáts Andor…..
Elkezdődött Felméri Cecília „Spirál” című filmjének forgatása, a rendezőnő az első erdélyi magyar alkotó, aki egészestés mozija megvalósításához támogatást kapott a Román Filmközponttól is. A thrillerekre jellemző elemeket is tartalmazó lélektani dráma főszereplője Borbély Alexandra, Európai…..
Tegnap tartotta évadzáró társulati ülését a Nemzeti Színház, melyet egy szomorú hír bejelentésével nyitott meg Vidnyánszky Attila. Király Nina, a nemzetközileg elismert színházi szakember, a Nemzeti külföldi kapcsolatainak szervezője, elhunyt. A vezérigazgató megrendülten beszélt kettőjük 20 éves…..
Erdélyi turnéra indulnak a József Attila Színház színművészei, a „Feketeszárú cseresznye” című előadásukat öt városban mutatják be egy hét alatt. Rékasi Károly 2012-ben Hunyadi Sándor színművével tért vissza a színházhoz, mellette a főbb szerepeket Pikali Gerda és Nemcsák Károly játsszák. Rékasi…..
Tegnap tartották Gyémánt László „50 Gyémánt-portré” című albumának bemutatóját a Vígszínházban, amit Eszenyi Enikő igazgatónő nyitott meg néhány gondolattal, majd a kötet szerkesztője, Kárpáti Tamás méltatta a festőt. Az eseményen felolvasott a kötetből többek között Lukács Sándor, Geszti Péter,…..
  Tegnap megjelent a Fidelo KULT50 elnevezésű kiadványának ez évi száma, melyet a Rózsavölgyi Szalonban tartott sajtótájékoztató és beszélgetés keretében mutattak be. Tenki Réka színművész, Parti Nagy Lajos író, költő, Ragályi Elemér operatőr és Vajda Gergely klarinétművész, karmester ismét a brand…..
A Vöröskereszttől az elfogadás és az elfogadásra való érzékenyítés gondolata nem áll távol, innen is származik az Empathy Cafe & Bistro alapgondolata, amely azon túl, hogy charity kávézóként fog működni, azaz minden bevételével a segélyszervezet különböző jótékony projektjeit támogatja majd,…..
Majdnem 20 évig volt a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja, ezt követően 10 évre a budapesti Katona József Színházhoz szerződött, 6 évig dolgozott a Krétakörben, majd következett 9 év, amikor szabadúszóként izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok találták meg, többek között Pintér Béla…..
Pénteken bejelentették a 2018-as POSZT hivatalos sajtótájékoztatóján, hogy a rendezvény idei díszvendége a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Bálint András lesz. Bálint András (Fotó: A Radnóti Színház Facebook oldala) A Radnóti…..
„Sík Ferenc-díj a magyar ősbemutatókért” elnevezéssel díjat alapított a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése, melyet Zalai Mihály, a Közgyűlés elnöke, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Lukács Sándor és Rubold Ödön színművészek mutattak be egy sajtótájékoztató keretében a Nemzeti…..
Az Orlai Produkciós Iroda 2017/2018-as kőszínházi évadának utolsó bemutatója június 21-én Jez Butterworth "Mojo" című fekete humorú gengszter komédiája lesz. A Göttinger Pál rendezésében látható előadásban csak férfiszínészek lépnek majd színpadra, az egyik bűnöző, Potts karakterét Szabó Kimmel…..
Június 21-24. között kerül megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Zsámbéki Színházi Bázison a Y.EAST fesztivál, amely négy napja alatt színházi előadásokat, köztük három új bemutatót, koncerteket, különböző workshopokat, filmvetítést, sport- és gyermekprogramokat kínál a kilátogatók…..
A Balázs Béla díjas Kocsis Ágnes befejezete harmadik egész estés játékfilmjének forgatását, melynek címe „Éden” lesz. A „Friss levegő” és a „Pál Adrienn” író- és rendezőnője most egy különleges szerelemi történetet álmodott vászonra, amely egy fiatal nőről szól, aki súlyos allergiája miatt kénytelen…..
Ebben az évben a Rózsavölgyi Szalon és a Fidelio közösen szervezi a Benczúr Kerti Esték elnevezésű rendezvénysorozatot, amely június 23. és augusztus 8. között várja majd az érdeklődőket a Benczúr Palotában. A VI. kerület villanegyedében található épület platánfákkal szegélyezett szabadtéri…..