Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igazi hős

0 bejegyzést írt és 7587 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a bejegyzés nem elemzés, hanem inkább gondolatébresztőnek szánom. Az elmúlt hetekben rengeteg elemzés látott napvilágot, hozzáértő és kevésbé kompetens tollakból. Csendben megjegyzem, hogy a 2008-as válságot megelőzően nem láttam, hogy elemzők csapkodták volna az…..
igazi hős 2022.03.13 11:19:10
@kofolafan: Hiba Németországhoz hasonlítani magunkat. Egyrészt rengeteg bérlakás van, köztük relatíve olcsó önkormányzati is (vagy kaphatsz elég komoly támogatást az önkormányzattól) és munkaügyi törvények is támogatják a jól időzített váltást (ami a bérbevevőknek és a bérbeadóknak is jó).
  Orvos-Tóth Noémi, az ismert pszichológus legutóbbi könyve, a Szabad akarat egyik fő témája a pénzhez való viszonyulás, illetve annak lélektani lenyomatai. A szerző számos példán keresztül világítja meg, hogy felmenőinktől kapott mérgező örökségeink miként teszik tönkre emberi viszonyainkat.…..
igazi hős 2022.03.02 10:12:29
@cvsvrs: Nagyon nagyvonalúan kidobtad az egész modern fizikát a tudományok közül. Kár érte, egész izgalmas 100 éve volt.
igazi hős 2022.03.02 10:18:51
@cvsvrs: "de ő nem egy idióta. egyáltalán nem az. hanem a történész tudományos munkamódszerét (ami nem azonos azzal, hogy olvastam egy könyvben) felváltja a nemzeti idealizmussal" Ezt most ne állítsuk pára az előző, matematikáról szóló állításoddal, ugye? Az túl tudományos lenne, egy valóban egyszerű ítéletkalkulus megmondaná, hogy ki a tudó és ki az idióta.
"Szakértelem ócska bolsevik trükk."
igazi hős 2022.03.02 10:20:14
@igazi hős: @CSOKKI MÁLNA: Igen, elfelejthetjük az igaz/hamis állításokat, amit a kolléga erőltetett.
Adatok a Kádár-korszak alkoholizmusához   Az alábbi írás diákjaim kérésére született. Nem teljes, mindenre kiterjedő elemzés, hanem néhány tény és összefüggés rövid felvillantása. 1950-ben a magyar lakosság (különösen a vidéken élő agrárnépesség) elsősorban bort fogyasztott. A bort sokan maguk…..
igazi hős 2022.02.14 08:33:03
@midnight coder: De gyorsan elfelejtettük minden idők legszélesebb körű államosítását. (Segítek: MANYUP.) Orbán egy komcsi húzással kezdte a ténykedését és azóta is így folytatja.

@poszt: Jó vagy rossz volt a sör: a frissen csapolt Kőbányai kimondottan jó volt, de az üveges sörök mind vackok voltak. Emlékszem, Árpi barátommal sokáig vitatkoztunk, hogy zöld vagy piros címkés Dréher az igazi, aztán jártunk Szlovákiában és dobtuk a témát, mert az ottani olcsó sörök is lealázták.
Pálinkafogyasztás: nem hiszem, hogy reprezentatív az ismeretem, de gyerekkorom falujában '70-es években a legtöbb helyen volt saját pálinka. (Hullott gyümölcsből, mert "semmit nem dobunk ki".)
Az álmoskönyvek szerint sosem jó dolog, ha a vallási fanatizmus tettrekészséggel és megfelelő anyagi háttérrel párosul. Ennek következményeit tapasztalhatták meg a japán főváros, Tokió lakosai egy végül pokolivá váló 1995 márciusi napon is. Nukleáris gombafelhő - a mai posztunkban tárgyalt…..
igazi hős 2022.02.09 08:23:55
@gigabursch: Nincs ellentmondás, csak zavar a fejeben. A demokrácia az, hogy mindenkit azonos bűnökért ítélünk halálra mindenki által ismert szabályok alapján. A humanitás az, hogy semmilyen bűnért nem vesszük el valaki életét.
          Néhány napja Palvin Barbi is postola a spanyol Elle magazin számára készült képeit. Üdítő ez, tekintve, hogy a hazai kiadás épp hánykolódik a történések tengerén. Barbi Rafa Gallar fotós előtt pózolt és talpig Armaniban. Természetesen a smink is csak az olasz márkától van, Barbi…..
igazi hős 2022.02.05 17:02:20
@Vaszilics Fedor Emánuel: Ja. De a híd tetszik.
Sajnos azt, hogy mi lesz, én sem tudom. Viszont azt leírom, hogy a vérzivataros, 20-30%-os esések ellenére miért bízom (egyes) kriptók hosszú távú emelkedésében jobban, mint a hagyományos pénzek vásárlóerejében. ..
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
Nincs olyan utazó, akit még ne vertek volna át a trükkös helyiek. Ez az utazás egyik sajnálatos velejárója. Taxisok, pincérek, eladók, piacosok… szinte mindenhol a pénztárcánkra éhes hiénákkal találkozhatunk. Persze, egy kis józan paraszti ésszel és odafigyeléssel gond nélkül megúszhatjuk ezeket a…..
Kevesebb, mint egy év alatt a Renault a legendás gyárában, Flinsben létrehozta az "autófelújító" részlegét. Ez lenne a fenntarthatóság, csak ezt nem lehet olyan szépen becsomagolni egy halom kiüresedett frázisba, mint a oly sok minden mást manapság. Pedig a projekt hatalmas figyelmet érdemelne…..
igazi hős 2021.12.10 08:45:34
@tiltsál ki te gyökér: Rossz példa, a gyertya öregszik, ráadásul egész jól modellezhető módon. Gondolom, neked sem volt a kezedben hézagmérő vagy 20 éve (kivéve ha veteránod van), mert már kell. Cserébe 60 ezrenként kidobjuk a gyertyát pedig "lehet benne még 1-2 év". Csak a motor sínylené meg a döglődő gyertyát. Jobb ez így.
Világszerte megfigyelhető a vírustagadók és oltás-ellenesek táborának jelenléte (a különböző sajtó-orgánumokban való folyamatos megjelenésük), csupán arányuk különböző az egyes országokban. Nálunk, Magyarországon kezdetektől jelentős és népes réteget képeznek. Ami egyértelműen közös bennük, az a…..
igazi hős 2021.12.09 10:12:26
@Frady Endre: Teljesen egyetértek, de egy picit pontosítanék: "Magyarországon képtelenség hozzájutni hiteles statisztikákhoz" helyett "a magyar kormánytól képtelenség hozzájutni hiteles statisztikákhoz". Látunk egész precíz, oltottságra vagy épp korcsoportra lebontott adatokat, bár nyilván minket leginkább a saját környezetünk és (keleti) vakcináink adatai érdekelnének.
Maticsák Sándornak a Nyelvtudományi Közleményekben (116: 325–333.) megjelent írását - a különleges karakterek nagy számára való tekintettel - képformátumban tesszük közzé...
igazi hős 2021.12.07 09:23:44
@midnight coder: Mivel "elfoglaltuk" a helyi népeket (valójában keveredtünk egy nálunk nagyobb népcsoporttal), ezért genetika alapján még a sztyeppén maradtakkal sincs sok közünk.
  Világszerte jelentősen megemelkedtek az energiaárak az utóbbi időszakban. Ez komoly problémát jelenthet a téli fűtési szezonban a szerényebb anyagi körülmények között élő családoknak szerte Európában, de a vállalatok, sőt egész iparágak tevékenységét is hátrányosan érinti. Az Európai Bizottság…..
igazi hős 2021.12.07 09:10:51
@Arcade Macho: Hát persze, ha bal kézzel veszem át, akkor olcsóbb a kenyér is...
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
igazi hős 2021.12.06 13:08:40
@Rubasov et.: A németek gond nélkül költöznek több száz kilométert egy jobb állásért. Ezt a munkatörvények és a sok bérlakás segíti. Ezért ők megtehetik, hogy különböző élet szakaszokban különböző lakásokban éljenek az aktuális igénynek megfelelően.
Közel két napot kellett várni arra, hogy nyilvánosságra hozzák az egyik, ha nem a legfontosabb felvételt Max Verstappen és Lewis Hamilton összecsapásáról. A Mercedes azon nyomban felülvizsgálatot is kért...
A testmagasság minden korszakban változást mutatott a történelem során. Az utóbbi 150 évben az átlagtermetet nézve a Föld legtöbb országában - legfőképp Európában - egy folyamatos növekedés figyelhető meg. Kontinensünkön 1870 és 2020 közt épp 11 centivel nőtt az átlagmagasság. Felmerül azonban a…..
igazi hős 2021.11.17 09:15:53
@Frady Endre: Jumédmájdéj!
Az október végén megjelent vendégposzt reflexiójaként nézzük meg a skót törvényt kicsit más szemmel. Skóciában elfogadtak egy új törvényt, melynek értelmében az iskoláskorú gyerekek szülői beleegyezés nélkül vallhatják magukat másneműnek az iskola területén - írja a Daily Mail. Szabadon…..
Nagyon jó dolog barkácsolni. Amikor megelevenedik a kezeim között, amit papírra skicceltem, ahhoz fogható jó érzés kevés van az életben. Az én listám, ami a barkácsolás szerszámait fontosság szerint sorolja fel, így néz ki. 1; A leggyakrabban használt eszközöm talán a csiszolópapír vagy…..
igazi hős 2021.10.30 23:04:04
@éppnászos: Azt hittem sorminta. Olyan csajos díszítés.
@Motorogre: Hát igen , a szalagfűrésznél nekem megrezzent az arcom, de az utánajövőkből rájöttem, hogy nem a "rendes", hanem az asztali verzióra gondol. Az is drága és nehezen kihasználható, de legalább otthoni barkácsolásban használható eszköz. Amúgy módosítanám, amit írtál:
"Ha most nulláról indulva leped meg a férjed egy barkácsműhellyel, ne tedd!"
Sziasztok, újra itt. Képzeljétek, azt vettem észre, teljesen elpuhultam. Visszaolvastam az elmúlt pár bejegyzést, és egyetlen baszod, sem más ilyen dolog sem volt benne. Már lassan-lassan emberivé váltam. Ez így nem mehet tovább. Ez veszélyes. Már-már olyan leszek, mint a haverom Jézus. A blog…..
igazi hős 2021.10.15 09:40:00
@jozsef_121: DFtT!
Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja Bármennyire is furán hangzik a címben felvetett állítás, különösképpen egy annyira centralizált, már-már félkatonai szervezetre vonatkoztatva, mint a Fidesz belső kör, mégis fenntartom. Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja, hanem a félelem.…..
igazi hős 2021.10.15 09:35:24
@Veszéjben a lyogállamiság !: Ha az ellenzék a kapitalisták, akkor a kormány mi? Kommunisták vagy feudalisták? Leginkább mindkettő egyszerre.
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..