Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törölt-felhasználó (törölt)

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan nem biztonsági téme, hacknek azonban hack, és elég hasznos: a kottke.org posztja szerint, ha a YouTube videók URL-jének a végére odabiggyesztjük a "&fmt=18" karaktersorozatot, nagyobb felbontású videót kapunk (amennyiben rendelkezésre áll ilyen), legyen szó…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.14 14:21:32
Akkor ezt a videót nézd meg fmt=22-vel: www.youtube.com/watch?v=zlfKdbWwruY&fmt=22

A Gyurcsányos videó azért volt ugyanolyan, mert az nem elég jó minőségű, hogy az fmt=22-be kerüljön, így eleve nem veszi figyelembe.
Ezért kell vele szórakozni.
Appleblog Gratulálok Firefox! 2008.11.13 19:17:34
Már az átállás a kettes verzióról a hármasra sem ment zökkenőmentesen, volt, akinek például néhány könyvjelzője veszett el, de a mostani azért már tényleg túlmegy minden határon: a 3.0.4-es automatikusan letöltötte magát, majd jött a frissülés, azóta meg a browserhalál:…..
Bármennyire is bíznak a Google-nál (személyes a vezérigazgató is) abban, hogy az online hirdetési piacot nem fogja olyan mélyen érinteni a válság, azért az elemzők nem ilyen optimisták.A Citigroup elemzője tegnap már egyenesen azt írta ügyfeleinek, hogy a keresőmarketingesek…..
Webisztán Itt a Gmail video chat 2008.11.12 10:25:00
Úgy tűnik, mostanra értek be a Google Gmail-fejlesztései. Egyrészt egyre jobb labsos kiegészítések jelentek meg, másrészt az amerikaiaknak ott van az sms-küldés funkció is. Harmadrészt tegnap bemutatták a Gmail videochat funkcióját. Ahhoz, hogy ismerőseinkkel videofonálhassunk,…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.12 18:53:35
A jabber az egy nyílt IM (azonnali üzenet) platform, az XMPP maga a protokol nevének mozaikszava. Ezt használja a Google Talk, az AIM, a freemail saját chatje és még sok más. Mivel szabványos, így az átjárhatóság és a kompatibilitás is jobb. Például a Pidginben sem véletlenül nincs Skype támogatás. Mivel zárt, így nehéz lenne megoldani. Az MSN sem lenne benne, ha nem az lenne a legnagyobb IM szolgáltatás. De ha jól tudom azt sem lehet teljesértékűen használni, mert például az offline messages nem támogatott.

Az RTP valós idejű protokol. Olyasmi, mint az RTSP (ezt használják video streamingre, pl embeddelt WMV, Real Player videóknál). Ez teszi lehetővé, hogy azonnal megkapd a választ, tehát a chat valós időben történjen, ne úgy mint HTTP-t használó oldalakon, F5-öt nyomogatva.

A H264 pedig egy szintén nyílt, Matroska által fejlesztett codec. Használják HD filmekhez MKV konténerbe és DivX filmekhez AVI konténerbe. Jelenleg ez adja a legszebb képminőséget a legkisebb méretben az összes létező (helyesebben ismert) kódolás (DivX 3,4,5,6, XviD, MPEG...stb) között.

Tehát egy 700 megás X264 film sokkal jobb minőségű, mint egy 700 megás DivX vagy XviD kódolású.

Ugyanígy egy 4,5 gigás MKV DVD is sokkal jobb minőség, mint a szintén 4,5 gigás DVD MPEG-2 kódolással VOB konténerben.

Hátránya viszont, hogy az asztali lejátszók közül csak pár dzsunka (kínai) ismeri fel, a márkásak (Sony...stb) nem, így aki asztali DVD-n nézi DVD-t és az XviD filmeket, azon nem tudják lejátszani a H264-es kódolásúakat.
Egyre többször és mélyebben integrálja egymásba különféle szolgáltatásait a Google. Legutóbb például a Google Translate modulja került be a Google Readerbe, vagyis ezentúl egyetlen kattintás csak, ha egy általunk nem beszélt nyelven íródott feedet akarunk lefordítani...…..
A Newsweek cikke szerint anyár folyamán McCain és Obama kampánystábjának rendszereibe is sikerült behatolniuk illetékteleneknek. Obamáék először egy egyszerű adathalász támadásra gyanakodtak, de miután az FBI és a titkosszolgálat szakértői is bekapcsolódtak a nyomozásba…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.03 15:34:18
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.05 12:31:50
Ezeket maximum a Lali féle reklámblokkoló css-vel: magyaropera.blog.hu/2008/05/17/hirdetes_blokkolas_haladoknak

Ha valaki kijavítja a linket, mert a tárhelyet azóta már törölték, gondolom szegények éhenhaltak az reklámokból származó bevételkiesés miatt. :D
Van, aki nem ijed meg a Halloweenes vigyorgó töklámpásoktól, és alighanem jól teszi. Viszont a legfrissebb felmérésekből az derült, voltak események, amik mégis adhattak okot némi félelelmre. A Websense Security Labs ThreatSeeker Network figyelt fel rá, hogy az ünnep alatt…..
Antivírus blog Pénzért mindent 2008.10.29 16:05:00
Válság ide vagy oda, könnyű és nehéz időszakban egyaránt kedvelt az adathalász tevékenység, és remélhetőleg már mindenkinek a könyökén jön ki, hogyan is védekezhetünk ellene. De az sem mellékes körülmény, milyen etikettet követünk a valódi bankkártya használatnál. A…..
A Google fel akarta kavarni a böngészők piacát - ez sikerült neki, azonban az már most látszik, hogy a várt roham elmaradt. Forrás: sg.huSzerző: Berta Sándor"A Net Applications piackutató cég rendszeres napi és havi kimutatást készít a böngészők, például a Firefox, az…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.04 18:06:57
Azért a Webaudit elég speciális. Egyáltalán mi az, hogy ivy kiterjesztésű a normál html és php után?
A bankok weboldalai megintcsak nem említhetők egy lapon. Ha Safarival megy, az csakis azért van (a maszkoláson kívül), mert a quirks (hibatűrő) mód támogatja.

Egyébként ez a cikk már elég régi, meg sok olyan van, ami maximum a cikkíró tapasztalata. Például nekem is FF és Opera is van a gépemen és mégis zökkenőmentes volt az importálás, mondjuk Operából át kellett először FF-ba, de egy 1%-os részedesésű böngészőt nem támogat egy béta, ez azért nem akkora nagy érvágás. Az Firefox sem támogatta régebben.

Az opciók már azóta bővültek, de valóban az egyszerűségre törekszik, nem pedig a legózd bele a kávéfőzőt is elvet követi. :D
A magyar nyelv no comment, örüljünk, hogy ilyen is van, én angolul használok minden szoftvert, nagyban megkönnyíti a dolgomat.

Könyvjelzőkezelő már van és folyamatosan fejlődik. Skinezhetőség van, nem hivatalosan, de a Chrome a használhatóságra és gyorsaságra törekszik és ez így van jól. A Google sem olyan, mint a Yahoo, azt is azért szeretjük. A Vistafüggő magic_browzR (amit még foltozgatnak) meg akinek nem nyeri el a tetszését az tényleg fesse ki alkoholos filccel a monitort. :D

A title gyorstippszerűen megjelenik, ha ráviszed az egeret, a címsorban amúgy is csak az aktív tabé jelenik meg. Akkor nem mindegy, hogy a tabra rákattintasz, vagy csak az egeret viszed rá? Ennél jobb ötlet ritkán született, mégis van, aki leszólja. Minek? Állapotsáv is automatikus és ez így van jól. Nem takar ki, viszont hasznos. Aki ezeket igényli, az csak a rossz berögződések rabja.

A keresőmező szintén felesleges. Nincs funkcionális haszna, csak rossz megszokás.

Tehát ez a cikk erősen szubjektív és mára már elavult információkat közöl.

Egyébként meg a maszkolás nem 100%-os és nem működik minden oldalon. A magyaropera blogon volt egyszer egy lista, hogy melyik oldalnak nem nevezhető förmedvényeken van az, hogy SZÁNDÉKOSAN küldenek rossz kódot a böngészőnek, jelen esetben az Operának, de régebben a Firefox is kapott ilyet, amíg nem terjedt el. A sok lusta webfejlesztő mindent bevet, hogy kevesebbet kelljen neki dolgozni.
Magyar Opera Fedezd fel az Operát! 2008.10.31 14:29:00
Az Opera az egyetlen olyan böngésző, amely mindent tartalmaz ahhoz, hogy hatékonyan, gyorsan és biztonságosan vehess részt az online világban. Az Operában nem kell kiterjesztéseket telepítened, hogy használhasd a fejlett funkciókat. Fedezd fel, mi mindent nyújt neked az Opera,…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.03 19:17:55
Mint az egy ideje ismert, az Opera rövidesen felfrissíti közösség portálját, a My Opera-t. Ez a honlap lehetőséget biztosít a tagoknak arra, hogy saját blogot indítsanak, fórumozzanak, vagy megoszthassák egymással a fotóikat. A My Opera fiókhoz ingyenes tárhely is tartozik,…..
Kezdjük a jó hírrel. Végre odaállt az OpenID-kezdeményezés mögé mégy egy valóban jelentős felhasználótáborral rendelkező online szolgáltatás. A Windows Live ID-ről van szó, mely körülbelül 400 millió accountot kezel. Akik tehát aktívan használják a Microsoft valamelyik…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.27 23:54:17
Lényege az is, hogy minél kevesebb helyre kelljen regisztrálni. Remélem a Google is csatlakozik hozzá.

Egyébként ilyen cégek kicsit nehezen oldanák meg, pl Yahoonak és MS-nek is van e-mail szolgáltatása egy rakás lefoglalt mailcímmel, akkor most ha a
pistike@hotmail.com foglalt, akkor Yahoo-s OpenID-vel valaki egyúttal használhatja a pistike-yahoo@hotmail.com-ot is? Vagy milyen rendszer szerint tudnák ezt összevonni? Mert ez így érdekes... Ha meg részleges lenne (pl spaces blogokban hozzászólni...stb), akkor azért balhézna mindenki, hogy csak ennyi. Meg ha jól tudom, az is LiveID-hez (egyúttal hotmail címhez) kötött.
Bár jó ideje közismert, hogy az európai nagyvárosokról is készülnek utcaszintű panorámaképek a Google Maps "Street View" nézetéhez. Ugyanakkor Budapesten egyelőre még nem sikerült lefülelni a komótosan haladó fekete Opel Astrákat. Néhány napja Romániában…..
Kaptam egy e-mailt a YouTube-tól, hogy az egyik feltöltött videómban a videó alatt hallható zene (Jack Johnson-tól a Wasting Time) jogtulajdonosa a szerzői jogok megsértése miatt kérte a videó eltávolítását, így az már nem elérhető az oldalon.Valóban, egy régebbi utazás…..
Az Opera két darab rövid bemutatót tartott nemrég a legutóbbi Webjam 8 konferencián. A Webjam keretében az előadóknak 3 percük van arra, hogy bemutassák azt a webes témát, amivel éppen foglalkoznak; most 21 előadó volt, ebből 2 operás. A bemutatók így valóban rövidek, tömörek…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.21 13:20:13
mxr: Azt lehet, hogy régen frissítették utoljára, karaj meg ezt írta: "amelyeket az Opera 9.5 és 9.6 már támogat."

Egyébként a Chromium (ami 100/100 Acid3) sem támogatja. Akkor most WTF?

Egyébként a Firefox is elég profitorientált lett, nyílt forráskód ide, vagy oda. A CSS3 támogatást is csak halogatják, hiéna módjára mindig kullognak az első után és ha az új fícsört szívesen fogadják a userek, akkor beharangozzák, hogy ők már dolgoznak rajta, ami persze jobb, gyorsabb lesz és még a kávét is megfőzi, majd fél-egy év után kihoznak egy új verziót (a szélsebes opensource fejlesztési "erő"-vel), amiben egy az egyben lekoppintották az eredetit és megspékelték pár fícsörrel (köznyelven ezt úgy hívják: ugyanazt tálalták ezüsttálcán). Sokszor az első által nyújtott sebességet/teljesítményt sem éri el, de funkciógazdag, mint egy málhásló a versenylóval összevetve. :D

Amíg az erősebb kutya baszik elve érvényesül, addig csak a WMV/MOV/RM hadakoznak egymással, illetve ezek fejlesztői, de nem azt nézik melyik a jelenleg piacon létező legjobb formátum (x264, mkv) és azt tennék mindenhova.
A Firefox már elérte azt a piaci részesedést, hogy hagyja magát sodródni az árral. Itt maximum az MS vezetheti be, ha a továbbiakban is ilyen komolyan veszi a webes szabványokat.

Egyébként ne úgy nézd, hogy az adobe azért jobb, mert működik egy 1%-os részedesésű böngészőben, amikor már jópár éve létezik. Egy felhasználói JavaScript-tel működik az Operában is a SilverLight, legalábbis nálam. A fejlesztői oldala meg ég és föld, szóval sokkal könnyebb rá fejleszteni, sokkal szabványosabb, a teszteken magasan rávert a flash-re, az erőforrásigény is kisebb.
Igen, legalábbis a mellékelt ábrák ezt mutatják, ráadásul az egyik New Yorkból, a másik a Központból lett "lőve". Szerintem ezen nagyon érdemes elgondolkozni, hogy hogyhogy nem a Chrome-ot, (jó, mondjuk az használhatatlan), de akkor is, legalább a G-hez közeli…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.19 02:26:44
Nyilván neked sincs sok közöd a webfejlesztéshez még érintőlegesen sem, mert akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Az meg sem fordult a fejedben, hogy talán tesztelnek bizonyos szolgáltatásokat, mivel jelenleg még az IE6-nak igencsak számottevő részesedése van a piacon, hogy azon is menjen a Gmail, Maps, Reader, YouTube...stb, így kénytelenek időnként azt is indítani.
Ha az összes normális(!) webfejlesztőnél statisztikát vonnál, szerintem az összesnél a legtöbb ideig az IE fut, mert megcsinálja az oldalt validra, normálisan megy Operában, FF-ban, Safariban, Chrome-ban, Konquerorban, aztán elindítja az IE-t és fél napig heggeszti, mire eléri azt az állapotot, hogy más böngészőben MÉG nem esik szét, de IE-ben MÁR működik.

Google Toolbar azért nincs hozzá, amiért Operához sem. Mert felesleges. A Chromenak az volt az elsődleges célja, hogy felrúgja a sok értelmetlen berögződött "szabályt", pl: tabok a címsáv alatt, külön keresősáv, menüsor és ablakkeret), ezek ha objektíven gondolod végig, mind feleslegesek.

Az IE meg egy buta böngésző, az FF meg kiterjesztések nélkül nagyjából egy üres GUI, szóval ott van értelme. De a Chrome-ban bookmarkletekkel minden toolbar funkció pótolható.
Kivéve a könyvjelzőid importálása a Google Bookmarks szolgáltatásba, de ezt monolólium vs versenyhivatalok miatt nem olyan egyszerű megvalósítani egy saját gyártmányú böngészőben, mivel akkor a sok agymosott user valószínűleg azt használná, így meg azt a third-partyt fogja, amelyiknek a legfényesebb a bannerja. :D
 Fényesebb a krómnál a vas – az adatvédelem mindenek előtt!A Google Chrome megjelenés után azonnal beállt a népszerűségi lista 3. helyére az Explorer és a Firefox mögé. De még ideje sem volt kiélvezni gyorsan jött sikerét, máris itt egy új, német fejlesztésű (de…..
törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.15 14:52:42
"De ami még nagyobb csapást jelentette a böngésző jó hírnevére nézve, az az, hogy a végfelhasználói szerződés kimondja: a Chrome-on keresztül küldött összes tartalom, mint például levelezések, fórum hozzászólások, a Google kizárólagos birtokába kerül."

Egy ilyen írás után jogosan merül fel az emberben a kérdés: Te barlangban laktál eddig wazze? :D De most komolyan. Magadat is leégeted vele, mert hiteltelen, idejétmúlt információkat közölsz, ezzel együtt a kevésbé tájékozott embereket félrevezeted.

Továbbá 3 tény:

1: A Google nem azonosít(!) felhasználókat. Egyéni kódot generál, ami IP cím nélkül édeskevés, meg különben is körülményes lenne lenyomozgatni. Ez azért van, hogy kevésbé lehessen manipulálni az adatokat, nem úgy, mint a Firefox Guinness letöltési rekordja, amibe gondolom pár ügyes programozó besegített 1-1 proxy switcher letöltő scripttel. :D

2: A webaudit, adverticum, vagy itt akár a pixel.blog.hu sokkal több adatot gyűjt a felhasználóról cookiek formájában.

3: Ki lehet kapcsolni menüből, bár elhiszem, hogy ez bonyolult bizonyos homo sapienseknek, mert kombinált feladatokat kell elvégezni, egymás után akár 3 vagy 4 menüponton keresztül, ez nyilván nem veheti fel a versenyt egy csillogó villogó fényes bannerrel, de azért próbáljunk meg erőtvenni magunkon mielőtt a nagy semmittevésben már levegőt venni is elfelejt az illető egyed, mert számára az is túl összetett feladatnak bizonyul. :D

"de mindeközben a felhasználók adataik teljesen biztonságban vannak."

A Google a felhasználóktól való adatgyűjtésnek köszönhetően megalkot egy tökéletes alap böngészőt, amit tovább lehet fejleszteni, erre az SRWare copy-paste-el egyet, majd gondolom a Google adatgyújtésének köszönhető feedbackek kapcsán belekerült fícsöröket is lemásolja, de ő mossa kezeit. Bár a németeknél ilyesmi nem meglepő.

"Másik hiányossága, hogy egyelőre még csak Windows operációs rendszer alatt fut"

Isten ments Linuxot olyan embernek, aki még a böngésző beállításaiba sem tud belépni. A végén még szerencsétlen kernel magábafordul. :D

Egyébként asszem még a Chromium is csak Wine-al futtatható Linuxon.

"Nyugaton a számítógépes adatvédelemnek már stabil kultúrája alakult ki."

Hány regisztrált felhasználója is van a MySpace-nek?
Melyik is alkalmasabb egy EGYÉN azonosítására?
Erről ennyit.