Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leonsio

45 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a gépet Rákoskeresztúron, a panelházaknál "találtam", de csak most sikerült tápot szerezni, hogy végre ki is tudtam próbálni, működik-e egyáltalán. A gép egy nagy halom PC-s klaviatúra között hevert egy kupacban. Mellette a lomis serényen dolgozott a fejszéjével. Gondoltam,…..
Sose gondoltam volna, már amióta gyűjtöm ezeket a régi gépeket, hogy egyszer több primom lesz mint Commodore 64-es gépem.Az első szinte ingyen volt, a második elég borsos áron lett az enyém. Pár napja pedig előttem hevert egy tető nélküli dobozban a harmadik, a VI. kerületben az…..
Pár hete a retronom.hu-n láttam egy hirdetést, melyen egy Sportron nevű magyar (vagy inkább magyar feliratokkal ellátott) pong játékkonzolt kínáltak 3500 Ft-ért.Ez volt az első, a 70-es évek végén magyar kereskedelmi forgalomban kapható TV játék!A sráctól már vettem tavaly…..
leonsio 2012.11.07 10:49:13
@jatszo: Azért az olvasófejet tisztítsd meg még mielőtt veszel egy másikat. Nekem a parrot lemezektől koszolódik el annyira, hogy a következő lemezt sokszor már nem tudom beolvastatni. Ilyenkor jön a tisztítólemez (lusta vagyok szétszedni), pár perc használat után cserélek, és már olvassa is be az új lemezt.
leonsio 2012.11.21 10:14:27
Pár hete sikerült jónéhány BIT-LET újságot szereznem. Erről az újságról sehol nem találtam szkennelt másolatot a neten, pedig nagyon érdekesek. Főleg a címlap vezércikkeit érdemes elolvasni, mely az akkori számítástechnika hazai sanyarú helyzetével foglalkozik (kelet kontra…..
Sikerült pár hónapja szereznem egy Amiga600-as gépet. Semmi extra nincs benne,de szépen, komótosan beolvassa a floppykat, látszólag rendben működik.Hallottam róla, hogy lehet memória kártyáról is bootolni Amigával, és ehhez nem is kell nagy beruházás!Kell hozzá egy CF-IDE…..
Az egyik olyan élményem, amire tisztán emlékszem gyerekkoromból, hogy a Balcsin az üdülőben este egy nagy  TV előtt játszott egy nagydarab, kopaszodó szakállas ember egy zöld színű ponggal, mögötte kisebb tömeg bámulta meredten a képernyőt. Az egész nyaralásból semmi…..
Négy év után idén végre semmi sem jött közbe, és sikerült kijutni a Bécsbe, az adventi vásárba.A Kettenbrückengasse metróállomás tövében elterülő bolhapiacra voltam elsősorban kíváncsi.Korábban valahogy mindig sikerült elkerülni, mindig a Maria Hilfer Strasse-n caplattunk…..
leonsio 2012.12.15 09:03:52
@LGB: Rossz kulcsszóval kereshettem rá, mert ezekkel nem is találkoztam, csak hasonló hokis játékot dobott fel.
Hát, ha 32$ -ért árulják, akkor nem csoda hogy az árus a szívéhez kapott a 3€ ajánlatomon, igaz. nincs meg az elemtartója, és kipróbálni se tudtam.
De 5€ -ért szerintem jó vétel volt.
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Aramir írta hogy az Atari 520 ST-ben nincs is HDD.Belenéztem, és tényleg nincs benne vinyó. :-)Ha már kibontottam, lefényképeztem belül, felteszek pár képet hogy meglegyen.Ha láttok valami érdekességet rajta/benne, írjátok!Nekem pl. az a fura, hogy alulra van szinte elrejtve a joy…..
A hétvégén kimentem az utolsó lomtalanítási helyszínre, a 18. kerület elején fekvő Havanna lakótelep környékére. Ezzel a résszel sajnos be is fejeződött a szezon, és nagyon úgy néz ki hogy jövőre már más rendszer lesz.Nem lehet majd vásárolgatni lomot az utcán, mint egy…..
RetEmu Kvarcjáték online 2012.09.29 20:21:58
Tudom, egyeseknek már bőven ismerős, vagy lefutott téma, de másoknak újdonság lehet a Pica Pic oldala (link), ahol különféle elektronikus játékok (ahogy ismertebbek: kvarcjáték) próbálhatóak ki a böngészőben (kb. 25 fajta). Megtalálható itt a Nintendo Game & Watch…..
Véletlenül bukkantam egy hirdetésre a neten: "Eladó Spectrum Világ újságok 5000 Ft-ért".  Az alapján a fénykép alapján, amit feltettek az újságokról, nem lehetett jól kivenni hogy milyen állapotban vannak az újságok, ezért inkább arra készültem fel hogy rossz állapotban,…..
leonsio 2012.02.23 10:49:46
@Penya64:
Tegnap vettem egy csomó régi cuccot, és olyan rohadt büdösek hogy nem is tudom hová tegyem. Lehet hogy elzárom valami légmentes helyre, vagy inkább kiteszem szellőzni az erkélyre.
AZ Ohiói Állami Egyetem rezesbandája kisebb YouTube-legenda már: a helyi amerikaifoci-meccsek szüneteiben nemcsak zenével szórakoztatják a közönséget, hanem mindenféle alakzatokba menetelnek, ami fentről elég jól néz ki. Legutóbb, október 6-án ismert videojátékokat dolgoztak…..
leonsio 2012.10.09 10:58:10
Aki kinéz ezen a hétvégén a BNV-re, az 'A' pavilon 106/A standját érdemes lesz meglátogatnia!A programfüzetből idézve:"Éld újra a gyermekkorod hangulatát! Nosztalgiázz a videojátékok hőskoránaksztárjaival! Játssz újra Commodore, Nintendo, Sega, Atari, Videoton, SABA, Phillips,…..
Lassan kezdik beteríteni a lakást a retrós cuccaim, felteszek néhányat belőlük a Vaterára. Egyelőre ezeket:------------C64 "PROSZOLGOS" floppyk------------------------------------------------------ Fél év után végre volt annyi időm hogy átnézzem ezt a rengeteg C64 játéklemezt.…..
leonsio 2012.02.12 01:12:50
@Sunsetjoy: Hehe, már nem emlékszem melyik játéknál fényképeztem ezt le:

m.blog.hu/pc/pctoc64/image/elado/576.jpg

A lényeg hogy az 576 kbyte által reklámozott játék intrója ez a kép és ez is Proszolg lemezen van, akiket az újság hirdet... :D
Polaris Mi az, hogy imvns? 2012.04.21 08:56:00
Ez most egy kérdés az olvasóimhoz, nekem ugyanis fogalmam sincs.Azt látom, hogy a keresések között, amik a blogomra vezetik az embereket, egyérteműen és messze az imvns szó vezet (megelőzve az egyébként szintén népszerű líbiai zászlós illetve fecsegőposzátás jellegű…..
Mától a BIT-LET magazin 32., 33., 39., 40., 45. és  46. számai is elérhetőek a http://terkepek.sg-1.hu/magazin/ oldalról, valamint a Szuper BIT-LET magazin tartalomjegyzéke is, melyben az első 28 szám legérdekesebb cikkeit gyűjtötték össze. A legnépszerűbb cikkek a "Vallató -…..
Úgy két-három hete figyeltem fel egy hirdetésre: "Eladó primo számítógép tápegységgel, 20 éve nem volt bekapcsolva. Ára 19.000 Ft. " Pfffffffffff......... Kőbányán vettem egy primo "A" gépet (zöld érintőbillentyűs), azt a lomis odaadta 200 Ft-ért, gondolom azt hitte valami…..
leonsio 2012.08.30 20:47:25
@netangel: Köszi! Bár egyes családtagjaim nem tartanak normálisnak hogy "minek ennyit költeni egy elavult gépre, amivel még internetezni se lehet". Hát azért hogy legyen egy ilyen is.
Ritka, jól néz ki és még magyar is... :)
leonsio 2012.08.30 21:53:38
@LGB: Spectrumot nem is láttam kidobva egyetlen egyet sem, tényleg elég fura, mi lehet az oka...
leonsio 2012.09.02 19:51:02
@Wertzui: JA, és mindig ugyanaz az illető viszi el előlem... :D
Már vártam a hét végi lomtalanítást a XVI. kerületi Centenárium lakótelepnél. Sok négyszintes panelház, nem kell sokat bandukolni, hogy találjak valamit: régi számítógépes cuccokat, újságokat, retró társas játékokat stb. Szerencsére jó helyen parkoltam le, mert a…..
Az utóbbi hónapokban több száz Commodore 64-es floppy lemez fordult meg a lemezmeghajtóimban. A kilistázott lemezek többsége persze játékprogramokkal volt tele, némely lemezen viszont olyan, pár blokknyi méretű programocskát találtam, melyet elindítva kellemes zenei aláfestés…..
leonsio 2012.08.20 16:07:23
@Aramir1975: Az jó, pont a lényeg nem látszik akkor...
Operával nem próbáltam, de nem is tudom hogy javíthatnék, állíthatnék a blogon.
Köszi hogy jelezted!
Siz blogja EPROM írás 2011.03.01 15:16:00
Múltkor arckönyvön már említettem, hogy megírtam életem első EPROM-ját. (Persze elb@sztam nem lett jó). Sikerült rájönni a problémára, úgyhogy most megismételtem, közben néhány fotót is készítve. :)A legnagyobb szenvedés az volt, hogy az EPROM-ot Commodore plus/4-be szántam,…..
leonsio 2012.08.12 17:56:14
Ezer köszönet Murányi Istvánnak amiért kölcsönadta szkennelésre a BIT-LET magazinjait! Fél év után tehát újabb példányokat tudtam beszkennelni, így már csak néhány szám (32,33,39,40,45 és 46) hiányzik a teljes sorozatból!Innen lehet letölteni a pdf fájlokat, a 45 darab…..
A legismertebb magyar gamer podcast, a Konnektor minap engem keresett meg, a megtisztelő felkérésből egy szűk egyórás beszélgetés lett retróról, IDDQD-ről, nextgenről, handheldről, a feleségemről, kötelességből játszásról, meg úgy mindenféléről, ami eszünkbe jutott. Akit…..
leonsio 2012.07.25 10:16:28
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Tedd fel a telódra, és tudod hallgatni hazafelé... ;)

"Nyomtatott átirat?"
Én pont fordítva szoktam: az írott szöveget speakboardban mp3-ba konvertáltatom és hallgatom hogy ne fárasszam a szemem :)
Eddig DOS-ból, Star Commanderrel próbáltam Commodore 64 és Plus/4-es lemezek tartalmát archiválni, de elég hamar el is ment tőle a kedvem: nem lehet semmit sem csinálni a gépen másolás közben (ami egy lemezoldal esetén akár 8-10 percig is eltarthat), ha akár csak véletlenül…..
A budapesti rendezvény után, május 12-13-án Szegeden is megrendezték a retró számítógép, videó- és quartzjáték kiállítást. Az egy hónappal ezelőtti Csokonais rendezvény annyira megtetszett, hogy elutaztam vasárnap délben Szegedre (jövő áprilisban elmegyek majd a komáromira…..