Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ogre_

3 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár hamarosan betölti a 86-ot (!) szellemileg friss és aktív Ridley Scott, korunk egyik legnagyobb rendezője. Ő készítette el a Nyolcadik utas a halált annak idején 1979-ben, a Szárnyas fejvadászt 1982-ben, a Gladiátort 2000-ben, a Sólyom végveszélyben 2001-ben, a Mennyei királyságot 2005-ben, a…..
Ogre_ 2023.11.26 20:15:26
@Nietzsche.: Igen, az egész film alapkoncepciója Napóleon alakjának dehonesztálása. Tényleg érthetetlen Scottól ez az egész.
Az idén szeptemberben már 54 éves Erika Eleniak egykoron valódi szex-szimbólum volt. Például 1992-ben, alig 23 évesen az Úszó erőd című Steven Segal akciófilmben, ahol teljes nagytotálban csodálhattuk meg alakját (az emlékezetes nagy-jelenetében, melyet itt nézhetsz meg). Persze nagyon sokan a…..
Most, hogy a spanyolok is elkészítették a maguk "Madarak a dobozban" változatát, mely elég jól startolt a Netflixen (és nem is rossz szerintem), újra elővettem a 2018-as eredeti, amerikai filmet, hogy könnyebb legyen az összevetés. Nos, az amerikai verzió kétségkívül látványosabb és Sandra Bullock…..
2018 filmes szempontból gyenge volt az elmúlt 3-4 évhez képest, hiszen alig volt olyan produkció, ami maradandó élmény lett volna. Cserébe azonban rengeteg olyan mű látott napvilágot, ami negatív csalódás lett volna. Lássuk, melyik 10-et tartom a legjobbnak a 2018-as esztendőből. 10. Nyár /…..
Elérkezett az évnek azon szakasza, mikor elárasztanak minket a bejegyzések, ahol mindenki, aki egész évben filmeket nézett felteheti az óévre a koronát és egy toplistában összegezheti az elmúlt év mozifilmjeit. Én se fogok ezalól kivételt képezni, és ahogy már tavaly is, úgy most is egy videó…..
Kevés a jó sportfilm, a csajosabb még inkább, meg kell hát becsülni ezt a nem éppen mostanában készült vígjátékot, amelyből még a hozzám hasonló anti-baseball mániások is megérthetik, mi az a hazafutás, és közben még remekül is szórakozhatnak. Mindeközben nincs hiány…..
Az idei évben nagyon sok film aratott sikert a mozipénztáraknál (és a filmes honlapokon, blogokon), de rengeteg bukás és csalódás is árnyalta az összképet. A Filmelemző író blog is kialakította a kedvenceinek listáját. Ezúttal 12 + 1 filmet választottam kiemelésre: 12. The Commuter - Nincs…..
Ogre_ 2018.12.31 13:59:07
@Diverzáns: A Hunter Killer nekem is tetszett. De a listára kívánkozik még nálam Az első ember is, Damien Chazelle rendezésében, Riyan Gosling főszereplésével. No meg az Örökség, Ari Aster elsőfilmes rendezőtől.
A young adult regények filmes adaptációinak legfrissebbje egyelőre nem teljesít túl jól a jegypénztáraknál, noha én például a moziból kilépve elismerő és jóleső sóhajjal indultam kocsimhoz, arra gondolva: "na, ez elég király volt". Igen, vessetek meg, de én nagyon jól szórakoztam rajta és nekem…..
A világ legjobb vadászgépe címért ma több, negyedik és ötödik generációs vadász-típus is verseng, melyek közt a különböző szakértők más-más sorrendet alakítanak ki. Az élvonalban amerikai, orosz, francia és kínai gyártmányú gépek is akadnak. A vadászgépek napjainkban a legfontosabb harci-eszközökké…..
Dwayne ’The Rock’ Johnson-t manapság már senkinek nem kell bemutatni. A pankrátorból lett Hollywood-i szupersztár a 2000-es évek elején robbant be a mozikba, mikor Skorpiókirályként megjelent a filmvásznakon. Noha az első igazán nagy sikerére 2003-ig kellett várnia, ahol egészen…..
KultúrSokk Escobar 2018.08.12 21:01:45
Még halála után negyed évszázaddal is Pablo Escobarral van tele a média, csak ezúttal nem a drogügyletei miatt, hanem életrajzi sorozatok, filmek és könyvek kapcsán. Tulajdonképpen a világ leghírhedtebb drogbárójának története már annyira közismert, hogy nehéz újat mondani róla. Ezúttal viszont…..
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Mindig érdekes kísérlet olyan személyről filmet készíteni, aki közismert és akiről szinte mindenkinek van már valamilyen emléke vagy képzettársítása. Pablo Escobar (1949-1993) pontosan ilyen ember volt: a 80-as évek "terméke" egy hírhedt kolumbiai drogbáró, "kokainkirály", gúnynevén: El Patrón vagy…..
A hamarosan mozikba kerülő és rendkívül látványosnak illetve izgalmasnak ígérkező második rész előtt (The Equalizer 2.) érdemes visszatekintenünk a legelső epizódra, vagyis a kezdetekre. Az akciófilmekre "szakosodott" Antoine Fuqua (Mélyütés, Kiképzés, Csali) négy éve készítette el 2014 egyik…..
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
Ogre_ 2018.07.24 19:22:53
@Túlélő ...: Kábé egyetértek. Az efféle színészi extermitások többnyire a felhajtás részei, hogy a sajtó felkapja a témát és a színész el tudja később mondani: "támadhatatlan az alakításom, hiszen látjátok, miket meg nem tettem érte". Nyilván nem árt, ha a színész utánaolvas karakterének, tájékozódik az eljátszani kívánt figuráról, szakmáról, foglalkozásról, betegségről stb, de a megszállott azonosulás felesleges feltűnősködés csupán.
Ogre_ 2018.07.25 11:47:24
@Inceptio: +1! ... Ott a pont! :-)
PszichoTér Álom és valóság 2018.07.23 22:34:07
Éjszakánként - különböző gyakorisággal - a legtöbben mozizunk. Nem, ennél több történik, történeteknek válunk részeseivé, amik a valóságban nem történtek meg. Az emberiséget a kezdetektől foglalkoztatta, mi történik velünk, amikor álmodunk, elhagyja-e a lelkünk a testünket, mit jelentenek az olykor…..
  A felvetés Einsteintől származik, aki evvel élezte ki a kvantummechanika alapvető dilemmáját: érvényesül-e a determinizmus a mikrovilág folyamataiban? A klasszikus fizika szerint, ha pontosan egyeznek egy kísérlet kezdőfeltételei, akkor csak egyetlen kimenetel lehetséges. Evvel szemben a…..
Ogre_ 2018.07.25 01:40:24
Amikor jött a telefon, hogy "kitaláltam a dátumot, mehet a buli, de még nincs meg a lé", közöltem az ügyféllel, hogy ebben az esetben csak a Last Minute bérlés jöhet szóba. És akkor abból főzünk majd, ami van. Szerencsénk volt, elég jó lett a kaja...
Ogre_ 2018.07.25 01:24:48
@isail: Ok.
1896. Húszezren nézték, ahogyan két mozdonyt ütköztettek össze a szervezők az Ohio állambeli Buckeye Parkban, Lancaster városában. A belépő mai áron kb. 25 dollár volt, a szervezők meggazdagodtak az esemény után..
Jennifer Lopez ma ünnepli 49. születésnapját. A Puerto Ricó-i származású, többszörös Grammy-díjas énekesnő már 20 éve van a zenei pályán és ma már a popszakma egyik legnagyobb neve. Úgy gondoltam ezen a jeles napon ideje hát számot vetni és megnézni, hogy a dalaiból mit is…..
Mission Impossible III. 2006 Új rész, új szereplők és tádám..új rendező (és nem az utolsó a sorozatban). Ha azt írtam, hogy a MI:2 akciófilmként jobban sikerült, mint a nyitódarab. Akkor ugy en bloc elmondható az MI: III. mindenben jobb, mint az előző részek van még egy nagy aduja, ami ebben a…..
A színészlegenda jó 25 éven keresztül lakott a New York-i Central Park Place nevű toronyházban, ami érdekesség, hogy annak több különböző lakásában is. Az egyiket most árulják 2,7 millió dollárért, nézzük meg együtt!..
Ogre_ 2018.07.24 19:30:26
Paralia és környéke igen közkedvelt nyaralási célpont és emiatt sokan keresik fel a Meteorákat, amiről korábban írtam is. Viszont nem igazán ismert a tengerparttól mindössze 50 km-re Aigai (modern kori nevén Vergina), amely az ősi Makedónia fővárosa és egyben királyi székhely, ahol szép állapotú…..