Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DeriCom Kft

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unió egészére vonatkozó egységes adatvédelmi rendelet (GDRP) megköveteli a tisztességes és átlátható adatkezelést, továbbá, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak az adatkezelés tényéről és céljairól. A rendelet az elszámoltathatóság elvén alapul és fordított bizonyítási kényszert…..
Mára olyan új technológiák jelentek meg, melyek már nem csak az ipari termelést és a gazdaságot befolyásolják, hanem az alapvető emberi gondolkozást is arról, hogy vajon mitől ember az ember. A korábbi ipari forradalmakat az alábbiak jellemezték: Ipar 1.0 - az ember többé nem kell, hogy állati…..
Az Európai Unió egészére vonatkozó egységes adatvédelmi szabályozás, a GDPR hatálya kiterjed minden olyan vállalkozásra és szervezetre, amely személyes adatot kezel az EU-n belül. Személyes adatok kezelésének minősül a munkavállalókkal kapcsolatos adatkezelés is.  Így a rendelet mindenkire…..
Az elmúlt hetekben más fórumokhoz hasonlóan, mi is több bejegyzésünkben foglalkoztunk azzal, hogy az internethasználat miként hat az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. A különböző internetes statisztikák szerint a betegek egyre gyakrabban fordulnak panaszaikkal első körben a világháló…..
Ha adatmentésről van szó, akkor az első és legfontosabb szabály, hogy nem elég az adatokat ugyan arra a merevlemezre lementeni, amelyiken egyébként is dolgozunk. Ugyanis az adatvesztések több mint harmadáért a merevlemez meghibásodása felel, a szoftveres és a felhasználói beavatkozásból következő…..
A technológiai forradalom és a magánegészségügyi szolgáltatások igénybevételének térnyerése  a következő években meg fogja teremti az „egészségügyi fogyasztók” kategóriáját a jelenlegi „betegek” kategória helyett. Erre meg van a lehetőség és meg van az igény. A hangsúly a személyesebb ellátásokra…..
Az Európai Unió egészére vonatkozó egységes adatvédelmi rendelet (GDRP) május 25-ével kerül bevezetésre. A rendelet megköveteli a tisztességes és átlátható adatkezelést továbbá, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak az adatkezelés tényéről és céljairól. Az új adatvédelmi rendelet alapján az…..
Az MMProNet teljes körű INFORMATIKAI MEGOLDÁS a MAGÁNORVOSOK számára. Medikai szoftvercsaládunk legújabb tagja egy felhőben futó rendszer, ezáltal olyan szolgáltatásokat is képes biztosítani, melyekre korábban nem volt lehetőség. ✅ Bármilyen eszközön – pc, laptop, tablet, okostelefon –…..
Felmérések szerint a 75 év felettiek átlagosan 4-5 társbetegséggel küzdenek. Ez akár 10-12 gyógyszer együttes szedését is jelentheti. Az érintettek különböző betegségeiket, különböző kezelőorvosok gondozzák, akik nem feltétlenül konzultálnak egymással. Ennek következtében nem derül fény sem az egyes…..
Dericom official Mi az az e-Recept? 2018.01.12 09:41:42
Megszaporodtak a megfázásos megbetegedések és ezzel párhuzamosan megnőtt azon honfitársainknak a száma, akik most találkoznak először az e-Recepttel. Az ő tájékoztatásukra igyekszünk megválaszolni az e témában leggyakrabban felmerülő kérdéseket: Mi különbözteti meg az e-Receptet a papír alapú…..
A lakosság egyre nagyobb arányban fordul az állami egészségügyi rendszer helyett a magánszolgáltatók felé. Ennek következtében ennek a szegmensnek a növekedése évi 4-5%-ra ugrott, ami jócskán meghaladja a GDP növekedésének az ütemét. Nem véletlen, hogy Csányi Sándor, az OTP vezetője is megjelent…..
Dericom official Az EESZT jövője 2017.12.29 11:25:54
2012-ben indult el az az uniós pályázat, melynek felhasználásával létrejött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az EESZT célja, hogy a modern technológiák igénybevételével az egészségügyi folyamatokat átláthatóbbakká tegye. Az EESZT akkor fogja a vele szemben támasztott…..
2014-ben bevezettük távkarbantartás szolgáltatásunkat, melynek keretében feltérképezzük az ügyfeleink által használt eszközöket és szoftvereket, megtervezzük, elvégezzük és dokumentáljuk a biztonságos működésükhöz szükséges karbantartásokat, így nekik csak a betegellátással kell foglalkozniuk. Ennek…..
Legújabb fejlesztésünk során a legmodernebb webes technológiákat használtuk, azért hogy az eredménye egy kiemelkedően gyors, biztonságos és egyszerűen üzemeltethető medikai rendszer legyen. A MedMaxProNet egy olyan szoftver melyet a Felhasználó igényeihez lehet igazítani, és nem a Felhasználónak…..
Bátran kijelenthetjük, hogy az egészségügyi adatok és azok kezelése különös figyelmet érdemel. Az EESZT novemberi indulása óta számos felvetés született e témában. Az alább összefoglalt információkkal mi magunk is szeretnénk hozzájárulni az ez irányú kétségek eloszlatásához. Az EESZT-be bekerülő…..
A DeriCom Kft által fejlesztett VIR szoftver egy különleges beteghívó és betegtájékoztató (multimédiás) rendszer egyben. A VIR már számos budapesti és vidéki rendelőben bizonyította, hogy képes a betegellátást mind az orvos, mind a beteg számára kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni. „Nem csak a…..
A MNB által közzétett adatokból látszik, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lakosság az öngondoskodásra, legyen szó nyugdíj célú megtakarításról, vagy az egészségügyi kiadások fedezéséről.   A cafetériát érintő adózási szabályok változása miatt az ez irányú munkáltatói befizetések jelentősen…..
2018. december 31-éig gyógyszerrendeléskor minden orvosnak felírási igazolást kell kiállítania, mely majdnem minden tekintetben megegyezik a jelenlegi papírvénnyel - csupán egy plusz e-Recept vonalkódot is tartalmaz. Ezt teljesen ugyanúgy, mint eddig, mindennemű azonosítás nélkül a beteg vagy bárki…..
2018-ban bevezetésre kerül a törzskarton vezetésére szolgáló informatikai rendszer. A törzskarton az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvényben meghatározott személyazonosító adatokon túl további adatokat is tartalmaz (eltérően a 18 év alatti és…..
Már a nyár derekán kiderült, hogy a kormány a jövő évben több mint 220 milliárd forinttal szán többet az egészségügyre, mint idén, és ennek nagyobbik része bérnövekedés lesz. Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogramhoz (Svájci-projekt) igazodva változások várhatók a finanszírozás rendszerében. A…..
HATODIK Képzés Az EESZT-vel kapcsolatos ismeretekről egy kérdéssor online kitöltésével kell számot adni. A vizsga 10 kérdésből áll és 7 helyes válasz kell a sikerességéhez. A 10 kérdés megválaszolására 30 perc áll rendelkezésre. A vizsgának 3 alkalommal lehet nekifutni. A sikeresen vizsgázók…..
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér egyfajta tárhelyéül fog szolgálni az egészségügyben keletkező adatok tömegének. Az információk digitális tárolása megteremti a lehetőséget különböző kigyűjtések, elemzések készítésére és az adatok közti összefüggések feltárására. Hogy mi mindenre fogjuk…..
Mi az EESZT: Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) lehetővé teszi egészségügyben keletkező adatok és dokumentumok elérhetőségét, és biztosítja a rendelkezésre álló adatok egységes kezelését és hatékony elemzését. Az EESZT szolgáltatásit az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és…..
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásit az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és gyógyszerészek a saját, megszokott informatikai rendszerükön keresztül érhetik el. A rendszer számos modulból épül fel. e-Recept  Az e-Recept fokozatosan kerül bevezetésre. A tervek…..
A digitális önrendelkezés lehetőségét az egészségügyi és hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 2015. évi CCXXIV. törvényben módosított rendelkezések teszik lehetővé. E jogszabály alapján minden állampolgárnak lehetősége van rá, hogy az…..