Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HruskóErika

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Önállóan lakni-Közösségben élni Egyesület az Egymásért-Közösen Mozgáskorlátozottak Egyesülettel együttműködve szervezte az eseményt, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából. Ezúttal a rendezvény célja az volt, hogy a vasúti közlekedés akadálymentességével kapcsolatos…..
A Magyar Szociológiai Társaság minden évben megtartja a vándorgyűlését. Itt mutathatják be kutatásaikat a szociológusok. Idén ennek a Corvinus Egyetem Szociológiai Tanszéke adott otthont. A témája a válság volt. A lakhatási válságok szekcióban, úgy gondoltuk, be tudjuk mutatni a 2017-ben publikált…..
Közös utak - akadálymentesítés a fővárossal címmel, 2023. október 11-én, az Akadályok nélkül - az akadálymentes Józsefvárosért csoport sétát tartott. A séta a Blaha Lujza térről indult, a Rákóczi úton érintettünk több gyalogátkelőhelyet, majd kisebb mellékutakon, a Horánszky utca 13. számig…..
Arról, hogy a Nyugati téren lesznek zebrák, már 2017-ben tudott csoportunk. Egy közérdekű adatigénylésből, amit a BKK felé intéztünk. Kiderült, hogy ugyan nem az M3-as metró felújításának a költségvetéséből, de tervben van az elkészítése. 2023-ban, mire megjelent a sajtóban, hogy elkezdték az…..
A TASZ-tól meghívást kaptunk, hogy menjünk velük a Bartók Feszt'-re és a számukra felajánlott sátor felébe rendezkedjünk be. 2023. szeptember 2-án már második alkalommal került megrendezésre ez a rendezvény. 2022-ben szeptember végén- október elején volt ez az esemény, hideg, nagyon szeles, nyirkos…..
Érdekvédelmi munkánk egyik eleme a közösségi közlekedés akadálymentességének elérése. Ezért, a kezdetektől figyelemmel kísérjük az M3-as metró felújításának folyamatát. Az újonnan átadott M3 metró utolsó szakaszának bejárás-tapasztalataival még adósok vagyunk a számotokra. Hruskó Erika Írását…..
2021.03.25-én öt civil szervezet összefogásával árnyekjelentés készült az ENSZ számára a fogyatékossággal élő személyek jogainak tiszteletben tartásáról. Az öt civil szervezet, az Autisták Országos Szövetsége, Lépjünk hogy léphessenek, TASZ, Validity Foundation és az Önállóan lakni, közösségben…..
Az ellátási szükséglet kérdőívünk rövid összefoglalóját már olvashattátok, amit ebben a bejegyzésben ismét elolvashattok, majd lentebb megtalálhatjátok a prezentáció anyagát és egy hosszabb írásos elemzést is letölthető formátumban. Jó olvasgatást kívánok hozzá! "Az érintettek körében végzett…..
A budapesti hármas metró akadálymentesítését bemutató cikksorozat harmadik része az Önállóan lakni - közösségben élni csoporttól.  Az első részt itt olvashatjátok, a déli szakaszról - mellyel a sorozat második részében foglalkoztunk-, pedig ide kattintva tudhattok meg többet. Tavaly tavasszal…..
  2018.09.23-án tartották az első EJHA konferenciát, az Európai Ifjúsági Központban, ahová csoportunk is meghívást kapott. Standoltunk, előadást nem tartottunk, a résztvevők megismerkedhettek velünk. Képviseltük még anyaszervezetünket, a Közélet Iskoláját, és unokatestvérünket, a Város Mindenkiét.…..
Rengetegen fogtak össze a hármas metró akadálymentesítéséért. Csoportunk tagja, Hruskó Erika írt cikket az eseményekről. Amelyet a Mérce.hu jelentetett meg, Siker címszó alatt, 2018. augusztus 26-án. "A budapesti metró akadálymentesítéséért folytatott küzdelem olyan ügy, amelyet a civil világ és…..