Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önállóan lakni közösség

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy éve hogy Garai Nóri, csoportunk volt társ-közösségszervezője tragikus hirtelenséggel elhunyt. Elvesztése mindannyiunkban hatalmas törést okozott, és azóta is feldolgozhatatlan a hiánya.   Nóri a csoporttagok körében 2020 februárjában Nórira az alábbiakban is emlékezünk, a búcsúztatóján…..
Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport 2021. május 5.-én szerdán, az Önálló Élet Európai Napja alkalmából 18 órai kezdettel online kerekasztal-beszélgetést tartott, melynek témája az akadálymentes hozzáférhetőség volt. Kedvcsinálóként az eseményt megelőzően a csoport tagjai által készített…..
Május 5.-e az Önálló Életvitel Európai Napja, mely az Önállóan Lakni-Közösségben Élni csoport számára is alapvető dátum.Ez alkalomból a csapat néhány tagja egy videóban foglalta össze , mit jelent számukra az önállóság, és ehhez mi mindenre van szükség. Ezen kívül pedig egy "Az Önálló Élet Napja"…..
Március 20-án 6. alkalommal szervezünk online találkozót barátainkkal, ahol meghívott vendégünkkel, Menyhárt Barbarával a Fogyatékossággal élő nők hazai helyzetéről fogunk beszélgetni egy interaktív kerekasztal-beszélgetés keretében. Hogy még inkább megismerhessük, Barbarát eddigi útjáról, céljairól…..
A Klubrádió Reggeli gyors című műsorának vendége volt csoporttagunk, Hruskó Erika. A beszélgetés témája a M3-as metró déli szakaszának kipróbálásakor szerzett tapasztalataink és a további felújítás kapcsán tett ígéretek.  ..
2020. december 19-én 15 órai kezdettel az Önállóan lakni - közösségben élni csoport megtartotta az Együtt könnyebb e-book bemutatójával egybekötött szakmai kerekasztal-beszélgetését. Az eseményt online formában tartottuk meg.Az esemény célja az egy évvel korábban meghirdetett „Együtt könnyebb”-…..
Tudomásunk szerint arról, hogy hány mozgássérült ember él ma Magyarországon, csak hozzávetőleges adatokat találhatunk. Kutatásunk arra is rávilágított, hogy fizikai korlátaikból és életkörülményeikből adódóan jelentős részünk alig, vagy egyáltalán nem látható a társadalom számára. Problémáink, az…..
"Sínen vagyunk"-fórum a vasúti közlekedés akadálymentességéről Mérce Kossuth Rádió M1 Híradó-videó ZetaPress "Együtt könnyebb"-bemutató és díjátadó ZetaPress Képesek Vagyunk Magazin ..
Mint előző blogbejegyzésünkből már értesülhettek a kedves olvasók, az "Együtt könnyebb - segítők és segítettek közös világa" címmel meghirdetett irodalmi pályázatunk a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott (mintegy 50 pályázó részvételével), és az igen színvonalas pályaműveket egy…..
Az Önállóan lakni-közösségben élni csoport 2019. december 16-án „Együtt könnyebb” címmel szervezett rendezvényt a Premier Kultcaféban. Az eseménynek fókuszában a támogató szolgálatok, illetve a személyi segítés témaköre állt, melyet több szemszögből is körüljártak a szervezők az este folyamán. A…..
Az Önállóan lakni - Közösségben élni csoport 2019. december 2- án kerekasztal-beszélgetést szervezett „Sínen vagyunk - fórum a vasúti közlekedés akadálymentességéről” címmel a Premier Kultcaféban. Az esemény a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából abból a célból került megrendezésre, hogy…..
Bizonyára sokan tudják, hogy az októberi választás nyomán új vezetése van Budapestnek. Ez a vezetés - elődjével ellentétben - szükségét érzi egy, a korábbiaknál nyitottabb kapcsolat kiépítését a civilek felé. Ennek egyik első állomása volt a szerdai találkozó a Városházán, amiről képes beszámolót…..
Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy megvan irodalmi pályázatunk eredményhirdetésének helye és ideje. Íme, a részletek: Tanulmánykötetünk megjelenése után sem álltunk le a kutatással. Ezúttal a támogatószolgálatokkal és a személyi segítségnyújtás használatával kapcsolatban végeztünk…..
Örömmel adunk hírt róla, hogy minden várakozásunkat felülmúlta a vasárnap lezárult pályázatunk iránti érdeklődés. Félszáznál is több pályamű érkezett az ország minden szegletéből, fiatalok, idősek egyaránt írtak arról, hogy milyen a segítők és segítettek közös világa. Köszönjük az érdeklődést,…..
Biztos te is tapasztaltad már, hogy van ami egyedül nem sikerül, ezért segítségre van szükséged, vagy éppen Te tudsz továbblendíteni egy embert valamiben, ami számára nehézséget okoz. A nagy sikerű Életrevalók,  vagy a Mielőtt megismertelek című filmeket rengetegen láttuk. Most arra vagyunk…..
  A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket. Jelenlegi önkénteseink után most érintett csoporttagjaink…..
A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket Arra kértük jelenlegi önkénteseinket, hogy meséljenek a…..
A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket Arra kértük jelenlegi önkénteseinket, hogy meséljenek a…..
III. Közös Ügyeink Konferencia a Fogyatékosügyi EU-jogokért 168óra "Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás Haon.hu Debreciner "Szabad család" kampány/24 órás támogatószolgálat WMN 24.hu..
Tavaly tavasszal széleskörű összefogásnak köszönhetően megállapodás született arról, hogy a felújítás végére a M3-as metró összes állomásának akadálymentesítését elvégzik. Ez az ügy csoportunk számára kiemelt jelentőséggel bír, ezért a felújítás megkezdése előtt számos megmozdulást szerveztünk,…..
  Csoportunk 2017 óta részt vesz a Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjában, melynek részeként rendszeresen járunk a CKA kunbábonyi képzőközpontjába is. A vidéki helyszín nyújtotta lehetőségeket és a közös programokat jelenleg sajnos csak korlátozottan tudjuk élvezni,   mert…..
Fogyatékkal élők Világnapja Nők Lapja Café "Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás Fidelio Kultúra.hu Csoporttagajainkkal készült interjúk Magyar Katolikus Rádió..
"Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás 24.hu "Mi kell ahhoz, hogy egy mozgássérült ember önállóan élhessen?" Kiadványbemutató Kossuth Rádió hvg.hu-VIDEÓ Abcúg.hu Index.hu..
Ahogy arról nemrég  hírt adtunk, a napokban mutattuk be egy kerekasztal beszélgetésen azt a kutatási beszámolót, amely csoportunk munkáját foglalja össze a kezdetektől a közelmúltig. Ebből a legérdekesebb részeket az abcug.hu online portál cikke nyomán idézzük most fel: Mi kell ahhoz, hogy egy…..
M3 akadálymentesítés Mérce.hu "Még mindig úton vagyunk" kerekasztal-beszélgetés  Klubrádió "A párommal élek, nem a fogyatékosságommal" interjú Hruskó Erikával 1000 Words Magazine..