Regisztráció Blogot indítok
Adatok
masada

0 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi posztomban 1945 előttről válogattam össze 5 olyan döntést, melyek annyira ostobák voltak, hogy – így vagy úgy – de nagyon súlyos következményekkel jártak az emberiség életére. A két világháborúból tanult valamit az emberiség, de buta döntések 1945 után is születtek. Ezekből hoztam újabb…..
A turisztikai csúcsszezon idején érdemes egy is kitekintést tenni, hogy miként alakulnak az Európába utazó kínai turisták számai és mik az ezzel kapcsolatos új trendek a kontinensünkön. Előző alkalommal a Közel-Kelet turisztikai vonzereje került górcső alá a kínai utazási trendek szempontjából. Aki…..
masada 2023.07.23 09:59:45
A fegyverünket menet és harc közben eltérően kell kezelnünk. Míg a taktikai helyzetek teljesen használhatók mozgás, várakozás közben, ha harcra kerül a sor, ezek erősen korlátozottan használhatóak. ekkor lépnek életbe a készenléti helyzetek. Nevükből adódóan a fegyverünket tüzelésre készen tartjuk,…..
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
Van egy olyan ország a Földön, ahol a fejlődés mérőszáma a bruttó nemzeti boldogság (BNB), és teljesen karbon-negatív, azaz több üvegházhatású gázt távolít el a levegőből, mint amennyit kibocsát. Ez Bhután, a Himalája lábánál fekvő kis ország, amelynek alig több, mint 700 ezer lakosa van, és az…..
Hol is tengetem thaiföldi mindennapjaimat?  Golf- és teniszpályák, pálmafák, szabadtéri medencék, szemkápráztató tavak, szabadon sétálgató varánuszok... – a felsorolást olvasva sokkal inkább valamely üdülőövezetre asszociálhatunk, mint egy egyetemi campusra. De nem Thaiföldön! ☀️☀️☀️ Különösen nem,…..
Bajban van a zürichi Kunsthaus: szakembereket kért fel a Bührle-gyűjtemény egyes képei eredetének megvizsgálására. Elképzelhető ugyanis, hogy vannak közöttük olyan alkotások, amelyeket annak idején a nácik raboltak el zsidó gyűjtőktől – írja a Huffington Post. Emil Bührle (1890-1956) német…..
wagmg Semjén Zsolt nem vadász 2022.01.13 10:30:33
Félreértés ne essék, semmi bajom a vadászattal. Szeretem az állatokat, az állatkínzás ellen vagyok, de megeszem a húst. De tényleg, a vadászat okés, a kamuzás meg a csúsztatás viszont nem az. Szóval először is, az, hogy az emberek vadásztak évezredeken keresztül az nem jelenti, hogy a vadászat okés…..
masada 2022.01.15 19:12:55
@arthurthedent: de nem volt dögevő. Nem szabad hamis információkat terjesztened!
masada 2022.01.16 09:18:22
@arthurthedent: nem szabad hamis információkat terjeszteni!
masada 2022.01.16 11:40:17
@arthurthedent: ne gurulj be, csak ne ossz meg téves információkat mert megtéveszted az embereket. Ennyi.
Nagyon vártam és nagyon akartam szeretni a titokzatos és briliáns olasz író, Elena Ferrante regényéből készült filmet, Az elveszett lányt. (Magyarul a könyv címe egyébként Nő a sötétben.) Hatalmas és igen fájó csalódás volt. Az író Nápolyi regényeit nagyon szerettem. Az első két könyvet az Hbogón…..
masada 2022.01.05 07:34:14
  Sokan gondolják egy bizonyos kor elérése után, hogy az életben már semmi új nem történhet. Túl késő új mesterséget tanulni, új kompetenciákat szerezni, álmokat megvalósítani, világkörútra menni. Egy francia blogger hölgy azonban éppen ennek ellenkezőjét bizonyítja saját példáján a Huffington…..
Egy nem is olyan régen élesített posztunkban bemutattuk nektek, hogy milyen volt az élet Japánban a második világháborús vereséget követő amerikai megszállás alatt. Ez az időszak volt a szigetország újjászületésének korszaka, amikor a militarizmust - legalábbis a felszínen - felváltotta a…..
masada 2021.12.13 20:16:27
Dánielék idény nyáron költöztek ki az Egyesült Államokba, egészen pontosan Los Angelesbe. Mostani első posztjában a kezdeti problémákat feszegeti a tíz éve fotózással is foglalkozó szerzőnk, akinek köszönjük a képeket. Santa Monica..
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Ragyogó szépségként kezdte Marie Antoinette életét Franciaország trónörökösének jegyeseként majd feleségeként, egész Európa csodálta kecses alakját és mozgását, kedvességét és vidám természetét, udvarhölgyei kiszolgálták frivolságát, az udvar beszállítói körbedongták, hiszen ő költötte a legtöbb…..
A szülői gyászt tekinthetjük-e elegendő felelősségvállalásnak egy gyermek baleseti halálában? Lefolytatható-e jogi eljárás így minden baleset esetén? L.L. Junior rapper a hároméves kisfia halálával járó balesetet követően megvonta az anyától a másik, nagyobbik fiuk láthatási jogát. Írásom egy…..
Dave Williams százados a könnyeivel nehezebben küzdött meg, mint a golyókkal, amikor 2018 szeptemberében közölték vele, hogy tizenegy éves brit katonai pályafutása véget ér...
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
  Első megjelenés: 1988   Ez a kanadai szerepjáték egy "keményvonalas" sci-fi, valahol az Aliens, a Szárnyas Fejvadász, a Moon 44 (Űrkalózok) és az Outland (Gyilkos Bolygó) vonalán. Az emberiség kilépett a Földről, de a Naprendszer börtönét nem tudta elhagyni, viszont otthonvilága lakhatatlanná…..
A magyar történelem egyik leghíresebb merénylete történt 1330. április 17-én, amikor Zách Felícián (a krónikák alapján) karddal rontott az ebédjére készülő királyi családra. A Képes Krónika alapján: "Midőn azután az Úr 1330-ik évében, április tizenhetedikén, húsvét után való szerdán a király a…..
Közel fél év után érték el Nikiék a már nagyon várt amerikai nyugati partot, ami finoman szólva sem okozott nekik csalódást, miként az a következő beszámolóból is kiderül...
Egy (pláne több) gyermek felnevelése sehol a világon nem olcsó mulatság, nyilván fokozottan igaz ez az egyik legdrágább országra, Svájcra, ahol az ingatlan- és az élelmiszerárak, valamint az egyéb, gyermekneveléssel kapcsolatos költségek is az egekben vannak...
Tíz évvel ezelőtt vizsgáltatta ki magát a Királyi Haditengerészet Second Sea Lord-ja (vezérkari főnök helyettes), aki a második legrangosabb tiszt: Nick Hine...
A világ egyik legdrágább és sok szempontból legjobb városa a svájci Zürich. Persze mint mindennek, vannak előnyei és hátrányai is, kezdve a települést körülvevő természeti szépségektől és a tömegközlekedéstől a magas megélhetési költségekig...
Stella Nyanzi ugandai feminista és politikai aktivista Kenyában folyamodott menedékjogért három gyermekével együtt. Nyanzi, aki egy évvel ezelőtt börtönben ült, mert olyan verset írt, amelyben az ugandai elnök születésének és édesanyja hüvelyének egyértelmű leírását használta kormányzása bírálatára,…..
A sztiptíztáncos szexmunkás? Kérdezhetnéd. Először is tisztázzuk, ki is a szexmunkás, mert itthon még ennek a fogalomnak a meghatározásával gondok vannak. Kevesen tudják, hogy a szexmunka 1999 óta legális tevékenység Magyarországon, 2007 óta pedig lehetséges egyéni vállalkozói engedély kiváltásával…..
masada 2021.02.09 19:25:43