Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melankolikus Mitokondrium

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, A Másoló (The Copyist) a világon egyedülálló módon egy fénymásolóval készült. A rövidfilm a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket. Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer…..
Melankolikus Mitokondrium 2017.07.12 11:29:51
@In Motion: Köszönöm szépen, örülök, ha tetszett! KT
Melankolikus Mitokondrium 2017.07.15 08:42:47
@agarik: Kedves Agarik, sajnálom, ha nem annyira jött be a film bár lehet van rosszabb az E-nél :)
A filmen csak akkor látjuk az arcukat, amikor a gép felett vannak, akkor nem, amikor mellette. Meg sem próbáltuk mozgatni / dönteni a fénymásolót, először is mert száz kiló, másodszor pedig mert nem is lett volna értelme.
Ami a plafont illeti, valóban király lett volna mutatni, de sajna nincsen olyan szenzor a földön, ami odáig föllát. Lényegében így is műtősfénnyi lámpát kellett a fénymásoló mellé tenni, hogy fellásson arra az egy méterre, ahol a szereplők vannak, de ott már vadul veszítettünk élt is. Mindezt úgy, hogy kifejezetten drága szenzorú gépünk volt. Szóval ha van egy jó fénymásolód, amit rommá világítasz, akkor kapsz egy kb egy méteres teret, amiben lehet játszani, minden más bizony fekete lesz.
Ami a dramaturgiát illeti, hát ez már inkább ízlésbeli kérdés. Az elején a grafikonok egy felvezetést adnak a későbbi eseményekhez, első fordulóponton jönnek be a karakterek. Amúgy én is azt hittem, hogy a filmet a legtöbben a szextől fogják szerezni, de olvastam olyan kommenteket is, hogy pont a grafikonos rész a jó, utána meg nem. Minden esetre köszi, hogy megnézted! KT
Melankolikus Mitokondrium 2017.07.15 13:58:14
@agarik: Fű, azért én igazán igyekszem ehhez a beszélgetéshez pozitívan és nyitottan hozzáállni, de azért nem teszed egyszerűvé ezzel a stílussal :)
A kérdéses időben valóban nincsenek a fénymásolón, felette állnak, talán egy méter magasságban. Azért is olyan életlenek.
Ami a többi részt illeti, nyilván mi is meg tudtuk volna effektelni, mivel egy animációs stúdió vagyunk, akik VFXet / animációt gyártanak. A koncepció azonban pont az volt, hogy visszafogjuk magunkat, nem nyúlunk bele a képekbe, hiszen azzal önmagunkat és a nézőt is átvertük volna. Valamikor ez nem gond, de ha ez a film komolyan veszi magát és fénymásolófilmként kommunikál, akkor nyilván nem lehet tele Photoshoppolt képekkel.
Ami a tempót illeti, valóban nem a leggyorsabb, de ezt éreztük megfelelőnek, nyilván rengeteg vágási / átütemezési fázison átment, mire elnyerte végleges hosszát.
Ami a többi részt illeti, szerintem nem szükséges rájuk érdemben reagálnom. Egyáltalán nem gondolom, hogy mindent jobban tudnék, vagy semmilyen hibát nem követnék el, egyszerűen csak nyilván oka vannak annak, hogy a filmben mi miért van úgy, és ezekre az okokra próbáltam felhívni a figyelmet. Ezekkel nem kell egyetérteni.
Több filmet garantáltan nem csinálunk fénymásolóval, szóval lehet, hogy a legközelebbi jobban fog neked tetszeni! További szép napot! KT