Regisztráció Blogot indítok
Adatok
artcolonycered

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A salgótarjáni Városlakó c. folyóirat legfrissebb számából: Bobály Dávid: Kisgyerekkoromtól magával ragadt a szobrászat  "Egyre jobban mutogatja saját oroszlánkörmeit Bobály Dávid, a Somoskőn élő fiatal szobrászművész, aki néhány éve bátyjával, Ádámmal közösen újította fel a salgótarjáni Kálvárián…..
Most éppen három lengyel, két olasz, egy német, két belga, egy szlovák, egy arab és rajtunk kívül öt magyar beszél szinte egyszerre, keresztbe-kasul angolul, franciául, olaszul. Isteni káosz!  Legónak, Puklus Péter kutyájának mindegy milyen nyelven szólnak hozzá, csak kapjon egy baráti simizést. Az…..
Elszállt az első hét! Rögtönzött kiállítással összegeztünk, fotózkodtunk, hogy legalább így egybe maradjon a "csapat". A szlovák barátaink visszajönnek a zárórendezvényre augusztus 5-én, a román és finn művészek csak a közösségi felületeken követik az eseményt.  Ilyenkor mindig megállapítjuk, hogy…..
A tegnap az nem tegnap volt, mert a blog szerkesztő felülete kifogott rajtam, csak két nap csúszással és segítséggel sikerült feltennem az előző írást. Mára meg már túl is vagyunk az első hét felén. Már nem csak töprengő, tervezgető művészeket látni, hanem egyre több kész alkotást is. A cseh…..
Artcolony Cered Elkezdődött! 2017.07.28 18:53:43
Tegnap este hivatalos vacsorával megkezdődött a program! Nagy összeborulások a visszatérőkkel, bíztató kézfogások az újakkal.  Üdvözlésképpen előkerûlnek az ajándékba hozott és a hazai pálinkák. Rutinos elhelyezkedés a szállásokon, terepszemle, alapanyagok számbavétele. Jozef Suchoza szlovák…..
Artcolony Cered Utolsó simítások 2017.07.24 10:34:21
Néha egy hét alatt több esemény van, mint máskor egész évben! Mióta megérkezett a motor - Fürjesi Csaba -, minden percben van itt valaki reggel héttől éjjel tizenegyig. Az tetszik legjobban, hogy mindenki magáénak érzi a művésztelepet! Juliska és Mariska néni bosszankodik, hogy képtelenség…..
Artcolony Cered Hófehér galéria 2017.07.17 16:13:55
Hogy mi kell még? Például egy hófehéren hívogató üres galéria. Lehet, hogy hülyén hangzik, de már így is fantasztikusan attraktív! A galériánk persze már évek óta "üzemelt" a B épületben (A-B-C épület + műterem volt az eddigi felállás, de zsonglőrködtünk egyet), most átköltöztettük az eddigi…..
Artcolony Cered Isteni kaporszag 2017.07.13 15:55:26
Amerre nézek, mindenhol levágott fűkupac, vihartépte ágak halomban, pihenő fűnyíró, egyik házból a másikba félúton vándorló bútorok, felszerelések. Szóval nagyüzem, hogy a kezdésre minden a helyére kerüljön. Közben jön a szomszédasszony egy szakajtó tojással köszönni az ajándék tűzifát, amit a…..
  "Cered első írásos említése 1405-ből való. A 15. században az Országh, Guti, Szécsényi majd a Losonczi család birtoka volt. 1533-ban Werbőczi István birtokába került.Az 1900 - as évek elején kedvelt üdülőhely volt, lovardával, teniszpályával, a turisták számára fenntartott tóval, vendégházakkal…..
Artcolony Cered Hívó szavak 2017.07.05 10:36:08
SZEPARÁLT TEREK - az idei hívó szavak. Hónapok óta érlelgetjük a lehetséges válaszokat. Mit jelent Ceredre vonatkoztatva ez egy helybélinek, a fővárosból vagy külföldről érkezőnek? Mi ragadja meg az alkotót? A földrajzi elhelyezkedés, a település szerkezet, egy utca, egy lakóház, egy tyúkól? Vagy…..
Artcolony Cered Kezdődik 2017.07.02 11:01:33
Kezdődik! Néhány nap múlva benépesül a bázis. 22. alkalommal rendezzük meg a művésztelepet Cereden. Két hét alatt tizenegy országból huszonkilenc képzőművész, négy művészettörténész, egy designer és egy építész dolgozik majd az idei projekten. A témába - SZEPARÁLT TEREK - sok minden beleférhet. Ez a…..