Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rodnay Gan

20 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt Dark 1x02 - Hazugságok 2018.02.14 13:00:00
Fakó és szürke képeken látjuk a fakó és szürke atomvárost, Windent, alig kilenc órával az előző rész történései, azaz Mikkel Nielsen eltűnése után. Miközben a rendőrség és az önkéntesek csatárláncba fejlődve éppen őt keresik, egy koszos képű, szakállas idegen…..
hogyvolt Dark 1x01 - Titkok 2018.01.22 15:00:00
„A múlt, a jelen és a jövő közötti különbség csak illúzió, még ha oly makacs is.” – hangzik Albert Einstein egyik ismert gondolata, és vele együtt vallja a Dark is. Amely már azzal történelmet írt, hogy a legelső német széria a Netflix saját készítésű sorozatai…..
Rodnay Gan 2018.01.22 22:11:36
Fekete Barlang, végállomás. Mr. C számára legalábbis mindenképp, hiszen rögtön a nyitóképen azt látjuk, hogy a fickó körül mennyire felforrósodott a hangulat. Mármint szó szerint, mivel éppen lángok nyaldossák a testét, olyannyira, hogy végül belőle sem marad más, mint a…..
Buckhornban kezdünk, ahol a jó Gordon éppen kissé magába roskadva üldögél, kezében egy pisztollyal. Nem csoda, hogy kicsit szomorkás a hangulata máma, hiszen egykori beosztottjáról ugye csak nemrégiben derült ki, hogy igazából nem is önmaga, pusztán egy tulpa, aki nem mellékesen…..
Mr. C és Richard Horne éjjeli autókázásával kezdünk, szívet melengető apa-fiú program, gondolhatnánk, hiszen kimondva ugyan még nem volt, de legbelül azért mindnyájan tudjuk, hogy Richard a gonosz Cooper-doppelgänger fia. Most végre lesz idejük beszélgetni, bepótolni a kiesett…..
Rodnay Gan 2017.11.27 18:42:24
@Pácsó Ármándó: Természetesen nincsenek véletlenek! :)
Rodnay Gan 2017.12.07 20:30:37
@akut schizo effektív pszichózis: Jól mondtad először, valóban Billyt keresik a Dupla R-ben is (mégpedig Bing), csak a feliratozás volt elrontva anno.

Nincs amúgy elfelejtve a vége sem, a 17-es rész hv-ja a napokban várható!
A fenséges Twin Peaks-i hegygerinc előterében Nadine Hurleyt látjuk, ahogy vállára vetett „aranyásóval”, határozott léptekkel halad Nagy Ed benzinkútja felé, azzal a konkrét céllal, hogy „felszabadítsa” férjét, Ed Hurleyt. Mármint, hogy elmondja neki, mindig is tudott…..
Dél-Dakotában kezdünk, ami remek hír, hiszen errefelé találjuk a legérdekesebb karaktereket. Az olyanokat, mint például a sakálként üvöltő Gordon Cole, aki éppen Twin Peaksbe telefonál, mivel visszahívja az őt kereső Truman seriffet. Akiről először azt hiszi, hogy Harry az,…..
Egy vidám kis jelenettel kezdünk: a Mitchum tesók, Cooper és a három Barbie-baba éppen azt ünnepli, hogy ők a legjobb barátok a világon, így aztán „bevonatoznak” a Lucky 7 Biztosítóhoz, konkrétan a főnök, Bushnell irodájába, hogy átadják neki ajándékaikat – többek…..
Rögtön egy izgalmas megbeszéléssel kezdünk: Buckhornban Gordon és Albert éppen Tammyt tájékoztatja az általunk már jól ismert egykori kormányprogramról, a Kék Könyv Projektről, és az annak romjain néhány évvel később létrejött titkos FBI-akciócsoportról, a Kék…..
Három kissrác baseballozgat a hátsókertben. A labda elgurul, kiscsávó utána, éppen időben ahhoz, hogy lássa, ahogy egy csurom véres, kövér nő – nyilván a Richard Horne által nemrég összevert Miriam az - mászik elő a bokrokból. Úgy látszik, szerencsére mégsem robbant rá a…..
A fenséges Twin Peaks-i hegyek előterében egy lakókocsi áll, mellette fészer, előtte szegényes „kertecske". Ide érkezik meg a „városka legbarátságosabb lakója”-versenyben erős hendikeppel induló Richard Horne, és rögvest meg is tudjuk, miért. Itt él ugyanis Miriam, a dagi…..
Az előző rész zseniálisan őrült, őrülten zseniális kitérője után megpróbálunk visszazökkenni a „normális" kerékvágásba. Mr. C-t látjuk, aki járja az útját, na, nem a macskaköveset, hanem a poros földutat, és kábé annyira véres/mocskos, mint egy gagyi zombifilm…..
Mr. C-vel és Ray Monroe-val kezdjük a nyolcadik részt, a realitás és az épelméjűség határain még éppen belül, becsüljük meg jól, mert nem lesz ez így mindig! Abban a kocsiban ülnek, amit Murphy diritől kaptak „ajándékba”, Mr. C pedig kiszúrja, hogy három nyomkövető is…..
A Silver Mustang Casinóban zajlik az élet. Coopert még mindig nem hagyta el a szerencséje, olyannyira nem, hogy már harminc mega-jackpotnál jár. Egyik szerencsejátékos-társa el is nevezi Mr. Jackpotnak, a casino üzemeltetője pedig az összeomlás szélén állva állapítja meg, hogy…..
Rodnay Gan 2017.07.25 16:00:01
@henrik_: Dehogynem! Folyamatosan jönnek majd, az 5. részről például holnap. Csak későn kezdtem, azért vagyok lemaradva.
Rodnay Gan 2017.08.15 13:49:32
@akut schizo effektív pszichózis: De igen, itt volt, hogy megjegyzi, hogy nem megfelelően köszöntötte őt. A "nagyon" szót fordítva mondta, és tényleg, az eredetiben a "very" helyett "yrev"-et mond. Ugye, a fordított lélek miatt, de ezt csak később, a hetes részben fejtik ki, mint ahogy én is. :)
Rodnay Gan 2017.08.15 14:18:33
@akut schizo effektív pszichózis: A nyolcas a napokban érkezik.
Éjszaka van, de Cooper még mindig a szobornál szerencsétlenkedik, ezek szerint ez a tökkelütött csak nem ment haza. Majd megjelenik egy zsaru, aki nagy nehezen eltuszkolja onnan és hazaviszi, Coopert azonban igazából csak a jelvénye izgatja. Otthon Janey-E egyre kevésbé bírja már…..
Rodnay Gan 2017.08.15 14:14:07
@akut schizo effektív pszichózis: Igen, az elektromosságnak, az energiának nagyon nagy szerepe van. Erről a nyolcasban majd beszélek is. :)
Ráadásul az a villanypózna/elosztószekrény ugyanaz, hiszen pontosan ugyanaz a száma, mint a Tűz, jöjj velem!-ben volt, mielőtt Desmond ügynök eltűnt. Ami kizárt kellene, hogy legyen, hiszen a helyszín viszont nem ugyanaz.
Némileg meglepő módon Jerry Horne-nal kezdünk. Az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy az öreg hobó be van állva, de annyira ám, hogy fogalma sincs róla, éppen hol is van, csak annyit érzékel, hogy valami erdőben. Kétségbeesésében felhívja Ben bátyót, de túl sok érdemi…..
Rodnay Gan 2017.08.13 19:55:53
@Bicepsz Elek: "Ha nem BOB a gonosz akkor ki?" BOB a gonosz, csak Laura ott jött rá, hogy a saját apja, Leland Palmer a "gazdatest".
Las Vegas-külső, Rancho Rosa Lakópark. A két fazon, akik kettő résszel ezelőtt megpróbálták megölni Dougie Jonest, beszámolnak a megbízójuknak arról, hogy nem igazán jártak sikerrel, a delikvens kocsija ugyanis még mindig a lakóház előtt parkol, és nem is nagyon látták…..
Rodnay Gan 2017.07.26 20:42:18
@ezneménvagyok: Dehogynem olvastam, sőt, majdnem annyira szeretem, mint a Twin Peakset. Azonban el kell, hogy keserítselek, mert a tehenes mondat eredetileg nem onnan jön, hanem egy angol gyerekversből, a "Hey Diddle Diddle"-ből. De a megoldáshoz ez sem visz közelebb. :)
Van az a magyar népmese, hogy Az égig érő paszuly. A kisfiúról, aki felmászik a növény szárán, egészen a csillagos égig, sőt, még azon is túl. Aztán odafent talál egy különös palotát, benne egy asszonnyal, aki gyorsan elbújtatja, hiszen jön haza a férje, a háromfejű sárkány, már hallani is, ahogy…..
Buckhorn, Dél-Dakota. Hastings a cellájában, még jobban megzuhanva, mint az első részben, de lehet is, mivel pont jön asszonypajtás, aki persze morcos, mint rendesen, és közli a jó hírt: férje még óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra. Bill elmondja neki, hogy ugyan nem ő…..
Rodnay Gan 2017.07.06 18:57:18
@,,: :D Köszi a bíztatást!
2014-ben a Showtime illetékesei fogták a fejszéjüket, és belevágták a legnagyobb fába, amit csak a környéken találhattak. Mert lehet azzal jönni, hogy huszonöt év rohadt hosszú idő, és ezalatt nem csak a sorozatgyártási és -fogyasztási szokások változtak meg drasztikusan,…..
Rodnay Gan 2017.06.29 11:42:29
@,,: Megpróbálom beérni, de egyelőre fogalmam sincs, mikorra fog mindez sikerülni. Pláne, hogy időközben enyhén szólva sem lett könnyebben fogható az adás. :)