Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viccctor

3 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb Ausztrál sörfőzési módszerrel ismerkedhetünk meg. Mivel ilyen eszközöm nincs, ezért egy vendégszerző tollából olvashatjátok a nagyon részletes beszámolót. Az ausztrálok mindent kioptimalizáltak időre és energia befektetésre. Tőlük jön a BIAB, azaz zsákkal főzés a No chill módszer. Valamint…..
Viccctor 2021.11.29 11:32:54
@Antal László 2: Sajnálom de nem tudom az NTC pontos értékét, és már nincs lekvárosom a közelben amiben meg tudnám mérni.
  Sziasztok, Olyan, de olyan sokszor felmerülnek ugyanazok a kérdések az Első házisörfőző facebook csoportban, hogy itt az ideje egy mezei kérdés-válasz cikknek, amelyel remélhetőleg sok lelkes kezdő házi sörfőző fog hasznos információkkal gyarapodni. Előre szólok, hogy néhány esetben a válaszok…..
Viccctor 2018.06.11 12:49:59
@szeman90: Szia, nagy valószínűséggel oxidáció áldozadai lettek a söreid, de a harsány keserűséget okozhatja más egyéb probléma is. Próbáld meg élesztővel együtt kiönteni, lehet, hogy csak lehúzódtak az aromák az élesztővel együtt. Javaslom gyere a sörfőző facebook csoportba, dobd be oda a kérdésed és majd jól megoskodjuk mindannyian: www.facebook.com/groups/elsosor/
Viccctor 2018.07.20 17:29:12
@ZolPa: A 12-es pont szerintem megválaszolja a kérdésedet. A főerjedés a vödörben történik igen, az utóerjedés vagy ahogy magyarul szoktuk hívni az ászokolás már a palackban, de természeretesen csak akkor teszed hidegbe ha már kész van a buborék az üvegben. Ezek az erjedési időszakok csak közelítőek sok recept nem is ír ilyesmit, nem kell kötelezően addig csinálni akár figyelmen kívűl is hagyhatod ezt az infót. Mérni kell a sörödet és típustól függően 8-21 napig főerjeszteni, aztán megint csak típustól függően 2-3 héttől akár 1 évig is lehet ászokolni. Kóstolgatni kell így tapasztalsz.
Viccctor 2019.12.29 20:52:24
@ZolPa: Szia. Igazából elhanyagolható. Nem szoktuk számolni, 0,2-0,3% körüli. Az egész mérési hibahatáron belül van kb.
Sziasztok ! A különböző facebook csoportokban az általános FAKU nyomán igény mutatkozik egy olyan Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok cikkre, ami kifejezetten az otthoni körülmények közötti Keges rendszer kiépítésére, előnyeire, hátrányaira, használatára...stb hegyeződik ki. Bár magamat már…..